حضور در انتخابات و انتخاب فرد اصلح با میزان های مقام معظم رهبری یک وظیفه است

حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 15 تیرماه:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 

خطبه اول

انسان در نظام وجودی خود دارای دو بعد ویژه است. بعد اعتقاد و بعد عمل و این بعد اعتقاد است که به عمل آن دو ویژگی تزریق می کند. یک، عمل دارای چه هویتی باشد و دوم دارای چه کیفیتی باشد.

مثلاً اگر انسان اهل ایمان به خدا و دین خدا و سنت رسول خدا (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت باشد روی عمل او این تأثیر خواهد گذاشت که نوع عمل او را مشخص می کند، نماز، اهل نماز است، اهل جهاد است، اهل خیانت نیست، اهل گناه نیست و بعد عملی که انجام می دهد کیفیتش را مشخص می کند که با چه نیتی آن را انجام بدهد.

این اعتقاد پایه و اساس زندگی انسان است به طوری که این اعتقاد است که عمل انسان را معین می کند، چه باشد و چگونه باشد، نماز باشد با کیفیت خاص و چگونه باشد برای خدا.

به همین جهت است اگر عمل انسان انجام دهد ولی منبعث از اعتقاد نباشد، ریشه در اعتقاد نداشته باشد، آن عمل مقبول نیست. نماز بخواند اما این عمل ریشه در ایمان به خدا نداشته باشد، این نماز می شود ولی غیر ایمانی، ایمان به خدا ندارد ولی نماز می خواند مثلاً، این دارد نفاق انجام می دهد، دو رویی است و می خواهد نشان دهد با خدا است در حالی که در نهاد وجودی خود خدا جایی ندارد.

اما یک وقت انسان اعتقاد به خدا و دین خدا دارد، عملی که انجام می دهد برخواسته از این نهاد باطنی و اعتقادی است آن وقت عمل او هم از حیث اعتقاد درست است و هم حیث عمل.

به همین جهت بیان شده که انسان وقتی عملی انجام می دهد خود آن عمل به تنهایی مفید نیست و باید آن عمل دارای پیشینه اعتقادی باشد.« إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا » کسانی که ایمان دارند، اول ایمان و اعتقاد و کار درست انجام می دهند این ها انسان های برجسته هستند خدا آن ها را دوست دارد و آن ها بهترین هستند « جَزَاؤُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ » بهشت از آن آن ها است.

به همین جهت است که برخی می گویند نگاه کنیم به عمل و مبنای ارزش را عمل بیان می کنند بدون اعتقاد اشتباه می کنند، آن هایی که می گویند مبنای ارزش فقط اعتقاد است و عمل مهم نیست اشتباه می کنند،هم عمل مهم است و هم اعتقاد. لذا عملی مقبول است که منبعث از ایمان است ، از آن طرف ایمانی مقبول است که مؤثر در تحریک انسان به عمل الهی است.

به همین جهت است که شما هر جایی که ملاحظه می کنید عمل صالح قبلش ایمان بیان شده است، و جایی که می گوید :« إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا » بعدش « وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ » بیان شده و این دو کنار هم باید باشند آن وقت اثر دارد هم در غفران ذنوب و هم در کسب ثواب و هم در تربیت انسان اما اگر انسان عمل انجام دهد اما اعتقاد نداشته باشد این نفاق است و اگر اعتقاد داشته باشد اما عمل انجام ندهد اهل تقوا نیست، اصلاً ایمانش هم مشکل دارد و این ترکیب است «.« إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ » لذا خداوند در سوره والعصر می فرماید:« وَ الْعَصْرِ «۱» إِنَّ الْإِنْسانَ لَفِی خُسْرٍ «۲» إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ » ایمان و عمل صالح است که جلو ضرر را می گیرد و این ترکیب ترکیبی است که باید کنار هم باشد و اگر یکی از آن ها باشد و دیگری نباشد مثل شیعی است که دو بال دارد و یکی از کار افتاده، زمین می خورد ، باید هر دو بال باشد برای پرواز انسان، معراج انسان، کمال انسان و نجات انسان و این نکته ای است که در قرآن بارها تذکر داده شده و شما در قرآن بسیار می خوانید آیات را که می گوید:« إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ » .

برخی گفتند اعتقاد کفایت می کند، دلتان پاک باشد، فکر و اعتقادتان درست باشد و عمل هر کاری شد، شد و این فکر غلطی است و برخی می گویند شما عملتان درست باشد، حالا اعتقاد هر چه می خواهد باشد، دین هم نداشته باشید، این هم غلط است «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولٰئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّهِ » این دو باید کنار هم باشد و یکی اگر مشکل داشته باشد دیگری هم از بین می رود ، ارتباط با هم دارند و هر دو کنار هم قرار بگیرند مایه نجات و کمال انسان است.

 

 

 

 

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار مطالبی عرض می کنم.

مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای در عرصه حضور حماسی مردم در انتخابات و میزان انتخاب فرد اصلح مطالبی را بیان فرمودند که عرض می کنم.

انتخابات تجلی عینی مردمسالاری دینی در حکمرانی اسلامی است یعنی خداوند در شرایط کنونی در زمان غیبت شرایط را طوری رقم زده بر اساس فقه حکومتی که مردم در سرنوشت سیاسی خود دخیل و مؤثر و تعیین کننده هستند، آن ها هستند که ساختار نظام حکمرانی را بر اساس آموزه های اسلامی با هدایت های رهبریت دینی تعیین می کنند. لذا نظام اسلامی از مردم به رهبری یک رهبر دینی با مردم یعنی با مردم ادامه و حیات پیدا می کند و برای مردم است لذا مبدأً و مقصدً مردم نقش دارند.

انتخابات همان نگاه از مردم است، مردم هستند که نظام سیاسی را الآن معماری می کنند که چه کسی رئیس جمهور شود. با مردم است و در ادامه هم این مردم هستند که کمک های شایان می کنند، سختی ها را تحمل می کنند و این حرکت انقلاب را ادامه می دهعند و از آن طرف تمام حرکت های جریان نظام دولتی باید برای مردم و در خدمت مردم باشد. این نگاه سیاسی فقه حکومتی اسلامی است.

امام راحل عظیم الشأن ، مقام معظم رهبری بر این امور تأکید دارند و لذا حضور پرشور و حماسی و سراسر شعور و با بصیرت در انتخابات یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین فراز های انقلاب، کشور و نظام ما می باشد.

به همین خاطر است دشمنان انقلاب به دنبال کمرنگ کردن مشارکت مردم به همین جهت و هدایت های امام راحل عظیم الشأن و مقام معظم رهبری و دلسوزان نظام مشارکت همگانی و جدی است.

ملاحظه کنیم امام راحل عظیم الشأن در این عرصه ها چه مطالبی بیان می کردند و خود چگونه اقدام می کردند، شهدا مثل شهید سلیمانی چه می فرمودند و چگونه عمل می کردند، مقام معظم رهبری  چه می فرمودند و چگونه عمل می کنند و دلسوزان نظام و از آن طرف دشمنان چه می خواهند؟. ما باید در طریق حفظ آرمان ها و ارزش های انقلاب و هدایت های بزرگان این انقلاب باشیم و پرهیز کنیم از این که تحت تأثیر دشمنان این انقلاب و مملکت قرار بگیریم.

به همین خاطر مشارکت پرشور و بسیار گسترده نظان از بصیرت و هوشمندی است.

اما در رابطه با انتخاب فرد اصلح.

مقام معظم رهبری فرمودند اول مؤمن باشد به آرمان ها و  ارزش های این انقلاب مثل شهید رئیسی یعنی با تمام وجودش انقلاب اسلامی ایران را پذیرفته باشد و در مقابل تهدید ها، تهاجم ها و توطئه های دشمن مثل کوه استوار باشد. این طور نباشد که با یک تهدید این فرد آن اقتدارش به هم بریزد. تمام آرمان ها و ارزش ها و شعارهای انقلاب را ایمان به آن داشته باشد و این طور نباشد که دگر اندیش باشد و در مقابل یک سری امور که به ظاهر حقوق بشری غرب است ولی بی محتوا و دروغین این قافیه را ببازد . مثل امام راحل عظیم الشأن، مثل مقام معظم رهبری ، مصداق عینی شهید رئیسی این چنین باشد. نه اهل این باشد که امتیازاتی که مال این مردم است بدهد و هیچ امتیازی نگیرد، فردی باشد که حافظ منافع ملی و آرمان ها و ارزش های اسلام ناب محمدی (ص) باشد.رهرو راه شهدا باشد ، این ملاک اولی است که مقام معظم رهبری فرمودند.

دوم، پر تلاش، کارا، جدی، شب و روز نشناسد در جهت خدمت به مردم و این انقلاب. باز مثل شهید آیت الله رئیسی که بنده از نزدیک شاهد این امورات بودم، این شخصیت نه شب می شناخت و نه روز ، برخی مواقع این شهید بزرگوار تا کار بود شب نمی خوابید، یک شخصیت پر تلاش و پر کار، رئیس جمهور نباید این طور باشد که ریاست جمهوری فضای استراحت او باشد ، نه باید فضای تلاش جهادی او باشد و این تلاش جهادی اثرگذار باشد در رفع مشکلات مملکت.

شماره سه اینکه همکاران او همکاران مناسب و امتحان داده و سالم باشند نه آدم هایی باشند که خود این ها دچار انحراف و مشکل باشند، تفکرات این ها غرب گرایانه، شرق گرایانه، خودشان ایمان به انقلاب نداشته باشند، همکاران هم مهم هستند ، همکاران انقلابی، جهادی، پای کار، پر تلاش، جان بر کف این انقلاب و خدمت به مردم باشند.

چهارم اینکه مردم دار باشند و تمام وجودش خدمت به مردم و انقلاب باشد ، خودش را هزینه مردم و انقلاب کند و نه انقلاب و مردم را هزینه خودش کند، این ها ملاک فرد اصلح است.برای این معنا نیامده باشد که ریاست جمهوری را، این عنوان به دوش بکشد بلکه بیاید که خادم مردم و در خدمت مردم و قدردان مردم و از آن طرف مشکلات مردم را حل کند، به شکل صحیح و نه با شعار مثل شهید رئیسی، این طور افراد. این طور نباشد که نگاهش به جهان غرب یک نگاهی باشد که هرچه آنان می گویند، هر چه آن ها می خواهند ، باید با آن ها سازش کرد تا کار این مملکت درست شود، حضرت آقا گفت این طور نیست شما مملکت را قوی کنید آن ها مجبور می شوند با شما سازش کنند، اقتدار مدرونی، قدرت ملی باید درست شود که آن ها وادار شوند به دادن امتیاز و اگر ما این قدرت ملی و اقتدار بین المللی نداشته باشیم آن ها ما هر کاری کنیم از ما امتیاز می گیرند چون قدرت و اقتدار نداریم و این اقتدار و قدرت درون زا است و این هم با رشد و پیشرفت همه جانبه مملکت حاصل می شود.

پس بنابراین حضور حماسی در انتخابات و انتخاب فرد اصلح با میزان هایی که مقام معظم رهبری فرمودند یک وظیفه و تکلیف ملی و شرعی است چون نظام اسلامی منوط بر آن است .

ماه محرم در پیش است و من از همه افرادی که برگزار کننده و مجری برنامه های ماه محرم هستند، این ماه پر از حماسه و آثار آموزشی و هدایتی تقاضا دارم عمق اهداف قیام حضرت اباعبد الله الحسین را به مردم بگویند، پر محتوا برگزار شود، پر شور و پر محتوا و با همان سبک های مرسوم به ویژه سنتی این مراسم را برگزار کنند و همه در این مراسم شرکت کنند و کمک کنند ان شاءالله.

روز پنجشنبه هفته آینده روز عفاف و حجاب است. از این تریبون، در سخنرانی ها، در جلسات بسیار بنده و امثال بنده در این رابطه صحبت کردیم، از مجلس محترم و ریاست جمهوری آینده تقاضا دارم این مسأله عفاف و حجاب را بر اساس آموزه های شرع و دین تصویب کنند و اجرا کنند.

این تقاضای مقام معظم رهبری، همه مؤمنان به ویژه بانوان مؤمنه و محترم است. عفاف و حجاب حافظ شخصیت زن در فضای اجتماعی و مایه آرامش و آسایش زن و محیط اجتماعی است.

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.