هدف اصلی دشمن ضربه به نهاد مقدس خانواده است
حجت الاسلام والمسلمین جمالی امام جمعه موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته بوشهر:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
خطبه اول
عرض سلام و ادب و احترام خدمت همه شما عزیران و بزرگواران، برادران و خواهران ایمانی.
در ابتدای خطبه اول خود و همه شما خوبان خدا را به تقوای الهی توصیه می کنم.
خداوند متعال در طول تاریخ همه امم را ، همه کسانی که بر آن ها پیغمبری نازل شده، کتاب نازل شده را به تقوا توصیه کرده است. «وَ لَقَدْ وَصَّیْنَا الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکُمْ وَ إِیَّاکُمْ أَنِ اتَّقُوا اللهَ» ویژگی اول تقوا این است که همگانی است و هر کسی در طول تاریخ می خواهد مسیر سعادت را طی کند، سعادت دنیا و آخرت را راهی جز تقوا نیست. ویژگی دوم تقوا این است که بهترین زاد و توشه است «وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوى»، معیار برتری هر کس نزد خداوند متعال تقوای الهی است،«إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» گرامی ترین مردم نزد خدا با تقوا ترین شماست .
پیغمبر اسلام حضرت محمد (ص) می فرماید:« أکْثَرُ ما تَلِجُ بهِ اُمَّتی الجَنّهَ : تَقْوى اللّه و حُسْنُ الخُلقِ » پیغمبر گرامی اسلام می فرماید امت من با تقوا و حسن خلق وارد بهشت می شوند و بیشترین کسانی که وارد بهشت می شوند از این دو زاد و توشه استفاده می کنند، تقوا و حسن خلق.
تقوا در همه ابعاد زندگی ما، در زندگی شخصی و خانوادگی ما، تقوا در مباحث اقتصادی، در مباحث سیاسی، تقوا در مناسبات، اگر تقوا تمام زندگی ما را در بر بگیرد در مسیر سعادت قرار گرفته ایم.
پیغمبر اسلام توصیه می کند به تقوای در منزل، روابط بین زن و شوهر، روابط بین اعضای خانواده ، توصیه پیغمبر اسلام این است که وقتی مردی در منزل قرار می گیرد و در کنار اعضای خانواده قرار می گیرد نزد خداوند متعال محبوب تر است از اعتکاف در مسجد خدا، از اعتکاف در مسجد پیغمبر اسلام.
توجهی که اسلام به مقوله خانواده دارد و توجهی که اسلام به دو رکن خانواده دارد، به پدر و به مادر. پیغمبر اسلام توصیه می کند به امیر المؤمنین:« مَنْ کَانَ فِی خِدْمَهِ الْعِیَالِ فِی الْبَیْتِ وَ لَمْ یَأْنَفْ کَتَبَ اللَّهُ تَعَالَى اسْمَهُ فِی دِیوَانِ الشهدا» کسی که در خدمت خانواده خود باشد خداوند متعال نام او را با شهدا می نویسد.
«یَا عَلِیُّ سَاعَهٌ فِی خِدْمَهِ الْعِیَالِ خَیْرٌ مِنْ عِبَادَهِ أَلْفِ سَنَه» کسی که یک ساعت در خدمت خانواده باشد بهتر از عبادت هزار سال و هزار حج و هزار عمره است و بهتر از آزاد کردن هزار برده و بنده. چرا این قدر توصیه شده؟، در در روایت از پیغمبر اسلام می باشد که وقتی زنی آب گوارایی به دست شوهرش می دهد خداوند گناهان او را می بخشد. چرا این قدر تأکید به خانواده؟، چون هسته تشکیل دهنده یک جامعه در هر وسعت و بزرگی خانواده است و اگر خانواده محکم و استوار باشد، جامعه محکم و استوار است و اگر خانواده سالم باشد و دغدغه ای نداشته باشد، جامعه جامعه ی سالمی است و لذا است که در روایتی پیغمبر اسلام می فرماید:« ما بُنِیَ فی الإسلامِ بِناءٌ أحَبَّ إلى اللّه مِنَ التَّزویجِ» هیچ بنایی نزد خداوند متعال محبوب تر از خانواده نیست .این جایگاه خانواده در اسلام است.
روایتی که وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) دارند که می فرمایند: هیچ زنی نیست که موی فرزند خود را شانه کند، لباس او را بشوید مگر آن که خداوند متعال برای هر مویی حسنه ای برای او می نویسد و یک گناه را از پروند اعمال او پاک می کند.
لذا یکی از مصادیق بارز تقوا رفتار ما در خانواده است. گاهی ما در بین مردم خوب رفتار می کنیم، در مسجد، در مصلا، در رفتار با دیگران اما در منزل انسان دیگری هستیم، هر کسی که می خواهد اعتقاد و معرفت خود را بشناسد باید ببیند در منزل چطور رفتار می کند و آنجا است که انسان خود را نشان می دهد چون آنجا نه مافوقی می باشد و نه توبیخی می باشد و انسان خود می باشد با خدای خود و رفتاری که در منزل دارد. گاهی ما می شنویم گله هایی که وجود دارد از برادران و خواهران ، باید مراقب بود و روایات را خدمت شما عرض کردم و تأکیدی که اهل بیت عصمت و طهارت نسبت به بنیان خانواده دارند.
خطبه دوم
در خطبه دوم نیر خود و شما را به تقوای الهی توصیه می کنم.
تشکر و قدردانی می کنم از برگزاری جشن های دهه امامت و ولایت که ویژگی بارز آن مردمی بودن آن بود، حضور مردم در تمام صحنه و همه عزیزانی که تلاش کردند، مدیران و مسئولان محترم و گرانقدر.
چند مناسبت در هفته پیش رو می باشد که به یکی ، دو مورد ان شاءالله اشاره خواهیم کرد.
اولین آن روز مباهله است، ۲۴ ذی الحجه که این روز را گرامی می داریم.
نزول آیه ای در فضیلت اهل بیت عصمت و طهارت ویژگی دیگر و مناسبت دیگر که چند دقیقه ای در این خصوص صحبت خواهم کرد ۲۵ ذی الحجه است ، روز خانواده و تکریم بازنشستگان که روز نزول آیاتی ازسوره مبارکه هل اتی یا همان سوره دهر است در شأن اهل بیت عصمت و طهارت.
بحث، بحث خانواده است و روز خانواده . امروز عزیزان و بزرگواران سنگر اصلی مواجهه با دشمن در همه ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی خانواده است. امروزه حتی وقتی اظهارت دشمن را مرور می کنیم می بینیم که دشمن تمام تمرکز خود را در بحث خانواده قرار داده است و برای تقویت تحکیم بنیان خانواده بایستی رجوعی داشته باشیم به سیاست های کلی خانواده که مقام معظم رهبری آن را ابلاغ فرمودند.
در آنجا توصیه هایی است که به سران قوا ابلاغ فرمودند و نکات بسیار مهم است برای امروز ما.
مقام معظم رهبری می فرمایند خانواده واحد بنیادی و سنگ بنای جامعه اسلامی و کانون رشد و تعالی انسان و پشتوانه سلامت و بالندگی و اقتدار و اعتلای معنوی کشور و نظام است. ۱۶ بند در این سیاست های کلی آمده است و بنده به دو مورد آن اشاره می کنم.
اولین آن حمایت از عزت و کرامت همسری ، نقش مادری و خانه داری زنان است . بنده می خواهم ارتباطی را برقرار کنم بین این بند و مبحث حجاب. ما می خواهیم جایگاه مادر را ارتقاء دهیم، جایگاه همسری، جایگاه مادری را، خانه داری را. سؤال این است که اگر در جامعه به جای رقابت بر سر توانمندی ها و شایستگی ها اگر خدایی ناکرده جامعه به سمتی برود که رقابت بر سر این قرار بگیرد که جلب نظر دیگران بخواهد در جامعه باشد این بانو به عنوان خانه دار و همسر، به عنوان مادر آیا آن آرامش روانی را در منزل دارد یا ندارد ؟، عرض بنده این است که حجاب حق یک بانوی متدین است، حجاب در جامعه و خیابان ها را عرض می کنم، حجاب در ساحل را عرض می کنم. مقام معظم رهبری فرمودند حجاب یک امر شخصی که طرف در خانه خود و پستو و این ها را نظام و حکومت کاری ندارد، طرف در خانه خود می باشد اما اگر کسی وارد جامعه شد بایستی تابع قوانین آن جامعه باشد ، آرامش روانی که ما برای یک مادر فراهم می کنیم اولین قدم این است. مسلماً امروز عزم دولت انقلابی بر این موضوع و بحث عفاف و حجاب هم در سطح ملی و هم در سطح استان می باشد و یقیناً باید مجموعه های تحت اشراف و مدیریت حاکمیت و دولت باید الگو برای بقیه مجامع باشد. یعنی وقتی به یک مجموعه تحت اشراف نگاه می کنیم باید بگویید جاهای دگر هم مثل اینجا باشند .
اخیراً مواضع و تصمیماتی را برخی از مسئولین در این راستا گرفته اند که جا دارد از همه این عزیزان و بزرگواران تشکر و قدردانی کرد.
۲۶ نهاد متولی بحث عفاف و حجاب هستند. مردم این را مطالبه می کنند که بالاخره همه به وظایف و رسالت خود عمل کنند و صد البته نقش مردمی و ظرفیت مردمی هم نباید از آن غفلت شود. این یکی از مواردی است که در این سیاست ها آمده.
دوم ارتقاء معیشت و اقتصاد خانواده با توانمند سازی آنان برای کاهش دغدغه های آینده در باره اشتغال، ازدواج و مسکن. آن چیزی که مقام معظم رهبری در این سیاست ها ابلاغ فرموده اند این است ، یکی از آن موارد شانزده گانه همین است، بحث معیست و اقتصاد مردم .
خوب الحمدلله نسبت به مباحث اقتصادی دارد کارهایی صورت می گیرد و جای تشکر دارد اما مردم باید تأثیر این اقتدامات و تصمیمات را بر سر سفره خود ببینند.
نسبت به بحث اشتغال آن چیزی که خواسته مردم است این است که واقعاً به شکل روشن نسبت به این سه مقوله که یکی بحث اشتغال و ازدواج و مسکن، یکی وضعیت موجود به شکل شفاف و روشن به مردم گفته شود. ما امروز وضعیتمان در بحث اشتغال چگونه است، امروز وضعیت ما در بحث ازدواج چگونه است، در بحث مسکن چگونه است، یکی وضعیت موجود.
دوم برنامه هایی که برای تأمین این فرصت ها داریم، این برنامه های باید ثوق دهد به جهت تحقق آن اهداف، این برنامه ها به شکل روشن به مردم گفته شود.
سوم هم گزارش فصلی از اقدامات صورت گرفته هم در کارگروهی که به عنوان اشتغال است و دارد فعالیت می کند، بحث ازدواج است، بحث مسکن است و این ها را اگر مردم در جریان این امور قرار بگیرند قطعاً همراهی بیشتری خواهند داشت.