جهان استکبار به دنبال تفرقه افکنی و ایجاد اختلاف قومی و مذهبی بین مسلمانان می باشد

حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 19 فروردین ماه :

«بسم الله الرحمن الرحیم»

 

خطبه اول

ابتداً تبریک عرض می کنم حلول ماه مبارک رمضان به همه شما و شکرگزار به درگاه خداوند هستیم که به ما توفیق داد که ضیافت الهی اش را درک کنیم و از نعمات و و فیوضات آن بهره‌مند شویم به همین خاطر در خطبه اول پیرامون یکی از مهمترین اعمال در این ماه بلکه مهمترین سخن می گوییم.

امیر مؤمنان امام علی بن ابی طالب (ع) از ساحت مقدس رسول خدا خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) پرسیدند:« مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ؟» یعنی در این ماه کدام یک از اعمال والاترین، ارزشمندترین است. بسیاری از اعمال در این ماه ارزش دارد، حضرت سؤال کرد بهترین کدام است، فرمودند :« الْوَرعُ عَن مَحارمِ الله» ورع از محارم خدا.

این خطبه را پیرامون این موضوع و برخی از مصدایق آن قرار دادیم.

ورع یعنی پرهیزگاری تام و تمام از ارتکاب گناه و هر چیزی که شبهه گناه در آن می باشد. فرق آن با تقوا این می باشد که تقوا یعنی پرهیز از گناه اما ورع یک درجه بالاتر است و یا از درجات بالای تقوا می باشد، یعنی ورع مهمتر و بالاتر است. در تقوا انسان پرهیز از گناه می کند اما در ورع آن چنان خود را نگه می دارد که هم از گناه پرهیز می کند و هم از چیزی که بوی گناه می دهد، رگه ای از گناه دارد. لذا امیر المؤمنین فرمود:« الورع ، الوقوف عند الشبهه» شبهه گناه هم در آن وجود داشته باشد. مالی است و شبهه ای دارد که نکند مخلوط به حرام باشد و یا از حرام به دست آمده کسی که ورع دارد استفاده نمی کند و لذا ماه مبارک رمضان بهترین عمل یک ماه انسان مراعات ورع از محارم الله داشته باشد و گناه نکند و چیزی که شبهه گناه در آن می باشد مرتکب نشود.

محارم خدا چه چیزهایی می باشند؟، چیزهایی هستند که اگر بشکند حرمت خداوند را انسان از بین برده است. خداوند برخی از چیزها را از بین برده است مثل غیبت، دروغ، مثل مال مردم خوردن، مثل آبروی کسی بردن، این ها حریم های الهی هستند و اگر کسی گناه کرد حرمت خدا را شکسته، یعنی خداوند فرمان داده این کار نکنید و انسان رفته و این کار را انجام داده. بهترین عمل در این ماه ساحت مقدس رسول خدا فرمودند:« الْوَرعُ عَن مَحارمِ الله » انسان محکم بر خودش مدیریت کند، مسلط باشد و به هیچ صورت گناه نکند و هر چیزی شبهه و شباهتی به گناه دارد آن را مرتکب نشود، این بهترین عمل است.

یکی از این محارم الله که امروز در این مورد صحبت می کنم گمان بد، قضاوت غلط و برخورد نا مناسب مترتب بر همین گمان بد و قضاوت های غلط با دیگران می باشد . در قرآن می فرماید: « یا ایها الذین آمنو اجتنبوا کثیراً مِن الظّن انّ بَعْضَ الظّنِ اثمٌ» می فرماید ای مؤمنان پرهیز کنید از گمان بد کردن به هم، گمان بد به هم نبرید، سوءظن به هم نداشته باشید که برخی از این سوءظن ها گناه است و شما می دانید گناه در رابطه با فعلی است، انسان غیبت کند، فعلی را انجام دهد اما این قدر این گمان بد، که کاری ذهنی است قوی است که خداوند می فرماید « انّ بَعْضَ الظّنِ اثمٌ» گناه است.

مثلاً چیزی در زندگی مفقود شده و انسان گمان می کند که سرقت شده است و بعد می پندارد که فلانی آن را برده است، قضاوت می کند با این گمان بد و مترتب با آن حرف می زند، بیان می کند، گاهی می گوید فلانی مالمان را برده و گاهی می گوید احتمال می دهد و آبروی آن فرد را می برد و بعد متوجه می شود آن چیزی که مفقود شده سرقت نشده و آن آقا هم سارق نبوده بلکه در جایی پنهان بوده و او نمی دانسته، حالا چگونه می خواهد آبروی آن فرد را جبران کند، اگر آبروی کسی رفت جمع کردنش مشکل است ، گاهی مواقع خبری به انسان می دهند در رابطه با همسر، در رابطه با شوهر، پدر و مادر، همکار، در رابطه با رفیق، فردی در جامعه، این شخص که می شنود گمان بد مترتب بر این خبر می دهد به آن شخص و بر همان اساس در رابطه با آن فرد قضاوت می کند و بعد می خواهد برخورد کند، می رود صحبت می کند در رابطه با شخص و گاهی در رابطه با همسر ، پیش آن قوم، پیش آن فرد و گاهی با همکار اداری و گاهی شخصیتی اجتماعی و بعد متوجه می شود که اشتباه کرده است.

ساحت مقدس رسول خدا (ص) می فرماید «  کَفی بِالْمَرْءِ جَهْلاً اَنْ یُحَدِّثَ بِکُلِّ ما سَمِعَ» می فرماید کفایت می کند برای یک انسان که مهر دروغگویی به پیشانیش بزنند، این که هر چیزی ، شایعه ای، مطلبی که شنید برود و بیان کند، گاهی اوقات اساس خانواده ها بخاطر همین حرف ها شکسته می شود و طلاق صورت می گیرد. یک خبر غلط که احتمال دارد از باب کینه آن حرف زده شده باشد به فردی از خانواده زده باشند، او هم باور می کند، ظن بد پیدا می کند ، بیان می کند، تشنج حاصل می شود، پیوندها و خانواده دچار مشکل می شود، بسیاری از این طلاق ها بر اثر همین امور حاصل می شود، خیلی از رفاقت ها و پیوند های خانوادگی بخاطر همین مسائل دچار بحران می شود.

بنابراین باید انسان نسبت به جامعه ایمانی و اسلامی خودش حسن ظن داشته باشد، پندار صحیح داشته باشد مگر اینکه علم و یقین برای او حاصل شود. انسان نباید گمان بد به خانواده خود داشته باشد، به فرزندان خود، محیط کاری خود و جامعه خود داشته باشد و اگر کسی هم آمد و تزریق کرد این گمان بد به ذهن انسان باید بدانیم فردی که آمده و این حرف زده اولین گناه در این مجموعه انجام شده و مترتب بر فعل گناه که نباید فکر ما مترتب شود، آن مشکل دارد و او غیبت کرده، تحریف کرده و به همین جهت است اگر می خواهیم یک محیط سالم داشته باشیم و خانواده ای خوب داشته باشیم حریم های خانوادگی با گمان های بد شکسته نشود، به حرف های دیگران که موجب می شود ما قضاوت غلط در رابطه با دیگران، خانواده ، محیط کار و اجتماعی داشته باشیم، به آن اخبار توجه نداشته باشیم، اهمیت ندهیم چون اگر این فکر به ذهن ما آمد و مستقر شد و گمان بد شد خودش گناه است و از آن طرف اگر عمل کردیم بر اثر آن فکر غلط، مثلاً غیبتش کردیم، برخورد قضایی با او کردیم، در محیط کاری تخریبش کردیم، تمام این امور گناه و حق الناس است و شما می دانید حق الناس خداوند می فرماید و در احادیث هم داریم که حق الناس بسیار بسیار مهم است. خداوند از حق خود می گذرد اما حق الناس به گردن مردم است و او باید بگذرد. در احادیث هم داریم خداوند حق الناس را مقدمه حق خود قرار داده و کسی که حق الناس را مراعات می کند می تواند حق الله هم مراعات کند.

خدایی ناکرده اگر کسی مرتکب این امور شده، ماه مبارک رمضان است، اول پوذش و توبه از خوادند بخواهد و بعد حلیت بطلبد و اگر در محیطی صحبت کرده برود تصحیح کند و جبران کند که خدایی ناکرده حق الناسی روز قیامت به گردن او نباشد.

 

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.

مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (دامت برکاته العالیه) در شعار سال یکی از مهمترین ارکان پیشرفت بیان کردند و آن تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین. منظومه تمدن به ویژه حوزه اقتصاد تمدنی بر مدار دانش است و اگر منظومه اقتصاد بر اساس دانش حرکت کند، آن اقتصاد پیشرفت می کند، تولیدات پایدار، مؤثر و مفید، ایجاد اقتدار اقتصادی و قدرت بالای رقابت بین المللی می کند و از آن طرف اشتغالزایی هم پایدار و هم کارآمد می کند. اما اگر اقتصاد بر اساس دانش نبود، پیشرفت تمدن بر اساس دانایی محوری و علم پایگی نبود قطعاً ان حرکت دچار سقوط و حرکت های جاهلانه خواهد بود و به همین خاطر مقام معظم رهبری بر عنصر دانش بنیانی و تولید که رکن اصلی حرکت اقتصادی و اشتغال آفرینی که حضور منابع انسانی که از ارکان اقتصاد است در این عرصه سخن گفت.

در محفل قرآنی ماه مبارک رمضان مطالب بسیار مهمی بیان کردند که باید سرلوحه فعالان عزیز قرآنی قرار بگیرد.فرمودند پیشرفت قرآنی بسیار بعد از انقلاب قابل توجه است. فرمودند تلاوت یک هنر است ولی باید این هنر در خدمت دعوت الی الله قرار بگیرد یعنی قرائت با همه زیبایی ها باید اثر آن هدایت باشد چون قرآن هدیً لناس است یعنی قرائت برای قرائت نباشد، زیبایی و هنرمندی در قرائت نباشد برای قرائت تنها باشد و باید اثر هدایتی داشته باشد. فرمودند که مساجد ما باید در عرصه فعالیت های قرآنی ارتباط با هم داشته باشند و مراودات قرآنی داشته باشند، مساعدت های قرآنی با هم داشته باشند که توازن و حرکت رو به جلو در عرصه پیشرفت قرآنی بیشتر حاصل شود.

موضوع دومی که مطرح می کنم شهادت دو روحانی عزیز و مجروح شدن درگری در حرم حضرت ثامن الحجج توسط یک مزدور جهان استکبار است. جهان استکبار به سرکردگی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس به دنبال تشنج، بحران، تفرقه و جنگ های قومی و مذهبی در منطقه ما هستند. آن ها به دنبال این هستند که جهان اسلام را دچار بحران داخلی، جنگ ها و آشوب های داخلی کنند چنانی که شما در اوکراین می بینید، اینجا هم به دنبال این هستند که بین برادران اهل سنت و شیعه اختلاف ایجاد کنند، بین دو کشور برادر و مسلمان، افغانستان و ایران اختلاف و تشنج ایجاد کنند همان طور که شما دیدید در جریان جنگ در سوریه کشورهای اسلامی را به جان هم انداخت، جهان استکبار به دنبال این می باشد. عملیاتی انجام می دهند که مقدمه و توطئه همان اندیشه است که بتوانند در جهان اسلام ایجاد بحران و تشنج کنند.

مقام معظم رهبری به همگان هشدار داد که مواظب و هوشمند باشید، آن ها به دنبال همین هدف هستند لذا کلیپ ها درست می کنند که قومی، گروهی از مسلمانان علیه مسلمان دیگری هستند که بین آن ها اختلاف ایجاد کنند، یک حرکت جنایتکارانه ایجاد می کنند که این اقوام و مذاهب نسبت به هم دچار بحران و اختلاف شوند. باید سطح هوشمندیمان بالاسات و بالاتر رود که در پس تمامی این جریانات دست آمریکا که تا حد به خون آغشته است و فکر تبعض نژادی رژیم اشغالگر قدس است.

این عزیزان طلبه جهادگر بودند، خدمت به مردم می کردند، در حاشیه های شهر مشهد به فقرا کمک می کردند، یکی از این ها برادر دو شهید هم می باشد و خودش هم جانباز کردند، خدمت می کردند ، چرا متعرض شوند به شخصیتی که دارد خدمت می کند جز اینکه می خواهند حرکت خدمت در ایران متوقف کنند و از آن طرف بین شیعه و سنی اختلاف ایجاد کنند، بین کشور برادرمان افغانستان و ایران اختلاف ایجاد کنند و مترتب بر آن مشکلات زیادی بر منطقه حائز کنند، هدف این است، خیلی هوشمند باشید و توطئه های دشمن را خوب بشناسیم و با این بصیرت و عمل صحیح که آن وحدت و همدلی می باشد این توطئه ها را خنثی کنیم.

نکته سومی که می باشد خدمت به فقرا و نیازمندان در ماه مبارک رمضان است. ماه مبارک رمضان ماه ضیافت الهی است و یکی از بهترین کارها در این ماه خدمت به فقرا در رابطه با معیشت رمضانی آن ها می باشد، افطار، سحری آن ها می باشد، سفره همه ما در این ماه سفر خدا می باشد اما سفره در این ماه سفره ویژه خداوند است چون ماه ضیافت الهی است و هر کس به این سفره ها خدمت می کند، به معیشت مردم به ویژه فقرا و مستمندان بالاخص به اقوام، خویشان، نزدیکان، همسایه ها، هم محلی ها کمک می کند کمک به سفره خدا می باشد و ثواب بسیار زیادی دارد. تا می توانید خدمت به مردم کنید، کمک به زندگی و معیشت مردم کنید، فقرا و مستمندان  و نگذاریم در این ماه و ماه های دیگر به جای مواد غذایی آن ها حسرت ببرند، هر چه می توانید کمک کنید که این ها برای انسان می ماند ، هر چه خدمت کنید می ماند اما آن که خودمان استفاده می کنیم نمی ماند.

مشهور است کاروانی حج می رفتند، سارقین تمام اموالشان را به سرقت بردند، آمدند نزد عالم شهر که نزدیک بود و گفتند که این طور شدیم و ایشان به مردم گفت چه کسی می تواند به این ها کمک کند با این حجم بالایی که اموال بردند، خانمی بلند شد و گفت من کمک می کنم و رفت تمام زیورآلات و اموالی که داشت آورد و به این فقرا داد که دچار بحران مالی شده بودند، حجاج خانه خدا بودند و اموالشان به سرقت رفته بود، این عالم مقداری مکث کرد و چند روز معطل کرد که شاید این خانم پشیمان شود ، چند روز که گذشت این خانم آمد و النگوهای خود را داد و گفت ، چرا شما این کار کردید، گفت آقا من بهشت را دیدم که تمام این زیورآلاتی را که به این حجاج دادم بهشتی بر تنم است جز این دو النگو که یادگار مادرم است ، گفتم من دو النگو داشتم گفتند آن را در دنیا گذاشتی، من آمده ام این دو تا را هم بدهم.« مَا عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ» « مَن نَفَّسَ کُربَهَ مُومِنً فَرَّجَ اللهُ تَعالی عَنهُ کُرَبَ الدُّنیا وَ الآخِرَهِ» کسی که مشکل مؤمنی را حل کند خداوند مشکل دنیا و آخرت او را حل می کند.

من از کمیته حضرت امام، سپاه پاسداران، بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، تمام خیریه ها که در سطح استان فعال هستند، تعداد زیادی بسته های معیشتی برای دورترین نقاط استان برده اند، عزیزان سپاه این همت را دارند، بنیاد علوی، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، خیریه ها، این مردم عزیز ، شما عزیزان ، شما روزه داران و مؤمنان این طور دارید خدمت می کنید و این احسانی که می کنید خداوند هم به شما خدایی احسان خواهد کرد.

مسأله آخری که مطرح می کنم مسأله آب استان است که بارها مطرح کرده ام و سندش هم نوشته شده، آب استان دچار مشکل است، مسئولان عزیز دارند فوق العاده تلاش می کنند، استانداران محترم، مسئولین دارند تلاش می کنند، تلاششان مضائف کنند و مردم هم مواظب باشند، اصراف نکنند و هر چه می توانند کمتر استفاده کنند که به مناطق دوردست آب برسد و مسئولین هم عنایت کنند ان شاءالله به هر شکل ممکن این تابستان، گرم می باشد و آبرسانی کنند و یک زمانی مشخص کنند که ان شاءالله مشکل اساسی آب استان حل شود. این شکلی که می باشد مردم واقعاً معذب هستند.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.