نمازجمعه ۸ تیر ماه ۹۷

 

خطبه اول

اقتضای تقوای الهی عزیزان یکی از آن ها حفظ حرمت افراد و آبروی مؤمنین است. اسلام و قرآن و معارف دینی ما آبروی مؤمن حفظ آن را واجب و لازم دانسته است و حریم مؤمن را اسلام محترم شمرده است.

در این دوره زمانی که متأسفانه از سوی بعضی از افراد در فضاهای واقعی و مجازی متأسفانه با آبروی همدیگر و با آبروی مؤمنین و شخصیت ها بازی می شود و این ها منافات با تقوای الهی دارد.

روزی پیامبر اکرم محمد مصطفی (ص) روبروی خانه کعبه نشسته و نگاه می کند به خانه کعبه ، مرحبا به تو ای خانه خدا، ای خانه کعبه، مقدس ترین اماکن روی زمین و چقدر خدا برای تو حرمت قرار داده و چقدر عظیم هستی نزد پروردگار عالم اما به خدا قسم جایگاه و حرمت مؤمن از حرمت تو خانه کعبه بالاتر و بیشتر است.

فرمود خداوند حرمت به تو خانه کعبه داده، این سنگ ها و و گل ها و این خانه مقدس نزد خداوند حرمت دارد و آدابی دارد و برنامه و احترامی دارد و باید باشد اما این به جای خود، خداوند تو خانه کعبه را حرمت و جایگاه برای تو قائل شده اما به خانه کعبه همین ترکیب ظاهری کعبه حرمت قرار داده اما برای مؤمن در سه چیز خدا حرمت و جایگاه و احترام قائل شده است.

خداوند به مال مؤمن، خون مؤمن و آبروی مؤمن حرمت قائل شده است و ما حق نداریم مفت مفت خون مؤمنی را بریزیم، ما حق نداریم مال مؤمنی را پایمال کنیم و ما حق نداریم با آبروی مؤمن بازی کنیم و حرمت مؤمن را بشکنیم.

یکی از این ها سوءظن پیدا کردن به مؤمن است لذا عزیزان به منظور حفظ و حرمت آبروی افراد و امنیت اجتماعی که لازم است در جامعه عملی شود ما باید اموری را بعنوان گناه ترک کنیم تا آبروی مؤمن بریزد و آبروی مؤمن حفظ شود.

یکی از این مسائلی که در قرآن و معارف دینی به عنوان گناه و یکی از عوامل آبروریزی مؤمن کاربرد پیدا می کند در جامعه سوءظن به مؤمن است.

برادران و خواهران در اسلام  مؤمنین نه تنها موظف به کنترل زبان خودشان هستند چون بعضی وقت ها با زبان ما دل کسی را می شکنیم ، با ایما و اشاره ممکن است دل کسی را بشکنیم و علاوه بر این ها که باید رعایت کنیم عدم تعرض به آبروی دیگران است، عدم تعرض به آبروی افراد است و حتی در حرمت گذاری مؤمن در محدوده فکر و اندیشه ما هم نباید سوءظن به مؤمن ایجاد شود چرا که سوءظن ادامه آن تهمت است و پیآمد آن غیبت می شود ودر جامعه اگر سوءظن بین مردم باشد هیچ کس به کسی دیگر اعتنا و اعتباری قائل نمی شود و حرمت افراد شکسته می شود.

لذا در سوره مبارکه حجرات خداوند به ما دستور داده است «یا ایها الذین آمنو اجتنبوا کثیراً مِن الظّن انّ بَعْضَ الظّنِ اثمٌ» ای مؤمنان خیلی از این گمان هایی که نسبت به هم پیدا می کنید گناه است، خیلی از این گمان ها سوءظن است ، سوءگمان است ، گمان بد است و گمان بد گناه است. چرا فلانی فلان جا رفت؟، چرا فلان خرج را کرد؟، چرا فلان کار را کرد؟، و ما نباید سوءظن به مؤمن ببریم.

اسلام یک خطکش دارد در این رابطه و آن این است تا می توانی کار برادر و خواهر مؤمن را حمل بر صحت کن و تا جا دارد سوءظن پیدا نکن، این یک سوءظن که باعث آبروریزی برادر و خواهر مؤمن می شود .

و دوم تجسس، در امور همدیگر تجسس نکنید، در امور شخصی افراد، در امور خانوادگی افراد تجسس نکنید . امر خدا است، نهی خدا است . تجسس نکنید در امور یکدیگر.

سوم غیبت است که متأسفانه خیلی راحت ما مرتکب می شویم این گناه زشت و پلید و کبیره را. مؤمنین مبادا بعضی از شما بعضی دیگر را غیبت کنید. الآن می بینید در جامعه چقدر راحت ما غیبت می کنیم و نقل مجالس ما بعضاً شده غیبت این و آن و همین طور دنبال عیب مردم هستیم و غیبت مردم کردن.

و چهارمین چیزی که باعث آبروریزی مؤمن می شود و امنیت فردی و اجتماعی و روانی جامعه را به هم می ریزد مسأله تهمت است. به همین سادگی برچسب می زنند به مؤمنین و افراد. عرض کردم در فضاهای مجازی را که چه کارهایی می کنند بعضی ها، این ها دور از تقوا است، هر چیزی را که دیدند به صدها گروه و کانال دیگر ارسال می کنند بدون اینکه صحت مطلب را در بیاورند و همین طور هر چه آمد انتقال می دهند به صدها جای دیگر. خوب همین ممکن است تهمت باشد، آیا ثابت شده برای شما؟. انسان باید خیلی دقت کند تهمت و غیبت از جمله چیزهایی است که در جامعه ما الآن با کمال تأسف رونق پیدا کرده .

عیب جویی و اینکه انسان فقط دنبال مچگیری مردم باشد ، فقط دنبال عیب گیری مردم باشد.

پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مردم این قدر دنبال عیب های همدیگر نباشید که این عیب ها را بزرگ کنید و منتشر کنید چرا که اگر کسی به دنبال مچگیری و عیب های برادر مؤمنش برود خدا هم عیب های او را بزرگ می کند.

انسان باید عیب را بپوشاند تا خدا عیب های او را بپوشاند و اگر ما آبروی مردم را به همین سادگی شکستیم و ریختیم بدانیم جایی خدا موقعیت هایی پیش می آورد که خدایی ناکرده آبروی خودمان هم برود.از مکافات عمل غافل نشو.

این ها نکاتی است که باید دقت کنیم. الآن به ویژه با این فضای عجیبی که برای ما قرار گرفته که می توانیم از آن استفاده های بهتری کنیم ولی بعضی های فقط برای نشر اکاذیب، شایعه پراکنی، تهمت زدن و غیبت دیگران و برچسب زدن به ناحق به دیگران در این فضا متأسفانه استفاده می شود و این با تقوای الهی به دور است.

 

 

خطبه دوم

۱۵شوال است امروز و دو مناسبت مهم را در تاریخ قمری اسلام داریم، در حوزه صدر اسلام .

یکی جریان شهادت مظلومانه حضرت حمزه شید الشهدا، عموی گرانقدر پیامبر در جنگ احد که واقعاً شهادت آن حضرت لطمه بسیار بزرگی بود برای امت اسلام و جامعه اسلامی آن زمان و از نظر روحی و روانی بر قلب نازنین پیامبر جریحه دار شد، آن هم با آن وضعیت غریبانه و مظلومانه ای که حمزه سیدالشهدا به شهادت رسید.

همچنین سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی است در سال ۲۵۲ قمری مثل چنین روزی و این هم شخصیت بسیار بالا، سید کریم و عظیم المقدار که دست تقدیر او را به ری آورد و در اینجا از دنیا رفت و حرم مطهر ایشان بزرگوار الآن مرجع عاشقان و دلدادگان اهل بیت عصمت و طهارت است و در بعضی از روایات ثواب زیارت قبر حضرت عبدالعظیم را مساوی زیارت ابی عبدالله الحسین (ع) در کربلای معلی بیان فرمودند.

اما در هفته حقوق بشر آمریکایی قرار داریم. از ۷ تیرماه تا ۱۲ تیر در دهه شصت و بعد از آن حوادثی بسیار تلخ و ناگوار در چنین روزهایی در ایران اسلامی اتفاق افتاده که همه آن ها به نوعی یا مستقیم و یا غیر مستقیم انگشت خونین استکبار جهانی و به ویژه آمریکای جنایتکار در آن دخالت داشته است.

حوادثی نظیر هفتم تیر در سال ۶۶، بمباران شیمیایی سردشت توسط صدام و تعداد زیادی زن و کودک در این بمباران به شهادت رسیدند، حادثه ۷ تیر حزب جمهوری در سال ۶۰ که منجر به شهادت شهید آیت الله دکتر بهشتی یار مخلص و دیرین امام و انقلاب و ۷۲ تن از یاران عزیز این شهید و یاران انقلاب و روز قوه قضائیه و آن هفته هم هفته قوه قضائیه نامگذاری شد و من لازم می دانم در اینجا تقدیر و تشکر کنم از مساعی و تلاش های همه عزیزان در دستگاه قضا و عرض خدا قوت و خسته نباشید به این عزیزان داشته باشم.

حادثه دیگر در این ایام که اتفاق افتاد ترور شهید صدوقی در ۱۱ تیر سال ۶۰ است که توسط عمال آمریکا یعنی منافقین کوردل اتفاق افتاد و بالاخره ۱۲ تیر سال ۶۷ حادثه سقوط هواپیمای ایرباس ایرانی بر آسمان خلیج فارس بود که در این حادثه هم قریب ۲۹۰ نفر بی گناه کشته شدند و واقعاً حادثه ناگواری بود که به دست مستقیم آمریکا و از ناو جنگی آمریکا در منطقه خلیج فارس آن موشک شلیک شد و هواپیما را هدف قرار داد که ۱۵۶ نفر مرد و ۵۳ نفر زن و ۵۷ تن کودک در این حادثه غریبانه و مظلومانه کشته شدند و آمریکایی ها با کمال وقاحت و پررویی بعد ها به جای اینکه عذرخواهی کنند از ملت، به جای اینکه تنبیه کنند فرمانده ناو را با کمال وقاحت و گستاخی مدال افتخار و شجاعت به آن جنایتکار اهدا می کنند و این نشان از کینه توزی دولت مستکبر آمریکا است.

ببینید در این ۱ هفته در این سال ها چقدر ترور و قتل عام و کشتار انجام شد، چقدر زن و کودک، عالم و سیاست گذار به شهادت رسید و این ها جنایاتی است که مستقیم و یا غیر مستقیم توسط آمریکای جنایتکار انجام شد. همچنین در همان سال ها و در سال ۶۰ در ۶ تیر که در همین هفته است ترور نافرجام مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (حفظه الله) بود که به حمدالله ناکام ماند و خدا خواست این ذخیره بزرگ الهی را برای بعد از امام برای سکان داری نظام جمهوری اسلامی برای ما و امت اسلام نگهداری کند.

من چند نکته و جمله  را از حضرت امام (ره) در رابطه با آمریکا و جنایتکاری آمریکا عرض بکنم.

امام (ره) فرمودند آمریکا جنایتکار و تروریست پرور مدعی حقوق بشر شده است، کاخ سفید میزان تروریست و ضد تروریست را مخالفت با جنایاتش در سراسر جهان و یا موافقت قرار داده. هر کس از جنایات آمریکا حمایت و دفاع کند و بپذیرد جنایات آمریکا را این ها تروریست نیستند.

مقام معظم رهبری هم فرمودند آمریکا با تابلو حقوق بشر دارد جنایت می کند، به اسم حقوق بشر جهان را پر از ظلم و ستم و جنایت کرده است و این ها نمونه کوچکی است از جنایات دولت مستکبر آمریکا و هنوز هم ادامه دارد این جنایات آمریکا.

امام نکته بعد درخشش فوتبالیست های ملی کشورمان است در بازی های جام جهانی که درس ها و عبرت های خیلی خوبی می تواند برای ما باشد. شما دیدید بعد از پایان بازی ایران و پرتغال رهبر انقلاب در پیامی خطاب به وزیر ورزش فرمودند به تیم ملی ایران بگویید شما پیروز و سرافراز برگشتید، آفرین و ان شاءالله موفق باشید و این پیام تشکر رهبری در حالی بود که با این تساوی ارزشمند ملی پوشان کشور ما در برابر قهرمان اروپا از صعود باز ماند ولی باز مقام معظم رهبری تقدیر کردند، چرا؟، چون تلاش کردند ، آن چه که وظیفه آن ها بود انجام دادند. همچنین معظم له در پایان بازی ایران و اسپانیا که نتیجه به نفع مقابل به اتمام رسید در این جریان هم بعدش پیام دادند که بازی دیشب شما عالی بود و خدا قوت، خوب این پیام مقام معظم رهبری که تحسین می کند از تلاش و جدیت و شجاعت و غیرت و مردانگی ورشکاران ما و همچنین ابراز خرسندی و شادمانی ملت ما انجام دادند و این استقبال و تحسینی که کردند از ورزشکاران ما حاوی این پیام است عزیزان که مهم تلاش و کوشش و غیرت ورزیدن و پیگیری و برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت است ولو اینکه در پایان به نتیجه دلخواه هم نرسیم اما ما مأمور به تکلیف هستیم، ما باید برنامه ریزی کنیم، ما باید غیرت ملی را نشان دهیم، حالا آن ورزش بود که می تواند درس باشد برای سیاستمداران و مسئولین و برای همه مردم ما.

نقش این تلاش جانانه برای افتخار آفرینی و شاد کردن قلب مردم خود یک ارزش است. همین که مردم دیدند ورزشکاران تلاش می کنند، غیرت نشان می دهند، مایه از خود می گذارند برای غیرت و سرافرازی مملکت همین قابل تحسین است و در امور سیاسی و اقتصادی و اجتماعی هم باید این درس باشد برای ما.مسئولین ما باید نهایت تلاش و برنامه ریزی دقیق و صحیح و تأثیر گذار برای رفع مشکلات مردم داشته باشند.

این ها نمونه ای است که ما اگر بخواهیم می توانیم بر مشکلات فائق آییم، می توانیم در مقابل دشمن به پیروزی های شگرفی برسیم.

لذا چند نکته را من در همین راستا عرض می کنم.

اولاً مشکلات و مطالبات مردم در حوزه های مختلف باید از ناحیه مسئولین به رسمیت شناخته شود و هیچ مسئولی نمی تواند مشکلات فعلی جامعه در حوزه های مختلف مثل قیمت ارز، خودرو، مسکن و امثال این ها را نادیده بگیرد. این ها واقعیاتی است که متأسفانه در جامعه وجود دارد.

دوم، راه حل مشکلات مشارکت همه قوا و نهادهای کشور است، لذا مقام معظم رهبری فرمان تشکیل قرارگاه عالی اقتصادی را متشکل از رؤسای سه قوه دادند که می شود کار و برنامه ریزی کرد و باید علاج مشکلات و گرفتاری مملکت را هرچه سریع تر و هر چه زمان بگذرد مشکلات بیشتر می شود.

نکته بعد مقام معظم رهبری فرمودند اگر ملت به صحنه بیایند و در کنار دولت قرار بگیرند مشکل لا ین حل در کشور نداریم.

ما و مسئولین ما بجای اینکه  چشم بر خارج بدوزیم که آن هم در حد خود مورد نیاز است ما نیاز به یک برجام داخلی هستیم، ما نیاز به برجام داخلی هستیم و آن هم به شکل برنامه جامع اقدام مشترک دولت و ملت از یک طرف و قوه قضائیه و مجریه و مقننه در کنار هم و در کنار مردم و مردم در کنار مسئولین برای حل مشکلات کشور از سرمایه بی بدیل ملت و پای کار بودن ملت مسئولین باید ایستادگی کنند و در کنار مردم قرار بگیرند.

نکته بعد یکی از راه های مهار نوسانات و التهابات اقتصادی که الآن در مملکت وجود دارد مبارزه قاطع با فعالیت های سوداگرایانه و اخلال گرانه در اقتصاد کشور است. چرا بعضی ها به همین راحتی از موقعیت هایی که دارند این همه سوء استفاده می کنند و دل مردم را خون می کنند. در این میان سخنان رئیس قوه قضائیه را در همایش سراسری قضات که اخیراً بیان کردند که اخلالگران نظم اقتصادی را بعنوان مفسدان فی العرض اعلام کردند و همه می دانیم حکم آن چیست این را به فال نیک می گیریم که مسئولین راهکارهای عملی و تأثیرگذار را برای رفع این مشکلات بیان کنند.

همچنین اگر نیاز باشد تغییر در کابینه صورت بگیرد، به ویژه تیم اقتصادی اگر نمی تواند کاری انجام دهد چه اشکال دارد ترمیم و بازسازی شود و انسان ها با خلاقیت و ابتکار و با مدیریت جهادی، حضرت آقا بارها فرمودند با اقتصاد مقاومتی مشکلات ما حل می شود، با حضور مدیران مخلص که اهل فساد و رشوه  و اشرافی گری نباشند، با فرهنگ و مدیریت جهادی می توان مشکلات را حل کرد بدون اینکه نگاهمان به خارج از کشور باشد و اگر لازم باشد باید ترمیم شود و تیم اقتصادی بازسازی و نوسازی اگر نیاز باشد انجام شود.

و بالاخره از بازاریان محترم، از اصناف و کارگران و اقشار مختلف مردم عزیز و متدین و همیشه در صحنه که انصافاً در این ۴۰ سال مردم ما وفاداری خود، ارادت خود نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی، آرمان های امام و منویات مقام معظم رهبری را نشان دادند. در راهپیمایی ها ، در تحمل سختی ها و گرفتاری ها اما باید همه ما با هوشیاری اجازه ندهیم عده ای از مطالبات بر حق مردم، مطالبات قانونی اصناف جهت اخلال در نظم اقتصادی و اجتماعی مردم سوء استفاده کنند.

مردم ما هوشیار و فهیم هستند و ان شاءالله به فضل پروردگار و با رهبری مقام معظم رهبری و وحدت مسئولین و وحدت مردم و مسئولین ان شاءالله از این پیچ تاریخی هم به فضل خدا با عزت و عظمت عبور خواهیم کرد و این حکومت را به رهبری مقام معظم رهبری و مردم همیشه در صحنه به صاحب اصلی حضرت ولی عصر حجت ابن الحسن العسکری (ص) تحویل دهیم.

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.