نمازجمعه ۱۶ فروردین ماه ۹۸
خطبه اول
ماه رجب و ماه شعبان و به ویژه ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای کسب تقوا است. روزهای پایانی ماه رجب المرجب را پشت سر می گذاریم و در آستانه ماه با برکت شعبان قرار داریم.
فرصتی است ماه رجب و شعبان برای آمادگی برای ورود در ماه مبارک رمضان و ضیافت بزرگ الهی. ماه مبارک شعبان یکی از سه ماه پر فضیلت و بسیار با عظمتی است که هر مرمنی می تواند از این ماه برای تقرب به خدا و کسب تقوای بیشتر تلاش کند، استفاده کند و این فرصت را مغتنم بشمارد و خود را در چشمه سار با برکت ماه شعبان شست و شو نماید و به سوی کمال حرکت کند.
ماه شعبان از جهاتی با فضیلت است و با عظمت است. یکی اینکه موالید زیادی در این ماه داریم، میلاد سراسر خیر و برکت شهید کربلا اباعبدالله الحسین، میلاد با سعادت جانباز کربلا قمر منیر بنی هاشم، میلاد با برکت امام العارفین، سیدالساجدین علی بن الحسین پیام رسان کربلا ، میلاد جوان رشید کربلا حضرت علی اکبر و بالاخره نیمه شعبان میلاد منتقم خون شهدای کربلا حضرت ولی عصر حجت بن الحسن العسکری (عج) . این یک جهت اهمیت ماه شعبان که این انسان های مقدس در این ماه به دنیا آمده اند.
و دیگر فضیلت این ماه خود این ماه است، عباداتی که در این ماه وارد شده است، برکت و فضیلتی که خود این ماه دارد، این ماه منسوب به پیامبر گرامی اسلام است، چون خود پیغمبر فرمودند رجب شهر الله است و شعبان شهری، ماه شعبان ماه من است و ماه رجب ماه خدا است و ماه مبارک رمضان هم ماه امت من است.
پیغمبر فرمود:« شَعبَانُ شَهری رَحِمَ الله مَن اَعَانَنِی عَلَى شَهرِی» ماه شعبان ماه من است ، خدای بیامرزد و رکمت کند کسی را که من پیغمبر را کمک می کند در این ماه شعبان.
این ها فضیلت این ماه را نشان می دهد.
پیغمبر فرمود ماه شعبان ماه من است و هر کس حداقل یک روز در این ماه روزه بدارد خداوند بهشت را ارزانی او خواهد کرد. یک روز روزه داری در ماه بابرکت شعبان .
از پیامبر اکرم هم داریم طبق نوشته بعضی از مورخین که ماه شعبان را کلاً پیامبر روزه بوده اند و روزه ماه شعبان را متصل می کردند به ماه مبارک رمضان.
بهترین فرصت برای اولیاء الله همین ماه شعبان است و بعد از آن نهایت در ماه مبارک رمضان.
از مستحباتی که در این ماه بسیار تأکید شده صلوات بر محمد و آل محمد است. لذا از ادعیه وارده در ماه شعبان صلوات شعبانیه است که استحباب دارد هر روز انسان نجوا کند.
روزه داری، نماز خواندن، نمازهای ویژه این ماه، صدقه و زکات دادن، چه زکات های مستحبی و چه زکات های واجب برای آن هایی که واجب می شود و اصلاح ذات البین بسیار سفارش شده در ماه شعبان.
کسی که می خواهد وارد ماه مبارک رمضان و میهمانی پر شور پروردگار بشود باید کینه ها و دشمنی ها را کنار بگذارد و چه خوب است که مؤمنین اگر سراغ دارند بین فامیل و دوستان شما اصلاح ذات البین کنید. یکی از کارهای پر صواب ماه شعبان همین است که با زبان خیر بین مسلمین اگر اختلافی وجود دارد اصلاح کنید تا با قلب هایی پر از محبت وارد ماه مبارک رمضان شوید.
استغفار در ماه شعبان بسیار بسیار سفارش شده است چون انسان وقتی می خواهد وارد میهمانی بزرگ خدا، ماه مبارک رمضان بشود باید قبلش پاک شود و شایستگی ورود در ماه رمضان را پیدا کند چون ورود در ماه مبارک رمضان به تنهایی که فایده ندارد. خیلی ها سال های سال ماه مبارک رمضان را دیدند اما خدایی ناکرده از فیض رمضان استفاده نکردند روزه نگرفتند و توفیق ضیافت را پیدا نکردند. هر کس زنده بود و ماه رمضان را دید که نمی تواند میهمان خدا شود، میهمانی خدا شرایطی دارد و آن را ما باید فراهم کنیم و یکی از شرایط آن پاکیزگی قلب، جان و روان ما است و آن هم با استغفار در ماه شعبان که آماده می شویم برای ورود در ماه رمضان.
مناجات شعبانیه بسیار سفارش شده ،در کتب ادعیه است. مناجات شعبانیه مناجات بلند و بسیار پر فضیلتی که امیر المؤمنین علی بن ابی طالب (ع) در ماه شعبان این گونه مناجات می کرد با پروردگار عالم و بعد از ایشان ائمه معصومه دیگر هم نقل شده که همین مناجات شعبانیه را مقید بودند، می خواندند و به واسطه مناجات شعبانیه خود را به پروردگار عالم نزدیک می کردند.
جملات زیبایی دارد که حتماً برنامه ریزی کنید برای این مناجات که می تواند صفا بخش و صیقل بخش قلب ما باشد و ما را آماده بکند برای ورود در ضیافت بزرگ الهی در ماه مبارک رمضان.
در یک جمله و یک فقره از این دعا و این مناجات این گونه امیر مؤمنین و ائمه خدا را خطاب قرار می دهند که الهی اگر تو مرا محروم بکنی از نعماتت که می خواهد رزق من را بدهد روزی و رزق ما دست تو است درست از تلاش خود ما است اما اگر خدا بخواهد در این تلاش و کوشش ما هم برکت قرار خواهد داد لذا عرضه می دارد خدایا اگر تو مرا محروم کنی ، ذلیل کنی، بی آبرو و گرفتار کنی در این دنیا چه کسی مرا روزی می دهد و چه کسی مرا یاری و کمک می کند. اگر خدا ما را به خود واگذار کند و ما ذلیل گناه و معصیت شویم و آبرویمان در خطر بافتد چه کسی ما را یاری می دهد.
بعد می گوید خدایا من پناه می برم به تو از اینکه مبادا از من غضبناک شوی و وای به حال کسی که خدا از او غضبناک شود و مبادا من کاری کنم که خشم تو نصیب من شود.
یکی بهترین فرصت نجوای با پروردگار عالم مناجات شعبانیه است و در ادامه عرضه می دارد خدایا به من این موحبت را عنایت کن که با قطع امید از دیگران به تو فقط توجه کنم و فقط کمال وصل شدن به تو را پیدا کنم با قطع شدن از دیگران.
بله دیگران ابزار و وصیله هستند و اگر خدا بخواهد این ابزار برای ما مؤثر می شود و اگر من این ابزار دنیوی هم بخواهم بهره ببرم باز باید لطف خدا باشد.
یا در فقره دیگر این مناجات خطاب می کند خدایا فردای قیامت مبادا در ملأ عام آبروی من را ببری، مبادا با این همه گناه در این دنیا آبروی من برود.
این ها بخشی از مناجات زیبای شعبانیه است که ان شاء الله در این ماه بهره ببریم و خود را آماده ماه رمضان کنیم.
خطبه دوم
جلسه ویژه مقام معظم رهبری با مسئولین و دست اندرکاران جریان سیل اخیر که در روز ۱۳ هم این جلسه با اینکه روز تعطیل بود اما به دلیل اهمیت موضوع حضرت آقا این تصمیم را گرفتند و مسئولین را فرا خواندند و نکات بسیار مهم و راهبردی را در این راستا بیان کردند از جمله توصیه های مقام معظم رهبری و نکاتی را که بیان کردند در این جلسه برجستگی شور کمک رسانی مردم ایران به سیل زدگان بود که مردم ما نشان دادند که در شهرهای سیل زده و حادثه زده و هم در همه شهرها و امروز هم که امروز هست در جایگاه های نمازجمعه مردم عنایت می کنند و کمک می کنند برای برادران و خواهران و هم وطنان سیل زده و این سنت حسنه کمک به برادر مؤمن و آن عزیزانی که دچار گرفتاری شده اند و این کار مهمی که در مملکت ما در حال انجام است.
نکته دوم فرمودند همه تصمیمات و اقدامات لازم باید به صورت جدی پیگیری شود تا رفع مشکلات و آلام مردم و آسیب دیدگان باید ادامه داشته باشد و مقطعی نباشد. یک کار فوری لازم بود، یک کار میان مدت و برنامه ریزی دراز مدت لازم است، هم برای حوادث آینده و این عزیزانی که دچار مشکل شده اند، خانه آن ها ، کاشانه و اموال این ها از بین رفته و این ها نیاز است که آلامشان تسکین پیدا شود با رسیدگی به مشکلاتشان.
پیشگیری از ویرانی ها و خسارات پیش از وقوع حادثه که انسان باید آماده باشد نه اینکه حادثه ای که اتفاق افتاد بعد دست پاچه شویم. توجه به لایروبی، حفظ حریم رودخانه ها، حفظ جنگل ها و عمران شهری همه این ها باید توجه شود و حضرت آقا مسئولین را مورد توجه قرار دادند که باید کارهای اساسی شود پیشگیرانه که دچار مشکلات نشویم.
همچنین حضرت آقا تشکر ویژه کردند و تأکید کردند بر عملکرد بسیار خوب و ارزشمند صدا و سیما در پوشش اخبار سیل که تأثیرگذار بود و ما هم انصافاً تشکر می کنیم.
واقعیت مسأله این است که سیل ایران آمریکا را رسوا کرد. شما دیدید ناجوان مردانه حتی در این ایام که مردم ما گرفتار درد و رنج سیل بودند باز هم تیرهای زهرآگین خود را غربی ها و رسانه های غربی به سمت ایران و مردم ایران روانه کردند و حتی هلال احمر ما که یک کار انسان دوستانه است طبق قوانین بین المللی ، این ها را هم مورد تحریم قرار می دهند.
کشورهای غربی در حالی ادعای کمک به مردم ایران را دارند ، چند وقتی یک بار بیانیه می دهند که ما دلسوز مردم ایران هستیم، ما به فکر مردم ایران هستیم اما در حالی این حرف ها را می زنند که فردی مثل ترامپ ادعا می کند که کنار ملت ایران برای رسیدن به زندگی بهتر هستیم ، این ادعای خنده دار در حالی است که در کنار این ادعا تحریم ها را بر ملت ایران تنگ تر و سنگین تر و سخت تر می کنند.
وقتی ساختاری مثل هلال احمر و نهادهای امدادرسانی که در همه جای دنیا بتوانند کار کنند وامداد رسانی کنند این ها مورد تحریم قرار می دهند در واقع یعنی بشریت را دارند از بین می برند، یعنی ضدیت با بشریت و انسانیت می کنند و این ها یک نوع جنایت جنگی است که دشمنان نسبت به ما در این وضعیت و حالت انجام می دهند. البته سیل اخیر هر چند خسارت های بسیار زیادی برای ما داشت، تعدادی از هموطنان عزیز ما هم دچار صدمات و هم تعدادی از دنیا رفتند اما درس های بسیار زیادی این سیل برای ما داد و می دهد که چندی از این ها در توصیه های مقام معظم رهبری اشاره کردم اما دشمنی دشمن ها را به ما نشان می دهد که دشمن حتی در این لحظاتی که ما دچار سانحه و گرفتاری هستیم و در عین حال باز علیه ما تلاش می کند و ادعای با مردم بودن و دلسوزی مردم چیزی جز یک حرف خنده دار نیست و در هر فرصتی تلاش می کنند برای از بین بردن نظام جمهوری اسلامی.
از آن طرف این سیل به ما درس می دهد که ما ظرفیت های بسیار عظیمی داریم. همین ظرفیت وحدت و انسجام مردم. واقعاً این سیل و پیآمدهای این سیل تجلی وحدت و همدلی مردم بود که خروشان تر از سیل خود را نشان داد و به جهانیان اثبات کرد که مردم ایران با همه مشکلات که دشمنان برای آن ها درست کرده اند اما وقتی که دچار مشکلی در کشور شوند، هموطنانشان دریغ نمی کنند با همه مشکلاتی که داشتند.
سخنان مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (حفظه الله) در دیدار مسئولان و اقشار مختلف مردم در روز عید مبعث که نکات بسیار مهمی را بیان فرمودند.
بار دوم تقدیر از وحدت مسئولان و مردم و کمک رسانی به سیل زدگان و نکته دوم در این مطلب با توجه به بحث بعثت که دو رویکرد دارد که یکی عبودیت و بندگب خدا و دومی اجتناب از طاغوت که این ها هدف بعثت انبیاء و خصوصاً پیامبر اسلام بوده است، فرمودند رؤسای جمهور آمریکا مصداق امروز طاغوت است، مصداق طاغوت مجسم رؤسای جمهور آمریکا و به ویژه الآن رئیس فعلی آمریکا است.
فرمودند ما دشمن تراشی نمی کنیم. این که می گویند دشمن تراشی نکنید نا درست است زیرا جبهه طاغوت با اصل و حرکت توحیدی مخالف است و ما چه شعار دهیم و چه ندهیم آن ها با ما مخالف هستند چون مبنای ما مبنای حرکت توحیدی است و مبنای استکبار ظلم و حرکت ظالمانه است.
فرمودند آمریکا و نوکرهای او همچون آل سعود به کمتر از دست کشیدن از حرکت در راه توحید راضی نمی شوند، آن ها دست بردار نیستند و ما هم به فضل خدا با همین روحیه استکبار ستیزی و وحدت و ولایتمداری که مردم دارند از این به بعد هم در مقابل استکبار ایستاده و خواهیم ایستاد.
لازم می دانیم ما هم تشکر کنیم از همه مسئولانی که تلاش کردند به ویژه عزیزان نیروهای مسلح که بعد از فرمان مقام معظم رهبری بعد از فرمان مقام معظم رهبری به رئیس ستاد کل همه نیروهای مسلح بسیج شدند و عاشقانه و مشفقانه و با نظم و انظباط و اخلاص در مناطق سیل زده برادران سپاه، ارتش قهرمان و دلاور،بسیج نیروهای نظامی و انتظامی در کنار مردم و سایر مسئولین خوب درخشیدند و کمک کردند و تا به امروز مشغول کمک رسانه به مناطق سیل زده هستند.
سه شنبه آینده ۲۰ فروردین روز ملی هسته ای است که این روز را گرامی می داریم و یاد و خاطره شهدای عزیز و شهدای هسته ای را گرامی می داریم .
همچنین ۳ شعبان است میلاد با سرسعادت سید الشهدا حضرت اباعبدالله الحسین (صلوات الله و صلوات علیه) که واقعاً باید تبریک گفت این میلاد با سعادت را و روز پاسدار هم در این روز به حق نامگذاری شده است چون سید و سالار شهیدان کربلا در راه پاسداری از دین و قرآن و ارزش های مکتب اسلام تلاش و جهاد کرد و به شهادت رسید و پاسداران ما هم که به حق روز ولادت امام حسین را روز پاسدار نامیدند این نشان می دهد که پاسداران انقلاب اسلامی در ایران با تأسی از شجاعت، اخلاص، مردانگی، استواری، ایمان و فضائل اخلاقی امام حسین در راه حفظ آرمان های اسلام و انقلاب اسلامی ایران در دفاع مقدس، در دوران سازندگی در همه حوادث و الآن عرض کردم در حادثه سیل اخیر دیدید که چگونه در کنار برادران عزیز و فداکار ارزشی خود ایستادند، کمک کردند و در حال کمک کردن هستند.
از دیدگاه فرمانده کل قوا فرمودند پاسداری یک فرهنگ است، یک فرهنگ عزت آفرین است. آن قدر درجه پاسداری ارزش دار است که امام می فرمودند ای کاش من هم یک پاسدار بودم.
در سال ۶۸ به دستور فرماندهی کل قوا و درخواست دولت وقت و بر اساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی سپاه پاسداران بخشی از توان مهندسی خودش را در قالب قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ایجاد کرد و منسجم کرد و وارد عرصه سازندگی کشور نقش بسیار مهم و ارزشمند و اساسی را در تحقق اقتصاد مقاومتی برای رفع وابستگی ها برداشته که واقعاً باید تحسین و تقدیر کرد این روحیه پاسداری را.
در حقیقت همه ما باید پاسدار باشیم، هر کس برای حفظ ارزش های دین، نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش می کند پاسدار و حافظ ارزش ها و انقلاب اسلامی ایران است.
چهارشنبه آینده هم روز میلاد با سعادت حضرت قمرمنیر بنی هاشم اباالفضل العباس و روز جانباز است و این روز را تبریک عرض می کنم به محضر جانبازان عزیز و آرزوی سلامت و عزت و توفیق و سرافرازی دارم برای بزرگ جانباز نظام جمهوری اسلامی مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای ( حفظه الله تعالی).
ساروز تأسیس بنیاد مسکن که انصافاً این هم برکات و خیرات زیادی برای نظام ما و مملکت ما داشته و دارد.
و بالاخره ۵ شعبان میلاد سراسرنور و با برکت سیدالساجدین امام العارفین علی بن الحسین امام سجاد (ع) است که پیشاپیش تبریک عرض می کنم و هم آرزو دارم از این فرصت استفاده بیشتری کنیم و کتاب شریف و ارزشمند صحیفه سجادیه امام سجاد که متأسفانه غریب مانده بین ما که این را احیاء کنیم و بهره ببریم. دریایی از مباحث توحیدی و معرفتی در این دعاها و صحیفه سجادیه است که ان شاءالله بتوانیم از آن بیشتر بهره ببریم.