نیروهای بسیجی مانع از به بار نشستن توطئههای دشمنان شدهاند
حضرت حجت الاسلام والمسلمین هاشمی امام جمعه موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
خطبه اول
یکی از مسائلی که همه ما و شما باید مد نظر داشته باشیم در طول عمرمان و در این دنیای زودگذر برای اینکه گرفتار دنیا نشویم و دنیا زده نشویم و خدایی ناکرده مصداق این دعا نشویم که «و لا تَجعَلِ الدنیا أکبَرَ هَمِّنا » دنیا بزرگترین هم و غم ما نباشد باید به چند نکته توجه داشته باشیم.
اولاً مطاع دنیا قلیل است و هر آنچه در دنیا به دست می آوریم بسیار اندک و کم است و دوم فانی بودن همینی که دست ما می باشد، هم دنیا فانی می شود و هر آنچه در این دنیا در دست ماست از ماخواهند گرفت و فانی می شود. لذا امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند:« ایام معدودات» هواستان را جمع کنید دنیا چهار روز معدود و گذران است «والارزاق مقسومه» رزق ها هم تقسیم شده و معین شده است «والآجال معلومه» هر کس مشخص است که چند سال زندگی می کند و اما از آن طرف مال دنیا است که فانی است و بقا در آن وجود ندارد و از آن طرف «الآخرت ابد» آخرت ابدی است ، آخرت همیشگی و دائمی است و نعمت های آخرت هم از بین نمی رود.
پس دنیا متاع قلیل است، دوم دنیا فانی است و کوتاه و زود تمام می شود و سوم دنیا محل عبور است، دنیا پل است برای رسیدن به آخرت. امیر المؤمنین می فرماید:« ایهاالناس انما الدنیا دار مجاز والآخره دار قرار» دنیا گذران است و آخرت دائمی است و محل استقرار آخرت است و این دنیا محل عبور است و چهارم نکته ای که باید در این راستا باید توجه کنیم خوشی های دنیا هم پایدار نیست، حالات دنیا، وضعیت دنیا پایدار نیست و آنهایی که در این دنیا نزول می کنند و گرفتار درد ها و رنج ها، بیماری ها و مشکلات و سایر گرفتاری ها هستند ، احوال دنیا پایدار نیست، امروز یکی مدیر کل است و فردا کس دیگر، امروز کسی رئیس است و فردا کسی دیگر می سود، امروز یک نفر تلاش می کند و فعالیت می کند و فردا همه باید رها کنند و بروند کما اینکه نسل های قبل از ما سال ها در این دنیا فعالیت کردند و همه رفتند و ما هم باید روزی از این دنیا برویم.
اگر تفکر و اندیشه انسان نسبت به دنیا این باشد هیچ وقت دنیا زده نمی شود و برای رسیدن به دنیا بی تقوایی و بی موالاتی و بی دینی نمی کند و لذا دنیا بالا و پایین دارد، روزی انسان سیر است و روزی گرسنه، روزی دارد و روزی ندارد، روزی سالم است و روزی نه و این ها احوالات مختلف دنیا است که اگر انسان به این ها توجه داشته باشد دچار مشکل نخواهد شد.
چه بکنیم با این دنیایی که این همه گرفتاری و پستی و بلندی دارد و سختی های خاص خود را دارد چه کنیم و پس چرا خداوند اصلاً این دنیا را خلق کرد و چرا ما را در این دنیا خلق کرد. هر انسانی که به این دنیا می آید ، عرض کردم اینجا جایگاهی است که موقت باید اینجا استعدادهای خود را نشان بدهد، خود را بیازماید تا آماده شود برای سفر آخرت و سفر قبر.
لذا فرمود:« الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَیاهَ لِیبْلُوَکُمْ أَیکُمْ أَحْسَنُ عَمَلً» مرگ و زندگی برای همین خلق شده، زندگی شما برای همین است در این دنیا که ببینند کدام یک از شما عمل خوب و رفتار خوب دارید و در این دنیا خوب و سالم زندگی می کند و مهم این است که انسان دنیا زده نشود و برای دنیا هر گناهی مرتکب نشود. در این دنیا زندگی بکند ولی امیر مؤمنان فرمود:« الدنیا مَتْجَرُ أَوْلِیَاءِ اللَّهِ» تجارت خانه اولیای خدا است دنیا «الدنیا مَزرَعهُ الآخِرَهِ» تا کشت نکنی فردا بی بها بهشت نمی دهند، بهشت را به بها می دهند نه به بهانه و باید در این دنیا در سختی ها و امتحان ها خود را نشان بدهی تا ان شاءالله وارد بهشت شوی.
لذا باید آزمایش های الهی را تحمل کرد، البته آزمایش های الهی در این دنیا که خداوند جزء سنت های خود قرار داده مختلف است.« أَنَّما أَمْوالُکُمْ وَ أَوْلادُکُمْ فِتْنَهٌ» مال شما و اولاد شما وسیله آزمایش شماست، به خاطر مال و اولاد و فرزندان و زن و شوهر به گناه نیفتید، نکند به خاطر همسرت گناه بکنی ، نکند به خاطر فرزندت به گناه بیافتی، برای خوشی دیگران حجاب و عفاف و پاکدامنی را کنار بگذاری تا کسی تو را تشویق کند و خدا را باید انسان در نظر بگیرد، گاهی وقت ها سختی ها، گرسنگی ها، تشنگی ها و نا ملایمات به عنوان وسیله آزمایش الهی پروردگار عالم است.
اصلاً دنیا جایگاهی است که انسان در سختی ها و گرفتاری ها خلق شده و اگر می خواهد نجات پیدا کند باید از وسط این سختی ها و گرفتاری ها خود را نجات دهد تا به سعادت عظما برسد.
چه کنیم که به دنیا وابسطه نشویم؟. یکی از گرفتاری های اکثر ما همین است، دنیا زدگی و به دنیا وابسته شدن است که همین جا نمی توانیم، کسی که دنیا زده شود فکر آخرت و قبر و سؤال و جواب نکیر و منکر و شب اول قبر نیست و چه کنیم که وابسطه به دنیا نشویم؟.
یک ، خود را در دنیا مهمان بپنداریم و دائمی نیستیم. مهمان ساعتی، دقایقی و چند روزی در جایی توقف می کند و بعد باید از اینجا خارج شود و لذا پیامبر اکرم (ص) فرمودند:« کونوا فِی الدُّنیا أضیافا» شما در دنیا ضیف و مهمان هستید، این قدر خانه می سازید بعد همه را ول می کنید و می ماند برای دیگران و بچه ها، چیزهایی در این دنیا می سازید که خودتان هم استفاده نمی کنید، این همه حرص و زحمت و دیگران استفاده می کنند، و این قدر پول و ثروت جمع می کنید و خودتان هم استفاده می کنید، دیدید برخی از این دنیا پرستان که پول دارند و استفاده هم نمی کند ، همه را می گذارد برای فرزندان و نوه ها و بعدی ها و خیلی آرزو ها دارید که به آن ها نمی رسید، انسان چقدر آرزو دارد؟، این هایی که از دنیا رفتند هزاران آرزو داشتند ، جوان به نوعی و پیر به نوعی و خیلی ها به این آرزو ها نمی رسد.
لذا انسان باید مراقب باشد، به خدا توکل کند، دنیا را دار مجاز و فانی حساب کند و متعا دنیا را قلیل و بی ارزش و اندک حساب کند چون دنیا طلبی آدم را به گناه می اندازد و دنیا طلبی آدم را ذلیل می کند و انسان های دنیا پرست و دنیا طلب خوار می شوند و زندگی پست و رذیلانه ای دارند و این ها کسانی هستند که تن به هر ذلتی می دهند برای چهار ریال پول دیگر، تن به هر ذلتی می دهند برای فالور بیشتر کردن، برای زیر پا گذاشتن ارزش های دینی تا شاید خودشان مشهور شوند و معروف شوند و به خیال خود جایگاه اجتماعی در این دنیا پیدا کنند و این اثر دنیا است ، این نتیجه دنیا پرستی است که برخی ها از موقعیت و سرشناسی و جایگاه اجتماعی خودشان سوء استفاده می کنند و همه ارزش ها و همه حقایق را زیر پا می گذارند.
خطبه دوم
پنجم آذر ماه روز تشکیل بسیج مستضعفان به فرمان امام راحل در سال ۵۸ است. تبریک عرض می کنم این روز را به همه بسیجیان و همه اقشار مختلف مردم بسیجی که حتی آنهایی که به شکل سیستم در بسیج هم نیستند اما تفکر و اندیشه بسیجی دارند، به همه شما بسیجیان و عزیزان، فرماندهی محترم سپاه امام صادق و همه بسیجیان مخلص تبریک عرض می کنم و یاد و خاطره عزیزان بسیجی، شهدای سرافراز و عزتمند بسیجی را هم گرامی می داریم.
اگر در باب بسیج بخواهیم سخنی بگوییم همین سخن امام (رض) که خود مؤسس و معمار اسن نهاد ارزشمند و مقدس است که فرمود بسیج لشکر مخلص خدا است و حقیقتاً این مسأله بسیجیان ما از بدو تأسیس تا کنون نشان داده اند و بدون شک بسیج از مهمترین نیروهای درون زای کشور است و در گام اول انقلاب بسیج و بسیجیان و تفکر بسیجی بود که در تثبیت، تداوم و ماندگاری و پیشرفت و قدرت آفرینی برای نظام و انقلاب مهم و مؤثر بوده است.
اعضا و نیروهای بسیج در اوایل انقلاب گرچه نمود سازمانی و سیستمی هنوز پیدا نکرده بودند اما بدنه اصلی مبارزات انقلاب را تشکیل می دادند و با مجاهدت های آن ها تحت رهبری امام بود که انقلاب به پیروزی رسید در کنار سایر اقشار جامعه. بعد از پیروزی انقلاب هم با توجه به شرایطی که ایجاد شد ضمن ایجاد امنیت و مبارزه با ضد انقلاب این بسیجیان بودند که انقلاب را از شرایط دشوار که همان مسأله استقرار نظام بود عبور دادند . در جنگ تحمیلی هم بسیجیان عزیز و مخلص در خط مقدم قرار گرفتند و همه اقشار بسیج و همه مردمان بسیجی ما و شهدای گرانقدری تقدیم نظام و انقلاب کردند.
در برهه بعد از جنگ هم با توجه به ضرورت بازسازی ویرانه های ناشی از جنگ و پیشبرد امور کشور و بهره گیری از تجربیات بسیجیان باز هم در قامت سربازان سازندگی ایفای نقش کردند، در برهه های دیگر که دشمن با روی آوردن به تهدیدات نرم و راه اندازی فتنه ها و آشوب ها و حرکت هایی مانند ۱۸ تیر ۷۸ یا فتنه ۸۸ که دشمن در صدد بود تا انقلاب را زمین گیر کند و ضربه بزند باز هم این بسیجیان و تفکر و اندیشه بسیجی بود در کنار سایر نیروها و در کنار مردم که انقلاب را تضمین کرد. در شرایط همه گیری کرونا این بسیج بود که در میدان آمد، سیل ها، زلزله ها، حوادث و هر جا مملکت و مردم دچار مشکلاتی می شدند این بسیج و تفکر بسیجی بود که مملکت را نجات داد و اکنون که انقلاب در یک نبرد ترکیبی هم درگیر با جبهه استکبار و مستکبران عالم است، جنگی که در آن علاوه بر معیشت و اقتصاد مردم امید مردم را هم نشانه گرفته است باز هم اتکا به فرهنگ و تفکر بسیجی همچون گذشته می تواند ضامن عبور موفق از این شرایط باشد که جریان تحریم و تحریف برای ما و نظام ما و مردم ما ایجاد کرده اند.
نقش بسیج در مقابله با آشوب های اخیر، اغتشاشات اخیر بسیجیان عزیز در کنار سایر نیروها، نیروهای نظامی، انتظامی، ارتشیان، پاسداران و در کنار مردم بسیج و بسیجیان با بصیرت مثال زدنی خود نه تنها عزیزان و جوانان بسیجی اسیر جنگ روانی و جنگ شناختی دشمن و گرفتار خطای محاسباتی نشدند بلکه امروز در جامعه عماروار در حال جهاد تبیین و روشنگری و بصیرت افزایی هستند این عزیزان بسیجی و همچنان در عرصه دشوار مقابله با تروریست و ضد انقلاب این بسیج است که شجاعانه و مظلومانه سینه سپر کرده، سپر بلای مردم شده، سپر بلای نظام و کشور شده و این بسیج است که ثابت کرده که خالصانه در همه عرصه ها پاسدار حقیقی ایران قوی و میدان دار به شکست کشاندند توطئه دشمنان بوده و خواهد بود ان شاءالله.
اکنون و الآن که نیروهای بسیجی در عرصه مبارزه با تروریسم کور مانع از به بار نشستن توطئه های دشمن شده اند در کنار این تفکر بسیجی و در کنار صحنه آمدن مردم که دیدیم در تشییع جنازه شهدا در ۱۳ آبان، این مردم هستند در کنار نظام و انقلاب و رهبری و برای حفظ ارزش های انقلاب آمدند و الآن هم البته بر دولت و دستگاه های اجرایی واجب است که با تداوم راهبرد های مبتنی بر تفکر و فرهنگ بسیجی و استقامت و استفاده حداکثری از ظرفیت های این تفکر ، این فرهنگ تجلی بخش و تحقق بخش ایران قوی در طلیعه گام دوم انقلاب باشد و بالاخره باید اشاره بکنم تکمیل این قسمت با فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار با مردم دلاور اصفهان که فرمودند افراد پشت صحنه و در صحنه که این شرارت ها را ایجاد کردند بسیار حقیرتر از آن هستند که بتوانند به نظام ما آسیب برسانند و بسیار حقیر تر از آن هستند که با بساط شرارت بدون شک بساط این شرارت ها و دردسرهایی که برای مردم ایجاد کردند دشمنان ایرانی و خارجی ، بساط شرارت بدون شک جمع خواهد شد و ملت ایران یا در میدان پیشرفت خود و یا با صلابت و استقامت خود را عزت و سرافرازی کشور را ادامه خواهد داد و در تأبیر دیگر فرمود دشمنان ما هیچ غلطی نخواهد توانست بکنند.
۷ آذر ماه روز نیروی مقتدر و عزتمند و دریادل دریایی ما می باشد، روز نیروی دریایی جمهوری اسلامی، روز افتخار، روز عزت و روز سرافرازی و سربلندی یکی از نیروهای مسلح ما ، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی است که از مرزهای آبی ما الحمدلله با عزت و اقتدار حفاظت می کند. یاد و خاطره شهدای گرانقدر نیروی دریایی ارتش را گرامی می داریم.
روز چهارشنبه اول جمادی الاولی ولادت با سعادت زینب کبری (س) و روز پرستار می باشد. تبریک عرض می کنم پیشاپیش ولادت با سعادت این بانوی بزرگ، نایبه الزهرا، شریکه الحسین، عقیله النبوه، عارفه، ذاهده، مبارکه، ولیه الله العظمی، محبوبه المصطفی، کفیله السجاد، عالمه غیر معلمه و فهیمه غیر مفهمه یعنی زینب کبری (س) را. روز پرستار را هم که به همین مناسبت است تبریک عرض می کنم و عرض خسته نباشید و خدا قوت دارم به همه برادران و خواهران عزیز پرستار که در این عرصه واقعاً زحمات بسیار مخلصانه ای را می کشند. ان شاءالله خداوند به همه ما توفیق بدهد راه و روش زندگیمان را راه و روش اهل بیت قرار دهیم.
پنجشنبه ۱۰ آذر سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس (رض) است که در سال ۱۳۱۶ در کاشمر توسط مأموران رضا خان مفلوک انجام شد. گرامی می داریم یاد و خاطره ی این شهید گرانقدر و این روحانی برجسته و روحانی در تراز اسلام وانقلاب و عزت روحانیت را.
روز مجلس امام اشاره می کردند که روحانی و نماینده مجلس تراز اسلامی را باید انتخاب کنیم با شاخص هایی که بیان می کردند. امام (ره) فرمود مثل مرحوم آیت الله مدرس را انتخاب کنید، نماینده انقلابی، نماینده نترس، نماینده فعال را انتخاب کنید ، نماینده ای که دل در گرو ملت و مردم داشته باشد و نه برای بار دیگر رأی آوردن کار کند و تلاش کند و مهره چینی در ادارات کند ،نه، به وظیفه اصلی و خطیر نمایندگی مجلس خودش عمل کند، حاشیه نرود، انقلابی هم مجلس و هم نمایندگان مجلس ، مردم انتظارات بسیار فراوانی را دارند.
چرا امام فرمود مثل مدرس را انتخاب کنید، مگر مدرس چه ویژگی هایی را دارد؟، عرض می کنم تا انشاءالله در آینده نمایندگان بهتر ضمن اینکه عرض تشکر و خداقوت و خسته نباشید به مجلس انقلابی و نمایندگان محترم مجلس دارم و خواهش می کنم از این به بعد باز هم بیشتر در راستای رفع مشکلات جامعه و منطقه استحفاظی خود تلاش می کنند اما اینکه امام فرمود مثل مدرس را برای مجلس انتخاب کنید ، مگر مدرس چه ویژگی هایی داشته؟. صداقت و صراحت در صیانت از مصالح کشور،نه مصالح فردی ، نه مصالح گروهی، حزبی و وامدارانی که موقع رأی دادن وام دارشان شده اند، مصالح کشور و اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی. دیگر ویژگی مدرس بصیرت و بینش سیاسی، استعمار ستیزی، مردمی بودن و روحیه خدمت به خدا.
شهید مدرس فرمودند خدا دو چیز را به من نداد، خیلی دقت کنید، یکی ترس و دیگری طمع و هر کس با مصالح ملی و امور مذهبی همراه باشد من هم با او همراه هستم، اگر کسی همراه باشد با او همراه هستم و اگر با مصالح ملی و امور مذهبی همراهی نکند من هم همراه او نخواهم بود و این را عملاً در مجلس نشان داد و برای همین به شهادت رسید.