نمازجمعه ۹ شهریور ماه ۹۷

خطبه اول

در خطبه اول پیرامون سبک زندگی اسلامی و ابعاد آسمانی آن سخن می گوییم و به مناسبت عید غدیر، عید ولایت آموزه ای از دریای دانش امیر مؤمنان در این رابطه مطالبی عرض می کنم.

حضرت می فرمایند که سرانجام زندگی انسان آخرت است. یعنی انسان چهار حیات دارد ، چهار تولد دارد  و سه مرگ.

حیات جنینی، تولد جنینی، ارتحال جنینی دوره اول است که با ارتحال جنینی تولد دنیوی آغاز می شود.

حیات دنیوی، ارتحال دنیوی که با ارتحال دنیوی تولد برزخی آغاز می شود.

تولد برزخی، حیات برزخی و ارتحال برزخی  سومین مرحله است.

و با ارتحال برزخی، تولد اخروی است و حیات اخروی آغاز می شود و حیات اخروی که دیگر ارتحال و مرگ در آن نیست.

در آن حیات برزخی دو حالت انسان دارد، یا اهل جنت است یا اهل جهین، یا در بهشت برین متنعم است به نعمات الهی و همنشینی با انبیاء و اولیای الهی و یا در دوزخ است و عذاب الیم خداوندی.به همین جهت است حضرت می فرماید ای انسان ها شمایی که در دنیا زندگی می کنید سرانجامتان حیات اخروی است که یا بهشت است و یا جهنم. اما راه بهشت و جهنم از دنیا آغاز می شود، مسیر از دنیا است و به همین خاطر می فرمایند اگر انسان شش ویژگی در دنیا مراعات کند سرانجام آخرتش بهشت است.

«مَن جُمِعَ فیه سِتُّ خِصالٍ ما یَدَعُ للجَنّهِ مَطْلَبا و لا عنِ النّارِ مَهْرَبا» هر کس شش ویژگی را در خود جمع کند تمام عوامل ورود به بهشت را دارا است و تمامی آن اسبابی که انسان را به جهنم مبتلا می کند از خود دور کرده.

اولین آن «مَن عَرَفَ اللّه َ فأطاعَهُ » خدا شناس باشد و در زندگی مراعات خدا کند، خود را در محضر خدا بداند و گناه نکند.

دوم « عَرفَ الشَّیطانَ فعَصاهُ» شیطان را بشناسد، یعنی عاملی که انسان را به گناه وا می دارد و از آن دوری کند.

سوم«عَرفَ الحقَّ فاتَّبعَهُ » حق را بشناسد و تابع حق باشد و در مسیر باطل حرکت نکند.

چهارم « عَرفَ الباطلَ فاتَّقاهُ» باطل را بشناسد و گرد آن نگردد.

پنجم«عَرفَ الدُّنیا فَرفَضَها » دنیا را خوب بشناسد و از دنیا دوری گزیند، اهل دنیا نباشد. حب دنیا ریشه تمام خطایا و گناهان است.

و ششم « عَرفَ الآخِرَهَ فطَلَبها» آخرت را بشناسد و بداند آخرت جایگاه نهایی او است و به دنبال سعادت در آخرت باشد.

دنیا را بشناسد که زودگذر است و به کسی وفا نکرده، از دنیا گرایی دوری کند و آخرت گرا باشد.

امیر مؤمنان می فرماید اگر کسی این گونه باشد قطعاً مسیر بهشت را دارد طی می کند  و از جاده سقوط به جهنم دور است.

 

 

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.

مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای در دیدار با هیأت دولت شاخص های حکومت علوی را بیان کردند و فرمودند این معیارها عامل سنجش تمامی دولت ها می باشد. فرمودند عدالت، پاکدامنی، پارسایی و با مردم بودن.

عدالت یعنی بر مدار حق تصمیم گرفتن، مدیریت کردن، نظارت کردن، برخورد کردن و به هیچ صورت یک دولت بر مدار باطل حرکت نکردن است. این شاخص اول است.

پاکدامنی، یعنی آلودن نبودن عناصر اجرایی به مسائل شخصی و اخلاقی.

سوم پارسایی، یعنی زهد داشتن، تجمل گرا نبودن، اهل گناه نبودن، اسلامی زندگی کردن .

و در آخر فرمودند مردمی بودن، یعنی خود را عنصری از ناحیه مردم بدانند که در خدمت نظام هستند، خداوند به آن ها فرصتی داده جهت خدمت و این منسبی که الآن در آن قرار گرفته اند یک فرصت است و نه یک لقمه برای کسب ثروت و قدرت.

با مردم بنشینند و سخن بگویند، درب اتاقشان به روی مردم باز باشد، خودشان در خدمت مردم و در میان مردم باشند.این تعامل دو سویه بین مردم و مسئولین وجود داشته باشد.

فرمودند این امور سرلوحه کار است.

سپس فرمودند حجم و کیفیت فعالیت و عملکرد مسئولان اقتصادی باید با این شرایط اقتصادی که ما الآن در ایران داریم و مورد تهاجم اقتصادی آمریکا و جهان غرب هستیم باید طوری باشد این فعالیت ، شبانه روزی باشد چون دشمن زمان را برای حمله نمی دانند، لذا مسئولان ما باید شبانه روزی تلاش کنند.

بر اساس دانش، ظرفیت های داخلی، توجه به نخبگان اقتصادی، خرد جمعی و عمل جهادی فعالیت کنند. سیاست فعال اقتصادی داشته باشند، نه سیاست انفعالی اقتصادی. سیاست فعالی یعنی برنامه ریزی بر اساس ظرفیت ها و جلوتر از زمان اندیشیدن، سیاست اقتصادی انفعالی یعنی بحرانی ایجاد شود، آن گاه در پی حل آن دست و پا زدن که متأسفانه بعضاً سیاست انفعالی اقتصادی دیده می شود نه سیاست فعال.

فرمودند سیاست خارجی تعامل با همسایگان اصل است اما مذاکره با کشورهایی مثل اروپا ایرادی ندارد اما اعتماد نکنید. این ها هم بر سر سفره جهان استکبار هستند و تیپ فکری آن ها تعامل سازنده با ما نیست .

فرمودند مذاکره با آمریکا هم امتحان خود را داده و دیگر نیاز نیست،ما اقتدار و انسجام داخلی داشته باشیم، برنامه صحیح اقتصادی داشته باشیم قطعاً اقتدار برای نظام می آفریند و دشمنان مجبور هستند در رابطه با ایران مقتدر برخورد های خصمانه نداشته باشند.

گرامی می داریم یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت. شهید رجایی و با هنر به واقع الگویی هستند برای دولتمردان در طول تاریخ. ایمان، تقوا، اخلاق، ساده زیستی، انقلابی فکر کردن، جهادی عمل کردن، ولایتمدار بودن، این شاکله شخصیت این دو بزرگوار بود و بسیار مناسب است که همه دولتمردان این دو بزرگوار را الگوی خود قرار دهند.

از تلاش ها و کوشش های مسئولان استان در عرصه های مختلف تشکر و قدردانی می کنیم و امید داریم ان شاءالله با همدلی، با تلاش، با محوریت ولایت و شناخت ظرفیت های استان ئ تئجه به جوانان انقلابی استان  ان شاءالله مسئولان بتوانند این استان را به جایگاه در خور خود برسانند.

۱۲ شهریور سالروز شهادت رئیس علی دلواری است . بزرگمردی که درسی به تاریخ آموزش داد که هیچ گاه انگلستان از یاد نمی برد و روز شهادتش چنان شد که روز شهادتش چنان شد که روز مبارزه با استعمار پیر انگلیس لقب دادند.

قیام رئیس علی دلواری نشان داد که ما می توانیم جلو ابرقدرت ها بایستیم چنان که آن روز انگلستان ابر قدرت دریایی بود، رئیس علی ایستاد با اندک تجهیزات، با توکل به خدا و مردم دلیر دلوار و استان بوشهر درسی به انگلستان داد که دیگر هیچ گاه به کشوری حمله نکرد. به همین خاطر رئیس علی دلواری و استان بوشهر پایتخت مبارزات ضد استعماری ایران است.

چهار بار انگلستان  به استان بوشهر حمله کرد و هر چهار بار علماء، سرداران و این مردم  از خود حماسه آفریدند، تاریخ پر شکوه این استان است. به همین خاطر گرامی می داریم یاد و خاطره این سردار فراموش نشدنی.

هفته تأسیس پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران گرامی داشته و همچنین یاد و خاطره شهدا و از این نیروی پرتوان و مهم در هندسه دفاعی کشور قدردانی می کنیم و همچنین با پدافند مستقر در استان و امیدواریم ان شاءالله همواره موفق و مؤید باشند.

از تمامی مراکز فرهنگی که تلاش کردند در عید غدیر به ویژه بنیاد بین المللی غدیر ، اوقاف، سازمان تبلیغات، مؤسسه فرهنگی تفریحی شهرداری، سپاه، بسیج، تمامی مساجد، هیئات مذهبی که واقعاً یک دهه تلاش کردند برای اعتلای نام علی ابن ابی طالب (ع) صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.

 

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.