نمازجمعه ۱۶ آذر ماه ۹۷
یکی از واجبات مهم که بستر ساز تقوا است در جامعه بحث حجاب است.
در قرآن کریم ، در سوره مبارکه احزاب و نور به این واجب الهی تصریح شده است.خداوند متعال اینجا به پیامبر خود می فرماید که ای رسول ما بگو به زنانت، به دختران و به زنان مؤمنین، این توصیه عامی است، این توصیه فراگیر است مسبت به بحث حجاب.
در جلد بیستم کتاب رسائل الشیعه هم بیش از صد روایت در مورد حجاب است، حدود حجاب و الزامات آن. پس مبانی دینی ما نسبت به این مسأله تصریحات خود را دارند.
در جامعه باید مقوله حجاب نهادینه سازی بشود، گسترش پیدا کند و حفظ شود. هر کدام از این ها حوزه جدایی است و نیاز به توجه جدی مسئولان است، گر چه همه مردم موظف هستند نسبت به این مقوله توجه کنند، امر به معروف و نهی از منکر لسانی وظیفه همه است.
اما نسبت به بحث نهادینه کردن حجاب باید از مدارس این کار انجام شود که الحمدلله کارهای خوبی شده. باید فلسفه حجاب گفته شود در همه مقاطع تحصیلی که از نظر مبانی دینی فرزندان ما مسلط شوند.
اگر گاهی سخنان سخیفی در مقابله این فریضه و واجب الهی گفته شود در جامعه و با تأسف گاهی ممکن است از زبان مسئولی گفته شود باید در مقابل آن موضع گرفته شود.
باید فرزندان ما در مدارس، در خانواده، در جامعه نسبت به این واجب الهی آگاهی کامل داشته باشند. بیش از ۲۰ مجموعه و نهاد در قانون متسدی امر حجاب هستند و اگر این مجموعه ها دست به دست هم دهند و ظرفیت ها را کنار هم بگذارند قطعاً نتیجه مطلوب تری را بدست خواهیم آورد.
حجاب قانون است و باید از امرین به معروف و ناهین از منکر حمایت شود.
من تشکر می کنم از زحمات و تلاش هایی که نیروی خدوم و زحمتکش نیروی انتظامی دارند، خوب الحمدلله برنامه ریزی های خوبی برای این مبحث دارند اما ان شاءالله انتظار می رود که با کمک دیگر مجموعه ها و نهادها و با همکاری بیشتری که وجود دارد و با توجه به اینکه بحث حجاب یک بحث نهادینه سازی و فرهنگ سازی دارد و دیگری حفظ جامعه است. نباید شکل جامعه با این افراد اندک خدایی ناخواسته این چهره دینی و مذهبی مخدوش شود.
لذا انتظار این است که چه در سطح جامعه و شهر، چه در ساحل، حتی در وسایل نقلیه که بعضی ها می گویند حدود شخصی است که این طور نیست و باید از رواج آن جلوگیری شود، از ترویج آن باید ممانعت شود.
حجاب خیلی مسأله مهمی است و ابعاد مختلفی دارد. در خانواده و تحکیم خانواده مؤثر است، در مباحث سیاسی هم تأثیر گذار است، در امنیت روانی جامعه هم تأثیر دارد. اینکه ما می بینیم بیش از صد روایت به این موضوع پرداخته و در قرآن کریم این قدر تصریح شده نشان می دهد که باید همت بیشتری را به کار بگیریم برای اینکه بتوانیم شاهد جامعه ای باشیم که مظاهر دینی آن ظهور و بروز بیشتری باشد.
طبق آماری که نقل شده زنان بوشهری از نجیب ترین زنان کشور هستند طبق آمار رسمی که اعلام شدهو نباید اجازه دهیم با یک تعداد افراد این چهره خراب شود و این چهره دینی ، مذهی و ولایی با حضور چند نفر تحت شعاع قرار بگیرد.
این مسئولیت ما و وظیفه ما را سنگین می کند، چه مسئولین و چه عموم مردم نسبت به این مسأله وظایفی داریم که باید به آن عمل کنیم.
خطبه دوم
در ابتدای خطبه دوم تسلیت عرض می کنم به خانواده شهدای عملیات تروریستی چابهار و محکوم می کنیم این عملیات دد منشانه را که قطعاً نتیجه عملیات مشترک آمریکا ، رژیم اشغالگر و عربستان سعودی است.
همه ما می دانیم که آن ها هدفی جز به هم زدن وحدت جامعه ندارند و این نشان می دهد که وحدت و هم دلی همه ما خاری است در چشم دشمنان ما.
تشکر و قدردانی می کنم از ابتکار نماینده محترم رهبری در استان حضرت آیت الله صفایی بوشهری که روز ۱۳ آذر را روز روحانیت استان معرفی کردند، جلسه باشکوه کنگره علمی پژوهشی علامه بلادی بوشهری برگزار شد با حضور روحانیت معزز و دانشگاهیان عزیز که ظهور عملی وحدت حوزه و دانشگاه بود.
همچنین گرامی می دارم روز دانشجو را و نکاتی را در این موضوع عرض خواهم کرد.
اولاً روز دانشجو ریشه دارد در بصیرت و استکبارستیزی سه دانشجوی شهیدی که ۱۶ آذر ۱۳۳۲ یعنی ۴ ماه بعد از کودتای ۲۸ مرداد به جهت حضور معاون رئیس جمهور وقت آمریکا در اعتراض به این حضور این دانشجویان به شهادت رسیدند، پس ریشه روز دانشجو استکبارستیزی و دشمن شناسی است و باید مراقب بود نکند این روز دچار انحراف و تحریف شود و خدایی ناکرده منجر به برگزاری مراسمات بی محتوایی شود که خدایی ناخواسته فاصله داشته باشد از این مبنای مهم و هوشمندانه ، استکبارستیزی و دشمن شناسی و مقابله با دشمن، در برابر دشمن ایستادن با دست خالی.
دوم اینکه جامعه ای زنده است که دانشجوی فعال در عرصه های علمی، سیاسی و اجتماعی دارد، دانشجویانی که در صحنه هستند، بصیر و مؤمن هستند. مقام معظم رهبری فرمودند نقش دانشجو برای حرکت انقلابی و پیشبرد آن همچنان یک نقش زنده است و این نشان می دهد بین حیات و زنده بودن دانشگاه و زنده بودن جامعه یک ارتباط مستقیمی وجود دارد لذا باید سعی شود که گفتمان انقلاب را هم در دانشگاه غلبه دهیم و هم در سطح جامعه هم بتوانند دانشجویان عزیز و انقلابی ترویج دهند. ارتباط دانشگاه با جامعه پیرامونی یکی از ضروریات امروز ما است.
یکی از تجلیات آن اردوهای جهادی است که الحمدلله خیرات و اثرات خوبی هم داشته، مستضعفین و نیازمندانی بودند که با این اردوهای جهادی نیازهای آن ها رفع شده.
نکته دیگری که وجود دارد این است که باید توجه و دقت کرد خدایی ناخواسته جریان نفوذی که مقام معظم رهبری بارها تأکید فرمودند که مراقب جریان نفوذ باشید باید مراقب بود که این جریان در دانشگاه نفوذ پیدا نکند.
جریانی که به دنبال تخریب اعتقادات دینی و مذهبی جوانان ما است و الحمدلله امروز دانشگاه های ما بصیر و بیدار هستند، امروز داشنگاه های ما در صحنه هستند و یکی از شواهد آن هم جوان عزیزی بود که مطالبی را قبل از خطبه فرمودند، موضع رسمی همه دانشگاه های استان همین بیانی بود که ایشان داشتند اما باید مراقب بود نسبت به اینکه جریانی بخواهد حضور پیدا کند به شکل های مختلف در قالب برنامه های مختلف به دنبال تخریب اعتقادات دینی جوانان ما باید و یا به دنبال تخریب مبانی سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
جریانی ممکن است مثلاً امروز به دنبال تطهیر جریان فتنه باشد یا امثال آن ، خوب باید مراقب بود، ممکن است نام دیگری را امروز بر آن بگذارند اما موضع مقام معظم رهبری برای ما تعیین کننده است و باید مراقب و هوشیار بود و بصیرت را سرلوحه قرار داد.
قطعاً آینده این کشور، مسئولین این کشور عمتداً از همین دانشگاه بیرون می آید و الحمدلله می بینیم مسئولان دلسوزی که الآن هستند، ولایی هستند، علاقمند به مقام معظم رهبری و مبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند همه از دانشگاه بیرون آمده اند و خوب نقش دانشگاه یک نقش حیاتی است که باید به آن توجه بیشتری بشود.
ان شاءالله که خداوند متعال همه ما را قدردان خون شهدا قرار دهد و ما امروز هر چه داریم، امنیت ما، آرامش ما ، ترویج معارف دینی ما همه و همه به جهت ایثار شهدا است، پدران و مادران شهدا، خانواده معزز شهدا، امروز باید قدردان بود. راه شهدا باید با رونق بیشتر و شور بیشتر ان شاءالله ادامه پیدا کند.