وحدت یک عطیه الهی است که جامعه اسلامی را پیش می برد

حجت الاسلام والمسلمین هاشمی امام جمعه موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 26 آذر:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

خطبه اول

ایام ایام فاطمیه است و متعلق است به پاره تن پیامبر حضرت صدیقه اطهر، زهرای مرضیه (س).

پیامبر گرامی اسلام فرمودند: اگر قرار بود حسن و نیکی و شایستگی یک شخص باشد و تجلی کند آن کسی جز زهرای اطهر نیست بلکه حضرت زهرا از حسن و نیکی ها هنوز بالاتر است. فرمود: دخترم ، زهرای اطهر بهترین اهل زمین است از نظر عنصر وجودی و شرافت و کرامت و بزرگواری.

برادران و خواهران عزیز، رهروان راه فاطمی بشریت یک جا و دسته جمع در واقه مرهون و مدیون زهرای اطهر (س) می باشد و روز به روز اسلام و معنویت فاطمه زهرا در جهان آشکارتر می شود. عظمت، مقام زهرا، نور معنویت زهرا روز به روز در جهان آشکارتر می شود تا برسد به روزی که فرزند زهرا که به عنوان آخرین وصی آخرین پیامبر الهی است یعنی مهدی موعود (عج) ظهور نماید و حکومت عدل گستر جهانی را تشکیل دهد آنجا دیگر اوج معنویت و تجلی اسلام زهرا خواهد بود چون مهدی فرزند زهرا می باشد.

این خیر کثیر که خداوند متعال آن را به پیامبر خودش هدیه کرده است و مژده داده در قالب « إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ» که تعبیر این کوثر هم بر اساس روایات تعبیر کوثر و خیر کثیر وجود مقدس زهرای اطهر است و لذا حضرت صدیقه در حقیقت مستجمع همه خیراتی است که روز به روز از سرچشمه دین نبوی برای همه بشریت تجلی پیدا می کند گر چه خیلی ها سعی کردند که عظمت زهرا و نور زهرا و فرزندان زهرا را بپوشانند در ادوار مختلف تاریخ تا به امروز، تلاش این بوده که عظمت و نور زهرا را یا خاموش کنند یا کمنور کنند. جنایاتی که بنی امیه کردند با اولاد زهرا، جنایاتی که بنی عباس کردند با اولاد زهرا و رفتار خصمانه ای که تا به امروز می شود و امروز هم در فضای مجازی و برخی تریبون ها علیه زهرا و فرزندان زهرا گاهاً می شود هیچ کدام نتوانسته و در آینده هم نخواهد توانست ذره ای از شعاع و تلاًلو نور زهرا و فرزندانش را خاموش کند. لذا اینکه خداوند فرمود: هر آنچه و هر کس تلاش کرد نور و تجلی زهرا و فرزندان زهرا را خاموش کند توفیق پیدا نکرد با تمام ابزاری که در اختیار داشتند و دارند. باز هم نمی توانند جلو شعاع معنویت زهرا و فرزندانش را محدود کنند.

اما نکته مهمی که ما باید در این فاطمیه ها درس بگیریم در زندگی و فراروی آینده ی زندگی خود قرار دهیم این است که ما باید خودمان را به این مرکز نور نزدیک کنیم و هر چه به معنویت زهرا و فرزندانش نزدیک تر شویم بهتر است و نزدیکتر شدن لازمه اش این است که انسان با عمل تلاش کند و نه محبت تنها، بله همه من و شما دوستدار اهل بیت هستیم، همه من و شما دوست دار زهرا و فرزندان و شوهر و پدر گرانقدر زهرا هستیم اما دوستی تنها نه بلکه در عمل و اگر می خواهیم از نور زهرا بهره برداری کنیم باید خود هم تلاش کنیم و خود را به زهرا و سبک زندگی فاطمی نزدیکتر کنیم آن هم در عمل و رفتار خود و لذا تخلق به اخلاق فاطمی لازم است تا بتوانیم از نور فاطمی و فرزندان زهرا بهره ببریم.

برادران و خواهران ما برای نجات خود نیاز به اقتدا به حضرت زهرا داریم و به این محتاج هستیم در همه زوایای زندگی خودمان و لذا حیات طیبه فاطمه زهرا گر چه کوتاه ترین حیات بود در میان معصومین اما با برکت ترین حیات را حیات زهرای اطهر به نوعی در نظر گرفت.

لذا ویژگی مختلفی که زهرا دارد و سه مقطع را می توانیم در  زندگی حضرت صدیقه تصور کنیم و عملی هم شده است.

مقطع اول، مقطع ام ابیهایی زهرا می باشد. این افتخار نسیب زهرا شده است که ام ابیها شده. در دوران غربت پیغمبر و اسلام در مکه به خصوص در دوره شعب ابی طالب و بعد از آن که پیامبر در فاصله کمی دو عزیز خود را از دست داد، حضرت خدیجه و حضرت ابوطالب، دو پشتیبان و یار و یاور پیغمبر در فاصله یک هفته از دنیا رفتند و در این لحظات بود که پیامبر با دلی شکسته تنها شد در این عالم و اینجا بود که حضرت فاطمه زهرا در این روزها قد برافراشت و حرکت کرد و آمد در کنار پدر مثل یک مادر، مشاور، و یک پرستار از چهره غمبار پیغمبر غم ها را پاک می کرد و تسلی بخش قلب غمناک پیغمبر بود و لذا ام ابیها لقب گرفت و این دوره ارزشمندی بود در زندگی حضرت صدیقه اطهر.

دور بعدی زندگی حضرت زهرا مقطع ام الائمه ای زهرا می باشد. زهرای اطهر در سخت ترین شرایط و دورانی که زندگی می کرد توانست رهبرانی را تربیت کند مثل حسن و حسین، شخصیت هایی مثل زینب تربیت کند برای جهان و بشریت و نگهداری می کند از شوهری چون علی بن ابی طالب که در رأس همه سرداران اسلام بود و می باشد و رضایت پدری را جلب می کند مثل پیامبر اکرم و ائمه دیگر هم از فرزندان حسن و حسین هستند که همه این ها از برکات زهرا است و لذا زهرای اطهر ام الائمه است، مادران امامان شیعه است و این هم یکی از برکات وجودی صدیقه اطهر است.

برکت و مقطع سوم وجود نازنیت حضرت زهرا داشت مقطه ام الاسلامی است، یعنی مادر مسلمانان و اسلام، خدمتی که حضرت زهرا به اسلام کرد در کنار پیغمبر، در کنار امیرالامؤمنین، در کنار حسنین، این ها را مراقبت و نگهداری کرد، تا پای جان فدای امامت و ولایت شد، فدای محور ولایت شد زهرای اطهر (س) و لذا همه مسلمانان مدیون زهرا هستند، مادر است و حق مادری به گردن همه مسلمانان دارد. در میدان های مختلف زهرای اطهر جهاد می کند، جهادهای مختلف در دفاع از اسلام و امامت و ولایت و در حمایت از پیامبر گرامی اسلام (ص) و در حمایت و نگهداری از بزرگترین سردار اسلام، سپهسالار انقلاب رسول الله حضرت علی (ع) و این است که زهرای اطهر خدمت نه تنها به مسلمانان بلکه به همه بشریت نموده است.

نکته آخر در این رابطه این است که اسلام عنصر برجسته، ممتاز و ملکوتی زهرا را به عنوان نمونه تابلو کرده برای مردم و همان طور که رسول الله برای ما اسوه است زهرا نیز باید برای ما اسوه و الگو باشد و در دفاع از دین، ارزش های دینی، امر به معروف و نهی از منکر، در فریاد زدن بر سر ظالمان و ستمگران و غاصبان یک الگو است برای همه ما هم در مباحث سیاسی و اجتماعی و هم در مباحث عبادی آن روحیه معنوی و مقام معنوی حضرت زهرا، رکوع و سجود و محراب عبادت و دعا که پیغمبر فرمود وقتی زهرا در محراب عبادت می ایستاد نور زهرا از زمین تلاألو می کند و ملائکه آسمان در آسمان نور زهرای در حال عبادت را می بیند و ملاحظه می کند و این است مقام حضرت زهرا.

درس دسگرس که حضرت زهرا (س) ویژه برای بانوان دارد الگوی عفاف و حجاب و پاکدامنی است به عنوان یک زن مسلمان اگر می خواهد سعادتمند شود، به وظیفه دینی و توحیدی و اسلامی خود عمل کند باید در عفاف ، پاکدامنی و رعایت موازین شرعی حضرت صدیقه را الگوی خود قرار دهد. بنابراین زهرا الگو است هم برای مردان مسلمان و هم زنان مسلمان.

 

خطبه دوم

امشب، شب شهادت جانگداز حضرت صدیقه اطهر (س) است. تسلیت عرض میکنم. ان شاءالله همه برادران و خواهران، تکایا و حسینیه ها ، محافل و مجالس زهرایی را برگزار کنند و به تعبیر یکی از بزرگان مجالس زهرایی باید عاشورایی برگزار بشود و در حد توانمان ان شاءالله محافل زهرایی را برگزار کنیم و بر دیوار شهرمان باید یاد و نام و پرچم زهرای اطهر و ساهپوش زهرای اطهر باشد که هر چه ما داریم از زهرای اطهر و فرزندان زهرای اطهر است و ان شاءالله برادران و خواهرنا سعی کنند در مجالسی که برای عزای دردانی پیامبر برگزار می شود شرکت کنند که هم معجور شوید از برکات مجالس زهرای اطهر و این تجمعات برکات دارد غیر از اینکه معنویت ما را بالا می برد و اتصال ما را با اهل بیت بیشتر می کند همین طور که جمع می شوید دعا کنید برای رفع گرفتاری ها و نزول رحمت الهی و گرفتاری هایی که در امت اسلام زیاد است چون دعای دسته جمعی مستجاب است دعایی که از دل  و آن هم از عاشقان زهرا و اشک زهرای اطهر و ارادتمندان جاری می شود. فرمودند خداوند نزد دل های شکسته است و دل اگر بشکند آن هم برای عزای زهرا قیمت و ارزش پیدا می کند و دعای صاحب دل شکسته در عزای زهرا ان شاءالله اثر خواهد داشت و لذا اهمیت بدهید به مجالس شهادت حضرت صدیقه اطهر.

بیست و هفت آذر ماه سالروز شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح است که در سال ۵۸ مظلومانه به شهادت رسید. مرحوم شهید مفتح و شهید مطهری (رض) جزء کسانی بودند که ملجع جوانان دانشجوی مسلمان بودند هم قبل و هم بعد از انقلاب هم که شهید مفتح حقاً شخصیت نافع و مفیدی بود گرچه عمر با برکت ایشان کفاف نداد که در مراحل بعد یاری دهد انقلاب و انقلابیون و امام را اما همین اندازه هم که اثر گذاشت در اتحاد بین حوزه و دانشگاه و به همین خاطر هم روز شهادت شهید مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه شده است.

اکسیر مهم و ارزشمند کنونی جامعه اسلامی همیشه و الآن وحدت است، هم وحدت به حوزویان و دانشگاهیان ، وحدت بین حوزه و دانشگاه، دانشجو و روحانی ، وحدت بین شیعه و سنی و دشمن تمام تلاشش در هر امکانی که در اختیار دارد تلاش می کند به اختلافات دامن بزند و در جامعه اسلامی اختلاف ایجاد کند و در جامعه اسلامی تلاش می کند بین مردم و مسئولین ، بین مردم، بین مسئولین، بین گروه های مختلف، اقوام گوناگون ، اقشار و استان های مختلف و به بهانه های مختلف دشمن سعی می کند که آتش بیار معرکه شود و اختلاف افکنی کند و هر جا اختلاف بود پیشرفت و سرمایه گذاری نخواهد بود.

وحدت یک عطیه الهی است که در هر جامعه ای باشد کارها پیش می رود، در جامعه برکت ایجاد می شود و جامعه رشد می کند، خصوصاً اگر دو قشر فرهیخته دانشگاهی و حوزوی در کنار هم با وحدت و برادری در کنار هم باشند می توانند کارهای بسیار بزرگ انجام دهند.

الآن ما در مراتب علمی و تکنولوژی و هر جا پیشرفت کردیم کار این جوانان ما است، کار جوانان دانشگاهی ما است که در کنار ارشادات و مشاوره های حوزویان و برادران طلبه خود پا به پا در گاه اول انقلاب تلاش کردند و تا به حال این انقلاب را با عزت و سرافرازی پیش بردند و در گام دوم انقلاب گرچه ناکامی هایی بود و کوتاهی هایی ممکن است انجام شده باشد ، ما گام دوم را تا اینجا رساندیم و روز به روز بر عزت و سرافرازی و عزت نظام ما افزوده شد و برای طی گام دوم هم همین مؤثر است، وحدت بین اقشار فرهیخته، دانشمندان حوزوی و دانشگاهی اگر در کنار هم باشند می توانند در همه ابعاد نظام را پیش ببرند و آن بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری که بسیار آگاهانه و هوشمندانه اثر گذاشته و ترسیم شده آینده نظام و انقلاب را می توانیم آن آینده آنچنان که حضرت آقا ترسیم کرده و از منویات مقام معظم رهبری در گام دوم است به پیش ببریم.

ما جمعیت جوانان ما ، جمعیتی چه دانشگاهیان و چه طلاب و چه اقشار مختلف الحمدلله یک قشر جوان فرهیخته مؤمن حزب الهی متدینی داریم که اگر به این جوانان میدان بدهیم کارستان می کنند. در دوران دفاع مقدس قشر بیشتری از رزمندگان ما همین جوانان بودند. شما سرداران شهید دفاع مقدس را ببینید ، این جوانان بودند، در مدافعان حرم اهل بیت در سوریه و عراق و هر جا لازم بودند این جوانان سر در طبق اخلاص گذاشتند مثل حججی ها و امثال ذالک، شهید سلیمانی ها تلاش کردند و این جوانان هستند و الآن رتبه های بالای علمی که کشور ما دارد طی می کند و به دست می آورد در مسائل موشکی و نظامی و علمی و پزشکی و … اکثر این ها جوانان هستند و اگر ما به جوانان اعتماد کنیم و خودمان هم در کنارشان مشاوره دهیم می توانند آینده روشنی برای اسلام و انقلاب را رقم بزنند. در پست ها و مسئولیت هایی که امکان دارد جوانان را دخالت دهیم و مسئولیت ها را به جوانان دهیم می توانند با انرژی و نشاط کارهای بزرگ کنند. البته جوانان هم فقط به این نباشد که باید پست و مقامی داشته باشم تا اثر گذار باشم، نه، جوان فرهیخته انقلابی هر جا باشد کار خود را می کند، تلاش خود را می کند، دلسوزی خود را برای انقلاب نشان می دهد.

واقعاً اگر آمریکا جرأت کاری علیه نظام ما را پیدا نمی کند خصوصاً در مباحث نظامی و مانده که بخاطر همین نیروی جوان انقلابی است که ما داریم و اگر ما به این جوانان اهمیت دهیم این ها هم می توانند در آینده جلو توطئه های استکبار بایستند.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.