نمازجمعه ۵ مرداد ماه ۹۷

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.

مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای در دیدار با سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه نکات بسیار مهم و راهبردی ایراد فرمودند که باید سرلوحه دیپلماسی خارجی ما باشد.

فرمودند تأمین و حفظ منافع ملی به معنای حقیقی آن هدف اصلی سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی است. نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه خارجی آن تأمین و حفظ منافع ملی است که یا با تعامل باید کسب کرد و یا با تقابل.

با کشورهایی که دارای یک دیپلماسی صحیح هستند با تعامل و کشورهایی که نگاه سیاسی آن غارت و چپاول است مثل آمریکا باید مقابله کرد و این تنها راه حفظ و تأمین منافع ملی ما است.

فرمودند که برخی قائل هستند که دیپلماسی را باید از ایدئولژی واز عقیده تفکیک کرد، یعنی دیپلماسی نظام جمهوری اسلامی ایران اسلام مبنا و عقیده مبنا نباشد و آزاد باشد، این یک نوع سکولاریسم است، یک نوع جدایی سیاست از دین است.

فرمودند تمامی کشورهای جهان بر اساس اندیشه، تفکر و عقایدشان دارند دیپلماسی خارجی خود را ترسیم و مهندسی می کنند. ما یک کشور اسلامی هستیم و باید بر اساس اسلام و منافع ملی خود دیپلماسی ما طراحی، مهندسی شود و مدیریت گردد.

فرمودند که جهان استکبار به دنبال ایران هراسی، ایران ستیزی و ایران گریزی است و این اندیشه جهان استکبار است  و ما باید به دنبال این معنا باشیم که مقابله بکنیم با کشورهایی که این چنین در رابطه با ایزان نظر می دهند که خود مظهر خیانت به دموکراسی و آزادی بشری هستند مثل آمریکا.

کشورهای ضد حقوق بشر مثل عربستان چون دوست آن ها است هیچ محکومیتی برای آن ها در بر ندارد اما ایران چرا، چون ایران انقلابی است، ایران حافظ حقوق واقعی بشر است، این چنین برخورد می کنند.

فرمودند باید اقتدار داخلی نظام عنصر اقتدار آفرین دیپلماسی خارجی باشد، باید درون نظام با وحدت و پیشرفت در همه عرصه ها چنان در فضای داخلی اقتدار آفرین باشیم که دیپلماسی خارجی ایران بتواند با یک بنیه محکم مقابل جهان استکبار قرار بگیرد.

روز شنبه ۶ مرداد روز کارآفرینی و آموزش فنی و حرفه ای است. نظام ما در کشور در حال توسعه و پیشرفت است. استان عزیز بوشهر در حال گذار به سمت رشد و توسعه است به ویژه صنایع به ویژه صنایع انرژی و لازم است جوانان ما آموزش های فنی حرفه ای مناسب با نیازهای استان ببینند و ان شاءالله مسئولان آن ها را بکار بگیرند تا هم جوانان دارای مهارت باشند و هم مسئولان از این جوانان استفاده کنند.

تشکر و قدردانی می کنم از برگذار کنندگان جشن زیر سایه خورشید و خدام حرم رضوی که استان را منور کردند به نور حضرت ثامن الحجج و یک فضای معنوی در استان ترسیم کردند. آستان قدس رضوی کانون نورانی فرهنگی رضوی است در نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام بین الملل، یک فرصتی است این آستان که باید مثل خورشید بدرخشد و ایران را به نور حضرت رضا روشن کند و همچنین به مرور بر سایه کشورها.

نکاتی در رابطه با استان است که عرض می کنم.

در رابطه با تمامی مراکز اداری، کارآفرینی و مراکز مهم صنعتی، در مرحله اول طراحی رشد در عرصه های مهارت افزایی و بعد استخدام این جوانان استان در اولویت گذاشتن، سهم مصوب استان را مراعات کردن و حرمت حریم این جوانان و مردم این استان پاس داشتن است.

تمام مراکز موجود در استان به ویژه مراکز صنعتی برخوردار از موارد سرزمینی این استان هستند و به همین جهت باید از جوانان و مردم این استان در عرصه استخدام نیرو در تمامی مراحل از مدیران ارشد تا پایین ترین رده استفاده کنند.

پیوست های فرهنگی، علمی، اجتماعی، رفاهی، زیست محیطی مراعات کنند. بسیاری از این پیوست ها که مصوب نظام است این مراکز مراعات نمی کنند، این ها را باید مراعات کنند و من از مسئولان اجرایی تقاضا دارم پیگیر این موضوعات باشند.

بارها من از این عزیزان تقاضا کردم دبستان، دبیرستان، دانشگاه در عرصه کار خود بزنید، جوانان استان تحصیل و رشد کنند و در مسیر استخدام قرار بگیرند.

نیروگاه اتمی این کار کرد و مدرسه آن الآن در شرف افتتاح است. نفت هم این کار کند، پتروشیمی، گاز هم این کار کنند.

دانشکده را طراحی کردند لیکن بسنده نیست، خدمات اجتماعی و فرهنگی و رفاهی و ورزشی و خدمات زیست محیطی داشته باشند، این لازم است و بکار گیری جوانان عزیز این استان .

در این رابطه هیچ توجیحی پذیرفتنی نیست. چقدر باید جوانان و مردم این استان مسائل را به شکلی تحمل کنند، محبت کنید عزیزانی که در این استان برخوردار هستید از مواهب این استان خدمت به این مردم کنید، خدمت به این عزیزان و جوانان کنید. جوانان این استان درب دفترهای شما برای کار صف نکشند، شما بیایید درب خانه این جوانان ، شما اعلام کنید که جوانان بیایند برای کار، شأن جوانان و مردم این استان فراتر از این مطالب است، قدر این مردم و جوانان این استان را بدانید، احترام کنید این مردم و جوانان را.

من از تمامی مسئولان مراکز صنعتی بارها تقاضا کردم، امروز درخواست دارم و بیان می کنم که شما خود به سوی جوانان این استان بیایید، احترام کنید، جوانان استان را جذب کنید و به کار بگیرید و در فضای کار هم کارهای مناسب متناسب با تخصص و تحصیلات آن ها به آن ها اعطا کنید، جهادی عمل کنید و توجیح نکنید، خدمت به این مردم کنید.

نکته دیگری که در این رابطه است اوضاع آب این استان است، من ۸ سال قبل این را بیان کردم و گفتم بحران آب در استان بوشهر تاریخی است، سند چشم انداز دادم نوشتند، سال قبا مهرماه گفتم تابستان به تلخی گذشت، مسئولان مواظبت کنید. خوب شرایط این طور است و مردم استان با تمام وجود بیان می کنند در فشار کمی آب هستند.

بنده با وزیر صحبت کردم، با سپاه صحبت کردم، با شورای عالی امنیت ملی صحبت کردم، الحمدلله اقداماتی هم صورت گرفته اما کافی نیست.

در رابطه با برق چرا استان بوشهر در حالی که دو برابر ظرفیت مصرفش برق تولید می کند دچار این همه قطعی برق باشد در حالی که استان های دیگری ما سراغ داریم که آب و هوا هم بسیار خوب است اما برق آن ها یا نمی رود یا اگر می رود در مدت زمان بسیار کم ، این را بنده دادم تحقیق کردند، بررسی کردند، مسئولان اجرایی چرا به فکر نیستید بررسی کنید آیا باید مردم این استان باید تحمل رنج ها و کمبودها را ببینند؟.

من قبل از اینکه وارد مصلا جمعه شوم با استان های دیگر تماس گرفتم بررسی کردم یا برق فوق العاده کم می رود در برخی از استان ها یا گاهی چند روز نمی رود، اندکی می رود، اما در استان بوشهر باید هر روز برود، متناوب برود ، برخی هم دو بار در روز برود.

اینجا گرما است، اسباب و اساسیه مردم، مواد غذایی، فاسد می شود، بازار ما، مراکر صنعت دریایی ما دچار بحران می شوند ، محبت کنید مسئولان تماس بگیرید و صحبت کنید و حرف مردم را برسانید و بگویید دو برابر مصرف برق تولید می کنیم و برقمان می رود و از آن طرف جاهای دیگر سراغ داریم که برق نمی رود و دچار این مشکل نیستند.

این را عنایت کنید و ان شاءالله مسئولین همت کنند این مشکل برطرف شود.

خداوند ان شاء الله مشکلات بر طرف کند و من بارها عرض کردم مسئولان قدر این مردم را بدانید، خدمت به مردم کنید، این مردم بی نظیرند، کمک کنید ان شاءالله.

 

خطبه اول

در خطبه اول بنا بر این گذاشته ایم که از معارف اسلامی در باره سبک زندگی اسلامی سخن بگوییم.

یکی از آموزه های مهم سبک زندگی اسلامی توشه اندوزی و آخرت امانی است.

حقیقت زندگی انسان در آخرت است و این دنیا فرصتی است برای معماری آخرت به همین جهت در قرآن است « تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوى» ای مردم در دنیا توشه برای آخرت بیاندوزید و بهترین توشه تقوا یعنی زندگی به سبک اسلامی است.

در این باره حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) در حدیثی نکاتی در این باره فرموده اند و بیان داشته اند:« إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَهِ لَمْ تَزَلْ قَدَمَا عَبْدٍ حَتَّى یُسْأَلَ عَنْ أَرْبَعٍ:» زمانی که روز قیامت محقق می شود هیچ انسانی قدمی از قدم بر نمی دارد مگر اینکه از چهار موضوع از آن سؤال می شود،ریال موضوعاتی که باید در دنیا آن را درست می کرده و در آخرت از آن بهره مند می شده:

اول:« عَنْ عُمُرِهِ فِیمَ أَفْنَاهُ» از عمرش که خدا به او دارد و بهترین سرمایه انسان است در چه راهی تلف کرد، در گناه، دنیا گرایی، در غیبت، در تهمت در چه راهی؟، در تجاوز به حقوق مردم تلف کرد یا نه در راه خدا. چون عمر و حیات خدا به انسان داده و این عمر ظرف تمامی اعمال انسان است، خوب و بد.

دوم:«  عَنْ شَبَابِهِ فِیمَ أَبْلَاهُ» از جوانیش که بهترین دوران عمر انسان است در چه چیزی گذراند؟. جوانیش در راه خدا گذراند، در راه تحصیل علم گذراند یا نه جوانیش در مسیری تلف کرد که آینده اش را تباه نمود.

سوم:« عَمَّا اکْتَسَبَهُ مِنْ أَیْنَ اکْتَسَبَهُ وَ فِیمَ أَنْفَقَهُ» از مال و دارایی او ، از کجا به دست آورد؟، از راه حلال به دست آورد یا حرام و در چه راهی خرجش کرد؟، در راه حلال یا حرام . در راه خدمت به جامعه و خانواده مصرف کرد یا نه در راه گناه، تجاوز به حریم اقتصادی دیگران مثل ربا و رشوه و احتکار.

و از چهارمین چیزی که سؤال می شود «عَنْ حُبِّنَا أَهْلَ الْبَیْتِ» سؤال می شود که آیا شما مودد و محبت به محمد و آل محمد (ص) داشته اید یا خیر که اگر این مودت و محبت باشد سرانجام انسان در آخرت بهشت است و اگر بغض و کینه باشد حتماً سرانجام آن فرد جهنم و عذاب علیم است.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.