فستیوال موسیقی در شب شام شهادت امام صادق (ع) در بوشهر

حضرت حجت الاسلام و المسلمین هاشمی امام جمعه موقت محترم بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 5 اردیبهشت ماه:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

خطبه اول

در آستانه ماه ذیقعده هستیم، روزهای پایانی شوال و ماهی بسیار با عظمت و با فضیلت که دهه کرامت هم که با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و استمرار پیدا می کند با ولادت آقا علی بن موسی الرضا در این ماه با فضیلت است، چله موسویه به اصطلاح از ماه ذیقعده آغاز می شود جایی که خداوند عالم تنها جایی که اشاره به اسن مسأله چله می کند و چله نشینی و عبادت برای خدا اشاره به چله گیری و چله نشینی حضرت موسی است است «و واعدنا موسی ثلاثین لیله و اتممناها بعشر» اول تا آخر ذیقعده حضرت موسی برای راز و نیاز با پروردگار عالم رفت و بعد هم خداوند ده روز و ده شب دهه اول ذی حجه را اضاف کرد و این شد چله موسویه و یک سنت ارزشمندی می باشد برای افرادی که می خواهند در مسیر خودسازی و سیر و سلوک حقیقی به سوی پروردگار عالم طی کنند، لذا اربعین گیری و چهلم گیری برای عبادت و بندگی خدا سنتی بوده که در میان بزرگان پیامبران الهی و اهل بیت عصمت و طهارت و بزرگان عالم تشیع است. مسلمانان زیاد اتفاق افتاده است و یک سنت ارزشمند است در معارف دینی و اسلامی ما لذا در روایت داریم «مَن أخلَصَ لِلّهِ أربَعینَ صَباحا ظَهَرَت یَنابیعُ الحِکمَهِ مِن قَلبِهِ » کسی که چهل روز و چهل صبح برای خدا خالصانه زندگی کند، خالصانه فکر کند و رفتار کند چشمه های نورانی علم و دانش و حکمت از قلبش ظاهر می شود.اگر انسان برای خدا چهل روز مواظب غذایش باشد، غذای مشکوک نخورد، نه تنها حرام نخورد، مواظب زبان، چشمش، گوشش باشد، مواظب نگاهش باشد ، اگر چهل روز انسان مراقبت کند معلوم است بعد از چهل روز نورانیتی در قلب و دل او ایجاد می شود.

ماه ذیقعده ماه امام رضا است و به نوعی تعلق به حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف تحیه و الثناء) دارد زیرا ولادت حضرت معصومه خواهر امام رضا در این ماه است، بزرگداشت حضرت احمدبن موسی شاه چراغ برادر امام رضا در این ماه و بالاخره ولادت خود حضرت علی بن موسی الرضا هم در این ماه است و شهادت امام جواد (ع) که آخر ماه ذیقعده است همه به نوعی تعلق دارد به حضرت علی بن موسی الرضا (ع).

یکی از مناسبت هایی که در این ماه ذیقعده ان شاءالله هفته آینده در آن قرار خواهیم گرفت ولادت با سعادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) است. شخصیت ممتاز و بارز و جایگاه بسیار فوق العاده و ارزشمندی دارد حضرت معصومه (س)، مقام شفاعتی که به حضرت معصومه داده شده، ما در حرم مطهرش در زیارت نامه اش خطاب می کنیم «یَا فَاطِمَهُ اشْفَعِی‏ لِی فِی الْجَنَّهِ» فردای قیامت ما را شفاعت کن، دست ما را بگیر، ما را کمک کن و یاری کن، چرا؟،«فان لک عند الله شانا من الشان» چون یک مقام و شأنی داری ، حضرت معصومه دارد که آن مقامی که دارد به خاطر همین هم خداوند مقام شفاعت را به این بزرگوار عنایت کرده.

زیارت نامه حضرت معصومه که واقعاً زیارتنامه بسیار عجیب و ارزشمندی است و ظاهراً از محدود امامزادگانی است که زیارت مأثور یعنی زیارتی که امام او را زیارت کرده است حضرت معصومه است و حضرت ابالفضل العباس که مشهور است . این جایگاه والای حضرت معصومه است.

یک جمله فقط من از زیارتنامه حضرت معصومه عرض کنم که دعای ما باشد در این روز جمعه و این روز ارزشمند سید الایام ، ما در زیارت حضرت معصومه امام معصوم به ما یاد داده این دعا را بخوانیم«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَخْتِمَ لِی بِالسَّعَادَهِ» خدایا ما را سعادتمند کن، ما را عاقبت بخیر کن، مطلب این است، خدا یا ما ختم به سلامت در دین باشد، آخر و عاقبت ما خوب و ارزشمند باشد «فَلَا تَسْلُبْ مِنِّی مَا أَنَا فِیهِ،» خدایا این ولایتی که ما داریم، محبت به اهل بیتی که داریم، این ارادتی که ما نسبت به محمد و آل محمد (ص) داریم این را از ما سلب نکن و از ما مگیر، این را ادامه دار باشد تا آخر عمر، دذر نسل و نتیجه مان ولایت و ولایت پیغمبر و آل پیغمبر استمرار داشته باشد.

نکته دیگری که راجع به حضرت معصومه باید عرض کنم، ثواب زیارت این بانوی بزگوار و دخت گرانقدر موسی بن جعفر است. چهار، پنج امام از جمله امام صادق، امام جواد، خود امام رضا (ع) اشاره و بیان کرده اند با الفاظ و بیانات مختلف که خلاصه همه این ها این است که هر کس حضرت فاطمه معصومه را در قم زیارت کند در حالی که با معرفت زیارت کند بهشت بر او واجب می شود. این چه مقامی است که یک دختر و زن چه مقامی پیدا می کند که اگر کسی او را زیارت کند عارفانه و عاشقانه و البته خالصانه بهشت نسیبش می شود و این نشان از جایگاه رفیع و والای حضرت معصومه است.

 

خطبه دوم

همچنان که در خطبه اول عرض کردم در آستانه ذیقعده و ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (س) هستیم. پیشاپیش تبریک عرض می کنم این ایام را، دهه کرامت را که با تدبیر بسیار زیبای دلسوزان، مؤمنین و بزرگان نظام روز ولادت با سعادت با سعادت فاطمه معصومه به عنوان روز دختر نامگزاری شده است و چه بسیار انتخاب شایسته و ارزشمند و مناسبی است که روز ولادت دخت گرانقدر موسی بن جعفر، این بانوی با کرامت و عفیفه، این بانوی با فضیلت را به عنوان روز دختر بگذارند و فرصتی باشد برای واکاوی جایگاه زن و خصوصاً جایگاه دختران در زندگی بشر و در زندگی اسلامی و جامعه اسلامی. نقش دختران در زندگی عاطفی و زیست عاطفی خانواده ها در جامعه نقش بی بدیلی است. آن زمانی که دختر را مایه ننگ و عار می دانستند قبل از اسلام در دوران جاهلیت اسلام آمد، پیامبر اسلام آمد یک جایگاه رفیع به دختر داد، اصلاً زن جایگاهی نداشت و الآن هم نزد غربی ها جایگاهی ندارد جز کالایی برای تبلیغات خودشان و مسائل دیگری که دارند اما اسلام یک مقام و شأنیتی برای زن و دختر قائل شد که واقعاً بی بدیل است. ۱۴۰۰ سال قبل تا کنون .

پیامبر اکرم فرمود دختر گل خوش بوی زندگی است، فرمود روزی او را نیز خداوند عالم می آورد و فرمود از مبارکی یک زن، از مبارکی یک مادر این است که فرزند اولش دختر باشد ، این چه جایگاهی است که اسلام برای دختر در جامعه قرار می دهد، حتی سفارش شده، روایت داریم هدیه که می آورد پدر به خانه، از سفر، زیارت یا تجارت اول به دختر بدهد چون دختر عاطفی تر و دلسوزتر هستند، همه بچه ها دلسوز هستند ولی دختر عاطفه و محبتی خاص در خانه دارد لذا این مقام و جایگاه دختر است، دختران کانون محبت در خانواده هستند، کانون عاطفه و مهرورزی در خانواده هستند، الگوهایی چون حضرت معصومه (س)، حضرت زینب، چون حضرت زهرا (س) و حتی الگوی قرآنی حضرت مریم که این همه خداوند او را قدیس می شمارد و تقدیر و تحسین می کند و به عنوان یک زن پاک و مطهره معرفی می کند همه این ها می تواند الگویی باشند برای ترویج سبک زندگی دینی، اسلامی و توحیدی برای دختران ما.

عزیزان دختران به عنوان حسنات و موهبت های ویژه الهی نقش محوری در استمرار حیات انسان و تربیت نسل دارند. اگر ما دختران را تکریم بکنیم، خوب تربیت بکنیم این ها مادران آینده هستند، مادران جامعه هرچه سالم تر باشند فرزندان سالم تری به وجود می آیند و فرزندان سالم باشند جامعه پاک و سالم است و به دنبال ولنگاری نمی رود به شرطی که مادر، مادر خوبی باشد و در کنار لقمه حلال پدر دامن پاک مادر و شیر پاک مادر و تربیت عاطفی مادر. این مادرها چه کسانی هستند؟، کسانی هستند که قبلاً دختر هستند.

بنابر این اگر دخترها خوب پرورش پیدا بکنند، هم پدر و مادران مسئولیت دارند و هم آموزش و پرورش و دانشگاه مسئولیت بسیار بسیار خطیری دارند در راستای تربیت اسلامی دختران ما در کنار پسرها که جای خود دارد. دختران هرچه بهتر پرورش پیدا کنند مادران بهتری آینده خواهد بود و جامعه سالم تری خواهیم داشت. ایفای نقش اجتماعی و حضور فعال و عفیفانه در عرصه های علمی که الحمدلله دختران مؤمن و انقلابی ما و دختران جوان ما در عرصه های علمی چه کارهای ارزشمندی در عرصه های ورزشی و هنری چه کارهای ارزشمند و فاخری دارند. در مباحث سیاسی، فرهنگی بدون تقلید از الگوهای البته غربی، آمادگی دختران در نبرد نرم افزاری دشمن، مقابله با تهاجم فرهنگی و حفظ هویت اصیل الهی در برابر فرد گرایی و مادی گرایی غربی با تأکید بر عفاف و حجاب نقش بی بدیل دختران را در اینجا می طلبد.

ان شاءالله خداوند عالم کمک کند به پدران و مادران ما، به آموزش و پرورش ما که نسل ما را، دختران ما را، پسران ما را خوب ، مؤمن، متدین تربیت کنند تا این ها پدران سالم و مادران سالمی برای آینده ما باشند.

روز ۱۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی کار و کارگر است که من دراینجا یاد و خاطره شهدای کارگر را واقعاً گرامی می دارم در دوران دفاع مقدس و بعد از آن. واقعاً کارگران هستند که چرخه تولید و اقتصاد یک جامعه را می توانند به حرکت در بیاورند و اگر کار نباشد، سرمایه، مواد، انرژی، اطلاعات هیچ کدام مفید نخواهند بود، بهترین سرمایه باشد ولی کارگر دلسوز زحمت کش اگر نباشد این سرمایه ها هدر می رود، کار است که مثل روحی می دمد در سرمایه و سرمایه را به کار می گیرد و این نتیجه کار کارگر است و به هرحال اینکه شخصیتی چون پیامبر گرامی اسلام محمد مصطفی (ص) خم می شود با آن عظمت و دست کارگر را می بوسد این تعارف و شوخی نیست بلکه در واقع هم تکریم و تجلیل از جایگاه کارگر است از نظر پیامبر گرامی اسلام و هم درسی است برای ما مسلمانان که ما هم یاد بگیریم تجلیل کنیم از کارگران و واقعاً الآن که سال سرمایه گزاری برای تولید است ، این سرمایه ها را این کارگران ما و دست پرتلاش و پرپینه کارگران ما است که می توانند این کار ارزشمند را انجام دهند و شعار سال را تحقق کنند و قطعاً می طلبد که مسئولین ما هم ان شاءالله در رده های مختلف در راستای حل مشکلات معیشتی و اداری و هر مشکلی که عزیزان کارگر ما دارند در حد توان در رفع مشکلات معیشتی کارگران تلاش کنند چون اگر کارگران نباشند چرخه صنعت مملکت متوقف می شود. لذا ارج می نهیم زحمات و تلاش های این عزیزان را.

نکته دیگری که باید خیلی خلاصه عرض بکنم اتفاقی که اخیراً در صدا و سیما افتاد در یک برنامه ضبط شده و غیر زنده از شبکه یک در یک مصاحبه با یک جوانی که انجام می شود و در آن مصاحبه با بی سلیقگی توهین می کند و جسارت می کند به مقدسات برادران اهل سنت. عزیزان از آنجایی که این برنامه زنده نبوده و ضبط شده بوده معلوم است که می توانستند اصلاح کنند، جلوگیری کنند و این نشان دهنده این است که اندکی کار کار درستی نیست و مشکوک به نظر می آید و بعید نیست آن نفوذی که مقام معظم رهبری بارها و بارها بیان کردند در شریان های مختلف نظام دشمن می تواند نفوذ کند، بعید نیست که از همان نفوذ استفاده شده باشد.

من چند نکته را خلاصه عرض می کنم.

اولاً ما هم این اقدام را به شدت محکوم می کنیم و عرض می کنیم که این حرکات تفرقه آمیز خلاف دستورات قرآن است «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا» خلاف دستورات مکتب اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت است، اهل بیت عصمت و طهارت برای اینکه اختلاف بین مسلمانان پیش نیاید خیلی وقت ها تقیه و از این قبیل را بیان کردند تا اختلاف ایجاد نشود چون وحدت برای اهل بیت عصمت و طهارت بسیار مهم بوده و همچنین این کارها و کارهای تفرقه افکنانه در منظومه فکری امامین انقلاب ، حضرت امام و مقام معظم رهبری هم وجود ندارد و خلاف این بیان امامین انقلاب ، حضرت امام ۱۲ تا ۱۷ ربیع را هفته وحدت اعلام می کند، چیزی که جامعه اسلامی همیشه و به ویژه امروز به آن نیاز دارد مسأله حفظ وحدت جامعه اسلامی است.

نکته بعد اینکه از اقدام البته به موقع و سریع صدا و سیما و مسئولین ذیربط به خصوص ریاست محترم صدا و سیما در عزل و برخورد با عوامل خاطی در این جریان و معرفی آن ها به مراجع قضایی باید تقدیر و تشکر کرد. قطعاً ما خواستار پیگیری، کشف و شناسایی عقبه های این حرکت کاملاً مشکوک هستیم و درخواست ما از مسئولین خصوصاً مسئولین صدا و سیما این است که دیگر فرصت تکرار چنین اشتباهاتی را ندهند و پیشگیری کنند از به وجود آمدن این مسائل خصوصاً با عنایت به حساسیت شرایط کنونی.

البته توصیه به عموم مردم ، هم برادران شیعه و هم برادران اهل سنت برای مراقبت از تفرقه و اختلاف است. مواظب باشیم که این ها توطئه های دشمن است و ممکن است روش های دیگری هم داشته باشند و باید ما هوشیار و بیدار باشیم که البته علما و بزرگان هم شیعه و هم اهل سنت انصافاً مواضع بسیار خوب و ارزشمندی را گرفتند که باید تقدیر و تشکر کرد و این نشان از دغدغه همه مؤمنین چه برادران اهل سنت و چه برادران اهل تشیع است.

اما نکته آخر، ببینید برادران، خواهران، مسئولین محترم، مسئولین فرهنگی، مسئولین اجرایی استان ما مدیون اهل بیت هستیم، مدیون ائمه معصومین هستیم، ما هرچه داریم از علی و آل علی است، هر چه داریم از محمد و آل محمد (ص) است و خصوصاً که ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم که هزاران شهید در این راه داده شده برای پیروزی انقلاب، استمرار انقلاب و استحکام و دوام انقلاب و صدور این انقلاب زحمت ها و رنج ها کشیده شده اما برخی اوقات شنیده و دیده می شود در ایام شهادت اهل بیت، ائمه بی حرمتی می شود. ما غیر از جریانی که دیشب برخی جاها اتفاق افتاده متأسفانه در ایام دیگر در بعضی از تالارها و باغ شهر ها اتفاقاتی می افتد، شب شهادت اهل بیت، شب شهادت حضرت زهرا بی حرمتی می شود، کی باید جلو این را بگیرد؟.

چند روزی است در استان بحث این جشنواره و فستیوال و این ها مطرح است، مواضعی گرفته شد، خوب بود، مسئولین ما، استاندار و فرماندار محترم، عزیزان شورای تأمین تدبیر لازم و هوشمندانه را حتماً در نظر بگرفتند تا اتفاقاتی مثل دیشب و شاید شب های آینده اتفاق نیافتد. همه می دانستند حساسیت موضوع را، چرا متأسفانه برخی از مسئولین هم مجوز می دهند و هم جلوگیری نمی کنند، بالاخره دغدغه مندان، مردم، مؤمنین و متدینین دغدغه دارند و نگران و ناراحت هستند. کوچه پس کوچه های شهر و محله های ما بوی شهید می دهد، به نام شهدای ما مزین است، چرا اینجا را تبدیل به مرکز ابتذال، گناه و معصیت بکینم؟، به خدا قسم کسی با هنر ، موسیقی مخالف نیست، سوء برداشت نشود، نگویند با موسیقی، این بهانه را نیاورند ، کسی با موسیقی درست و با هنر درست مخالف نیست، این همه ما هنرمند داریم، این همه در همین ماه های اخیر در استان ما کنسرت برگزار شد، کی مانع شد؟، کی جلوگیری کرد؟، اما یک جریان خاصی که می خواهد برنامه ای را برگزار کند مسئولین کامل در جریان بودند، مؤمنین از همان اول و روزهای قبل اظهار دغدغه مندی کردن، ما با هنر مخالف نیستیم اما آیا باید بوشهر را با ولنگاری و رقاصی به مردم معرفی کرد؟، هنر بوشهر این است؟، ما می توانیم بهتر از این عمل کنیم، برادران من چند نکته را خیلی خلاصه در رابطه با این موضوع عرض کنم.

اولاً از مسئولان محترم ذیربط انتظار می رفت که حداقل برای زمان تدبیری می کردند، باید شروع از شب شام شهادت حضرت امام صادق باشد؟، وقت دیگر و روز و ایام دیگر نبود؟، فقط شام شهادت امام صادق که دل شیعه به درد می آید در مظلومیت ائمه معصومین، مثلاً یک شب دیرتر برنامه  را اجرا می کردند، این جای گلایه دارد از قدیم الایام مرسوم بوده در شب و شام شهادت برنامه های هنری اعم از تئاتر، سینما، موسیقی در یک سالن محدود هم اگر بود تعطیل می شد به حرمت امام صادق، به حرمت ائمه معصومین و حضرت زهرا تعطیل می شد اما حالا چرا به این نکته توجه نشده؟، جای تأسف، جای تعجب دارد، جای خون دل دارد.

نکته بعد حرمت شکنی برخی از شرکت کنندگان، البته ما می دانیم اکثر کسانی که در این برنامه شرکت کردند برای دیدن یک برنامه هنری آمده بودند نه برای ابتذال و ولنگاری و رقص و پایکوبی، برای استفاده از هنر و بهره برداری از هنر هنرمندان اما گروهی هم نه رعایت شهادت امام صادق را کردند و نه رعایت فرهنگ و پیشینه و سابقه ی کوچه پس کوچه هایی که قرن ها نوای حماسه دین و عاشورا و غدیر را در آن طنین انداز بوده، این حرمت ها را شکستند.

و سوم از مسئولان محترم فرهنگی و هنری تا امنیتی و انتظامی و اجرایی و قضایی انتظار داریم در ادامه این برنامه دقت های لازم را داشته باشند، بالاخره عزیزانی که مجوز برنامه ای را صادر می کنند هدفشان تأمین شرایط با زیرساخت های لازم است. اکنون انتظار داریم که دقت های لازم را در ادامه برنامه حتماً ان شاءالله داشته باشند.

به صحنه گردانان این جشنواره و فستیوال هم دلسوزانه توصیه می کنیم اگر شما هدفتان واقعاً ترویج فرهنگ و هنر و ادبیات این سرزمین و دیار است نباید خودتان زمینه را فراهم کنید که حواشی مختلف برای این برنامه ایجاد شود، برنامه را پاکیزه برگزار کنید ولی متأسفانه حواشی این برنامه از متن آن خطرناکتر و بدتر و اثر گزار تر است.

آنچه ما داریم مشاهده می کنیم حاشیه یک رویداد فرهنگی است و متن و هدف اصلی آن عملاً به حاشیه رفته، چقدر سوء استفاده کردند برخی در آن ور آب و این ور آب از جریانی که می خواهد در بوشهر اتفاق بیافتد.

این مرحله آزمون مهمی استبرای مسئولان عزیز و همه اقشار مختلف مردم و همه ما. ان شاءالله در این مرحله هم با رعایت حدود و قوانین و مقررات و رعایت اخلاق اسلامی و حدود شرعی هم مردم مهربان و متدین و هم اهل بیتی و نجیب و صبور استان و شهر بوشهر که خصوصاً در این ایام با مشکل کم آبی روبرو هستند، آدم تعجب می کند مسئولین محترمی که برای یک موسیقی پای رئیس جمهور و وزیر را می خواهند وسط بیاورند، مردم مشکل آب دارند، جوان های ما مشکل اشتغال دارند، مشکل برق داریم، شما که الحمدلله این همه قدرت دارید که برای یک فستیوال این همه کار بکنید و مجوز بگیرید و تلاش کنید، پای دولت را وسط بیاورید، برای مسائل دیگر هم این قدر زحمت بکشید و تلاش کنید.

نکته آخر من عرض می کنم برادران و خواهران می دانیم همه ما دغدغه داریم اما حواسمان به توطئه دشمن باشد، دشمن از هر فرصتی برای ایجاد اختلاف، تشنج و ناهنجاری در جامعه استفاده می کند، صبور باشیم و امر را واگزار کنیم به مسئولین چون وظیفه آن ها است که تدبیر کنند، ان شاءالله با تدبیر هوشمندانه برنامه ریزی کنند هم برای این برنامه و هر برنامه هنری دیگری که حرمت ها و هنجار های اجتماعی حفظ شود، اصالت بوشهر و شهر بوشهر و آداب و رسوم ارزشمند شهر ما حفظ شود ولی مراقب باشیم به خاطر این مسائل با هم اختلاف و ناراحاتی و درگیری پیش نیاید.

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.