دشمن به دنبال از بین بردن وحدت بین حوزه و دانشگاه است

حضرت حجت الاسلام والمسلمین هاشمی امام جمعه محترم موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 25 آذر ماه:

 

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 

خطبه اول

ایشان بعد از سفارش به تقوای الهی بیان کردند انسان به تعبیر قرآن دشمن آشکاری دارد به نام شیطان و خداوند ما را بر حذر داشته از تبعییت از شیطان، از قرار گرفتن در مسیر ها و جاده خاکی هایی که شیطان برای انسان ایجاد می کند و آن چه لازمه ما است در سراط حق قرار گیریم و مسیر حق و همان سراط مستقیمی که ما هر روز چند بار از خدا طلب می کنیم «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ».

در همین خطبه اول و در این راستا سفارشی است از حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (س) خطاب به شیعیان و پیروان و رهروان اهل بیت که از طریق حضرت عبدالعظیم حسنی این پیام ابلاغ شده به ما که اگر ما در زندگی همین پیام امام رضا را عملی کنیم و پیاده کنیم و سبک زندگی خود را به این سمتی که امام از ما می خواهد جهت دهی کنیم برای به سعادت رسیدنمان بسیار مؤثر خواهد بود. امام رضا به حضرت عبدالعظیم فرمود:« أَبْلِغْ عَنِّی أَوْلِیائِی السَّلَامَ وَ قُلْ لَهُمْ أَنْ لَا تَجْعَلُوا لِلشَّیطَانِ عَلَی أَنْفُسِهِمْ سَبِیلًا» سلام من را به رهروانم، شیعیانم و دوستان ما برسان و به شیعیان بگو این پیام من را، راه نفوذ شیطان را بر خود ببندید، هیچ راهی برای نفوذ شیطان در وجود، قلب و دل شما ایجاد نشود این نشان می دهد که اگر شیطان هم ما را فریب می دهد، اگر به دنبال خواسته های شیطان هم گاهی می رویم و گناه می کنیم مقصر باز خود ما هستیم وگرنه شیطان که این قدر قدرت ندارد که بر ما نفوذ کند و فقط و فقط «یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ» فقط وسوسه می کند لذا در آیات قرآن هم داریم که فردای قیامت جهنمی ها به شیطان ملامت می کنند که ابلیس خودت که جهنمی شدی ما را هم گرفتار جهنم کردی و گرفتار عذاب آتش کردی و شیطان می گوید«فلا تلومونی و لوموا انفسکم» چکار به من دارید خودتان را ملامت کنید که تنها کاری که من کردم دعوتتان کردم، من شما را دعوت به دنیا، گناه و معصیت کردم ، می خواستی انجام ندهی، من شما را دعوت به گناه کردم و خداوند شما را دعوت به عبودیت و ترک گناه کرد، خدا فرمود :«  اتقوالله» اما من شیطان گفتم گناه کن و تو حرف من را گوش کردی ، من چه کنم و در این جهنم نه شما می توانید به داد من برسید و نه من به داد شما می توانم برسم ، دست من کاری بر نمی آید که از شما هم کاری بر نمی آید.

پس من شیطان را ملامت نکنید که مقصر شمایید که گناه می کنید و من فقط دعوت میی کنم به گناه و وسوسه می کنم، من فقط دنیا را برای شما زینت می دهد ، گناه را زینت می دهم و شما هم انجام می دهید در حالی که خداوند عالم عبودیت و بندگی و ترک گناه را برای شما می خواهد ولی شما به حرف خدا گوش نکردید و به حرف من شیطان گوش کردید.

لذا عزیزان آقا علی بن موسی الرضا فرمود: « لَا تَجْعَلُوا لِلشَّیطَانِ عَلَی أَنْفُسِهِمْ سَبِیلًا » هیچ راه نفوذی برای شیطان بر خودتان ایجاد نکنید. یعنی مسیری نروید که شیطان شما را وسوسه بکند، جایی نروید، فیلمی نبینید، عکسی نبینید، صدایی نشنوید که شیطان شما را وسوسه کند که این ها ابزار شیطان است، شیطان ابزار دارد دیگر، ابزار دنیاپرستی یکی همین فیلم هایی است که انسان را به انحراف می کشاند ، غیبت است، گناه است و این ها ابزار شیطان است و لذا فرمود راه شیطان را بر خود ببندید.

جناب عبد العظیم به شیعیانم بگو« ومرهم بالصدق فی الحدیث  » و دوم اینکه راستگو باشید در زندگی، دروغ نگویید، کلاه بر سر همدیگر نگذارید، رو راست باشید با همدیگر ، نفاق گونه با هم برخورد نکنید، جلو هم تعریف هم می دهید و پشت سر خدایی ناکرده بد هم می گویید، این طور نباشد که از اخلاق شیعه واقعی نیست لذا فرمود که امر کن که شیعیان ما صداقت در گفتار و د صداقت در رفتار داشته باشند.

و سوم « وأداء الأمانه »به شیعیان من سفارش کن امانتدار باشند و در امانت خیانت نکنند. هر یک از ما عزیزان چه بخواهیم و چه نخواهیم یک سری اماناتی نزد ما می باشد، همسر امانت است همچنان که شوهر امانت است پیش زن، فرزندان امانت هستند، در یک اداره مدیر هستی، مدیر کل و هر کسی که می خواهی باشی این نیروها امانت دست شما، اموال بیت المال امانت است و این ها همه امانت است، امانت داری کنیم.

و دیگر«  ومُرْهم بالسکوت » شیعیانم را توصیه کن که وقتی برای فکر بگذارند، زیاد حرف نزنند و سکوت معنا دارد که با فکر و تفکر باشد، همان یک ساعت فکر کردن از چند سال عبادت بالاتر است نزد خدا چرا؟، چون فکر انسان را به خدا نزدیک می کند، البته فکر درست و رحمانی، نه فکر شیطانی.

« وترک الجدال فیما لا یعنیهم » شیعیان را توصیه کن با هم کل کل نکنند ، جدال نکنند، در برخی از خانواده ها بین زن و شوهر ها چه درگیری های لفظی وجود دارد، در خیابان ها و در بازار چقدر با هم جدال می کنیم سر هیچ، دعوایمان می شود و بگو مگو می شود، مشاجره لفظی می کنیم سر هیچ و بعد هم پشیمان می شویم و دیگر پشیمانی هم برخی اوقات فایده ندارد چون بعضی اوقات حرف هایی که از دهان بیرون می آید نمی شود جمع کنیم ، خیلی انسان باید دقت کنیم.

« وَ إِقْبَالِ بَعْضِهِمْ عَلَی بَعْضٍ وَ الْمُزَاوَرَه » یعنی به زیارت هم بروید  و به دیدار هم بروید و با هم خوب باشید، نکند برادر با برادر قهر باشد، فرزند از والدین قهر باشد سال ها، سر چی؟، هستند برخی از خانواده ها که سال ها ی سال با فامیلشان قهر هستند، با پدر  ، مادر، خواهر و برادر قهر است، قهری یکی از وسوسه های شیطان این است، یکی از ابزار های شیطان همین است که شیطان بین شما عداوت و کینه می خواهد بیاندازد ، جامعه را به هم بزند.

شما نگاه کنید در این اغتشاشات و جریانات اخیر یکی از سیاست های دشمن دنبال این است که مردم ایران به جان هم بیافتند، دانشجو ها در دانشگاه به جان هم بیافتند، در کوچه و خیابان به جان هم بیافتند، این خواست دشمن است . شیطان و دشمن می خواهد بین شما کینه باشد و هر روز دعوا کنید، هر روز جنگ و جدال کنید، در خیابان، بازار، ورزشگاه، در سیاست و همه چیز، می خواهد به جان هم بیافتید و ملتی که به جان هم بیافتند سست می شوند و دشمن بر این ها می تواند تسلط پیدا کند. لذا بهترین روش این است که به دیدار هم برویم.

« فَإِنَّ ذَلِک قُرْبَه إِلَی » من خیلی دلم می خواهد که شیعیان با هم خوب باشند، قهر نباشند، شیعیان اهل بیت.

و جمله بعد فرمود:« عَرِّفْهُمْ أَنَّ الله قَدْ غَفَرَ لِمُحْسِنِهِمْ وَ تَجَاوَزَ عَنْ مُسِیئِهِمْ  » به آن ها بگو که خداوند انسان های نیکوکار را می آمرزد و از بدی های شما می بخشد اگر غفران و استغفار کنید«  إِلَّا مَنْ أَشْرَک بِی أَوْ آذَی وَلِیاً مِنْ أَوْلِیائِی » یعنی اگر انسان گناهی بکند ، استغفار به درگاه خدا بکند خداوند می بخشد مگر دو گروه، کسانی که شرک به خدا دارند و دوم کسانی که اولیای من را آزار می دهد. بندگان خدا آبروی بنده خدا را می برد، حیثیت یک مسلمان را کدال می کند.

 

خطبه دوم

ایشان پس از سفارش به تقوای الهی ادامه دادند.

یکشنبه ۲۷ آذرماه مصادف است با شهادت انسانی وارسته، مؤمن، متخلق به اخلاق، آیت الله، شهید دکتر مفتح (رض) و روز وحدت حوزه و دانشگاه. ۲۷ آذر سال ۵۸ سهم دانشکده الهیات دانشگاه تهران شاهد به خون غلتیدن رئیس متفکر و اندیشمند و مجتهد این دانشکده می شود و این عالم فرزانه و بزرگوار که بعد از پیروزی انقلاب با توجه به شخصتی که برای مسئولیت های اداری و ملی و کشوری پیشنهادهای زیادی برای شهید دکتر مفتح می شد ولی ایشان حضورش در دانشگاه و در کنار جوانان و دانشجویان بودن را از هر مسئولیتی ترجیح داد و در کنار جوانان ماند تا اینکه گروه نا به خرد با جهل و جهالت این شهید والامقام را ترور می کنند و در صحن دانشگاه به شهادت می رسانند و گر چه شهادت شهید مفتح گرچه برای ما و انقلاب تازه بنیان ما سخت بود و بسیار ضایعه بزرگی بود از دست دادن انسانی مؤمن و با تقوا اما این باعث شد آرمانی بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی ما بعد ها به فرمان امام تجلی پیدا کرد و آن وحدت حوزه ودانشگاه بود و امام با تیزبینی و دور اندیشی و درایت ارزشمندی که داشتند می دانستند که موتور محرک و پیشران این نظام هم نظر اخلاق و معنویت و هم نظر پیشرفت علمی وحدت بین این دو قشر بسیار مهم، فرهیخته و ارزشمند یعنی حوزه و دانشگاه است.

یکی از توطئه های اصلی استعمار و بعدها دشمنان اسلام و استکبار تسلط بر ایران اسلامی بوده و می باشد، از آرمان های دشمن این بوده که انقلاب اسلامی را از بین ببرد و دوباره بر میهن ما و ملت ما و مردم و کشور ما تسلط پیدا بکند اما الحمدلله در راستا و در سایه اتحاد حوزویان و دانشگاهیان دشمن موفق نشده و تا کنون موفق نشده.

در گام اول انقلاب برای این موضوع مهم یعنی وحدت بین حوزه و دانشگاه اتفاقات بسیار خوب و درخشانی به وقوع پیوست، حوزه و دانشگاه، دانشجو و طلبه در میدان های دفاع مقدس و بعد از آن در سازندگی و خدمت و جهاد علمی و فرهنگی در کنار هم خدمات بسیار ارزشمندی را به جای گذاشتند و برای تحقق بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری که بسیار راهبردی و ارزشمند است برای پیشرفت بهتر اسلام و انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی تقویت وحدت حوزه و دانشگاه در گام دوم یک ضرورت و لازم است. در مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی تحقق دولت اسلامی و جامعه اسلامی هدف اصلی در گام دوم انقلاب است و واقعاً کدام نهاد بیش از حوزه و دانشگاه می تواند متکلف تربیت و تأمین و ایجاد یک نیروی جوان مؤمن انقلابی جهادی باشند جز حوزه و دانشگاه و تلاش های که باید برای تقویت وحدت حوزه و دانشگاه باید انجام شود خصوصاً این روزها که دشمن خیلی تلاش می کند بین این دو نهاد اثرگذار ومؤثر در انقلاب ما یعنی حوزه و دانشگاه با روش های مختلف اختلاف بیاندازد.

ما باید این وحدت را تقویت کنیم و تقویت آن به چند چیز است.

یک، تشکیل کرسی های آزاد اندیشی مشترک در حوزه ها، دانشگاه ها، حوزویان در دانشگاه و دانشگاهیان در حوزه و با هم باید تعامل علمی و معرفتی، تعامل دانش افزایی باید داشته باشد.

دومین کار دانشگاهیان و حوزویان ما باید هوشیار باشند که این دو یک دشمن مشترک دارند، نه دلشان برای دانشگاهیان می سوزد و نه دلشان برای حوزه ما و نه دلشان برای مردم ما دشمنان و استکباریان و چیزی که آن ها می خواهند یک ایران سست، بی اثر در منطقه  و تنبل و جوانانی تنبل باشد. لذا هو دانشگاه و هم حوزه باید بسیار هوشیار باشند که یک دشمن مشترک دارند و از همان اول انقلاب سعی کردن که حوزه را علیه دانشگاه و دانشگاه را علیه حوزه تحریک کنند و تا حالا موفق نشدند ولی به هر حال دشمن بیدار است و ما نیز باید هوشیار باشیم که این دشمن مشترک ما را از پای در نیاورد.

ایجاد تقویت عوامل وحدت بین حوزه و دانشگاه که موارد بسیاری است و ان شاءالله عزیزان حوزوی و دانشگاهی به این مسأله توجه بیشتری داشته باشند چون آینده نظام ما، مملکت ما، جوانان و مدیریت ما و اخلاق و تمدن اسلامی ما به وحدت حوزه و دانشگاه است.

دومین موضوعی که باید عرض کنم، جمعه ۲۵ آذر ماه روز تحقیق و پژوهش است که باز بر می گردد به این دو نهاد مهم و اثر گزار یعنی حوزه و دانشگاه، چون تحقیق و پژوهش مقدمه است برای کارهای علمی و دانش بنیان و فرهنگی است.

شنبه ۲۶ آذر ماه روز حمل و نقل است. ناوگان عمومی، ناوگان حمل و نقل ما که زحمات بسیاری می کشند و یکی از محورهای توسعه هر استان و هر کشور بحث حمل و نقل است، چه دریایی، چه زمینی و چه هوایی ، این روز را من گرامی می دارم و عرض خسته نباشید دارم خدمت همه عزیزان در این حوزه که تلاش می کنند، چه عزیزان راهداری و راه و شهرسازی و چه عزیزان رانندگان ماشین های سنگین و سبک و هر کسی که در این مسیر در خدمت به مردم و توسعه و عمران و آبادی کشور تلاش می کنند و جا دارد امروز باز هم از مسئولین محترم کشوری و استانی خواهش کنم بحث ریلی استان بوشهر که یکی از آرزوهای مردم ما می باشد که ان شاءالله محقق شود . در این راستا می دانم تلاش هایی شده ولی ان شاءالله هر چه سریعتر ان شاءالله بوق قطار در استان ما به صدا در آید تا اثر بگذارد هم برای حمل و نقل مسافر و هم برای بحث حمل و نقل کالا و مسائلی که در توسعه استان می تواند تأثیر گزار باشد.

چهارشنبه ۳۰ آذر ماه که شبش شب یلدا است و من نکته ای عرض کنم و این خطبه را به پایان برسانم و آن این است که برادران و عزیزان شب یلدا درست است یک آیین ایرانی است ولی می تواند یک آیین ایرانی اسلامی هم باشد چرا که تقویت سبک زندگی اسلامی است و در این گرافتاری های روزمره که بعضی سه شیفت کار می کنند برای زندگی ، دیگر نه به پدر می رسند و نه مادر نه به صله رحم، حداقل ایام عید، ایام تعطیلات یا شب یلدا فرصتی است که خانواده ها دور هم جمع شوند.

برادران و خواهران دشمنان روی خانواده دارد کار می کند و برای از هم پاشیدن خانواده ها و از هم گسیسته شدن آن دشمن کار می کند و ما باید بر خلاف دشمن هم با هم ارتباط خانوادگی داشته باشیم و هم در این شب هایی که وجود دارد و به خصوص شب یلدا که بسیار معروف است و مردم ما برای آن ارزش خاص و برنامه خاصی دارند ، از این فرصت استفاده کنیم برای صله رحم، برای رفع کدورت ها، برای بهره بردن از نعمتی برای شب.برادران اگر شب نبود روشنایی روز برای ما نعمت حساب نمی شد، یعنی درک نمی کردیم، شب و روز همه لازم است «خلق لیل و النهار» هم شب لازمه زندگی و حیات بشر و موجودات است و هم روز و لذا شب از جهاتی اهمیت آن بیشتر است. خداوند چند بار قسم به شب خورد و در موارد زیادی در قرآن به شب قسم خورده، خداوند شب را مایه آرامش قرار داده و انسان باید از تاریکی شب، خصوصاٌ این شب های طولانی و بخشی از آن ها را بگذارد برای راز و نیاز با خدا، برای نزدیک شدن به خدا و رفیق شدن با خدا و دور کردن شیطان و از این شب های زمستان بهره ببریم و از این شب یلدا هم استفاده کنیم، سر کشی کنیم به بیمار ها و مستمندان و به هر طریق از این فرصت در مباره مبانی اسلام و توحیدی بهره ببریم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.