راه احیای روحیه جهادی و انقلاب احیای جهاد سازندگی با تقویت الگوی مدیریت جهادی است

حجت الاسلام والمسلمین هاشمی امام جمعه موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 27 خرداد ماه:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 

خطبه اول

پیامبر گرامی اسلام خاتم انبیاء محمد مصطفی (ص) در سخنی فرمودند:« مَنِ انقَطَعَ إلَى اللّه ِ کَفاهُ اللّه ُ کُلَّ مَؤونَهٍ و رَزَقَهُ مِن حَیثُ لایَحتَسِبُ و مَنِ انقَطَعَ إلَى الدُّنیا وَکَلَهُ اللّه ُ إلَیها ؛ » اگر کسی منقطع الی الله شد یعنی از همه چیز برید و به خدا روی آورد و مسبب الاسباب حقیقی را پروردگاه عالم قلمداد کرد و به اصطلاح انقطاع الی الله کسی پیدا کرد خدا هم در عوض چون این انسان به او توکل کرده است از همه چیز منقطع و جدا شده و همه امیدش به پروردگاه عالم شده لذا خدا هم همه گرفتاری ها و مشکلاتش را حل خواهد کرد چرا که به خدا روی آورده. اما اگر « من انقطع إلى الدنیا وکله الله إلیها» اگر کسی از خدا منقطع شد و به دنیا چسبید و هم و غم و هدفش دنیا شد خدا هم او را به دنیا وا می گذارد و یعنی به نوعی خدا کاری به او ندارد .

«مَنْ حاوَلَ أَمْرا بِمَعْصیَهِ اللّه ِ کانَ أَبْعَدَ لَهُ مِمّا رَجا وَأَقْرَبَ مِمَّا اتَّقى» اگر کسی بخواهد با معصیت خدا به جایی برسد، با گناه به جایی برسد، به هر شکل و وسیله به جایی برسد و خدا را فراموش کند و با معصیت و گناه بخواهد به جایی برسد امیدهایی را که دارد بر باد می رود چون به مردم متوسل شده است و خدا را رها کرده، البته استفاده از ابزار و اسبابی که خداوند عالم در اختیار انسان قرار داده اشکالی ندارد اما مسبب الاسباب حقیقی را فقط خدا بداند و در عالم هستی هیچ مسبب الاسباب واقعی جز پروردگار عالم ندارد و اگر کسی تفکرش این شد دیگر برای رسیدن به دنیا گناه نمی کند، معصیت خدا مرتکب نمی شود.

می بینید بعضی ها برای رسیدن به ثروت، پست و مقام و منسب دنیایی همه را زیر پای خود له می کند، هر گناهیی بکند، هر تهمت و برچسبی به دیگران بزند تا خود به خیال خودش بالا برود، انسان نباید این گونه باشد، انسان موحد این اخلاق را نباید داشته باشد.

بعد فرمود: اگر کسی برای خوشرویی دل مردم گناه کند، مثل مسائلی که در جلسات خانوادگی و عروسی دیده می شود برای دل مردم انسان گناه و معصیت می کند و حریم الهی را می شکند، اگر برای اینکه تعریف و خوشرویی مردم گناه کرد خدا کاری می کند که همین مردمی که به خاطر این ها گناه کرده همین ها بعداً ایراد او را می گیرند چون هدف او خداوند نیست و بعد فرمود:« من أرضى الناس بسخط الله و کله الله علیه» اگر کسی بخواهد مردم را راضی کند به قیمت سخط پروردگار عالم، برای اینکه همسرش، وکیلش، دوستش و همکلاسی او از او راضی شود فرمان خدا را زیر پا می گذارد، به خاطر دیگران گناه می کند، به خاطر فرزند و همسر به گناه می افتد، به خاطر شریک و رفیق و همکار به گناه می افتد و اگر کسی این کار کرد و رضای مردم را بر رضای خدا مقدم داشت خداوند او را به مردم واگذار می کند و می گوید خودت می دانی و مردم و من کاری به تو ندارم و اما بالعکس «من ارضی الله بسخط ناس و کفا الله شرهم» اگر کسی خدا را از خود راضی بدارد یعنی کاری کند که خداوند از او راضی باشد ولو مردم از او ناراضی باشند ، ولو برادر، دوست، رفیقش از او ناراحت باشد ولی گناه نمی کند و می گوید به خاطر تو گناه نمی کند چون خدا راضی نیست و اگر کسی رضای خدا را مقدم بر خوشنودی دیگران قرار دهد خدا هم کاری می کند که اگر کسی بخواهد به او شری برساند خدا نمی گذارد و نمی گذارد آبروی او برود ، نمی گذارد کسی علیه او کاری کند و توطئه ها را علیه او خنثی می کند چون خدا را لحاظ کرده و در ادامه فرمود:«  مَن أحسَنَ ما بَینَهُ و بَینَ اللّه کَفاهُ اللّه ُ ما بَینَهُ و بَینَ الناسِ» اگر کسی بنده ای بین خود و خدا را اصلاح کرد و با خدا دوست شد و ارتباطش با پروردگار عالم مناسب شد، بنده حقیقی و واقعی پروردگار اگر کسی شد خداوند عالم هم او را کمک می کند و مشکلات او را با مردم حل می کند و راه برون رفت از مشکلات را خداوند به او نشان می دهد و به شرط اینکه ارتباطش با خدا خوب باشد خدا او را محبوب مردم می کند. چرا ائمه معصومین در دل و قلب مردم هستند،؟ چرا سید الشهدا در دل و قلب مردم است؟، چون برای خدا و محبوب خدا بودند و کسی که محبوب خدا شد خداوند نیز او را محبوب مردم می کند.

بعد فرمود:« مَنْ أَصْلَحَ سَرِیرَتَهُ أَصْلَحَ اللَّهُ عَلَانِیتَهُ» اگر کسی باطن خود را درست کرد، خدایی کرد و قلب را حرم خدا قرار داد خداوند عالم در علنی هم آبروی او را حفظ می کند یعنی باطن اگر درست شد ظاهر هم درست خواهد شد.

خلاصه این حدیث پیامبر گرامی اسلام ، خاتم انبیاء محمد (ص) عزیزان شاید در این کلمه باشد که در  تمام زندگی انسان خدا محور باشد و خدا را در هریک از سخنان، سکناتش، در مدیریت، پست و مقام و مسئولیت همه را خدا را بحاظ کند خداوند هم او را یاری خواهد کرد از گرفتاری ها نجات می دهد و در دنیا کمک به او می کند و در آخرت هم پادشان نیکان و صالحان به او خواهد داد..

 

 

 

 

خطبه دوم

امروز ۲۷ خرداد است و سالروز تشکیل نهاد مقدس و مؤثر و با برکت جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام (ره) در سال ۵۸ است.

عزیزان بی تردید انقلاب اسلامی ما در جهان منحصر به فرد بود به خاطر ویژگی های منحصر به فردی که انقلاب اسلامی داشت و لذا برخی از نهادهایی که در این نظام و انقلاب ایجاد شد و تأسیس شد، این نهادها هم منحصر به فرد است مثل نهادهای سازمان تبلیغات، جهاد سازندگی، کمیته امداد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همین جهاد ارزشمند سازندگی. لذا جهاد سازندگی با درو غله و گندم جهادگران آغاز کارشان در آنجا بود و در روستاها کمک کشاورزان درو می کردند و بعد شروع کردند عمران و آبادی و برق و آب و امثال ذالک ، جاده ها برای روستاها و گرد فقر و محرومیت را واقعاً از برکت انقلاب عزیزان جهادگر از روستاهای ما پاک کردند و بعد در دوران دفاع مقدس هم آمد جهاد سازندگی انصافاً در کنار نیروهای مسلح و بسیج و سپاه نقش بسیار مؤثر و بی بدیلی داشتند. امام فرمود اگر جهاد سازندگی نبود پیروزی به این زودی ها به دست نمی آمد و به حق امام جهادگران را سنگرسازان بی سنگر قبل از عملیات ها، زمان عملیات و بعد از عملیات این جهادگران عزیز و بزرگوار بودند که با تلاش مجدانه و مجاهدانه و مخلصانه خود در این راستا و دفاع مقدس را با عزت و سرافرازی به اتمام رساندند. من اعتقاد دارم جهاد و جهاد سازندگی برادر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بوده است و در راستای فعالیت های این نهاد  مقدس جهاد سازندگی هم تلاش کرده است و بعد از دوران دفاع مقدس هم بنابر مصالحی که ای کاش نمی شد جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی ادغام شد و به هر حال اهداف و برنامه های جهاد تبدیل شد به برنامه های ویژه کشاورزی و تولید و محصولات کشاورزی که الحمدلله برکات بسیار زیادی هم داشته است.

عزیزان جهاد سازندگی الگوی مدیریت انقلابی، الگوی عمران و آبادانی جهادی است، جهاد سازندگی الگوی مهندسی ، رزمی جهادی است و دکترین جمهوری اسلامی در آبادانی به واسطه جهاد و بعد از آن هم عزیزان بسیج سازندگی استمرار پیدا کرد و در یک کلمه احیای جهاد سازندگی و اگر می خواهیم روحیه جهادی و انقلابی دوباره احیا شود احیای جهاد سازندگی با تقویت الگوی مدیریت جهادی است.

حضرت آقا بارها فرمودند ما در هر عرصه ای مدیرانمان و کار جهادی کردیم موفق شدیم و الآن هم در عرصه اقتصاد جهاد کشاورزی واقعاً خط مقدم تولید کالاهای مهم و غذا و تأمین غذای مردم می  باشد و می دانید الآن اقتدار غذایی از ابزارهای نوین قدرت است در دنیا، امروزه غذا مانند یک اسلحه و ابزار الآن قدرت های بزرگ دارند استفاده می کنند و گاهی اقتدار نظامی در مقابل اقتدار غذایی هم زانو می زند و لذا این همه امام و مقام معظم رهبری تأکید داشتند که کشاورزی را باید احیا بکنیم و این همه اسلام تأکید می کند اگر جامعه ای آب و غذا داشته باشد، زمین داشته باشد و گرسنه باشد از رحمت خدا به دور هستند. درست است ایران ما و به ویژه منطقه و استان ما کم بارانی می باشد و مشکلات خشکسالی داریم اما اگر آن کشاورزی دانش بنیان را هم ما ایجاد کنیم و به فرمایش مقام معظم رهبری کشاورزیمان را هم دانش بنیان کنیم با مدیریت جهادی در کنار آن می توانیم تولید ملی و امنیت غذایی را ایجاد کنیم و این اقتدار را هم به دست بیاوریم.

من در اینجا لازم و گرامی می دارم یاد و خاطره سرداران جهاد سازندگی و شهیدان جهاد کشاورزی حدود ۵۶ شهید کشاورزی استان و تشکر هم می کنم از زحمات و تلاش های مدیران خدوم و تلاشگر مجموعه خانواده بزرگ جهاد کشاورزی که می دانم این روزها شب و روز آسوده ای ندارند به خاطر بحث های اقتصادی و تأمین نهاده ها و تأمین پروتئین ها و غذای مردم و خداوند ان شاءالله به این عزیزان توفیق عنایت بکند.

اما سه شنبه ۳۱ خرداد شهادت سردار رشید اسلام شهید دکتر مصطفی چمران است که در سال ۶۰ در دهلاویه به شهادت رسید و روز بسیج اساتید است که گرامی می دارم یاد شهدای بسیجی و اساتید شهید را. تأبیرات جالبی حضرت امام درباره شهید چمران دارد. جنگجویی پرهیزگار، معلمی متعهد، شهادت شهید چمران را فرمود شهادت انسان ساز بود و بعد در جایی فرمود مثل چمران بمیرید. کسی مثل چمران می میرد که مثل چمران زندگی کند، کسی مثل سردار شهید سلیمانی می میرد و به شهادت می رسد که مثل سردار سلیمانی زندگی کند، اخلاص ، تقوا، مدیریت جهادی ، تابعیت و ولایتمداری و خدا محوری و خدمت به خلق ، این ها بود که شهید چمران و شهید سلیمانی را این جور عزت داد و عظمت بخشید.

چهار شنبه اول تیر ماه آغاز هفته قوه قضائیه و هفته عدالت است که از تلاش ها و زحمات عزیزان در این قوه تقدیر می کنم و هر چه ما بیشتر باید قدم برداریم به سمت عدالت در همه ابعاد آن که الحمدلله قوه قضائیه در این سال های اخیر تلاش های خوبی انجام داده و باید سرعت بیشتری بگیرد.

تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان امام در سال ۶۰ است، روز تبلیغ و اطلاع رسانی و آغاز هفته صرفه جویی در آب است. برادران و خواهران و همشهری ها ، هم استانی ها و هم وطنان عزیز همه می دانیم که الآن بحرانی که وجود دارد در منطقه ما بحران آب است یکی از بحران ها و این هیچ راه علاجی جز صرفه جویی اولین راه علاج و مهمترین راه صرفه جویی در مصرف آب و بهینه مصرف کردن آب است.

بالاخره روز اصناف است. من گرامی می دارم یاد و خاطره شهدای اصناف را در همه اصناف، کسبه، بازاریان. عزیزان الحمدلله کسبه و بازاریان ما از اول انقلاب و قبل از انقلاب در همراهی با امام و بعد از انقلاب در همراهی با امام و انقلابیون که خود انقلابیون خط مقدم دوران نهضت بودند و الحمدلله بازاریان ما دوش به دوش و گام به گام حرکت کردند با سایر اقشار و تا کنون هم همین طور است و بازاریان ما اعتقادشان این است که ان شاءالله که «الکاسب بحبیب الله» کاسب و بازاری می تواند حبیب خدا باشد یعنی آن چه را که خدا و مصلحت جامعه اسلامی اقتضا می کند لحاظ کند و اگر انسان این اندیشه را داشت که ان شاءالله دارند اصناف و بازاریان ما خدا در کسب آن ها برکت می دهد.

جامعه ما الآن نیاز به وحدت و آرامش دارد، نیاز به این دارد که همه با هم اصناف، بازاریان، دولتی ها، مردم همه با هم در کنار هم با آرامش ان شاءالله این دوران سخت و فشار ظالمانه دشمن را که بر ما وارد شده پشت سر بگذاریم. بازاریان ما نشان داده اند که همواره کنار نظام بوده اند و همچنان هم همراه نظام هستند و آن قدر معرفت و دانش و بصیرت و هوشیاری دارند که خدایی ناکرده دنبال حرف های بیگانگان، فتنه گران و آشوبگران و بر هم زنندگان جامعه نمی روند تا هم خود با آرامش به کسب خود بپردازند و هم مردم بتوانند در کنار این عزیزان با آرامش زندگی کنند تا این دوران سختی را به فضل پروردگار عالم با وحدت و برادری و عزت و سرافرازی و با تدبیر صحیح مسئولان و اهمیت دادن به تولید ملی پشت سر بگذاریم و رو سیاهی برای دشمنان، منافقان  و برای آن هایی که هر روز به هر بهانه ای یک آشوب و گرفتاری برای این مردم خوب و مؤمن و متدین ایجاد کنند رسوایی برای آن ها باشد و عزت و سرافرازی هم برای مردم و ملت ما.

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.