نمازجمعه ۸ دی ماه ۹۶

خطبه اول

روز وفات شهادت گونه ی کریمه ی اهل بیت حضرت فاطمه ی معصومه (س) است.

شخصیت والا و ارزشمند، دختر موسی بن جعفر، اخت الرضا و عمه ی امام معصوم که می تواند الگویی باشد نه تنها برای زنان و دختران مسلمان بلکه برای همه مسلمانان و حتی مردان سالک الی الله هم فاطمه ی معصومه می تواند الگو باشد.

زندگی فاطمه ی معصومه سراسر درس است برای همه ی انسان های آزاده و همه ی دلدادگان خاندان عصمت و طهارت.

مهاجرت فی سبیل الله و هجرتی که فاطمه ی معصومه انجام می دهد از مدینه تا می رسد به قم و در آنجا رحلت می کند و از دنیا می رود و قبر مطهرش و مضجع شریف آن بزرگ بانوی تاریخ تشیع و اسلام می شود ملجأ و مأوای شیعیان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت و این نتیجه ی مهاجرت فی سبیل الله حضرت معصومه است که این همه برکات برای جامعه ی تشیع و به ویژه برای ایران اسلامی به بار آورده است.

مقام شفاعت بی بی فاطمه ی معصومه مقام رفیع و بالا و والایی است که نصیب هر کس نمی شود. این مقام در مرحله ی اول درست است که اختصاص به معصومین و ائمه ی بزرگوار دارد اما افرادی هم در کمالات و بزرگی به جایی می رسند و لو یک بانوی فرهیخته و بزرگواری چون فاطمه ی معصومه باشد که به مقام منیع شفاعت می رسد و می تواند فردای قیامت مردم را شفاعت کند و این نکته از زیارت نامه ی خود حضرت استخراج و استنباط می شود.« یا فاطمهُ اشفعی‌ لی فی‌ الْجَنَّهِ» شفاعت کن برای ما در بهشت و معلوم است که شفیعه ی محشر یکی از آن ها بعد از مادرش زهرای اطهر،بی بی فاطمه ی معصومه (س) خواهد بود و گستره ی شفاعت این بزرگ بانو بسیار وسیع و والا و بزرگ است. ثواب زیارت این بانوی بزرگواروار ، دختر موسی بن جعفر آن قدر بالا است که سه تا چهار امام دستور به زیارت مرقد مطهر این بزرگ بانو را به ما داده اند. امام رضا (ع)، امام صادق(ع)، پدر گرانقدرش امام موسی بن جعفر(ع) و حضرت جواد الائمه (ع)، این ها شیعیان و مؤمنان و موحدان را ترغیب کرده اند برای رفتن به زیارت حضرت فاطمه ی معصومه (س).

خود امام رضا (ع) که امام معصوم است و حجت بر حق الهی است فرمود به یکی از افرادی که از منطقه ی قم رفته بود خراسان و امام را زیارت کرده بود بعد که می داند ایشان از این منطقه است فرمودند: عزیز از عزیزان ما در آن منطقه دفن شده است «مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّهُ».

یا در جای دیگر فرمودند: «مَنْ زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الْجَنَّهُ» هر کس فاطمه ی معصومه را در قم زیارت کند، البته به شرطی که عارف به حق آن حضرت باشد، یعنی زیارت با معرفت اگر انجام دهد امام رضا فرمودند این شخص اهل بهشت خواهد بود.

امام جواد الائمه (ع) هم فرمودند: «مَنْ زارَعَمَّتی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّهُ» هر کس عمه ی من را در قم زیارت کند اهل بهشت خواهد بود و برای اهمیت دادن بیشتر به حرم مطهر حضرت معصومه و زیارت حضرت معصومه و جایگاه رفیعی که شهر قم در میان بلاد عالم اسلام دارد آن جمله ی معروف امام صادق آل محمد (ص) است که فرمودند خدا حرمی دارد ، مکه است و پیامبر حرمی دارد که مدینه است و امیرالمؤمنین حرمی دارد کوفه است و ما اهل بیت هم حرمی داریم و آن شهر قم است که در آینده یکی از عزیزان ما، بانویی از بانوان اهل بیت ما در آنجا به خاک سپرده می شود که نامش فاطمه است «مَنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّهُ». ببینید چهار، پنج امام توصیه و ترغیب کرده اند مؤمنان و مؤمنات را برای زیارت حضرت فاطمه ی معصومه .

مقام باب الحوائجی همچون پدرش موسی بن جعفر، فاطمه ی معصومه هم دارای مقام منیع باب الحوائجی دارد.

شما زیارتنامه پر مغز و پر معنای فاطمه ی معصومه را نگاه کنید در بخشی از این زیارتنامه می خوانیم «للَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَخْتِمَ لِی بِالسَّعَادَهِ» خدایا از تو می خواهیم که سعادتمند شویم و عاقبت به خیر شویم، این دعا و تمنایی است که ما از خدا می خواهیم و آن هم در جوار مضجع شریف بی بی فاطمه ی معصومه، این ها نکته دارد. خدایا کمک کن ما نلرزیم از نظر دینی، ما عاقبت به خیر شویم.

عزیزان خیلی از آدم ها خوب شروع کردند در زندگی ، اهل دین و تقوا و ولایت بودند ولی روزهای آخر بریدند و کم آوردند، متامع و اهداف دنیوی ، متامع مادی، هوا و هوس، این ها لغزیدند و از اهل بیت و ولایت و دین و قرآن و مکتب توحید جدا شدند و بریدند و عاقبت به خیر نشدند.

لذا یکی از دعاهایی که ما در آنجا در زیارتنامه ی بی بی فاطمه ی معصومه از خدا طلب می کنیم و چیزهایی که طلب می کنیم همین است که امروز هم باید عرض کنیم که خدایا به حق این بزرگ بانوی اسلام بی بی فاطمه ی معصومه (س) « للَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَخْتِمَ لِی بِالسَّعَادَهِ» خدایا ما را به سعادت ختم بخیر کن، آخر و عاقبت ما را با سعادت ختم کن و مبادا در جاهلیت و انحراف عقیدتی و اخلاقی خدایی ناکرده بمیریم، در حالی ما از این دنیا برویم که سرافراز و سربلند و سعادتمند باشیم.

در جمله ی بعدی یکی از فقرات زیارت فاطمه ی معصومه می خوانیم « فَلا تَسْلُبْ مِنِّی مَا أَنَا فِیهِ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ » خدایا آن چه که ما در آن هستیم، ولایت محمد و آل محمد ، عشق به پیغمبر و آل پیغمبر نعمت بالایی است، نعمت ولایت که تا آخر انسان بماند، نعمت امنیت، نعمت تشیع امیرالمؤمنین و این ها نعمات بزرگی است که باید قدر بدانیم. هم در عمل سپاسگزار و شاکر این نعمات به درگاه پروردگار عالم باشیم و هم در زبان. خدایا این نعمات را از ما نگیر. آن چه که ما داریم، توجه به قرآن، به اهل بیت عصمت و طهارت، دلدادگی و سر سپردگی به خاندان عصمت و طهارت ، این نعمت بزرگی است که پدران و مادران ما ما را به عشق آن ها رشد داده اند و می گوییم خدایا این نعمت را از ما نگیر.

خود ما هم فرزندانمان را طوری تربیت کنیم که متنعم به نعمت ولایت و پیروی از خاندان عصمت و طهارت باشند.

علی ای حال فاطمه معصومه در قم به خاک سپرده شد. آن روزی که آن بزرگ بانو را در قم در باغ بابلان به خاک سپردند یک باغ بیشتر نبود اما بعد بزرگان آمدند، دختر امام جواد و کسان دیگر حرم و گنبد ساختند و آرام آرام حرم مطهر حضرت معصومه شد یک چراغی فراراه مردم ایران برای رسیدن به منبع لایزال توحیدی و عشق و ارادتی که به خاندان عصمت و طهارت دارند.

با توجه به آگاهی و درکی که حضرت معصومه (س) از شهر قم داشتند. می دانستند که آینده ی قم آینده ی درخشانی خواهد بود. مرکزیت فرهنگی جهان اسلام در آینده در شهر قم خواهد بود لذا شاید روی همین بصیرت و آگاهی بوده است که فرمودند من را از ساوه به قم ببرید.( چون حضرت در ساوه بیمار شد و خود حضرت دستور دادند که مرا در قم ببرید  و بعد از ۱۷ روز در قم از دنیا رفتند).

این یک طلیعه ای بود برای تاریخ تشیع که آرام آرام قم بشود ام القرای عالم تشیع و روزی بیاید که مرکز حوزه ی علمیه می شود قم پس از نجف و خواستگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی از قم است و در قم شروع می شود. امام راحل، مقام معظم رهبری، مراجع عظام و بزرگانی که انقلاب را رهبری کردند و حرکت دادند و این ها همه از برکات قم و همه از برکت وجودی فاطمه معصومه (س) است.

 

 

خطبه دوم

وفات حضرت معصومه (س) مجدد تسلیت عرض می کنم به محضر شریف همه شما برادران و خواهران بزرگوار و عزیز و تشکر از همه ی مداحان و وعاظ و هیئات مذهبی که دیشب و امروز برنامه های عزاداری این بانوی بزرگوار را برگزار  کردند و می کنند، ان شاءالله خداوند به همه ی ما پاداش این عزاداری ها و شفاعت پیغمبر و آل قرار بدهد.

۹ دی ماه بعنوان روز بصیرت و میثاق امت با ولایت است. یوم الله و روز بزرگ و به یاد ماندنی و پر از عبرت برای همه ی ما مردم ایران و حتی برای دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی. حماسه ی ۹ دی ۸۸ عزیزان از این جهت حائز اهمیت می باشد که به دنبال کودتای خطرناک و خزنده ای که می رفت تا با هدایت و حمایت بیگانگان تمامیت انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به مخاطره بیاندازد .

با اراده ی پولادین و حضور منسجم و عاشورایی ملت ایران در ۹ دی سال ۸۸ به شکل معجزه آسا به وقوع پیوست و آتش آن فتنه ی ۸۸ را خاموش کرد. کودتای مخملی و رنگینی که فرمانش بیشتر در دست سرویس های وابسته ی به بیگانگان در خارج از کشور بود و البته توسط بازی خوردگان سیاسی بی بصیرت و یا تشنگان ثروت و قدرت داخلی که متأسفانه میدان داری این فتنه را می کردند اتفاق افتاد و فتنه ی سال ۸۸ که به بهانه ی انتخابات ریاست جمهوری و با دروغ بزرگ تقلب در انتخابات آغاز شد، راهی را آغاز کرد که ظاهر آن ابطال جریان انتخابات بود ولی در واقع آن چنان که حامیان خود فتنه گران هم بیان کردند ، حامیان خارجی فتنه گران در واقع هدف آن براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود.

فتنه ی ۸۸ خسارات مادی و معنوی و حیثیتی زیادی متأسفانه برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و برای کشورمان چه در داخل و چه در سطح بین المللی به همراه داشت.

فتنه ی ۸۸ متأسفانه هم به جمهوریت نظام و هم به اسلامیت نظام حمله کرد و هر دو را می خواست قیچی کند و از بین ببرد.

شعار فتنه گران که در خیابان ها و مجامعی که برگزار می کردند این شعار را می دادند می گفتند انتخابات بهانه است و اصل نظام نشانه است و این نشانگر یک توطئه ی خطرناکی بود که پشت صحنه ی این فتنه و فتنه گری بود و ما مردم ایران و ما نمازگزاران ضمن گرامیداشت حماسه ی بزرگ مردم در روز ۹ دی این نکته را باید متوجه باشیم که از  رهگذر بازخوانی فتنه ی ۸۸ و توجه به نکته ها و عبرت های آن باید نسبت به رفتارها و فتنه های جدید نیز باید بی تفاوت نباشیم و مردم ما همچنان هوشمندانه و قاطعانه در راستای مصالح نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت کنند.

مقام معظم رهبری در دیدار دو روز قبل که با عزیزان مسئولین و اعضای شورای هماهنگی تبلیغات سراسر کشور داشتند واقعاً فصل الخطاب حقیقی را در رابطه ی با فتنه های اخیری که بعضاً دنباله ی فتنه ی ۸۸ بوده است را مشخص کرد و تبیین کرد و تکلیف همه را با نکات مهم و استراتژیک و ارزشمندی که با آن تدبیر هوشمندانه و اندیشه ی حکیمانه که همیشه به موقع وارد میدان شود مشخص کرد که البته هیچ یک از ما نمی خواهیم که مقام معظم رهبری  این طور از خود هزینه بکند ، این فریاد مظلومیت رهبر عزیز ما است، این فریاد این است که عده ای مغرور قدرت و جاه طلبی و ریاست طلبی می شوند و کار را به جایی می رسانند که رهبری خودش باید وارد میدان شود.

دیدید چه سخنانی را از درد دل و نگرانی که برای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بود این مطالب در آمد، فرمودند همه مدیران جمهوری اسلامی از اول تا امروز خدمات مهمی انجام داده اند و البته صدماتی را هم زده اند .انسان باید خدمات دولتی ها و قضایی ها و مجلسی ها را در طول زمان هر چه بوده سپاسگزاری کند.

مقام معظم رهبری هشدار دادند مردم ، مسئولین مواظب باشید که ما دشمن داریم در خارج از کشور و فرمودند امروز هزاران توپخانه دروغ پردازی به سمت این ملت مشغول شلیک هستند و برای اینکه مردم را ناامید و بد بین کنند و اعتماد به نفس را از مردم بگیرند و این تلاش دشمن است و بعد با کمال درد دل و نگرانی فرمودند متأسفانه عده ای در داخل هم درست همان کار دشمن را  انجام می دهند، نا امید کردن مردم، متهم کردن، دروغ های شاخ دار دشمن ساز را در ذهن مردم جای انداختن. این ها کار درستی است؟، این ها کار شایسته ای است که از برخی از خواص و سیاسیون سر می زند؟.

فرمودند این افراد کار دشمن را انجام می دهند، هر کس که می خواهد باشد، در راستای اهداف دشمن  هر کس در هر جایگاهی که می خواهد حرف بزند در راستای سخن دشمن ملت ما به طبع مقام معظم رهبری محکوم می کند.

فرمودند این افراد تقوا ندارند، جملات دردمندانه ای مقام معظم رهبری مجبور می شوند بیان کنند. تقوا ندارند، این ها دینشان سیاسی است، به جای آنکه سیاستشان دینی باشد. نه خدا و نه دین  و نه انصاف را رعایت نمی کنند و این ها دشمن را شاد می کنند به قیمت ناامید کردن مردم و نسل جوان.

باز از فرمایشات مقام معظم رهبری است، آن کسانی که کشور در اختیارشان می باشد و یا بوده دیگر حق ندارند علیه کشور حرف بزنند و به تأبیر ایشان و به تأبیر فرنگیان نقش اپوزیسیون را در نظام مقدس جمهوری اسلامی بازی کنند. نقد باید منصفانه باشد، عاقلانه باشد، مسئولانه باشد، انقلابی نمایی غیر از انقلابی گری است. چرا بعضی ها غرور گرفته اند، با چند زنده باد ، زنده باد انسان باید این طور مغرور بشود. برای رفقا و حزبشان و مطامع دنیویشان ، برای جاه طلبی چه می کنند این ها، همه هم دم از انقلابی بودن می زنند، این چه انقلابی بودن است، انقلابی یعنی خط مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای.

فرمودند نمی شود که انسان یک دهه همه کاره ی کشور بوده، تمام منابع انسانی، مادی و معنوی کشور در اختیارش بوده  و بعد دهه بعد که در اختیارش نیست به هر دلیل تبدیل می شود به مخالفان کشورو مقام معظم رهبری فرمودند ۹ دی پاسخ ملت به این بازی ها بود.

و همچنان که مقام معظم رهبری در این سخنرانی اخیر استناد کردند به فرمایش معمار و مؤسس هوشمند انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی و امام راحل فرمودند ملاک حال فعلی افراد می باشد، در هر جایگاهی که باشد ، محور ولایت فقیه است، قطب نظام جمهوری اسلامی ولایت فقیه است ، چرا امام فریاد می زد پشتیبان ولایت فقیه باشد تا به کشور شما آسیبی نرسد، چه می کنند این آآقایان، چه می کنند بعضی از این سیاسیون، دل مردم را خون کرده اند با این رفتارشان، دل رهبر عزیز انقلاب و خانواده ی شهدا را خون کرده اند که ان شاءالله فردا در ۹ دی مردم ما با حضورشان در برنامه های ۹ دی این مسأله را هم اثبات خواهند کرد که همچنان که مقام معظم رهبری فرموده اند ملاک حال فعلی افراد است. افراد اگر در راه امام بودند، اگر در خط مقام معظم رهبری بودند ، اگر در خط ارزش های انقلاب و نظام اسلامی بودند ما هم به آن ها احترام می گذاریم و مورد احترام مردم هستند وگرنه اگر بخواهند به قول مقام معظم رهبری بازی های بچه گانه در بیاورند قطعاً منفور ملت خواهند بود.

 

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.