برخورد قانونی با بدحجابی و روزه خواری خواسته همه متدینین است

حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 11 فروردین ماه:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

خطبه اول

در خطبه اول  پیرامون مهمترین کار در ماه مبارک رمضان اندکی سخن بگوییم.

امیر مؤمنان امام علی بن ابی طالب علیه آلاف تحیه و الثناء از خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) پرسیدند که بهترین عمل در این ماه ضیافت الله ، ماه مبارک رمضان چیست؟، فرمودند:« الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ» یعنی دوری، پرهیز، نزدیک نشدن به گناه. م

اه مبارک رمضان ماه ویژه ای است برای سرنوشت انسان، می تواند گذشته را جبران کند، حال و آینده انسان را به نور سعادت و رستگاری رقم بزند، ماهی که خدا رحمتش را واسعه قرار داده برای بندگانش، حالا انسان در این فضای نورانیت و رحمت الهی مرتکب گناه شود یعنی خود را با گناه از رحمت الهی محروم کردن، خود را در باتلاق متعفن گناه ساقط کردن و از باران رحمت و غفران الهی محروم کردن.

در این خطبه پیرامون یکی از عوامل مهم گناه سخن می گوییم و آن گناه زبانی است، گناهانی که زبان مرتکب می شود و علت اینکه این گناه انتخاب شد این است که بیشترین گناه انسان توسط زبان است « أَکْثَرُ خَطَایَا اِبْنِ آدَمَ مِنْ لِسَانِهِ» و از طرف دیگر « اللِّسانُ مِیزانُ الإنسانِ» شخصیت هر فردی را که بخواهید ملاحظه بکنید نگاه کنید که چه سخنی می گوید و چگونه سخن می گوید، اگر دیدید فردی هم خوب سخن می گوید و هم سخن خوب می گوید دارای شخصیت والایی است و اگر دیدید فردی نه خوب سخن می گوید و نه سخن خوب می گوید بدانید این فرد دارای ابتذال شخصیتی است.

چنان گناهان لسانی و بالطبع آن قلمی، چون گاهی انسان با زبان سخن می گوید و زبان عامل بیان منویاتش است و گاهی قلم، گاهیس در فضای حقیقی و گاهی مجازی، در بین خانواده و جامعه زبان سخن می گوید.«لاءُ الانسانِ من الِسانِهِ.»

یکی از گناهان لسانی غیبت است. غیبت از گناهان کبیره است یعنی گناهی است که عذاب و پیامد آن جهنم است، گناهان کبیره یکی از ویژگی هایشان این است، غیبت یعنی شخصی پیرامون فردی در زمان عدم حضورش مطلبی بیان کند که آن فرد دوست ندارد بیان شود، این غیبت است.

خداوند در قرآن می فرماید:« لَا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضًا أَیُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا » خداوند می فرماید ممنوع است کسی غیبت کسی را بکند، آیا دوست دارید فردی از شما گوشت برادر خود را بخورد، غیبت یعنی این.

حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) می فرماید در شب معراج که من را به آسمان عروج دادند مرور کردم به یک روحی «مَرَرْتُ لَیْلَهً أُسْرِیَ بِی عَلَى قَوْمٍ یَخْمِشُونَ  وجوههم بأظفارهم» این ها صورتهایشان را با ناخن همین طور مجروح می کردند و مرتب به خود می زدند «فَقُلْتُ یَا جَبْرَئِیلُ مَنْ هَؤُلاَءِ فَقَالَ هَؤُلاَءِ اَلَّذِینَ یَغْتَابُونَ اَلنَّاسَ وَ یَقَعُونَ فِی أَعْرَاضِهِمْ» این ها چه کسانی هستند که این طور خود را عذاب می دهند، این ها کسانی هستند که غیبت مردم می کردند و آبروی مردم را می بردند.این چنین پیامد های ناگوار دارد.

باز آن حضرت فرمودند:« مَنِ اغتابَ مُسلِما أو مُسلمَهً لم یَقبَلِ اللّه ُ صَلاتَهُ و لا صیامَهُ أربَعینَ یَوما و لَیلهً» هر کس غیبت انسان مسلمانی کند چه مرد و چه زن، اگر کسی غیبت بکند این چنین ۴۰ شبانه روز خدا اعمال او را قبول نمی کند، یعنی یک ماه رمضان را از بین می برد غیبت و ده روز دیگر هم اضافه ، ۴۰ شبانه روز این غیبت اعمال انسان را تباه می کند، این کلام رسول خدا است.

فرمود یک راه وجود دارد برای نجات: مگر اینکه آن فردی که غیبتش شده فرد غیبت کننده را ببخشد، این فرد بخشش بخواهد و او ببخشد وگر نه اگر این صورت نگیرد و آن فرد بمیرد فرد غیبت کننده عذاب الهی که بیان شد و اعمالش که نابود خواهد شد دچار خواهد گردید.

این در رابطه با غیبت.

گاهی فرد مبتلا می شود به تهمت و بهتان . تهمت و بهتان یک فرق دارند، بهتان یعنی شخصی چیزی را به شخص دیگر نسبت بدهد که در او نیست و مبرا است و می داند آن فرد این چیز را ندارد ولی بهتان به او می زند، خدایی ناکرده نسبت دزدی بزند به کسی و بداند که آن فرد مبرا است ، می داند او مبرا است. تهمت یعنی همین ، نسبت بدهد به او چیزی که در آن نیست ولی منشأ این که این تهمت می زند فکر غلطش است لذا آن فرد را متهم می کند.

خداوند در قرآن می فرماید:« وَ الَّذینَ یُؤْذُونَ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ بِغَیْرِ مَا اکْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتاناً وَ إِثْماً مُبیناً » کسانی که آزار می دهند و اذیت می کنند و آبروی افراد را می برند بدون اینکه در آن ها مشکلاتی باشد به گردن خود یک بهتان گذاشته اند و گناه بسیار روشن و آشکاری است.

حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله علیه آلاف تحیه و الثناء می فرماید: اگر شخصی بهتان زد به زنی، مرد مسلمان و مؤمن و اهل ایمان یا بگوید نسبت به او چیزی که در او نیست در روز قیامت خداوند او را در تلی از آتش نگه می دارد، تلی از آتش اخروی، بر روی این تل آتش که آتش جهنمی است نگه می دارد و او می سوزد تا اینکه شخص فکری به حال خود کند و خود را نجات دهد اگر بتواند و تنها راهش حلالیت طلبیدن از شخصی است که به او بهتان زده است.

بنابراین :« الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ» ماه مبارک رمضان مدرسه عبودیت الهی است و یاد بگیریم بندگی خدا را، زبانمان را کنترل و مدیریت کنیم، این بلایی که انسان را می تواند دچار بحران کند کنترل کنیم و خودمان را مبتلا به گناهی نکنیم که ۴۰ شبانه روز عبادتمان را نابود کند، بهتان و غیبت انسان را دچار عذاب سنگین الهی می کند و اگر چنین کاری شده تنها راهش حلیت طلبی و جبران است و راه دیگری نیست.

 

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.

تسلیت عرض می کنیم رحلت جانگداز ام المؤمنین حضرت خدیجه کبری. شخصیتی که از همان ابتدای اسلام به عنوان اول زن مسلمان در کنار پیامبر قرار گرفت و شکوهی از مجاهدت و ایثار از خود نشان داد که ثمره این وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) ،سختی های اقتصادی را به جان خرید، مشکلات اجتماعی را به جان خرید برای اعتلای اسلام و در کنار پیامبر خود ، رهبر خود با تمام وجود مقاومت کرد در مقابل هجمه های مختلف سخت و نرم و ثمره آن اعتلای اسلام و مسلمین شد و ساحت مقدس رسول خدا همیشه به نیکی از او یاد می کرد.

همچنین میلاد حضرت کریم اهل بیت در نیمه ماه مبارک رمضان تبریک عرض می کنم، شخصیتی که ساحت مقدس رسول خدا فرمود: « اللّهُمَّ إنّی اُحِبُّهُ فأحِبَّهُ ، و أحِبَّ مَن یُحِبُّهُ»من خدایا او را خیلی دوست دارم و شما هم او را دوست بداریم و هر کس او را دوست دارد شما نیز او را دوست بدارید و این یکی از طرق محبوبیت الهی انسان نزد خدا است، محبت به کریم اهل بیت.

روز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران گرامی می داریم. روزی که انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با رفراندوم مردمی با یم رأی قاطع ، بالای ۹۸ درصد مردم بزرگ ایران به جمهوری اسلامی ایران آری گفتند و این حماسه بزرگ را آفریدند که دو نکته در اینجا بسیار مهم است که در بسیاری از انقلاباتی که انسان مطالعه می کند به ویژه انقلابات جهان معاصر، هیچ کدام از انقلابات رفراندم برگزار نشد که ای مردم چه حکومتی می خواهید و این تدبیر بزرگ حضرت امام بود که نوع انتخاب نظام مدیریت کشور را در اختیار مردم گذاشت و همه مردم رأی به جمهوری اسلامی دادند.

نکته دوم که بسیار متفاوت کرده این انقلاب را با انقلابات جهان معاصر این است که آن مردم بودند که وارد صحنه شدند با هدایت های رهبریت عظیم الشأن. مردم آمدند، رأی دادند و این مردم بودند که آمدند پای انقلاب ایستادند و آری گفتند و الآن نیز این طور است، مردم پای این نظام ایستاده اند، پای این انقلاب ایستاده اند، مطیع مقام معظم رهبری هستند و با تمام وجود از این انقلاب دفاع می کنند.

دشمن با تمام تهاجمات سخت نظامی و تروریستی، تهاجمات مختلف نرم، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، حتی حوزه های علم و فن آوری به این مملکت حمله کرده اما هدایت های رهبر عظیم الشأن انقلاب و ولایتمداری مردم، در صحنه بودن مردم نگذاشتند این نعمت انقلاب دچار خدشه شود، تمام دشمنان یکی پس از دیگری شکست خوردند و این انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است که پابرجا است و پیش می رود و این انقلاب به دست مهدی آل محمد (ص) روحی فداء خواهد رسید و این آغازی است برای شکوه ظهور، انقلاب اسلامی ایران آغازی است برای شکوه ظهور آن حضرت.

موضوع دیگری که قابل توجه است در رابطه با حجاب و عفاف است. مسئولیت مستقیم عفاف و حجاب الآن در ساختار مدیریت اجتماعی نظام به دست وزارت محترم کشور است و در استان ها و در شهرستان ها به دست عزیزان ما در استانداری و فرمانداری است و تلاش خود را نیز می کنند.

وزارت کشور اخیراً یک بیانیه صادر کرد ، ما تشکر می کنیم از همه زحماتشان و عنایاتشان ولی یک نکته را متذکر می شویم که نکند خدایی ناکرده بسنده شود به همین مقدار از بیانیه و صحبت، باید طراحی و برنامه ریزی هم در حوزه ستادی شود و هم عملیات میدانی. همه مؤمنان، مردم، خانواده ها الآن واقعاً گله مند هستند، عفاف و حجاب حکم قطعی خداوند است و تخطی از آن جایز نیست و در صحنه جامعه باید این موضوع مراعات شود. مسئولان این عرصه باید کاملاً یه وظیفه قانونی خود، مردم یک کلمه فراتر از قانون نمی خواهند و به کمتر از قانون هم راضی نیستند، مسئولان باید مراعات کنند. برخی الحمدلله جدی هستند و برخی متأسفانه خیر و این معنا باید حسب دستورات ریاست محترم جمهور و تذکرات جدی مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای.

و همچنین روزه خواری، متأسفانه دیده می شود، حکم خدا است که علناً در ماه مبارک رمضان هر کس به هر دلیلی که نمی تواند روزه بگیرد در مجمع عمومی مردم روزه خواری نشود ولی متأسفانه می بینیم و این را باید ساماندهی شود، قانون است و ابلاغ شده، این را ان شاءالله عنایت داشته باشید.

تشکر و قدردانی هم می کنم از گروه های مردمی ، گروه های خواهر و برادر، صحنه های بسیار زیبایی می بینیم توسط همین مردم، مسئولینی که پای کار هستند اما برخی که کم کاری می کنند کم کاری در مراعات دین خدا می کنند، مواظبت کنند. مسئول نباشند و به گردن خود چیزی نگذارند، این انقلاب انقلابی است که خون شهدا پای آن است . الآن در همین جلسه ما خانواده های شهدای بسیاری وجود دارد ، در جامعه ما این چنین است، مردمان مؤمن و متدین بسیار هستند و خدایی نکند با عدم مراعات قانونی ضوابط نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدشه ای به این انقلاب وارد آید.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.