با متخلفین اقتصادی داخلی برخورد قاطع و بازدارنده شود.

حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 2 دی ماه:

 

«بسم الله الرحمن الرحیم»

خطبه اول

در خطبه اول بنابراین گذاشته ایم که از راه خدا سخن بگوییم، راهی که خدا با ماست و ما هم با خدا هستیم، راه قرآن و سیره خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت است.

یکی از آموزه های مهم سبک زندگی اسلامی فرهنگ پایگی خانوادگی است.

خانواده کوچکترین کانون جمعیت در جامعه است که منشأ بسیاری از تحولات در کلان جامعه می شود. اساساً جامعه مجموعه ای است از خانواده ها بنابراین خانواده ریشه و اساس جامعه است و به این خاطر است که اگر خانواده ها دارای شاخصه های والای اسلامی و انسانی باشند جامعه نیز به همان شکل تحقق پیدا خواهد کرد و اگر خانواده ها دچار چالش های گوناگون باشند جامعه نیز دچار همان چالش ها خواهد شد و به همین خاطر است که ادیان الهی به ویژه اسلام بر روی تعالی عنصر خانواده بسیار تأکید کرده و بیان داشته در قرآن «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ ناراً» ای مؤمنان خود و خانواده خویش را از آتش انحراف و عذاب الهی حفظ کنید و دور نگه دارید.

خانواده گاهی بی اساس است و هیچ اساسی ندارد، پدر و مادر و فرزندان زندگی می کنند و هیچ مبنایی در آن نیست و این خانواده بعد از مدتی به دلیل نداشتن پایه ها و اساس و یک هندسه منظم دچار فروپاشی خواهد شد. پدر یک گونه فکر می کند، مادر یک گونه فکر می کند، بچه ها یک طریق می روند و والدین به طریقی و این رها بودن نظام خانواده خانواده را دچار تلاشی خواهد کرد.

اما برخی از خانواده ها دارای پایه و اساسی هستند، برخی از خانواده ها پایه و اساس آن ها وضعیت معیشتی، تأمین معیشت و تدبیر در حوزه اقتصاد است. پدر، مادر، فرزندان درآمدی به دست بیاورند و زندگی کنند و این اساس است و به این خاطر تلاش می کنند یعنی خانواده اقتصاد پایه می شود و این اقتصاد پایگی مشکلات معیشتی را بر طرف می کند اما مشکل شخصیتی، فکری، اندیشی، مشکل تعاملات اجتماعی، نوع برخورد فرزندان با والدین و بالعکس و رفتار در این خانواده با خویشان و جامعه و با دین و دیانت مشخص نمی کند و لذا تلاششان برای ارتزاق و به دست آوردن درآمد است، دارا شدن خانه و زندگی و ماشین و اما در عرصه های اندیشمندی و فرهیختگی و ساختار سازی شخصیت خود و فرزندان این خانواده دچار ضعف های جدی است و بعد از مدتی این خانواده خود فرزندان با والدین ، فرزندان با هم، زن با شوهر دچار تعارض منافع خواهند شد چون نگاهشان اقتصادی است. زن به شوهر می گوید شما باید این قدر به من بدهی، این ها به نام من بکنی ، شوهر می گوید تو باید کار کنی، فرزندان مرتب هزینه بر خانواده تحمیل می کنند، بزرگتر شد می گوید این چیز برای من و این برای آن و خانواده از هم می پاشد و بعد از مرگ پدر نزاع بر سر میراث جدی می شود و اختلافات ایجاد می شود و پراکندگی و کار به قهر و جدایی می کشد.

اما خانواده اسلامی، خانواده فرهنگ پایه است و خانواده ای است که بر اساس ایمان به خدا و بر اساس تقوا، زندگی بدون گناه و بر اساس اخلاق تعاملات بسیار انسانی فی ما بین اعضای خانواده تشکیل می شود. در این فرهنگ پایگی احترام والدین فوق العاده است، توجه به فرزندان بی نظیر است، زندگی ایمانی، خود در محضر خدا دیدن، تلاش برای تأمین بر اساس دین که وظیفه برای پدر خدا ایجاد کرده تأکید شده، زندگی زیبا در کنار هم، خدمت به هم و این بر اساس فرهنگ اسلامی است. گذشت، فروتنی، ادب ، این فرهنگ اسلامی است. و به همین خاطر است که خانواده فرهنگ پایه هم دنیا دارد و هم آخرت. همه نگاه می کنند که بر اساس ایمان الهی باید ساختار اعتقادی خانواده و اعضای آن چه باشد ، در عرصه های رفتار های زندگی، زندگی باید بر مبنای دوری از گناه باشد، انجام واجبات و ترک محرمات باشد، در رابطه با اخلاق خود برای دیگران دیدن باشد در خانواده و در عرصه تأمین معاش همه کوشش کنند تا خانواده دچار بحران مالی نشود، تحصیلات عالیه، این نگاه خانواده فرهنگ پایه است  و به این جهت است که خانواده ای که فرهنگ پایه است موفق است.

اما شما می بینید یک برخی از خانواده ها برای همه چیز تلاش می کنند، شبانه روز کار می کنند که تأمین معاش کنند، مواظب تغذیه، بهداشت و درمان هستند، کوشش می کنند خانه ای به دست بیاورند و این بسیار عالی است اما مواظبت و مهندسی نمی کنند نوع فکر و اعتقاد خانواده را، همه چیز فراهم می کنند اما آن چیزی که اساسی است فراموش می کنند. الآن راهزن های اندیشه ها در جهان بسیار است، با این فضای مجازی، فکر های غلط، اندیشه های نا مناسب، ترویج فرهنگ غیر انسانی فراوان است و یک خانواده گذشته از اینکه تأمین معاش می کند، حوزه تحصیل را مدیریت می کند باید آن پایه اساسی خانواده که استحکام خانواده بر آن است، فرهنگ را مدیریت بکند.

ما مواظب هستیم بچه ما غذای مسموم نخورد اما هیچ وقت ملاحظه نمی کنیم که افکار مسموم در وجود او نرود لذا باید خیلی مواظبت کرد خانواده اسلامی، خانواده فرهنگ پایه است، خانواده ای فرهیخته، با شخصیت ، مشتاق دیانت، مشتاق اخلاق و با ایمان به خدا، تعامل بسیار خوب، در مسیر تعالی و رشد و مواظبت کردن که آفت ها به این خانواده ها سرایت نکند.

اگر این طور باشد دیگر فرزندان خودشان را در کنار پدر و مادر می دانند و بالعکس، الآن یکی از مشکلات جدی خانواده این است که فرزندان با پدر و مادر فاصله دارند و نزدیک نیستند و همین که توان پیدا کردند وارد جامعه شوند فاصله جدی با پدر و مادر می گیرند و دچار مشکل جدی می شوند.

این است که خانواده اسلامی خانواده ای است که پدر و مادر توجه جدی به حوزه فرهنگ و نوع اعتقادات و آداب، روش های زندگی برای خانواده و فرزندان دارد.

 

خطبه دوم

در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.

در عرصه های اقتصاد همواره دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کوشش کرده اند که تحریم، ایجاد تنگنا، اخلال و تا توان دارند ایجاد مشکل اقتصادی برای ایران کنند و این کار دشمن است و طبیعت دشمن نیر این چنین است و این ما هستیم که باید با برنامه دقیق اقتصاد مقاومتی در مقابل تهاجم اقتصادی دشمن هم مقاومت کنیم که تحریم ها آسیب نزند و ما را شکست ندهد و هم بتوانیم اقتصاد خود را شکوفا کنیم و این نیاز دارد به برنامه ریزی، مدیریت، نظارت و برخورد قاطع با متخلفینی که ضرر و زیان به منظومه اقتصاد کشور و جامعه می زنند.

یکی از نکاتی که الآن مردم گلایه دارند وجود گرانی های کاذب است. گرانی کاذب یعنی گرانی که از عرصه ذات اقتصاد تولید نمی شود بلکه به خاطر سودجویی، به خاطر ازدیاد ثروت توسط گروهی اندک تولید می شود و این هم به نظام و هندسه اقتصادی کشور لطمه می زند و هم تخریب جدی وضعیت معیشت مردم خواهد داشت.

اینجا است که مردم عزیز از مسئولین محترم این تقاضا دارند که ما همان طور که در دفاع مقدس با جان در مقابل تهاجم سخت و نظامی دشمنان ایستادیم در مقابل تهاجم اقتصادی آن ها هم می ایستیم، آن چیزی که کار دشمن است مقاومت می کنیم اما آن گرانی هایی که توسط اخلال گران داخلی است توقع داریم با این افراد برخورد قاطع شود.

شما می بینید که بدون هیچ تغییر کیفی، بدون هیچ تأثیرات عرصه اقتصاد یک کالا چندصد میلیون، گاهی چند ده میلیون قیمت بالا می رود، برخی از یک کالا به یک باره نوسان قیمت پیدا می کند و به سمت بالا می رود ، از آن ها می پرسی چرا این طور شد؟، توجیح می کنند که فلان بالا رفته و بعد از آن که آن پایین می آید قیمت باز یر جای خود است و پایین نمی آید و این صحیح نیست و نیاز است برای توازن در عرصه عرضه و تقاضا تولید گسترده شود، مسئولان برای اصحاب تولید را فراهم کنند که تولید با کیفیت بالا برود، حمایت کنند از جوانان و تولیدگران و از آن طرف عرضه طوری نباشد که سیستم دلالی آن ها را از کشاورز به قیمت ارزان بخرد و چند برابر به مردم بفروشد. الآن برخی از صیفی جات و این ها وقتی پای زمین کشاورز هستید قیمت را خیلی پایین می بینید اما وقتی وارد عرضه مردمی می شود قیمت چندین برابر می شود و این به خاطر همین واسطه گری است و اینجا باید نظارت به شکب دقیق صورت بگیرد، طوری عرضه شود که ارزان به دست مردم برسد و از آن طرف نظارت شود که با متخلفین برخورد بازدارنده شود نه برخوردی که بگوید من چند میلیون سود کردم و حالا مقداری هم جریمه دهم طوری نیست، این توقع مردم است. الحمدلله مملکت ما این همه امکانات کشاورزی و خدمات اقتصادی مردمی دارد و این نیاز است در رابطه با تولید و عرضه و نظارت و حمایت و برخورد قاطه با متخلفین اقتصادی تدبیری و تحولی جدی صورت بگیرد، این درخواست مردم است.

تشکر و قدردانی می کنم از بسیج هنرمندان ایران که الحمدلله در خط مقاومت هنری توانستند کارهای خوبی انجام دهند در مقابل تهاجم هنری دشمنان و قدردانی می کنم از برگزار کنندگان جشنواره هنری بسیج در استان بوشهر، این جشنواره ملی.

نکته دیگری که عرض می کنم در رابطه با فرهنگ فاطمی که امام راحل عظیم الشأن فرمودند حضرت زهرا (س) اساس و الگوی فرهنگ بانوان است بلکه ساحت مقدس مهدی آل محمد (ص) فرموده اند که الگوی من نیز می باشد. فرهنگ فاطمی برای زنان جامعه اسلامی و ایران یک اساس برای رشد و رسیدن به کمالات است.

از ویژگی های فرهنگ فاطمی دیانت و دینداری است، ولایتمداری است نسبت به رهبریت، مجاهدت در راه خدا می باشد و صیانت از مقام عالی و عرشی زن، زن واسطه فیض آفرینش انسان است، مادر واسطه فیض آفرینش انسان است و همچنین مقامی خداوند به زن عطا کرده و لذا یکی از ویژگی های حضرت زهرا صیانت از مقام والای زن است که یکی از تجلی های آن عفاف و حجاب است. عفاف و حجاب یک موضوع مسلم دینی ، شرعی، انسانی برای صیانت از مقام زن می باشد و به همین جهت است که باید مقام زن را گرامی داشت، در خانه مادر اساس خانواده است، تمام نگاه ها به مادر است و زن در جامعه دارای یک مقام بسیار والا از منظر اسلامی است و لذا خداوند به ساحت مقدس پیامبر، خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) بعد از آنی که به او ابتر می گفتند خداوند به او یک دختر عطا کرد، حضرت زهرا (س) ، این وجود مبارک باید دارای یک حریم، یم عزت ویژه باشد که یکی از عوامل این عزت و صیانت عفاف و حجاب است که باید مراعات شود و من از مسئولان این موضوع و امر که مشخص هستند تقاضا دارم با فرهنگ سازی و مراقبت ها و این نکته مهم که زن جوهره جامعه است ان شاءالله مراعات کنند.

در ادامه مرثیه حضرت زهرا (س).

 

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.