نمازجمعه ۱۷ آبان ماه ۹۸

خطبه اول

در ماه ربع الاول و ربیع المولود هستیم و در آستانه ولادت انسان کامل ، خاتم پیامبران محمد مصطفی (ص) فرصتی است که آشنایی بیشتری داشته باشیم با زندگانی و اخلاق و سجایا و ملکات نفسانی پیامبر که در پیغمبر وجود داشته است و این ها باید الگو باشد برای ما مسلمانان و پیروان پیامبر اکرم چون بنابراین است که ما تابع پیامبر باشیم همچنان که باید متیع و فرمانبردار پروردگار عالم باشیم باید متیع پیامبر و ائمه معصومین هم باید باشیم.

لذا ما در زندگی باید دقت کنیم چه وظایفی در قبال پیغمبر داریم، پیغمبری که ۲۳ سال برای ما زحمت کشید، رنج ها برد، لطمات و صدمات زیادی بر او تحمیل شد ، سختی ها و گرفتاری های زیادی را متحمل شد.

خود فرمود هیچ پیغمبری به اندازه من اذیت نشد و همه این ها برای عزت اسلام و مسلمانان و سرافرازی پیروانش بود.

ما باید دقت بکنیم و مواظب باشیم چه وظایفی در قبال وجود نازنین پیغمبر داریم که بتوانیم این را عمل کنیم و در زندگی پیاده کنیم.

اولین وظیفه ای که در قبال پیغمبر اکرم داریم معرفت و شناخت ایشان است و ما تا پیغمبر را نشناسیم محبت او در دل ما به آن صورت پیدا نمی شود ونمی توانیم اطاعت کنیم او را و ایمان درست داشته باشیم. ایمان در صورتی ایمان به قلبش نسبت به کسی نفوذ می کند که آن شخص را بشناسد و معرفت داشته باشد. پس اول معرفت و رفتار شناسی پیغمبر، آشنایی باسیره و رفتار و اخلاق نبوی و بعد از آن ایمان آوردن به پیامبر.

لذا پروردگار عالم می فرماید:« ما آتاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ» مسلمانان هر آنچه پیامبر می آورد بگیرید و عمل کنید چون گفته های پیغمبر گفته های خدا است « وَمَا یَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْیٌ یُوحَى» هر چه پیغمبر می گوید به فرمان خدا و با اجازه پروردگار عالم است لذا هر آنچه پیغمبر برای شما آورده عمل کنید « وَ ما نَهاکُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا» و هر انچه شما را از آن ها نهی می کند شما هم از آن فاصله بگیرید.

نکته بعد و وظیفه بعد در قبال پیغمبر اکرم بعد از معرفت و باور و اعتقاد و ایمان آوردن به پیغمبر دفاع از شخصیت پیغمبر است. ما وظیفه داریم در گفتار و رفتار و کردارمان از پیغمبر و از رفتار و دین پیغمبر دفاع کنیم. شما می بینید دشمنان از همان زمان رسول الله و تا الآن به روش های مختلف و در زمان های متفاوت با شگردهای متفاوت سعی می کنند شخصیت ایشان را بشکنند، جسارت می کردند ، مگر همان زمان پیغمبر را شاعر و مجنون و امثال آن نخواندند و خیلی ها از پیامبر دفاع کردند ، خیلی ها برای دفاع از پیامبر و مقام ایشان جان خود را از دست دادند و گذاشتند در طبق اخلاص برای دفاع پیغمبر.

شما می بینید وقتی سلمان رشدی مرتد آن آیات شیطانی را می نویسد امام فریاد بر می آورد و فتوای معروف را بیان می کند  چون ما وظیفه داریم حرمت پیغمبر را هم خود حفظ کنیم و هم اگر جایی، کسی، رسانه ای خواست به پیغمبر اهانت کند و توهین کند ما وظیفه داریم که از ایشان دفاع کنیم .

سومین وظیفه ای که ما در قبال وجود نازنین خاتم انبیاء محمد مصطفی (ص) داریم احترام به پیغمبر و نام ایشان . چه اشکال دارد فرزندانمان را به نام ایشان بگذاریم؟، چه نامی زیبا تر از نام هایی که پیامبر دارد؟، محمود، محمد، احمد، مصطفی (ص)؟، آیا زیباتر از این نام ها سراغ دارید ؟، هم پر معنا و مفهوم و هم متبرک به اینکه نام پیامبر اکرم ما است. حیف است انسان سه یا چهار تا اولاد داشته باشد و اسم های عجیب بگذارد و اسم یکی از آن ها را نام پیامبر یا اهل بیت نگذارد، این چه مسلمانی است و ما باید مسلمانیمان در همه زوایای زندگی تبلور داشته باشد یکی از موارد نامگذاری فرزندانمان است
، اسم پیامبر و اهل بیت را بر فرزندانمان بگذاریم ، احترام به نام پیغمبر.

خداوند عالم چه زیبا در قرآن یک امتیاز خاصی نسبت به دیگر پیغمبران برای پیغمبر خاتم قائل است ، همه پیغمبران محبوب عندالله هستند اما در میان این ها علی العظم بالاتر هستند و در میان آن ها پیامبر اکرم جایگاه خاصی دارد . خداوند عالم در آیات قرآن و در خطابات وقتی که می خواهد نام پیامبران دیگر را ببرد به اسن صدا می زند یا عیسی، یا موسی اما وقتی به پیغمبر خاتم می رسد هیچ گاه نام نمی برد، درست است ۴ بار در قرآن نام پیامبر آمده اما نه بعنوان خطابه و بعنوان موارد دیگر است و در خطابه می فرماید یا ایها النبی یا یا ایها الرسول و این زیبا ترین خطابه ای است که خدا پیغمبرش را خطاب می کند. و آیه ای که همه حفظ هستید و هر روز عمل می کنید  همان آیه « إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ‏ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً» خدا و ملائکه بر پیغمبر درود می فرستند و شما مسلمانان هم هم نوای با پروردگار و ملائکه مقربه پروردگار درود بفرستید چون درود بر پیغمبر گناهان شما را می ریزد و این نوعی رابطه است با ایشان چون ما باید مرتب رابطه داشته باشیم با پیغمبر.

درست است که وجود مقدس حضرتش در میان ما نیست و محروم دیدار جمال رسول خدا هستیم اما در زمانی که بین ما نیست هم باید احترام او را ، احترام یاد و نام و فرزندانش را داشته باشیم و یکی از آن درود فرستادن بر پیامبر رحمت است و این یک ارتباط مداوم است و همیشه صلوات بر محمد و آل بفرستید.

دیگر وظیفه ما در قبال پیامبر رحمت داریم رجوع به پیغمبر و اهل بیت پیغمبر در تنش ها و اختلافات. اگر مشکلی بین خانواده ای ، قوم و قبیله ای ایجاد می شود بروید به سراغ پیغمبر و ببینید که خدا و پیغمبر چه می گویند و هر آن چه نظر دارند به آن عمل کنید و دنبال نظرات دیگر نروید که ممکن است شیطانی باشد.

آخرین وظیفه ای که ما داریم این است که پیغمبر را بعنوان الگو در زندگی قرار دهیم که همین فرمان خدا است « لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَهٌ حَسَنَهٌ» پیغمبر خلق عظیم دارد. به مسلمانان هم خداوند فرمان می دهد بروید به سراغ پیغمبر در همه زوایای زندگی، در خانواده، در محل کار، در اداره، در سیاست، در فرهنگ، در اقتصاد، حتی در مباحث نظامی بروید به سراغ پیغمبر چون در همه زمینه ها حرف برای گفتن دارد.

در سیره و اخلاق نبوی همه این ها پیغمبر الگو داده برای ما و الگو است و لذا خداوند نفرموده فقط در مباحث اخلاقی، نه در همه زوایا ایشان برای شما اسوه است و به سراغ پیغمبر بروید.

 

 

خطبه دوم

یکشنبه آینده ان شاءالله بر اساس منابع روایی برادران اهل سنت ۱۲ ربیع است ، ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام و آغاز هفته وحدت.

تعیین دوازدهم تا هفدهم چون دورازدهم بنا بر نظر برادران اهل سنت و هفدهم بنا بر نظر تشیع ولادت با سعادت پیامبر اکرم (ص) است فرصت بسیار مغتنم و مناسبی بود که امام امت مثل کارها و ابداعات ارزشمند دیگری که در بعد از انقلاب از خود بروز داد و باعث خیرات و برکات زیادی در جمهوری اسلامی و حتی برای اسلام شد این دوازده تا هفدهم ربیع را هر سال برای همیشه بعنوان هفته وحدت اعلام کرد، ابتکاری بسیار ارزشمند که برای همیشه بخش عمده ای از توطئه های داخلی استکبار را کم اثر کرده و خواهد کرد.

عزیزان شرایط بسیار حساس کنونی جهان اسلام می طلبد که ما هر چه بیشتر به سمت وحدت و برادری برویم که حکم قرآن است که «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَهٌ» مؤمنین، مسلمین برادر یکدیگر هستند.

مشکلی که در جامعه اسلامی همیشه بوده است، دشمنان ایجاد می کردند و الآن هم ادامه دارد جنگ هویت محور یکی از جنگ های خطرناکی است که با هدف تحریک اختلافات مذهبی و گسل های مذهبی ، عمومی و فرهنگی در جوامع اسلامی ایجاد می کنند.

هم امام امت (رض) و هم مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله) در راستای این مهم یعنی ایجاد وحدت اسلامی میان مسلمانان تلاش های بسیار زیادی را کرده اند و آن چه که می تواند تأثیر گذار باشد بین مذاهب و اندیشه های مختلف مسلمانان تحریف اصول و محورهای مشترک وحدت بخش بین ما است.

بالاخره همه ما مسلمانان چه شیعه و چه سنی باید به این مسأله توجه کنیم که محور وحدت ما یکی قرآن است، همه ما قرآن را قبول داریم، قبله همه مسلمانان یکی است و پیامبر همه مسلمانان وجود نازنین محمد مصطفی (ص) است و این ها محورهای وحدت هستند و هر چه بیشتر مسلمانان به این مسأله توجه بیشتری داشته باشند وحدت بیشتری خواهند داشت.

تقویت تعامل بین علماء و دانشمندان و اندیشمندان جهان اسلام ، بنشینند دور هم و تا بتوانند تقریب کنند و نزدیک شوند به هم ، مشترکات زیادی ما داریم غیر از این اصولی که عرض کردم  در مباحث فقهی، در مباحث دینی هم ما مسلمانان در تمام اندیشه های متفاوت مشترکات بسیار زیادی دارند و بیایند روی این مشترکات کار کنند.

تحمل مخالف. به هر حال شیعه و سنی اندیشه های مختلف در کنار همدیگر در کنار هم در یک جامعه و یک مملکت و در جهان اسلام کنار هم زندگی می کنند، باید همدیگر را تحمل کنیم و توهین و جسارت به هم نکنیم، تأکیداتی که مقام معظم رهبری دارند، عدم اهانت به خلفا، عدم اهانت به همسران پیامبر ، همه این ها می تواند محوری باشد برای تقریب بیشتر و مواجهه کریمانه و برادرانه بیشتر بین جامعه اسلامی.

در حدیثی که امام عسکری توصیه می کند به شیعیان که شما بروید در جماعات برادران اهل سنت شرکت کنید و حتی با آن ها نماز بخوانید، مریض شدند به عیادت آن ها بروید، از دنیا رفتند در تشییع آن ها بروید و این تفکر اهل بیت است که به ما توصیه می کنند که با برادران اهل سنت رابطه برادرانه داشته باشید چون دشمنان از اختلافات سوء استفاده می کنند.

دیگر مسأله ای که می تواند برای وحدت اثر بخش باشد بصیرت بین همه مسلمانان، زمان شناسی، شناخت عمیق از دشمن و بدانیم که دشمن نه دلش برای شیعه می سوزد و نه سنی  و دشمن می خواهد اسلام نباشد و بعضی وقت ها شیعه را به جان سنی و برخی اوقات بالعکس در حالی که این ها برادرند. دشمن یک روز طرف این و روز دیگر طرف آن را می گیرد برای اینکه اختلاف ایجاد کند و اسلام را نابود کند و ما باید شناخت عمیق داشته باشیم به دشمن و افکار و اندیشه ها و توطئه های دشمن که هیچ گاه دلش برای مسلمانان نمی سوزد و فقط برای ایجاد اختلاف و تسلط بر مسلمانان و منابع انرژی که در کشورهای اسلامی زیاد است.

نکته بعد دیدار دانش آموزان و دانشجویان عزیز و بزرگوار در آستانه ۱۳ آبان با مقام معظم رهبری بود که نکات راهبردی و کلیدی ارزشمندی را مقام معظم رهبری در آنجا بیان کردند که من بعنوان آخرین مطلب این خطبه چند نکته را راجع به این دیدار و فرمایشات حضرت آقا عرض می کنم.

اولاً از سخنان حضرت آقا این جور بر می آید و صریحاً هم فرمودند که آمریکای سال ۹۸ همان آمریکای سال ۴۳ و ۵۸ است .

آقا فرمودند تاریخ را بعضی ها تحریف نکند و نگویند از زمان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با ما کینه ایجاد کرد بلکه آمریکا در اصول با ما دشمن است از همان ۲۸ مرداد که کودتا کرد و دوباره ظلم و ستم و استبداد را بر ملت ما تحمیل کرد از آنجا دشمنی آمریکا آغاز می شود و هیچ تغییری درروش آمریکا نسبت به مردم ایران ایجاد نشده است.

نکته بعد فرمودند با همان رویحیه گرگ صفتی و وحشی گری ذاتی که امروز با شیوه ها و ابزار جدید تر انجام می شود ،همان روش ها را دارد ولی روش ها و شیوه ها و ابزار آن را تغییر داده به تناسب زمان البته به مراتب ضعیف تر از گذشته است و رو به افول گذاشته و به سرعت تبدیل به یک کشور معمولی خواهد شد نه ابر قدرتی که این همه به خیال خود هیمنه داشت.

نکته بعد فرمود به همین دلیل که دشمنی آمریکا از آن سال آغاز شده و تفاوتی نکرده رفتار آمریکا در دشمنی و کینه توزی با ملت ایران و به این دلیل که آمریکا به مراتب ضعیف تر از سال های قبل شده فرمودند بخاطر تجدید قوا و به جهت تبلیغات انتخاباتی الآن دست به گدایی مذاکره می زند، التماس می کند که با ایران مذاکره کند و فرمودند که منع مذاکره با آمریکا بخاطر این است که راه نفوذ آمریکا بسته شود و اقتدار ایران همچنان پیدا و پنهان در سراسر جهان ان شاءالله طنین انداز شود و اثرگذار باشد.

نکته بعد مقاومت ملت ما یک مقاومت عقلانی است که با پشتوانه ای از منطق، عقل ، وحی و تجربه دارد انجام می شود و بعنوان راهبرد کلان نظام اسلامی مطرح است مقاومت در برابر استکبار و فرمودند همین عامل مقاومت ۴۰ سال ملت ما مردانه ایستاد و مقاومت کرد در برابر انواع توطئه های استکبار و آمریکا، همین عامل مقاومت توانسته آمریکا را بارها به گوشه رینگ ببرد و بی اعتبار بکند اما این نکته ای که آقا فرمودند ما آمریکا را بارها به گوشه رینگ برده ایم چه معنا و مفهومی دارد؟.

ببینید عزیزان درست است ما از ابتدای انقلاب تا کنون هزینه های زیادی داده ایم، جوانان زیادی درراه حفظ کیان نظام مقدس اسلامی و اراضی کشور اسلامی ما به شهادت رسیده اند، در ترورها، در دفاع هشت ساله و بعد از آن ، ما هزینه های زیادی داده ایم اما بی کار هم نبوده ایم و به فرموده آقا بارها و بارها ضربات سنگینی به آمریکا زده ایم و از جمله آن ها اسقاط رژیم پهلوی بزرگترین ضربه منطقه ای را به آمریکا مردم ایران زدند با اسقاط رژیم منحوس پهلوی، با مقاومت ۴۰ ساله خودمان آبرو و اعتبار منطقه ای و جهانی آمریکا رابردیم ، با آفرینش حماسه هایی مثل فتح لانه جاسوسی آمریکا آن را دچار مخمصه بسیار شدید کردیم و برای نجات جاسوس هایش آن لشکرکشی که در صحرای طبس خدا هم کمک کرد به نظام مقدس جمهوری اسلامی و لشکر شن را برای آن ها فرستاد و دست خالی برگشتند. این ها ضربات کوچکی نیست که خد ا عنایت کرد، امدادهای غیبی و الطاف الهی خدا کمک کرد و در کنار مقاومت مردم و رهبری های امام و بعد از آن مقام معظم رهبری این ضربات را به آمریکا زدیم. سناریوها و معادلات قدرت در منطقه غرب آسیا را با شکل دهی گفتمان گروه های دولت های مقاومت ما بر هم زدیم، آن ها خاور میانه خواست خود می خواستند ولی ما همه آن ها را به هم زدیم.

ضربه دیگری که ملت ایران و مقاومت ایران به آمریکا زده است مولود نامشورع صهیونیست را در آستانه محو قرار داده ایم. یک روز آمریکا فریاد و طرح نیل تا فرات را داشت و الآن گنبد آهنین خودش با مشکل روبرو شده با موشک های مقاومت شب و روز ندارند و این نشان از عزت و عظمت انقلاب اسلامی و محور مقاومت است.

در عرصه جنگ های اصالتی و نیابتی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی اخیراً فشار حداکثری آمریکا را تبدیل به شکست حداکثری کردیم.

و جمله آخر در یک کلمه ناقوس افول آمریکا را در جهان جمهوری اسلامی  به صدا در آورده است و این نعمت بزرگی است و نشان و نتیجه استقامت و مقاومت مردم ایران است.

 

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.