نماز جمعه در فرهنگ سازی و شکوفایی اقتصادی موثر است

اقتصاد یکی از مهمترین محورهای توسعه یک کشور محسوب می شود که بدون آن بقا و دوام هر جامعه ای امکان پذیر نیست. در دین اسلام نیز تحقق اهداف متعالی اسلام بدون توجه به مسائل اقتصادی امکان پذیر نیست به همین جهت حضرت شعیب بعد از دعوت به توحید مردم را دعوت به حق و عدالت در امور مالی و تجارت کرد و فرمود:آیه ۸۵ سوره هود” وَ یا قَوْم اَوْفُوا اْلمِکْیالَ وَ اْلمیزانَ باِلْقِسْطِ وَلا تَبْخَسَنُوا النّاسَ اَشْیائَهُمْ ولا تَعْثُوا فِی اْلاَرْضِ مُفْسِدین، ای قوم من پیمانه و وزن را با عدالت و فا کنید و بر اشیاء و اجناس مردم عیب نگیرید و از حق آنان نکاهید (کم فروشی نکنید) و در زمین فساد مکنید.”

این آیه نشان می دهد که پیامبران فقط مامور مسائل اخلاقی نبودند بلکه اصلاح وضع نابسامان اقتصادی نیز بخش مهمی از دعوت آنها را تشکیل می داده است. در داستان حضرت یوسف آن حضرت از میان تمام پست ها و مسئولیت ها انگشت روی خزانه داری گذاشت،آیه ۵۵ سوره یوسف” قالَ اْجَعْلنی عَلی خَزائِنِ اْلاَرضِ اِنّی حَفیظٌ عَلیمٌ، یوسف گفت مرا سرپرست خزائن سرزمین مصر قرار ده که نگهدارنده و آگاهم.” زیرا حضرت یوسف می دانست تا وقتی به مسائل اقتصادی مردم سروسامان ندهد در هیچ مسئله ای سروسامان پیدا نمی کند و تنها از طریق شکوفائی اقتصادی است که می توان امور را کنترل کرد.  در همین رابطه مصاحبه خبرگزاری شبستان در مورد نقش و جایگاه شبکه امامت و نماز جمعه در حوزه اقتصاد با آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر و امام جمعه بوشهر به شرح زیر ارایه می شود.

در خصوص استفاده از ظرفیت نماز جمعه در تحقق مطالبات اقتصادی توضیح دهید؟

نماز جمعه در افزایش شکوفایی اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند می تواند در تمام عرصه های فرهنگ سازی و در بخش دوم بسترسازی و حمایت های معیشتی اقتصادی و ایجاد کارگاه های کوچک و زودبازده در فضای کلان حوزه جغرافیایی خود نقش آفرین باشد.

نمازجمعه تا چه میزان می تواند در ایجاد آگاهی برای کسب درآمد درست (حلال و حرام ) موثر باشد؟

در رابطه با فرهنگ سازی یکی از موارد مهم عرصه های معیشتی و عدالت اقتصادی ایجاد فرهنگ مناسب و اقتصاد در حوزه معرفتی است. اگر بخواهیم در مورد فقه اقتصاد بدانیم و بدانیم حلال از حرام کدام است، بهترین مکان برای دریافت این اطلاعات نماز جمعه است که در این نماز حلال و حرام در اقتصاد به درستی تبیین می شود و بیان فرهنگ اقتصادی و حیات اقتصادی به درستی مطرح می شود و حتی قبل از خطبه ها در سخنرانی ها با کلاس ها و کارگاه های مختلف می توان این مطالب را به اطلاع مردم رساند.

نمازجمعه چه تاثیری در بستر سازی اقتصادی دارد؟

در موضوع بسترسازی برای تحقق حوزه اقتصاد به ویژه اقتصاد مقاومتی نیز در حوزه تبیین و تحقق این امر در نماز جمعه مطالبی مطرح می شود و بسترسازی لازم می تواند از طریق نماز جمعه با همکاری مسئولان ذیربط برای حرکت های لازم در اقتصاد مقاومتی در حوزه تولید صورت گیرد.

آیا شبکه امامت جمعه می توانند در حمایت معیشتی از خانواده های نیازمند در نمازجمعه  اثرگذار باشند؟

حمایت های معیشتی از خانواده های نیازمند که این موضوع نیز می تواند در نماز جمعه مورد توجه قرار گرفته و بسیار نقش آفرین باشد که با همکاری بسیاری از خیرین و مومنان که در جریان بیماری کرونا و آسیب های اقتصادی حاصل از آن با توجه به تاکیدات رهبری انقلاب یک حرکت بسیار خوب از شبکه امامت جمعه رقم خورد.

شبکه امامت جمعه چگونه می تواند در حرکت چرخه تولید اثر گذار باشد؟

ایجاد فضاها برای حرکت تولیدی توسط خود شبکه های امامت و گروه های وابسته که با ایجاد و حمایت از تولیدات کوچک خانوادگی مساجد، هیئات مذهبی و حتی بخش هایی در ستاد نماز جمعه می تواند در زمینه رشد تولید کمک کند و حتی ستاد نماز جمعه می تواند مکان هایی را در اختیار تولیدکنندگان به صورت وقفی یا دایمی برای ارایه محصولات خانواده ها و تعاونی های کوچک قرار دهد. در استان بوشهر ما تمامی این اقدامات توسط عزیزان جوان  انقلابی صورت گرفت و فضای مناسبی برای این امور ایجاد شد.

نقش شبکه امامت و نماز جمعه در تحقق شکوفایی اقتصاد چگونه ارزیابی می کنید؟

فضاهای نماز جمعه، شبکه امامت جمعه در عرصه تحقق این موضوع می تواند به خوبی نقش آفرینی کنند و زمینه و بستر برای شکوفایی اقتصاد را فراهم کند. شبکه امامت جمعه در تمام ابعاد نظری و اجرایی این امر می تواند در تمام ابعاد موثر در تولید و حمایت از تولیدکنندگان و رفع فشار از خانواده های بی بضاعت موثر باشد.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.