حل مشکل آب استان بوشهر مورد توجه ویژه قرار گیرد

حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 12 بهمن ماه:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 

خطبه اول

در خطبه اول پیرامون یکی از آموزه های مهم زندگی انسانی از منظر دین به ویژه اسلام و محاسبات موفقیت انسانی سخن می گوییم و آن پاسداشت فرصت ها و دریغ و پشیمانی از از دست دادن آن است.

فرصت یک موقعیت ویژه زمانی و مکانی است که نصیب انسان می شود که از آن استفاده کند و به اهداف خود دست پیدا کند.

به همین خاطر است که فرصت یک فضایی است که شرایط برای عبور از چالش ها ، مشکلات و رسیدن به موقع به پیروزی و موفقیت را رقم می زند و از دست دادن آن یعنی از دست دادن بهترین شرایط برای عبور از مشکلات و رسیدن به موفقیت.

به همین جهت در متون فاخر دین بر اغتنام فرصت، غنیمت شمردن، مراقبت کردن، استفاده کردن از فرصت تأکید شده است.

امیر مؤمنان می فرماید:« الفُرصَهُ غُنمٌ » فرصت یک سرمایه فوق العاده ای است برای انسان زیرا شرایط برای موفقیت مهیا است و این شرایط وقتی ندارد باید چقدر انتظار بکشد، چقدر تلاش بکند و چقدر خرج کند که فرصت سازی کند اما وقتی خود فرصت آمد این برای انسان یک سرمایه بزرگ است.

بعد می فرماید:« الاُمورُ مَرهونَهٌ بأوقاتِها » تمام زندگی انسان، اموری که در زندگی مهم هستند در گرو وقت خودش است، انسان اگر برای درمان خودش به موقع تلاش نکند بیماری گسترش پیدا می کند، اگر در زمان تحصیل که زمان نوجوانی و جوانی که فرصت تحصیل است از دست بدهد در شرایط میانسالی و بزرگسالی تحصیل مشکل خواهد بود، اگر در زمان جوانی تلاش کرد که زمینه اش در انسان قرار داده به خاطر داشتن نیروی جوانی تلاش نکند در زندگی برای به دست آوردن شرایط خوب زندگی با همسرش در زمان میانسالی و پیری دیگر این فرصت نیست، اگر انسان در شرایط دفاع از مملکتش فرصت دفاع از مملکتش را از دست بدهد و استفاده نکند و به موقع دفاع نکند دشمنان بر او چیره خواهند شد. « الاُمورُ مَرهونَهٌ بأوقاتِها » هر چیزی یک وقتی دارد ، انسان آن وقت را از دست داد به دست آوردن آن فرصت مشکل است.

امام صادق (ع) می فرماید:« مِنَ الخُرقِ المُعاجَلَهُ قَبلَ الإمکانِ» انسان قبل از وقت تلاش کند مثل اینکه میوه را نرسیده و کال بچیند و این نشانه سفاهت است «و الأناهُ بَعدَ الفُرصَهِ» و سستی و کندی و عدم استفاده از زمان و فرصت است. نه انسان عجله کند و نه وقتی فرصت آمد سستی کند که اگر چنین شد نشانه بی خردی است و این شخص دارای یک عقلانیت قوی در زندگی نیست.

اما فرصت یک ویژگی دارد، با تمام خصوصیت های مهیا سازی موفقیت یک ویژگی دارد که سریع از بین می رود «الْفُرْصَهُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ» فرصت مثل یک ابر متحرک از روی سر انسان عبور می کند و لذا فرمودند:« فانتَهِزُوا فُرَصَ» پس فرصت را مواظبت کنید «الفُرصَهُ سَریعَهُ الفَوتِ ، و بَطِیئَهُ العَودِ» سریع فرصت از بین می رود و تا بار دیگر به دست بیاید باید خیلی انتظار کشید.و بعد می فرماید :« ترک الفرص غصص» ترک فرصت ها موجب اندوه و غصه خوردن ها می شود.

به همین جهت است انسان هایی که دارای عقلانیت قوی هستند هم خلاقیت فرصت یابی دارند و هم توانمندی برای فرصت سازی، هم فرصت ها را خوب درک می کنند و هم توانمند هستند که خود نیز فرصت سازی کنند.

یکی از فرصت های مهم برای انسان زندگی در دنیا است. خداوند به همه ما فرصت داده است و زمان این فرصت کم و بیش داده، برای برخی بیش و برخی کم اما خداوند این عمر و فرصت را به ما داده برای دو کار ، یک، ایجاد حاکمیت دین و دینداری و رفتارهای دینی و فردی و اجتماعی که در دنیا این چنین زندگی کنیم که در آن تمدن و رفاه و آسایش و معرفت و کمال است و از آن طرف زاد و توشه جمع کردن برای آخرت.

اگر ما فرصت دنیا را از دست دهیم، نه برای معماری شخصیت الهی خود و نه مهندسی الهی و دینی و اسلامی جامعه قطعاً چون این فرصت را از دست داده ایم غصه خواهیم خورد چون در آنجا مطابق معماریش در دنیا، شخصیتش در فرصت دنیا در آنجا مبعوث خواهد شد و چیزی اضاف نخواهد شد ، آخرت آیینه دنیای ما است.

به همین خاطر در دنیا تأکید شده است «إِذا جاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ » وقتی مرگ به سراغ انسان می آید، «رَبِّ ارْجِعُونِ * لَعَلِّی أَعْمَلُ صالِحاً فِیما تَرَکْتُ»خدایا این فرصت را دوباره به من بده که من خودم را مطابق دینت و آن چیزی که نیاز است برای بعد از مرگ معماری کنم و گفته می شود:« کَلَّا إِنَّهَا کَلِمَهٌ هُوَ قَائِلُهَا» تمام شد و فرصت گذشت.

از آن طرف وقتی که در قیامت انسان محشور می شود «حتى إذا جاءتهم الساعه بغته» آن زمانی که انسان از قبر بر می خیزد و مرحله حساب می رسد «قالوا یحسرتنا على ما فرطنا فیها» ای وای بر ما ، چه فرصت هایی را از دست دادیم.

می گویند:« و قالوا یا ویلنا هذا یوم الدین هذا یوم الفصل الّذى کنتم به تکذبون» این روز قیامت است، روزی است که خوبان و بدان از هم جدا می شوند و ما آن را تکذیب می کردیم و باور نداشتیم که دنیا فرصتی است برای ساختن آخرت و الآن گرفتار شدیم لذا یکی از اسماء روز قیامت یوم الحسره است، روز پشیمانی، غصه خوردن چون فرصت دنیا را از دست دادیم، دینی و پاک زندگی نکردیم، زاد و توشه برای آخرت جمع نکردیم .

« الفُرصَهُ غُنمٌ » این حیات و دنیایی که ما داریم ، این عمری که ما داریم بهترین فرصت است ، باید قدر بدانیم و الهی زندگی کنیم تا هم در دنیا سعادتمند و هم در آخرت رستگار باشیم و دریغ و پشیمانی و عذاب نبینبم.

 

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.

آغاز دهه فجر پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گرامی می داریم و همچنین یاد و خاطره شهدا و امام شهدا.

انقلاب اسلامی ایران دارای جوهره دینی و اسلامی و در اندیشه تحقق تمدن نوین اسلامی است، به دنبال استقلال کامل کشور، آزادی های مشروع و تحقق نظام حکمرانی جمهوری با جوهره اسلامی است، همان چیزی که خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بر آن توصیه داشتند.

در این سال های پر فراز و نشیب انقلاب کشور با هدایت امام راحل عظیم الشأن و مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای و تلاش همه مسئولان دلسوز و این مردم عزیز در مقابل توطئه های مختلف دشمنان این انقلاب ایستاد، تهاجم سخت نظامی، هشت سال جنگ تحمیلی به طوری که شاید بتوان گفت تمام کشورهای مجموعه جهان استکبار به رژیم بعث کمک می کردند و ما در آغاز انقلاب بودیم و بعد از آن تحریم های اقتصادی که در محاسبات تهاجم اقتصادی در جهان خود عوامل این تحریم می گفتند بی نظیر است در عمر تاریخ این تحریم ها، از آن طرف تهاجم فرهنگی و ادراکی در بدترین شکل خود بر ذهن جوامع و از آن طرف گسترش برنامه های دوری مردم از دین و انقلاب، تهاجم سیاسی در اشکال مختلف مثل فتنه ۸۸، اغتشاشات سال ۱۴۰۱  و بسیاری از طرح های تهاجم سیاسی در جغرافیای حقوقی جهان مثل سازمان ملل و شورای امنیت، بر هم زدن محاسبات خاور میانه، از آن طرف تخریب هندسه امنیتی کشور به هر شکل مثل ترور ها، حملات کور تروریستی در مرزها و جغرافیای ایران، در عرصه علم و فن آوری محدودیت ایجاد کردن برای رشد علمی ایران ، ایجاد زمینه های تزاحمات و تعارضات قومی و مذهبی در ایران، اخلال در رشد اقتصادی ایران، ببینید یک کشور که تازه انقلاب کرده این طور مورد هجمه جهان استکباربه سرکردگی آمریکا قرار می گیرد، بد عهدی و بی تعهدی پیرامون پیمان هایی که می بستند مثل برجام، برخی از محاسبه گران در حوزه تحلیل های سیاسی بر این مبنا قائل هستند که اگر برخی از این ها در کشوری ایجاد می شد آن کشور سقوط می کرد اما عنایت خداوند، رهبری امامین انقلاب، تلاش مسئولان دلسوز و مردم عزیز ایران همه توطئه ها را شکست داد.

طبیعی است که با این هجم تهاجم در کشور کمبودهایی احساس بشود، ضعف هایی مشاهده شود، با این هجم شدید تهاجم این امور است. از آن طرف کم تجربگی و بی تجربگی و گاهی سوء مدیریت این امور حاصل می شود اما آسیب دیدیم اما موفق شدیم. این پیشرفت ها ، این رشد ها در عرصه های مختلف عمرانی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، علمی در تمامی گونه های علم به ویژه علوم نو پیدا، توسعه در زیرساخت ها، این ها نشان از حرکت رو به جلو و موفقیت است هر چند گاهی با شتاب و گاهی با کندی اما حرکت انقلاب رو به جلو است.

دشمن می خواهد ما را ناامید کند از موفقیت ، ما را ناامید کند از مقاومت، خود را بزرگ جلوه دهد و ما را کوچک لیکن بداند ما بزرگیم، به آینده امید داریم و ان شاءالله این انقلاب به پیشرفت های لازم خواهد رسید و تا ظهور مهدی آل محمد (ص) این حرکت ادامه خواهد داشت و ان شاءالله پیروزی قریب و نزدیک است. شما بدانید، آمریکا بداند، رژیم صهونیستی بداند مردم ایران متحد، یک دل تحت هدایت های مقام معظم رهبری، تلاش مسئولان و وحدت و حمایتی که مردم از این انقلاب خواهند کرد این انقلاب روز به روز قوی تر ، مقتدر تر، مستحکم تر خواهد شد چنان که الآن هستیم و به همین خاطر هیچ کشوری نمی تواند روی میزش گزینه نظامی باشد، نمی تواند ایران را در منطقه نادیده بگیرد، نمی تواند قدرت ایران در جغرافیای جهانی انکار کند. ایران اسلامی و انقلابی مقتدر پیش خواهد رفت و این وعده خداوند است که:« إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لَا هُمْ یَحْزَنُونَ» و این وعده خداوند است.

پیام مقام معظم رهبری به تمام سطوح مختلف جامعه ایران، مسئولان و مردم، وحدت در سایه ولایت، به هم کمک کردن، همیاری کردن، حرکت کردن جمعی در مسیر انقلاب و امید داشتن و مقاومت کردن برای رسیدن به پیروزی است.

تبریک عرض می کنم حلول ماه مبارک شعبان، میلاد حضرت سید الشهدا، امام سجاد، حضرت ابالفضل العباس (علیهم السلام) ، روز پاسدار، روز جانباز بر همگان مبارک باشد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یک فرصت بی بدیل برای ایجاد قدرت ملی و اقتدار بین المللی است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یک نهاد انقلابی امتحان داده است، تضعیف سپاه حرام است و حمایت از سپاه واجب و نشان عقلانیت مدیریتی است.مردم ایران قدردان سپاه و بسیج هستند و صمیمانه تشکر می کنیم از این مجموعه انقلابی و امیدواریم همواره موفق و موئد هم در سطح ملی و هم در سطح استان باشند.

توصیه می کنم به مسئولان عزیز که مشکلات جانبازان بسیار گرانقدر عنایت داشته باشند و حل کنند و جانبازان هم با تمام وجود همان طور که در دفاع مقدس ایثار کردند ، آماده شهادت بودند الآن نیز حمایت از انقلاب می کنند و مسئولان هم باید قدر آن ها بدانند و حمایت از آن ها در همه امور بنمایند.

نکته دیگر در رابطه با ایام ماه مبارک رمضان و نوروز است. استان بوشهر یکی از استان های مهم گردشگری است به ویژه در ایام نوروز و چند نکته است که باید دقیقاً مراعات شود.

یکی گسترش زیرساخت های مناسب جهت میزبانی، اسکان آن ها، مدیریت تغذیه آن ها، شرایط بهداشت آن ها باید دقیقاً با یک نقشه آمایشی خاص تنظیم برنامه شود و این زیرساخت ها تأمین شود. چند برابر جمعیت استان در آن ایام کوتاه وارد در استان می شوند و بالطبع باید استان خیلی در این عرصه در زیرساخت ها تلاش کند و تجربه لازم هم داریم ما اما در شرایط کنونی که در محضر مبارک شما هستم درصد تأمین زیرساخت ها نسبت به نیاز بسیار پایین است و در این رابطه ان شاءالله تدابیری هم استاندار محترم و هم فرمانداران محترم ، هم معاونت گرانقدر عمرانی، شهردارها اندیشیده اند ، ان شاءالله عنایت کنند که هم در زمان آن اوج و نرخ بالای ورود مسافرین و هم بعد از آن مورد استفاده قرار بگیرد و دچار مشکل و بحران نشویم.

دیگری هم مسأله فرهنگی آن زمان است. عنایت کنند مسئولان حتماً هر پروژه ای در این زمینه دارند پیوست فرهنگی داشته باشد . فرهنگ جوهره حیات انسان است، فضایی را فراهم کنند. من صمیمانه تشکر می کنم از این گروه های جهادی فرهنگی به ویژه خانم ها، حوه های علمیه، روحانیت، هیئات مذهبی، ادارات فرهنگی ، این ها تلاش کنند مثل سال های قبل بلکه بالاتر و کارهای فرهنگی را انجام دهند تا فضایی آماده شود که بوشهر به عنوان یک مرکزی که دارای زیرساخت های پذیرایی از مسافران در حد شایسته و هم از جهت فرهنگی . همان طور که جوهره این استان فرهنگی است آن نماد فرهنگی هم در آن ایام داشته باشد و هدیه فرهنگی مردم بوشهر به جامعه ایران این شرایط دینی باشد به ویژه که ما در ماه مبارک رمضان هستیم.

نکته آخری که عرض می کنم وضعیت آب استان است. تلاش های بسیاری شده از تدوین و نقشه راه و سند تأمین آب شرب استان در سال ۹۲ و تلاش هایی که همه مسئولان کرده اند اما با تمام این تلاش ها که قدردان هم هستیم هنوز ما دچار چالش آب شرب به ویژه در تابستان هستیم گاهی هم مواقعی در طول سال به خاطر مشکلاتی که پیش می آید در شبکه توزیع این مشکلات داریم. ما هم نیاز داریم به بازسازی شبکه توزیع و هم مرکز تولید آب از دریا، آب شیرین کن ها، آب هسته ای و استفاده از ظرفیت هایی که مصوب است در کشور که از مراکز خارج از استان آب تأمین کنیم و به ما آب داده شود اما ما باید رویکردی داشته باشیم که آب استان از درون استان تأمین کنیم و این از موازین ابتدایی پدافند غیرعامل است . اگر استانی آبش از استان دیگر باشد یعنی شریان حیاتش دست خودش نیست، عنایت داشته باشند مسئولان به طور ویژه آب شرب را تأمین کنند و در رابطه با آب کشاورزی و صنعتی هم عنایت ویژه داشته باشند.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.