مسئولان از تشکل های فرهنگی مردمی حمایت کنند
حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 1 اردیبهشت ماه:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
خطبه اول
آخرین روز و آخرین جمعه ماه مبارک رمضان است، روز بسیار مهم و بسیار دارای شرافت و دارای ارزش برای قبولی توبه نزد خدا و اعطای ثواب و اعطای برکات و نزول رحمات رحمانیه و رحیمیه الهی است.
خداوند ان شاءا… تمامی اعمال ما را قبول کرده باشد، توبه ما را پذیرفته باشد و در شب قدر مقدرات خیر ، صحت و سلامت و طول عمر و عبودیت الهی و سرافرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مقدر کرده باشد صلواتی عنایت بفرمایی.
یکی از اموری که بسیار مهم است در عرصه دیانت انسان این است که عمل ، عمل دینی که واجب بر ما می باشد در شرایط خاص گاهی بسیار مشکل است مثل جهاد در خدا، مثل گذشتن از پول حرام، مثل دهان بستن و حرف کسی که به انسان توهین کرده او توهین نکردن، در ماه مبارک رمصان در گرما روزه گرفتن، لذا اسم این امور تکلیف گذاشتند یعنی کاری که بر انسان سخت می آید اما تمامی اعمالی که در اسلام واجب شده یا مستحب است در آن مصالحی است که هم باعث نجات انسان می شود و هم مایه کمال انسان است. خداوند تکالیف را انشاء کرده که انسان در شرایطی قرار بگیرد که در فضای زندگی خود دارای هم قدرت نجات پیدا کند از سقوط در باتلاق متعفن دنیا گرایی و هم سلوک کمال خود را طی کند و بالطبع مشکلاتی هم دارد.
اما سخت تر از اصل عمل حفظ دست آوردهای عمل است. انسان گاهی سال ها زحمت می کشد و ثواب جمع می کند، ماه مبارک رمضان سی روز تلاش می کند، امساک می کند، کار خیر می کند اما بقا ثواب او و حفظ دست آورد های الهی سخت تر از خود عملش می باشد مثل کسی که یک سازه ای را درست کند به سختی با تلاش ساختمانی درست کند اما در عرض یک چشم به هم زدن آن را متلاشی کند. لذا امام باقر (ع) فرموده اند:« اَلْإِبْقَاءُ عَلَى اَلْعَمَلِ أَشَدُّ مِنَ اَلْعَمَلِ» انسان آن عملی که انجام می داده استمرار بدهد و دست آوردش را حفظ کند سخت تر از خود عمل است.به همین جهت است انسان گاهی کارهای خیر انجام می دهد اما با یک کار نا شایست همه دست آورد آن عمل را از بین می برد.
خداوند در قرآن می فرماید:« وَ الَّذِینَ کَذَّبُوا بِآیاتِنا وَ لِقاءِ الْآخِرَهِ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ » می فرماید کسانی که آخرت را نفی می کنند، آیات ما را نادیده می گیرند دچار حب عمل می شوند یعنی تمام دست آورد های زندگی خود را از دست می دهند، مثل اینکه انسان روزه بگیرد و تلاش کند و بعد یک غیبت کند. در حدیث است که اگر کسی غیبت کرد چهل شبانه روز اعمالش مقبول نیست، یعنی کل ماه رمضان از بین رفت و ده روز دیگر.
به همین خاطر است که الآن در آخرین ساعات ماه مبارک رمضان همه ما الحمد لله دارای ثواب های فراوان هستیم، یک آیه خواندیم ثواب ختم قرآن نوشته شد، نمازهای مستحبی، خدمات، خدمت به فقرا، دعا، خود نفس کشیدن، خواب انسان تسبیح خدا حساب می شود، ثواب های زیادی دارد اما حفظ دست آورد و حفظ این ثواب ها از خود کسب ثواب سخت تر است، گاهی انسان با یک غیبت کوچک همه را از بین می برد لذا خیلی سخت است و باید مواظب زبان بود.
خدایی ناکرده احکام الهی را نفی نکردن، برخی ها این طور هستند می گویند تمام اسلام خوب استا چون این قانون، مثلاً قانون عفاف و حجاب، می گوید این را من قبول ندارم در حالی که آیه شریفه نازل شده است ، این همان « کَذَّبُوا بِآیاتِنا وَ لِقاءِ الْآخِرَهِ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ » همه اعمال از بین می رود.معاد و آخرت را انکار می کند و می گوید که دیده، معاد را نمی پذیرد در حالی که این همه آیات الهی می باشد این هم « کَذَّبُوا بِآیاتِنا وَ لِقاءِ الْآخِرَهِ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ » و همه اعمال از بین می رود به همین خاطر باید مواظب بود که اعمال خود و ثواب هایی که جمع شده با مراقبت به ویژه از زبان از بین نبریم.
« رَحِمَ اللّه ُ عَبدا راقَبَ ذَنبَهُ و خافَ رَبَّهُ » خدا رحمت کسی که مراقب است که گناه نکند و از خدا می ترسد، از خدا می ترسد در محضر خدا دهان باز کند و بهتان و دروغ و غیبتی کند و گناه کبیره ای با زبان انجام دهد.
امام باقر (ع) می فرماید: عمل شایسته قبل از انسان به بهشت می رود و فضا را برای صاحبش آماده می کند که صاحبش در بهشت در فضایی قرار بگیرد که آن عمل صالح برایش مهیا کرده. یعنی شما کار خیری برای فقیری انجام دادید، دو رکعت نماز نافله خوانده اید، این عمل صالح به بهشت می رود و فضا را برای شما آماده می کند، هر عمل صالحی که انجام دهید، مثل اینکه انسان غلامش را بفرستد تا در باغی فضا را برایش مهیا کند، این چنین است عمل صالح.
این است که ان شاءالله مواظب باشیم این ماه مبارک رمضان، این ضیافت الهی که الحمدلله این همه ثواب جمع شود مراقب باشیم بعد از ماه مبارک رمضان عیار ما مشخص می شود، در ماه مبارک رمضان ما چه استفاده ای کرده ایم، آن وقت مشخص می شود بعد از ماه که آیا ما رمضانی و الهی شدیم، باز اهل قرآن و مسجد و دعا و کنترل زبان هستیم یا خیر.
خطبه دوم
در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.
مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای در دیدار با دانشجویان عزیز نکات بسیار مهمی ایراد فرمودند که به برخی از فرازهای آن اشاره تحلیلی می کنم.
فرمودند راه روشن انقلاب و اسلام با جدیت، آرمان خواهی، امید و عقلانیت دنبال کنید، راه انقلاب روشن است، ایجاد تمدن، پیشرفت، رفاه، معنویت برای جامعه ی ملی و ارئه اسلام ناب محمدی (ص) برای جهان اسلام و جامعه جهانی.
فرمودند این راه روشن با چند موضوع دانشجویان عزیز و همچنین جامعه انسانی با جدیت باید تلاش و جهاد کرد، ما انقلاب کردیم و آمدین ایران را از نو بسازیم، ایران علوی، ایران مهدی آل محمد (ص) و باید در این راه همگی مجاهدت کنیم، کمبودهایی که می باشد باید مسئولان تلاش کنند و بر طرف کنند و ما هم باید کمک کنیم، سختی های تهاجم های گوناگون دشمنان باید مقاومت کنیم و جدی نسبت به انقلابمان باشیم وگرنه بر می گردیم به دورانی که سفارتخانه های آمریکا و انگلیس بر ما حکومت می کردند، مستشاران دون پایه کشورهای غربی در فضای زندگی و سیاسی ما و نظامی و دفاعی ما حرف اول می زدند.
فرمودند آرمان خواه باشید، انقلاب یک سری آرمان ها و ارزش ها دارد و پای آن باید ایستاد ، باید امید به آینده داشت که بسیاری دارند روح ناامیدی به جامعه ما می دمند، گفتند درست نیست. ایران با تمام توان دارد پیشرفت می کند و هر روز بر عزت ایران دارد افزون می شود و باید امید به آینده داشت.
فرمودند عقلانیت، یعنی کارها را بر اساس دانش، با دقت، بدون احساسی شدن مسائل را بررسی کرد، گاهی می شود دو کار کنار هم قرار می گیرد، انسان باید یکی را انجام دهد با عقلانیت آن کار اهم را انجام دهیم و آن مهم فعلاً کار رویش نشود.
فرمودند دشمنی جهان استکبار با مردم ایران روشن است و آمریکا به دنبال تخریب جامعه ایران است در همه ابعاد، انگلیس و رژیم اشغالگر قدس همین طور اما با جوانان و نوجوانان ما دشمنی بیشتر دارد، چرا؟، چون این جوان و نوجوان هم الآن بخش عظیمی از جمعیت است و خانواده ها متوجه آن ها هستند و هم در آینده مدیران ما خواهند شد، فرمودند دشمنی جهان استکبار با جوان و نوجوان ما بیشتر است لذا جوان و نوجوان ما باید در خط اول مقاومت در برابر جهان استکبار باشد.
سپس فرمودند مهمترین نیاز جامعه دانشجویی ما داشتن زیربنای فکری و مبانی اندیشی محکم است چون این فکر و اندیشه انسان است که شخصیت انسان را پردازش می کند و اعمال انسان منبعث از نوع اندیشه و تفکرش است و این را باید قوی کرد.
سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گرفمی می داریم. سپاهی که پاسدار حریم انقلاب است در تمامی ابعاد، ابعاد نظامی و دفاعی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و خدماتی، پیشرفت و توسعه، محرومیت زدایی الآن سپاه عزیز در تمامی ابعاد پیشگام است و بسیج عزیز هم بال قوی سپاه است برای خدمت. تضعیف سپاه حرام است و حمایت و تقویت سپاه واجب، همه باید کمک کنیم به این موهبت الهی که در پرتو انقلاب نسیب ما شده. یاد و خاطره شهدا گرامی می داریم، امام شهدا، شهدای سپاه، شهید سلیمانی عزیز و بزرگانی که در این رابطه جان دادند برای ایران و شما مردم عزیز.
عید سعید فطر را هم به همه شما عزیزان تبریک عرض می کنم و امیدوارم عیدی پر از خیر و برکت برای جامعه بزرگ اسلام ، جامعه عزیز ایران و شما مردم عزیز و گرانقدر، فرهنگی و انقلاب استان و شهر بوشهر باشد ان شاءالله.
تشکر و قدردانی می کنم از تمام کسانی که در ایام عید، به ویژه در ماه مبارک رمضان در عرصه فرهنگ دینی و انقلاب تلاش کردند، مساجد، حسینیه ها، هیئات مذهبی، مراکز فرهنگی، خانه ها که محافل قرآنی داشتند به ویژه عزیزانی که در محیط باز، کنار ساحل، شما هر وقت می رفتید صدای قرآن می شنیدید، خواهرانی بودند ، برادرانی بودند که همت کردند ، واقعاً حماسه ای از تبلیغ دینی به سبک جدید ارائه کردند، با دست خالی کارهای بزرک کردند و ما قدردان این عزیزان هستیم، خواهرانی که قبل از افطار می آمدند فضا را آماده می کردند برای افطار مؤمنان، فضا برای قرائت قرآن آماده می کردند، با شکل بسیار زیبا فرهنگ دینی، عفاف و حجاب را تبلیغ می کردند با این که گاهی حمایت هم نمی شدند اما حامی آن ها خدا و امام زمان بود و ایستادند و فرهنگ فاطمی را تبلیغ کردند، خداوند همه این عزیزان را حفظ کند، موفق بدارد، مشمول دعای خیر امام زمان باشد و ثواب عظیم نسیب آن ها باشد.
من صمیمانه تشکر می کنم از تمامی نهادهای فرهنگی و انقلاب، دانشجویی که الحمدلله خیلی ماه مبارک رمضان تلاش کردند، بانیان مساجد، روحانیت، جبهه فرهنگی انقلاب، این عزیزان، سازمان تبلیغات، اوقاف، حوزه های علمیه، شما مردم عزیز هر کدامتان یک مبلغ بودید، این کار را باید استمرار داد و نباید ایستاد، آموزش و پرورش، هلال احمر، سپاه عزیز، بنیاد شهید و هر کس می دیدیم حس آمدن در صحنه برایش بود، نیروی انتظامی، حوزه های مختلف که نام بردنشان سخت شده، مؤسسات قرآنی پای کار بودند، ایستادند و این حماسه را آفریدند، گروه های امر به معروف و نهی از منکر به طور خودجوش فضایی درست کردند که الحمدلله فضایی پر از معنویت و پر از صدای قرآن الحمدلله و این فرهنگ اسلامی است، این فرهنگ دینی و انقلاب است.
من از همه مسئولان تقاضا دارم از این جمعیت های مردمی حمایت کنند، این ها بزرگترین بازوان اقتدار اسلام ، اقتدار ایران و تحقق آرمان ها و ارزش های مهدی آل محمد(ص) هستند.