نمازجمعه ۶ بهمن ماه ۹۶
خطبه اول
در خطبه اول بنا بر این گذارده ایم که از سبک زندگی اسلامی سخن بگوییم و راه و رسم زندگی ای که خداوند برای جهان بشریت ترسیم کرده و آنرا تنها راه کمال و نجات دانسته بیان کنیم.
ارکان اسلام
امیر المومنین (ع): قواعد الاسلام سبعه: فاولها العقل و علیه بُنِیَ الصبر و الثانی صدق العِرض و الصدق اللهجه، و الثالثه تلاوه القرآن علی جهته، و الرابعه الحب فی الله و البغض فی الله، و الخامسه حق آل محمد و معرفه ولایتهم، و السادسه حق الاخوان و المحاماه علیهم، و السابعه محاوره الناس بالحسنی.
اولین آنها عقل است، اسلام بر اساس پیامبر ظاهر (خاتم الانبیا) و پیامبر باطن که عقل است بنا شده، یعنی یک مسلمان کار غیر عقلایی انجام نمیدهد، یک مسلمان پیرامون هر کاری که انجام میدهد تعقل میکند، کار احساسی بدور از حساب و کتاب نمیکند، مثلا میخواهد شغل انتخاب کند، تعقل میکند مشورت میکند عقل های دیگران را به عقل خود ضمیمه میکند . میخواهد معامله کند، تعقل میکند فریب ظاهر فریبی را نمیخورد، مشورت میکند.
یکی از نشانه های عقل صبوری است. زندگی انسان سراسر سختی است و چالش های مختلف در زندگی طبیعت دنیاست، اگر انسان روزی دید همه مشکلاتش برطرف هست و هیچ مشکلی ندارد، بداند که در دنیا نیست. انسان عاقل در مقابل این مشکلات نمیشکند، صبر و استقامت میکند.
دومین آن راستگویی و درستکاری است. انسان مسلمان اگر بخواهد اسلامش کامل باشید باید راستگو باشد، درستکار باشد. حضرت خاتم النبیا محمد مصطفی (ص) فرمودند: اصلا مسلمان نیست کسی که نسبت به مسلمان دیگر، از راه خدعه و نیرنگ و کلاه گذاری بر می آید.
سوم اهل قرآن بودن انس با قرآن داشتن. یک مسلمان قرآن را میخواند، درست میخواند، میفهمد، ایمان به آن دارد، و مطابق آن عمل میکند.
چهارم معیار دوستی و دشمنی شما با دیگران، خدا باشد. دوست خدا را دوست بدارید و دشمن خدا را دشمن بدارید.
پنجم قدر خاندان رسول خدا را بدانید، بدانید که اینان واسطه فیض نظام آفرینش و نظام هدایت انسان هستند. اگر اینها نبودند جامعه بشری دپار بحران معرفت، شناخت و رفتار صحیح در زندگی میشد.
ششم حق برادران تان را بدانید چه نسبی باشد چه سببی، برادر تنی باشد یا دینی. حقوق مردم و برادران تان را رعایت کنید و از در مراوده و پیوند و احترام درآیید.
آخرین و هفتمین رکن اسلامیت یک رفتار اسلامی اینست که با مردم زندگی ای پر از اخلاق، ادب، احترام و خدمت داشته باشید. بال هم باشید، بار نباشید.
خطبه دوم
شجره خبیثه فساد
اگر در یک جامعه فساد رخ داد و نهادینه شد، قطعا آن کانون دچار بحران میشود و این بحران با گذشت هر روز قدرت تخریب و اضمحلال آن بیشتر میشود، به همین خاطر است که مقام معظم رهبری پیرامون فساد تاکیدات بسیار داشته اند، اسلام اینچنین است. چه فساد اخلاقی و اجتماعی باشد، چه فساد اقتصادی باشد، چه فساد در عرصه های تصمیم سازی و تصمیم گیری باشد، چه فساد اداری و یا در عرصه های مهمی همچون حوزه های قضایی باشد. فساد قطعا جامعه را دچار بحران خواهد کرد. و یکی از تقاضاهای مردم و تمامی نیری های دلسوز انقلاب همراه این بوده که مسولان شدیدا با فساد در همه عرصه ها مبارزه کنند. از مفسدان به سادگی نگذرند، توجیه نکنند، معطل نکنند. فساد اگر در آغاز پیدایش رشیه کن نشود مثل یک درخت خبیثه ریشه میدواند و دامنه آن وسیع تر میشود. بنابراین کسانی که در عرصه مبارزه با فساد مسولیت دارند باید بدون هیچ گذشت و مسامحه ای با فساد مبارزه کنند، مردم هم حمایت میکنند و اگر مسولی با فساد مبارزه نکند خود به فساد کمک کرده. فساد در برخی جاها دیده میشود اما مسولان آن بخش به راحتی از این مسائل میگذرند. بدانند فساد اول دامن خود آنها را خواهد گرفت.
پدیده زیان بار گرد و غبار
ما که دیگر خسته شدیم از حرف زدن در این رابطه، نمیدانم مسولان مرتبط با این کار، از عدم انجام کار خسته شده اند یا نه. مردم نگرانند آقا! بسیاری از استان ها دچار پدیده جدی گرد و غبار اند. سال هاست میگویید میخواهیم یک کاری بکنیم، ماکه چیزی جز گرد و غبار نمیبینیم، تلاش کنید!
کانون های داخلی دارد کانون های خارجی دارد، برای مدیریت آنها برنامه هست، باید تلاش جهادی کنید و دانش بنیان، این یک کار علمی ست، باید تلاش کنید. مردم نگرانند مسولان! زندگی آنها دارد تحت تاثیر این پدیده دچار مشکل میشود، آموزش و پرورش و داشگاه دارد دچار مشکل میشود، حمل و نقل دارد دچار مشکل میشود، انرژی دارد دچار مشکل میشود، بیماری های گوناگون دارد تولید میشود، با فرستادن هیات اعزام و اینها مشکل حل نمیشود! سال هاست شما دارید هیات میفرستید و هیچ خبری هم نشده. هر سال هم میگویید ان شالله سال بعد سال بعد سال بعد، دوره شما تمام میشود، میروید و فرد دیگری می آید، او هم میگوید سال بعد. تدبیر کنید. به فکر باشید. اقدام بکنید.
مشکلات اقتصادی
مجددا از مسولان اجرایی در کل ایران و استان تقاضا دارم مشکلات اقتصادی مردم به ویژه بیکاری و گرانی را رفع کنند، اینها چیزهایی نیست که انسان چشمش را ببندد و بگوید نیست، در هر خانه ای که نگاه بکنید از یک تا چند نفر بیکار هست، در این استانی که میتواند سراسر اشتغال باشد نباید یک نفر بیکار باشد، این همه گرانی، بعد بیان کنید که مثلا نرخ تورم اینطور است! به فکر مردم باشید، مسولان شما مدیون مردم اید، مردم به شما رای داده اند که به آنها خدمت کنید، هر رای مردم یک مسولیت بسیار سنگین بر دوش شماست. مردم به شما اعتماد کردند که شما بیایید که باری از زندگی مردم بردارید، نه اینکه همان مشکلات باشد، بلکه یکمقدار هم بیشتر.
دهه فجر
تبریک عرض میکنم این دهه پر از خیر و برکت را و یاد و خاطره شهدا و امام شهدا را گرامی میداریم، امیدواریم این دهه و بعد از آن ان شاء الله مقدمه ای برای رفع مشکلات مردم باشد. و دشمن بداند مردم پای این انقلاب ایستاده اند و مشکلات را هم تحمل میکنند، از مسولان تقاضای رفع مشکلات را دارند ولی این مردم مردمانی هستند که جان در راه این انقاب داده اند.
شهادت حضرت صدیقه طاهره (س)
مسولان برگزاری مراسمات دهه فجر حتما مراعات ایام فاطمیه را بکنند، لذا به تمامی مسولان عرض کردم از شهادت حضرت زهرا (س) که چهارشنبه است تا صبح دوشنبه، فضا را طوری مدیریت کنند که حریم حضرت زهرا (س) مراعات شود و مراسمات دهه فجر تا آنروز در یک فضایی باشد که نام حضرت زهرا وجود داشته باشد، ما هرپه داریم از حضرت زهرا، پدر بزرگوار ایشان، شوهرشان و فرزندان اینها داریم. دهه فجر ما محصول هدایت های حضرن زهراست.