مشکلات پیش رو تولید و صادرات باید از بین برود

حضرت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی امام جمعه موقت محترم بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 13 بهمن ماه :

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 

خطبه اول

بیان نورانی دارد امام کاظم (ع) که در آستانه شهادت مظلومانه آن بزرگوار قرار داریم که تقوا و بندگی خدا را و ترک گناه و انجام واجب را کشتی نجات انسان ها می داند.

می فرماید که این روایت در مرحوم کلینی در کتاب گرانسنگ کافی شریف جلد اول آورده اند. می فرماید:« إنَّ لُقمانَ قالَ لابنِهِ» لقمان به پسرش این طور سفارش کرده اند« إنَّ الدُّنیا بَحرٌ عَمیقٌ ، قَد غَرِقَ فیها عالَمٌ کَثیرٌ» حدیث بسیار زیبا و پر مغزی است. دنیا یک دریای زرف است انسان های زیادی در این دریای ژرف غرق شده اند، چه باید کرد در این دنیای ژرف پر خطر پر تلاطم چه باید کرد؟، امام کاظم می فرماید :« فَلتَکُن سَفینَتُکَ فیها تَقوَى اللّه ، وحَشوُهَا الإِیمانَ» کشتی نجات تو در این دریا تقوای الهی است ، خوف از خدا است ، تقوا است که انسان را از این دریای پر خطر به ساحل امن می رساند، آخرت انسان را تأمین می کند و از غرق شدن در این دریای پرخطر حفظ می کند. بعد می فرماید این کشتی تقوا است و درون این کشتی ایمان است. تقوا یعنی ترک گناه، انجام واجب برخواسته از یک اعتقاد و باور است و ایمان در قلب است که تقوای ظاهر را فراهم می کند . انسان باید قلبش معتقد به خدا و آخرت و وعده های الهی باشد. درون این کشتی ایمان است یعنی قلب انسان باید منور به نور ایمان باشد. در سوره مبارکه حجرات می فرماید که ایمان زینت قلب انسان ها است و دل انسان باید از غیر خدا خالی باشد.

این کشتی نجات تقوا است و اندرون این کشتی ایمان است و بعد می فرماید:« وشِراعُهَا التَوَکُّلَ» کشتی بادبان می خواهد و بادبان این کشتی توکل و اعتماد بر خداوند متعال است، نقش بادبان چیست؟، بادبان به کشتی سرعت می دهد و اگر می خواهیم در زندگی دنیا در این کشتی تقوا با سرعت حرکت کنیم بادبان این کشتی توکل و اعتماد بر خدا است و کشتی که بتواند در این دریای عمیق و پر هیاهوی دنیا با سرعت گرداب ها را رد کند و به خاطر ترس توقف نکند، به خاطر سخن دیگران در انجام وظیفه الهی توقف نکند بادبان آن توکل بر خدا است. امام علی (ع) می فرمایند که « أصلُ قُوَّهِ القَلبِ التَّوکُّلُ علَى اللّه ِ» اگر انسان می خواهد قوت قلب داشته باشد باید بر خدا توکل کند .

اما غیر از بادبان کشتی ناخدا می خواهد، ناخدای کشتی تقوا در این دریا چیست؟، فرمودند :« وقَیِّمُهَا العَقلَ » مدیریت این کشتی نجات با عقل است . خداوند متعال عقل را حجت باطنی و پیغمبر باطنی انسان ها عقل است و این فرمایش از امام کاظم است که حجت باطنی عقل است و اگر کشتی ناخدا نداشته باشد دچار افراط و تفریط می شود لذا در روایات می فرماید جاهل زندگی دنیایش یا در افراط است یا تفریط است یا کم کاری می کند یا زیاده روی می کند اما اگر انسان از عقل بهره مند شود دچار افراز ها و تفریط ها نمی شود.

«، ودَلیلُهَا العِلمَ » کشتی غیر از بادبان و غیر از ناخدا راهنما می خواهد، قطب نما می خواهد، ناخدا هم بر اساس یک قطب نما هدایت می کند کشتی را  و می فرماید راهنمای این کشتی علم است. اگر انسان عالم نباشد راه به جایی نمی برد و لذا می فرماید علم اینجا علم دین است و در امور دینی فهم عمیق داشته باشید، فقه به معنای یک فهم ژرف است که توفان شبهات این علم را از بین نمی برد. امام صادق می فرماید کسی که کاری را انجام بدهد ولی عالم به آن نباشد مثل کسی است که منحرف حرکت می کند در راه انحرافی می رود و هرچه حرکت کند از راه مستقیم دورتر می شود.

و بعد می فرماید «وسُکّانُهَا الصَّبرَ » سکان ابزاری است که در انتهای کشتی قرار می گیرد و جهت کشتی را تغییر می دهد، این کشتی تقوا سکانش چیست؟، اگر به مانعی برخورد با چه مانع را برطرف کنیم در این دنیای پر تلاطم موانع زیادی است، دنیا پرستی ها و شهوات ، ترس ها ، غضب ها، آلودگی های شیطانی و نفسانی، سکان این کشتی که تغییر جهت می دهد ، سکان این کشتی تقوا صبر است، صبر بر طاعت خدا و ادامه دهد، صبر در برابر معصیت، اگر وجود نازنین حضرت یوسف (ع) در برابر او تمایلات نفسانی رخ می نماید با سکان صبر این صحنه گناه را از خود دور می کند و باید از خود دور کند غضب را انسان از خودش. امام علی می فرماید صبر در امور مثل سر برای حسد است همین امور اگر امور صبر در آن نباشد فاسد می شود.

در این خطبه اول حدیث نورانی از امام کاظم (ع) که در آستانه شهادت آن بزرگوار هستیم را عرض کردیم که فرمودند:« إنَّ الدُّنیا بَحرٌ عَمیقٌ ، قَد غَرِقَ فیها عالَمٌ کَثیرٌ ، فَلتَکُن سَفینَتُکَ فیها تَقوَى اللّه ، وحَشوُهَا الإِیمانَ ، وشِراعُهَا التَوَکُّلَ ، وقَیِّمُهَا العَقلَ ، ودَلیلُهَا العِلمَ ، وسُکّانُهَا الصَّبرَ » فرمودند دنیا مانند دریایی است و سفینه تو تقوا باشد و درون این کشتی ایمان باشد و بادبانش توکل باشد و ناخدایش عقل باشد و راهنمای آن علم است و سکان این کشتی صبر است.

 

خطبه دوم

رعایت تقوا در مناسبات اجتماعی ، در مناسبات سیاسی، در ادای حقوق یکدیگر احکام الهی را در نظر بگیریم و به آن احترام بگذاریم.

در خطبه دوم ابتدا یاد و نام عالم بصیر و مجاهد پارسا حضرت آیت الله حاج شیخ عبدالنبی نمازی (ره) گرامی می داریم. شخصیتی که چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب در سنگر های متعدد علمی، اجتماعی، سیاسی، منصب امامت جمعه، در عرصه های علمی و دفاع از اسلام و انقلاب و معارف دین و قرآن شخصیتی حاضر بودند. خدمت ارادتمندان آن بزرگوار، بیت مکرمشان، شاگردانشان و مردم عزیز استان تسلیت عرض می کنم.

سخنان مقام معظم رهبری با تولیدکنندگان را سخنانی بسیار مهم . دو روز با تولیدکنندگان حضرت آقا دیدار داشتند، دیدار از نمایشگاه و بعد هم شنیدن سخنهایشان و صحبت با این بزرگواران. بخش های خصوصی نخبه های اقتصادی  و شاه بیت این سخنان و فرمایشات ایشان این بود که ظرفیت های فراوان و اراده های محکمی وجود دارد، ابتکار و منابع خدادادی و انگیزه در این کشور به وفور یافت می شود اما موانعی برای تولید وجود دارد که باید بر طرف شود.

بالاخره اگر کشوری می خواهد به یک اقتصاد پویا برسد منابع خدادادی می خواهد، اراده ای می خواهد که این منابع را استخراج کند، ابتکاری می خواهد که این منابع را تبدیل به یک کالای اقتصادی مورد نیاز جهان قرار بدهد و انگیزه هم برای این کار لازم است و ما چه کم داریم در این جهت؟، منابع انسانی بی شمار، دانش آموخته های دانشگاه ها، انسان های باتجربه در مسائل تولید با اراده های محکم ئ استوار و با ابتکار و خلاقیت که حضرت آقا فرمودند به معنای واقعی این جوانانی که با آن ها دیدار کردند در این نمایشگاه نخبه بودند پس چسزس کم نداریم ما و همه چیز موجود است، ظرفیت ها وجود دارد اما موانعی وجود دارد و این موانع برطرف شود پیشرفت اقتصادی برای کشور محیا است و فرمودند این موانع را باید برطرف کرد.

موانع گاهی وقت ها در دولت است و گاهی خارج از دولت است. فرمودند کارگروه ها بنشینند موانع را بررسی کنند و اگر بین قوا حل می شود بین قوا و اگر احتیاج است که رهبری ورود کند انتقال دهید تا مسأله حل شود، موانع تولید باید برطرف شود.

بعد راهکارهای عملیاتی آقا فرمودند که خیلی مهم است که بارها حضرت فرموده اند و ما آن ها را انجام ندادیم.

فرمودند منابع مالی بانک ها مدیریت شود، یعنی تسهیلات نیاید روی شرکت بزرگ، نیاید در شرکت بزرگ دولتی و این منابع محدود مالی محدودی هم که وجود دارد به خاطر سیاست های انقباظی همین منابع بزرگ را هم در اختیار شرکت های بزرگ قرار دهد، فرمودند این منابع مالی را به دست بنگاه های کوچک و متوسط برسانید. برخی اوقات در استان ها منابع مالی بزرگ وجود دارد ولی در خدمت تولید نیست ، نیامده در عرصه تولید قرار گیرد، مانع آن چیست؟، فرمودند نکند افرادی که زرنگ تر هستند و ارتباط بیشتری با بنک مرکزی دارند این را بردارند که این عدالت نیست و فرمودند عدالت به معنای واقعی کلمه اینجا لازم است و منابع مالی مدیریت شود.

راهکار دوم و عملیاتی این بود که زمینه صادرت را دولت فراهم کند و این راهکار دوم بود. همین دوتا اگر انجام شود یعنی تولید در مملکت گران نباشد ، تسهیلات برای تولید، ایجاد منابع مالی برای تولید فراهم شود و صادرات زمینه آن فراهم شود چقدر اشتغال و کالا زیاد می شود، گرانی ها و بیکاری ها چقدر کم می شود.

اینجا نکته ای وجود دارد و آن این است که فرمایشات مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای ، این ها توصیه نیست و امر است که باید انجام شود و نکته آن این است که علی رغم تمام تلاش ها و حضرت آقا بارها فرمودند که انصافاً دولت پرکار است و الآن می بینیم رئیس جمهور محترم یک روز استراحت برای این بزرگوار ندیدیم و می بنیم چطور تلاش می کند اما تقاضای ما این است فرمایشات حضرت آقا ، برش استانی آن را منتظر نمانیم که کارهایی صورت گرفته ، برش استانی این فرمایشات با دقت بررسی شود، یعنی کارگروه هایی که تشکیل می شود به معنای واقعی کامه مشکلات تولید، صنعت و سرمایه گزاری بخش خصوصی در استان را حل کنند و گره گشایی کنند، ببینند اساس و مشکل کجاست و حل شود ، یعنی حتماً امسال ما با سال آینده باید تفاوت کند و این گره گشایی ها کاری است که باید در استان انجام شود.

یکی از ظرفیت ها را ببینید، خیلی از کشورها هستند می خواهند چند کیلومتر به دریا راه داشته باشند، ما صدها کیلومتر ساحل داریم و چه ظرفیت عظیمی است، گویا تمام ظرفیت های کشور در بوشهر جمع است. با تقدیر و تشکری که انجام می دهیم از همه تلاش های دولت محترم در استان مسئولین محترم استانی ولی واقعاً مشکل گشای بخش سرمایه گزاری شوند در استان.

تقارن بعثت نبی اکرم (ص) و دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی را گرامی می داریم. انقلاب اسلامی یکی از برکات عظیم بعثت نبی اعظم (ص) بود. رهبری الهی، یارانی چون پاره های آهن، مردمی بصیر و مؤمن با پای استوار، با الهام از بعثت نبی مکرم اسلام اهداف آن بزرگوار را، اهاف نورانی اسلام را تحقق بخشیدند و قیام کردند برای اینکه این اهداف نهایی شود.

بعثت پیامبران الهی هدف های بزرگی داشت و در رأس همه این هدف ها توحید بود، خدا پرستی بود، نظام توحیدی، حکمرانی توحیدی بر مردم بود و این هدف بزرگ بعثت بود. «وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِی کُلِّ أُمَّهٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ» پیغمبران آمدند برای اینکه توحید گسترش پیدا کند، بندگی الهی در کنار نفی طواغیت اما بسط و گسترش توحید با گوشه گیری اتفاق و انزوای دین اتفاق نمی افتد، با حاشیه بودن شریعت الهی اتفاق نمی افتد، مناسبات اجتماعی، سیاسی می خواهد، بسط و گسترش توحید در یک کلمه حکمرانی می خواهد و امکان ندارد بدون حکمرانی توحید گسترش پیدا کند لذا وجود نازنین پیغمبر در اولین فرصتی که توانست حکومت اسلامی خود را تشکیل داد. این حکمرانی، قانون او کتاب خدا است . «وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْکِتابَ بِالْحَقِّ» ما کتاب را به همراه پیامبران نازل کردیم پس کتاب الهی قانون و شریعت می شود و در این مناسبت ها هم خود پیغمبر عظیم الشأن، یا خود او یا کسی که خود او مشخص می کند حاکم مردم می شود.

انقلاب اسلامی ما ریشه در خود اسلام دارد، انقلاب اسلامی ما تحقق همان اسلامی است، در راه همان اسلامی است که پیغمبر عظیم الشأن می خواستند و آن چه اتفاق افتاد و در انقلاب ما هم اتفاق افتاد همین بود ، بعثت پیغمبران بعثت یک نفر نیست و بعثت ملت ها و توده های مردم است، برانگیختگی یک نفر نیست و مردم برانگیخته می شوند. امیرالمؤمنین امام علی (ع) در خطبه یک نهج البلاغه در باره بعثت می فرماید: پیغمبران برای این آمدند که گنجینه های عقل مردم را برانگیخته کنند و مردم بیایند اقامه عدل کنند. لذا اساس بعثت مردم و توده های مردم بر انگیخته می شوند.

اساساً دشمنی با پیغمبران هم از همین جا شروع می شود که اگر پیغمبری گوشه گیر بود، در صحنه نبود، خدای الهه را عبادت می کرد مشکلی پیش نمی آمد ولی همین که آن نفی طواغیت کرد که بدون حکمرانی نمی شود دشمنی ها شروع می شود و چیزی هم نبود که قابل پیشبینی نباشد و از همان ابتدای انقلاب این پیش بینی می شود لذا خداند متعال به امام بزرگوار این توفیق را داد که به فرمایش و تعبیر نورانی مقام معظم رهبری خط مستمر بعثت نبوی را در این دوران ادامه دهند. با ابتکار، شجاعت و ایستادگی خودشان، با آمدن مردم در صحنه لذا هرچه برای بعثت به وجود آمد برای انقلاب ما به وجود آوردند. از تحریم های ظالمانه، از شعب ابی طالب ها، از ترورها ، از جنگ ها، از جنگ های ترکیبی غریبی که مشاهده می کنیم و بی سابقه به سر مردم آورده اند و رفتار ما هم در برابر آن چه را که بر ما اتفاق می افتد همان رفتاری بود که قرآن تشریح فرموده است که اگر ما با دشمنان این مردم دشمنیم، اگر مرگ بر آمریکا می گوییم علتش قرآن است و قرآن می فرماید:« یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَ عَدُوَّکُمْ أَوْلِیاءَ » ای کسانی که ایمان آورده اید دشمن منرا، دشمن خودتان را دوستان خود قرار ندهید و مزمن می کند حتی دوستی هایی که به صورت سری بیان می کنید ما می دانیم.

اگر تکیه کردیم بر توان داخل، مردم ، تکیه کردیم بر ذهن و جوان نخبه ایرانی برای اینکه «و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه» خودمان باید فراهم کنیم، در این دنیایی که یرخی از این کشورها این قدر متخاصم هستند و مشکل ایجاد می کنند که به داد انسان نمی رسند و دنیا دنیایی است که اگر قدرت نداشته باشی منتطقت هم کار نمی آید ، دنیا دنیای اقتدار است و اگر سرمایه گذاری کردند وجود مبارک امام و حضرت آقا روی مسائل اقتدار نظام ، این ها فرمایشات خداوند متعال است و باید محقق شود، رفتار ما هم رفتار قرآنی بود.

اگر با دولت متخاصم دشمنی کردیم، قرآن فرموده  و اگر با دولت های خارجی غیر متخاصم روابط داریم قرآن می فرماید و می گوید اشکای ندارد با این ها روابط داشته باشید و آنچه در این انقلاب در این دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم همه مبانی این نظام و لذا اساس این نظام اسلامی است و داریم حرکت می کنیم به سمت دولت اسلامی و حکومت اسلامی و ان شاءالله نظاره گر خواهیم کرد طلوع عظمی ولایت حضرت حجت (عج)را.

پیشرفت های گوناگون در عرصه های مختلف از صدور انقلاب که به فرمایش حضرت آقا این عطر بهاری، این رایحه بهاری نیاز نیست کسی صادرش کند و این منتشر می شود در جهان و اگر نگاه می کنیم در جای جای دنیا و منطقه به تأسی از انقلاب اسلامی در برابر ظلم ایستادند و بینی استکبار را همین گروه های کوچک به خاک مالیدند به خاطر عطر انقلاب اسلامی است و در تمام دنیا بر انگیخته می شود.

امروز نگاه کنید سرانجام دشمنی ها را ، همان روزی که انقلاب اسلامی اتفاق افتاد ، دهه فجر کسانی که معمار سیاست های خارجی دنیا بودند فهمیدند چه اتفاقی افتاد، حضرت آقا سال ۶۹ قصه پیچ تاریخی را فرمودند و این پیچ تاریخی با همین ضربه محکم انقلاب اسلامی بر پیکره لیبرال دموکراسی غرب اتفاق افتاد و اگر انقلاب نبود معلوم نبود سرانجام به کجار برسد و امروز ضعفی که از این ها می بینیم به برکت انقلاب اسلامی است. این ها رفتنی هستند، نابود می شود، این ها نابود می شوند اما حرفمان با این ها این است که حداقل آبروی می گذاشتید برای خودتان اما با این جنایت هایی که انجام می دهید در غزه با این کشتار زنان و کودکان و تخریب هایی که در آخر عمرتان در غزه انجام دادید و مرتکب شدید ان شاءالله با بی آبرویی تمام محو خواهید شد.

سلام و درود می فرستیم بر روح بلند و ملکوتی بنیانگزار جمهوری اسلامی، حضرت امام، شهدای انقلاب و دفاع مقدس، شهدای امنیت، شهدای مدافعین حرم، همه شهدا، شهدای خدمت که ما سر سفره ی مجاهدت ها و خانواده های شهدا و ایثارگران سر این سفره نشسته ایم.

برای حضور حداکثری در انتخابات و شکست دیگری برای دشمن باید در صحنه حاضر شویم، افرادی متدین ، کارآمد، دلسوز، شجاع را ان شاءالله برای این منصب بسیار مهم و کلیدی انتخاب کنیم.

از حضور جناب آقای دکتر حسینی معاون محترم پارلمانی رئیس جمهور در بین نمازگزاران و در استان تقدیر و تشکر می کنیم.

 

 

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.