نمازجمعه ۲۰ آبان ماه ۹۰

 

خطبه اول
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

 

شما عزیزان نمازگزار به ویژه خودم را به مراعات تقوای الهی سفارش می‌کنم چرا که تقوا بهترین زاد و توشه برای سعادت اخروی و برترین راه برای جلب محبت الهی در حیات دنیوی است.

در خطبه اول بنابر این گزارده‌ایم که از راه خدا سخن بگوییم، راه خدایی زندگی کردن، راهی که خدا با ما است و ما با  خدا هستیم، راهی که راه قرآن است، راه خاتم الانبیاء محمد مصطفی(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام) است راهی که سعادت اخروی و محبت الهی در حیات دنیوی را در پی دارد.

راه خدا عبودیت است. عبودیت یعنی، اعتقاد، رفتار و اخلاق دینی داشتن و جوهره‌ی عبودیت و راه خدا، ایمان است. ایمان یعنی خداباوری، اعتقاد به قرآن داشتن، سیره رسول خدا محمدبن‌عبدالله(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام) را سرلوحه زندگی خود قرار دادن و دنیا را فرصتی برای سعادت اخروی دانستن، ایمان یعنی بر مملکت جان، خدا حاکم بودن و خود را در محضر خدا دانستن و از گناه پرهیز کردن است.

یکی از موضوعات پیرامون ایمان، صفات مؤمنان است و یکی از اوصاف مؤمنان، اخلاق مداری آنان است و یکی از ابعاد اخلاقی انسان و انسان مؤمن، اخلاق خانوادگی است. اخلاق خانوادگی ابعادی دارد: همسر داری، فرزند داری، پدر و مادر داری، خویشاوند داری، که یکی از مهم‌ترین این ابعاد اخلاقی در خانواده، اخلاق فرزند داری است که در این رابطه سخن گفتیم و امروز نیز و در این خطبه اندکی پیرامون آن خواهیم پرداخت.

بیان شد که راه تربیت فرزند در قرآن و متون فاخر، تربیت قرآنی و ولایی است یعنی قرآن، محور تربیت باشد و سیره اهل بیت عصمت و طهارت الگوی رفتاری، اخلاقی و کرداری فرزندان باشد و در این رابطه شاخصه‌هایی در رابطه با تربیت فرزند بیان کردیم و امروز پیرامون دو شاخصه دیگر تربیت فرزند بر مبنای قرآن و ولایت سخن می‌گوییم، یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های تربیت ولایی و قرآنی فرزند، مدیریت تربیتی و پرورشی فرزند توسط پدر و مادر است. پدر و مادر باید قدرت مدیریت تربیت فرزند را دارا باشند و اگر این توان را نداشته باشند نمی‌توانند فرزندِ خود را به طور شایسته تربیت کنند و سررشته‌ی تربیت فرزند از دست آن‌ها خارج می‌شود.

امور مدیریت در عرصه تربیت فرزندان:

۱- برنامه‌ریزی

۲- اجرا

۳- نظارت

۴- طراحی‌جدید

 

والدین باید برای تربیت فرزندان برنامه داشته باشند.

 

 

عدم برنامه‌ریزی برای  تربیت، موجب رشد خودرو و خود‌خواسته خواهد شد.

 

 

 

۲- والدین باید در اجرا تربیت به صورت مستقیم و غیرمستقیم ورود پیدا کنند.

 

 

 

۳- والدین بر کیفیت و کمیت تربیت فرزندان نظارت کنند.

 

مدیریت در عرصه تربیت فرزند مشتمل بر چند امر است: ۱- برنامه‌ریزی ۲- اجرا ۳- نظارت      ۴-‌ طراحی جدید، یعنی پدر و مادر اگر بخواهند توان مدیریتی تربیت فرزند خود را داشته باشند باید این امور را مراعات کنند.

۱- برنامه‌ریزی فرهنگی و تربیتی داشته باشد، این‌گونه نباشد که پدر و مادر بدون برنامه‌ریزی، فرزند خود را از حیث اقتصادی لباس، غذا، مسکن و ابزار تحصیل او را تأمین کند اما برنامه‌ای در عرصه تربیت و رشد ایمان او نداشته باشد، در رابطه با  یادگیری قرآن، تفسیر قرآن و فهم قرآن او تدبیری نکند، در عرصه رفتار اخلاقی او طرحی نداشته باشد، در رابطه با ورود او به مجامع فرهنگی مثل مساجد، تکایا و هیئت‌ها هیچ برنامه‌ای، هیچ طرحی و هیچ تنظیم اموری در این رابطه نداشته باشد، آن وقت این فرزند در این خانواده بی‌برنامه که بدون هیچ برنامه‌ای در عرصه تربیت، خودرو و خودخواسته رشد می‌کند، و از آن طرف ناخواسته به سمت و سوی جدایی از تربیت، اخلاق و رفتار صحیح گام بر خواهد داشت. به همین خاطر باید پدران و مادران در رابطه با تربیت فرزندان برنامه داشته باشند، و باید در چند سالگی فرزندشان قرآن یاد بگیرد؟ کجا یاد بگیرد؟ چه جور یاد بگیرد؟ برنامه نمازش، برنامه آغاز کردن روزه‌اش، در چه مجامع فرهنگی و دینی حضور پیدا کند؟ چه جور حضور پیدا کند؟ چگونه حمایت از او کنند؟ باید برنامه داشته باشند.

۲- بعد از آن که برنامه‌ریزی کرد پدر و مادر باید در عرصه اجرا قدرت اجرایی داشته باشد گاهی خود باید اجرا کند با بیانات و ارائه کتب تربیتی، این اجراء مستقیم است و گاهی هم باید از مراکز فرهنگی مثل کانون ها، مساجد و هیئت ها استفاده کند و فرزندش را در آن مکان‌ها ثبت نام کند و بفرستد و از آن کانون‌ها هم حمایت کند تا فرزندش در یک محیط سالم رشد کند.

۳- بعد از آن باید نظارت کند، این‌گونه نباشد که اگر برنامه‌ریزی کرد، اجرا هم نمود چه مستقیم و چه غیرمستقیم، او را رها کند، باید بر کیفیت و کمیت کار نظارت کند، مرتب به مدرسه او سر بزند، به کانونی که او قرآن می‌آموزد مراجعه کند، او را با خود به مجامع دینی ببرد، نظارت جدی داشته باشد، دوستان او که در این مجامع با هم آشنا می‌شوند کنترل کند و دقیقاً تا سنی که این نوجوان دارای قوام شخصیتی می‌شود در کنار او باشد و بعد از آنکه دوره‌های مختلف دینی و تربیتی را طی کرد.

۴- باید برای فرزندان طراحی‌های جدید جهت پیشرفت، صورت پذیرد.

 

 

 

خداوند بر پدر و مادری که فرزندش را در مسیر رشد قرار دهد مورد محبت خود قرار می‌دهد.

 

 

 

 

 

اگر در جهت تعلیم و تربیت فرزند حرکت نکنیم او را برای زمین خوردن بزرگ کرده‌ایم.

۴- مرحله چهارم طراحی‌های جدید برای او ارائه کند مثلاً اگر در قرائت قرآن و روخوانی قرآن مسلط است او را به حوزه تجوید رهنمون کند و وقتی که تجوید او خوب شد او را به تفسیر ثبت نام کند و به مجامع علمی ارائه کند، در عرصه‌های اعتقادات گذشته از دبستان و دبیرستان به کانون‌های سالمِ تعلیم و تربیت دینی او را بفرستد که با اعتقادات صحیح، با برهان، با استدلال آشنا شود.

بنابراین یکی از وظایف مهم والدین در عرصه تعلیم و تربیت، مدیریت تربیتی فرزندان است که شامل برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت و طراحی‌های جدید می‌شود. به همین خاطر است که حضرات معصومین (علیهم‌السلام) در احادیث مختلفی درود خدا را بر پدر و مادری فرستاده اند که این‌گونه فرزندانشان را تربیت می‌کنند «رَحِمَ اللّهُ عَبْداً اَعانَ وَلَدَهُ عَلی بِرِّهِ بِالاِْحْسانِ اِلَیْهِ، وَ التَأَلُّفِ لَهُ، وَ تَعْلیمِهِ وَتَأْدِیبِهِ» درود، مهر و رحمت خدا بر آن کس باد که فرزندش را کمک می‌کند که در مسیر رشد قرار بگیرد، چگونه؟ کمک کند به او با محبت و خدمات مادی و انس با او داشته باشد با فرزندش رفیق، همدل، همراه و حامی باشد، که چکار کند این فرزند و این‌ پدر با این صمیمیت تا در عرصه تعلیم و آموزش علم رشد کند و در عرصه تأدیب و ادب و اخلاق و رفتاره‌های فرهنگی شایسته به رشد کافی برسد.

این چنین است که ما پدران و مادران از همان ابتدا در کنار فرزندان باشیم، اگر ما در عرصه اقتصاد، تأمین غذا و امور مادی، شبانه روز برای فرزندان تلاش کنیم، اما در عرصه تعلیم و تربیت کوشا نباشیم تمام زحمات هدر می‌رود. جوان از جهت جسمی رشد می‌کند اما از جهت علم و اخلاق و دیانت در معرض سقوط است یعنی فرزندی را بزرگ کردیم که محکم زمین بخورد. به همین خاطر پدران و مادران باید از همان ابتدای تولد فرزند، بر روی تعلیم و تربیت فرزندانشان کوشا باشند و با مدیریت یعنی برنامه‌ریزی، اجرا دقیق و کارآمد، نظارت بر حُسن اجرای امر و طراحی‌های جدید و به‌روز که این فرزند رشد کند، کمال یابد، هم خوب سالم بماند، هم جامعه و خانواده را به سلامت بدارد، و هم موجب اعتلای نام خانواده‌ی خود و خویشان باشد.

خدایا همه فرزندان ما را فرزندان سالم و صالح قرار بده.

 

 

 

 

 

 

 

تقوا کلید رستگاری است.

 

 

 

آمریکا و غرب، عقب افتادگان سیاسی هستند.

 

ملت ایران نظاره‌گر تهدید‌های قدرت‌های پوشالی نیست.

 

 

 

 

 

 

مقام معظم رهبری نماد عزت اسلامی و اقتدار علوی است.

 

ارتش، سپاه، بسیج و ملت ایران به رهبری مقام معظم رهبری آماده شکست استکبار است.

خطبـه دوم

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

شما عزیزان نمازگزاران به ویژه خودم را به مراعات تقوای الهی سفارش می‌کنم چرا که تقوا کلید رستگاری و طریق جلب عنایات الهی است.

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می‌گوئیم.

مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در جمع فرماندهان و دانشجویان درباره تهدیدات آمریکا و غرب مطالب مهمی ایراد  کردند، اخیراً سرکردگان استکبار جهانی و سردمداران جنایات بین‌الملل مثل رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطالبی بیان کرده‌اند و برنامه‌ریزی‌های کرده‌اند که ایران را مورد تهدید نظامی و تحریم‌های مختلف بین‌المللی قرار دهند، اینان خود آزموده‌اند که به هیچ صورت نمی‌توانند ایران اسلامی را تحت فشار قرار دهند اما مقام معظم رهبری در این بازدید که در دانشکده افسری صورت گرفت مطالبی فرمودند که جواب این گونه تهدیدات این افراد عقب‌افتاده‌ی سیاسی است.

معظم‌له فرمودند: ملت استوار ایران، ملتی نیست که فقط بنشیند و نظاره‌گر تهدیدهای قدرت‌های پوشالیِ مادی باشد که از درون کِرم خورده هستند، هر کس که فکر تجاوز به جمهوری اسلامی ایران در مخیّله اش خطور کند باید خود را آماده دریافت سیلی های محکم و مشت‌های پولادین ارتش، سپاه و بسیج و در یک کلام ملت بزرگ ایران کند.

اینان خود می‌دانند که وارثِ کفار و مشرکین و منافقینِ تاریخ جهان هستند، خود می‌دانند که جبهه دین ستیز که در صدر تاریخ بشریت توسط نمرودها، فرعون ها، ابوجهل ها و مرحب‌ها تشکیل شده بود به میراث برده‌اند و در مقابل جبهه دینی به رهبری فرزند زهرا (س)، کسی که  نماد عزت اسلامی و اقتدار علوی است و آن حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای است قرار دارند.

استکبار باید بداند همان لشکری که در اُحد مشرکان را شکست داد، در خیبر یهودیان را شکست داد و در خندق تمام احزاب را شکست داد الان به رهبری مقام معظم رهبری متشکل از ارتش، سپاه، بسیج و این ملت آماده نبرد و نابودی استکبار است و فکر نکنند که اگر حمله‌ای کنند و یا تهدید نظامی کنند ایران تنها است، تمام سرزمین‌های اسلامی آماده حمایت از ایران بلکه در درون خود کشورهای متجاوز مردم الان قیام کرده‌اند، شما هم‌اینک مثل سیب کرم خورده‌ای هستید که به زودی از درخت تاریخ پایین خواهید افتاد، ایران را تهدید نظامی می‌کنید؟ایران تهدیدای نظامی بسیاری دیده است و به رهبری مقام معظم رهبری و غیرت و شجاعت مردم همواره استوار است.

کشورهای استکباری مانند سیب کرم خورده‌ای هستند که به زودی از درخت تاریخ فرو می‌افتند.

 

کارهای مهم امام هادی(علیه‌السلام):

۱- انشاء مبانی دین و دعا که بیانگر عظمت مکتب اهل بیت است.

۲- طراحی و تنظیم شبکه نمایندگان ولایت در سرزمین‌های اسلامی

 

 

 

 

باید نیازهای بیماران به ویژه بیماران خاص از جهت مالی تأمین شود.

 

روز شنبه مطابق با نیمه ذی الحجه روز میلاد آسمانی حضرت هادی (علیه‌السلام) است، مبارک باشد ان‌شاءالله بر همه شما عزیزان. کارهای بزرگی حضرت هادی(علیه‌السلام) انجام داده‌اند که دو کار بسیار مهم در تاریخ اسلام را بنده عرض می‌کنم:

۱- انشاء مبانی دین و دعاهایی که بیانگر عظمت مکتب اهل بیت است مثل زیارت معروف و ارزشمند جامعه کبیره.

۲- طراحی و تنظیم شبکه نمایندگان ولایت در سرزمین‌های اسلامی، این است که شما می‌بینید در هر سرزمین اسلامی یک نفر به‌عنوان نماینده‌ی امام یا نماینده ولی فقیه مطرح است طراحی آن از حضرت هادی(علیه‌السلام) است و حضرت در این رابطه بسیار تشکیلاتی تنظیم کرد که تاریخ شیعه، حرم تشکیلاتی امامت و ولایت را از ایشان دارد.

روز دوشنبه، روز حمایت از بیماران کلیوی و روز جهانی دیابت است. من از تمامی مسئولان تقاضا می‌کنم به خاطر پرهزینه بودن درمان این عزیزان، بیماران هموفیلی، دیابتی، کلیوی، سرطان و … نیاز است که انجمن‌های آن‌ها مورد حمایت قرار گیرند، مردم، مسئولین به این انجمن‌ها کمک کنند تا هزینه درمان این عزیزان تأمین شود. واقعاً خانواده‌های این عزیزان دچار بحران مالی هستند یعنی گذشته از اینکه این عزیزان را در کنار خود دارند و فشار عصبی بسیار زیادی بر روح و روان این‌ها است مشکلات مادی هم آن‌ها را دارد رنج می‌دهد. من از همه مسئولین و مردم تقاضا می‌کنم به این انجمن‌ها کمک‌کنند تا ان‌شاءالله مرهمی بر دردهای روحی و جسمی این عزیزان باشد. هم‌اینک برخی از این انجمن‌ها مکان هم ندارند که بنشینند کمک‌های مردم را جذب کنند و خدماتی داشته باشد، مسئولین همت بکنند و بدانند «مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاس جَمِیعاً» هر کس کمک کند به حیات مردم و به احیاء یک شخص که در معرض بیماری‌های لاعلاج است و کوشش کند در راه درمانش و بیماری‌هایی که با یک سری اقدامات علاج می‌شوند گویا همه مردم را احیا کرده است. مردم هم کمک کنند ان‌شاءالله که مشکلات این عزیزان برطرف شود.

روز سه‌شنبه روز عید غدیر است، عید آسمانی ولایت علی بن ابی‌طالب (علیه‌السلام) و فرزندان بزرگوارش، بر همگان مبارک باشد به ویژه حضرت بقیه‌الله الاعظم، مقام معظم رهبری و شیعیان، و بدانید عید غدیر طلوع خورشید ولایت از افق خاتم الانبیاء محمد مصطفی (صلی‌الله علیه وآله‌وسلم) است و تجلی حدیث «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» یعنی هر کس من رهبر، زعیم و امام او هستم علی‌بن‌ابی‌طالب نیز امام، زعیم و کسی است که رهبر او است.

 

عید غدیر طلوع خورشید ولایت از افق خاتم الانبیاء محمد مصطفی(ص) است.

 

برنامه‌های غدیر باید دانش بنیان، پرمحتوا و ولایی باشد.

 

مسئولین از هیئات، تکایا، مساجد و مداحان عزیز که جانشان را در راه ابا عبدالله الحسین(ع) و اهل بیت و مقام معظم رهبری گذاشته‌اند حمایت کنند.

 

 

تألیفات محققین باید دانش بنیان، ولایی و فرهنگ دینی باشد.

همچنین در آن روز، روز کتاب و کتاب‌خوانی است. من ابتدائاً از جمیع هیئات، مساجد و تکایا تقاضا دارم که عید غدیر را بزرگ بدارند با برنامه‌های دانشش بنیان و ولایی، چون ما هر چه داریم ازغدیر داریم، برنامه‌های پرمحتوا داشته باشند و این دهه را دهه آموزه‌ی آموزش‌های علی‌بن‌ابی‌طالب(علیه‌السلام) در عرصه ولایت مداری قرار دهند.

و از همه مسئولان در رابطه با حمایت از هیئت‌ها، تکایا، مجامع فرهنگی، انجمن‌های دینی و مداحان عزیز اقدامات لازم داشته باشد، این عزیزان اگر حمایت نشوند نمی‌توانند آن کار مورد نظر خود را انجام دهند، این عزیزان، تکایا، هیئات، مساجد، حسینیه‌ها و بقاع متبرکه همه نیازمند کمک هستند به ویژه این هیئت‌های عزیز و تکایا و این مداحان عزیز، این‌ها جانشان را در راه حضرت اباعبدالله(علیه‌السلام) و اهل بیت و مقام معظم رهبری گذارده‌اند لذا همه مسئولان با تمام توان باید از این عزیزان حمایت کنند و کاری بکنند که فضا برای خدمات دینیِ اینان آماده باشد. عزیزان، اولین تکیه‌ و هیئتی که در جهان اسلام زده شد، بیت الاحزان حضرت زهرا(س) و سپس آن تکیه‌ای ‌بود که قبیله بنی اسد به حضرت اباعبدالله(علیه‌السلام) زدند، این یک سنت و یک تاریخ است همه ان‌شاءالله حمایت کنند که ماه محرم هم نزدیک است که این عزیزان بتوانند آن خدمات شایسته خود را داشته باشند.

در عرصه کتاب و کتابخانه نیز مسئولان کوشش کنند که کتابخانه‌ها بسیار شود، محققین هم تألیفات دانش بنیان و ولایی و فرهنگ دینی داشته باشد تا ان‌شاءالله با گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی ما بتوانیم موفقیت‌های روزافزون داشته باشیم.

خدایا ظهور آقا امام زمان(عج) را تعجیل بفرما.

 

«والسلام‌علیکم و رحمه‌الله و برکاته»

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.