ایران انقلابی و متمدن هیچ گاه زیر بار ذلت آمریکا نخواهد رفت
حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
خطبه اول
در خطبه اول بنابراین گذاشته ایم که از راه خدا سخن بگوییم، راهی که راه قرآن است، راه انبیاء است، راهی است که سیره خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص)، راه نجات و راه کمال است.
یکی از آموزه های سبک زندگی الهی و اسلامی تفکر در عاقبت و انتهای کارها و تصمیماتی است که انسان در زندگی می گیرد.
انسان در زندگی تصمیماتی می گیرد، اعمالی انجام می دهد که همه آن تصمیمات و عملکردها نتایجی دارد که به آن نتایج و نهایت تصمیم و عمل عاقبت گفته می شود. به همین خاطر است تصمیمی صحیح است که عاقبتش موفقیت باشد، سقوط نباشد، ضرر و زیان نباشد و عملی درست است که نتیجه آن موفقیت باشد و شکست نباشد و به همین خاطر است که در متون فاخر دین ، قرآن و روایات پیرامون تفکر در عاقبت تصمیم و عمل بسیار مورد تأکید قرار گرفته.
گاهی مواقع است یک برنامه، یک پیشنهاد، یک ایده که به ذهن انسان می آید ظاهر ابتدایی آن بسیار دلفریب و پر جاذبه است که انسان را وادار می کند که این تصمیم بگیرد و این عمل کند در حالی که انتهای این تصمیم نتیجه بسیار خطرناک و مشکل زایی است و اگر شما ملاحظه کنید شکست های اقتصادی، شکست ها در زندگی مثل ازدواج نا موفق، ورشکست ها، شکست ها و تصمیمات غلط سیاسی و فرهنگی و دینی و هر چه که فکر کنید ، ابتدای آن جاذبه داشته که باعث شده انسان تصمیمی غلط بگیرد و عملی غلط انجام دهد و هیچ فکر عاقبت آن کار نکرده.
به همین خاطر شما می بینید کسی که مبتلا به مواد مخدر می شود، تصمیمی می گیرد و عمل به استعمال مواد مخدر می کند، ابتدای آن را می بیند، جاذبه هایی که ایجاد شده می بیند و انتهای کار را فکر نمی کند و بعد از مدتی دچار سقوط شخصیتی و ورشکستگی اقتصادی، بی اعتباری اجتماعی و انهدام خانوادگی می شود چون فکر عاقبت کار نکرده و آن ابتدای کار باعث شده که او جذب این کار شود. یا ازدواج ناموفق شخصی فردی را انتخاب کرده به خاطر جاذبه های ابتدایی اما فکر عاقبت کار را نکرده که این شخصیت می تواند همسر مناسبی برای او باشد تا وقتی زنده است.
یا تصمیمات سیاسی، فرهنگی، شغلی و به همین جهت است که هر تصمیمی، هر کاری یک ابتدایی دارد و یک انتها و انسان متفکر که دارای قدرت عقلانی بالا است بیش از آنی که فکر اوایل کار باشد فکر عواقب و انتهای آن کار است. انسانی که ربا می دهد، ابتدای کار را می بیند که پولی به دست او می آید اما عاقبت کار را ملاحظه نمی کند که این ربا چه ضرر و زیانی به جسم و جان او و خانواده اش در دنیا و آخرت می زند.
یک تصمیم اقتصادی غلط مثل انتخاب یک شغل یا معامله کردن که ابتدایش را انسان محاسبه می کند و فکر می کند کار خوبی است لیکن عاقبت را نمی بیند و موجب ورشکستگی می شود، یک حرکت سیاسی و اجتماعی انجام می دهد و فکر می کند کار درستی است و فکر آخرت کار نمی کند که نتیجه آن چه خواهد شد و دچار سقوط فرهنگی و اجتماعی و سیاسی انسان می شود.
به همین جهت است که حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی (ص) فرموده اند:« إذا هممت بأمر فتدبر عاقبته » زمانی که تصمیم به کاری گرفتید عاقبت آن را ببینید که چه نتایجی دارد و اول آن را نبینید.
امیر مؤمنان امام علی بن ابی طالب (علیه آلاف تحیه و الثناء) می فرماید:« مَن تَورَّطَ فی الاُمورِ غَیرَ ناظِرٍ فی العَواقِبِ فَقد تَعرَّضَ لمَدْرَجاتِ النَّوائبِ » کسی که وارد کاری می شود و عاقبت آن را نگاه نمی کند خودش را در معرض سختی ها و مشکلات و نتیج غلط گذاشته چون عاقبت را ندیده.
به همین جهت است که اگر یک دانش آموز یک رشته را انتخاب کند ابتدا را نبیند که دوستانش رفته اند و آخرش را ببیند که وقتی فارغ التحصیل شد این رشته موفقی بوده یا نه و در ازدواج آخر کار را ببیند که این همسر برای او همسر خواهد بود یا نه، کاری اقتصادی را می خواهد انجام دهد اولش را نبیند که موفق خواهد بود و ثروتی به دست خواهد آورد و نتیجه آن را ببیند که چه خواهد شد.
لذا این نکته بسیار مهمی است که عاقبت اندیشی و نهایت کار و آینده نگری.
بنا بر این برخی از امور سوء عاقبت دارند و اگر انسان اشتباه تصمیم بگیرد سوء عاقبت است اما برخی از امور حسن عاقبت دارند.
چند مورد از حسن عاقبت نکاتی عرض می کنم.
اولین آن ها تقوا است و انسان اگر اهل گناه نباشد خداوند به او توانی می دهد که به راحتی عاقبت هر کاری را به خوبی محاسبه کند، اهل تقوا این طور هستند. خداوند می فرماید هر کس اهل تقوا باشد به او فرقان می دهد یعنی متوجه می شود چه کاری اشتباه و چه کاری درست است. پس اول انسان تقوا مراعات کند و اهل گناه نباشد.
دوم تفکر و تعقل کند و زود و هیجانی تصمیم نگیرد و با تأمل و مشورت با اهل مشورت کند و بعد تصمیم بگیرد.
سوم، این کارهایی که در زندگی انسلن انجام می دهد موارد مشابه زیادی است که دیگران انجام داده اند، مثلاً کاری اقتصادی خیلی از انسان ها همین کار را دیگران انجام داده اند و نگاه کند که این ها موفق بوده اند و می تواند اگر موفق بودند مثل آن ها عمل کند و نتیجه خوبی خواهد داشت، تجربه آموزی از کار مشابه دیگران .
این سه موردی است که بسیار در موفقیت عاقبت کار انسان موفق است. اول تقوا، دوم تفکر و تأمل و تعقل و سوم تجربه آموزی از کار مشابه دیگران.
خطبه دوم
در خطبه دوم پیرامون چند موضوع به اختصار سخن می گوییم.
مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای در دیدار خود با فرماندهان و مسئولان بسیج و بسیجیان کشور مطالب بسیار مهمی ایراد فرمودند که باید سرلوحه کار همه مسئولان نظام به ویژه بسیجیان عزیز قرار گیرد.
فرمودند بسیج در حقیقت یک فرهنگ، گفتمان و تفکر است یعنی بسیج دارای یک منظومه فکری است، یک فرهنگ است، یک گفتمان نهادینه شده انقلابی است که در کشور ما وجود دارد و تمامی مردم که ایشان طول تاریخ را هم اسم بردند که دل در گرو حفظ و حراست و اعتلاء انقلاب دارند خود بسیجی محسوب می شوند و عزیزان بسیجی ما افرادی هستند که در این سازمان دارای یک تشکلات خاص هستند.
فرمودند بسیج در تمامی صجنه های سرنوشت ساز انقلاب امتحان داده و سربلاند است، دفاع مقدس شما دیدید بسیج چه حماسه هایی ای آفرید، در صحنه های درمانی و پیشگیری از بیماری ها مثل فلج اطفال و کرونا این بسیجیان عزیز چه خدمتی به مردم عزیز ایران کردند، در عرصه های محرومیت زدایی شما می بینید این جوانان بسیج در روستاهای محروم مدرسه و منزل و راه می سازند و خدمات این چنین دارند، در عرصه های فرهنگی، علمی و فن آوری عزیزان بسیجی این چنین قوی، دانش بنیان در عرصه ها طلوع می کنند، در عرصه های مختلف مورد نیاز مردم عزیز ایران و نظام بسیج خط مقدم خدمت به نظام و انقلاب و مردم ایران است.
فرمودند که برخی می گویند برای حل مشکلات با آمریکا مذاکره کنیم. حضرت آقا فرمودند که مذاکره با آمریکا بارها آزموده شده و این تجربه تلخ است که هر مذاکره با آمریکا بی نتیجه بلکه بد نتیجه بوده است. در جریان آزادسازی کارکنان جاسوس خانه آمریکا اول انقلاب آن ها متعهد شدند که شما این ها را آزاد کنید و ما پول های بلوکه شده شما را بر می گردانیم و متعهد می شویم که نسبت به انقلاب اسلامی متعرض نشویم، این افراد آزاد شدند و آن ها بدتر تحریم کردند و بیشتر مخالفت کردند، در جریان برجام ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد حتی فراتر و آمریکا به یک تعهد خود عمل نکرد. اساساً نظام حاکم بر آمریکا و فرهنگ سیاسی و دیپلماسی آمریکا بر بد عهدی و خیانت و جنایت نهادینه شده و به دنبال امتیاز گیری و امتیار ندادن است. فرمودند باجی می گیرند تعهد خود را عمل نمی کنند و باج بعدی را می خواهند ، عمل نمی کنند به تعهد باج دوم و باج سوم را می خواهند و همین طور ادامه می دهند و به دنبال این نکته هستند که مملکتی را اسیر و مستعمره کنند و فکر سیاسی و منحرف خود را بر آن کشور حاکم کنند. فرمودند کدام ایرانی غیرتمند می تواند قبول کند این اندیشه آمریکا را . آمریکا کشورهایی که به او هم پیمان می باشند گاو شیرده می داند و علناً می گوید که این ها گاو شیرده ما هستند.
ما به آمریکا می گوییم ایران انقلابی و متمدن هیچ گاه زیر بار ذلت آمریکا نخواهد رفت.
لذا مذاکره با آمریکا و دل بستن به آن نشانه سفاهت سیاسی است ، آمریکا ذات او و جوهره او بد عهدی و خیانت است . به دنبال تسلط بر مراکز قدرت و چپاول منابع ثروت است. شما ببینید در سوریه چه کردند، مسلط شدند و منابع نفتشان را چپاول کردند و در عراق هم همین کار کردند .
فرمودند برخی می گویند صدای ملت را بشنوید. بیان داشتند صدای ملت همیشه شنیدنی بوده و صدای ملت صدایی بوده که در ۱۳ آبان شنیده شد نه صداهایی که از رسانه های بیگانه است ، صدای ملت اگر حرفی دارند، مطلبی دارند به راحتی می توانند بیان کنند اما آن چیزی که رسانه های بیگانه توسط صهیونیست ها پخش می کنند، کذب ترویج می کنند وشایعه می کنند که حرف مردم نیست.
نکته دیگری که بیان کردند فرمودند که بسیجی یک مختصات دارد و آن هر بسیجی باید حفظ کند، بسیجی باشد و بسیجی بماند که این نکته مهم است.
دشمن به دنبال تهاجم رسانه ای است برای مدیریت ادراکی و تسلط بر مغزها. خبرهای کذب، دروغ پراکنی، شایعه درست کردن که افراد جامعه را مدیریت کند و مطابق آن افکار فریبنده تصمیم گیری غلط کند.
خداوند در قرآن فرموده، اهل بیت گفته اند، عقلانیت انسان می گوید هیچ گاه نباید به سخنان دشمنان و اخبار دشمنان توجه کرد، دشمن است. الآن ما در یک شرایط سخت رسانه ای هستیم و باید یک مقاومت رسانه ای داشته باشیم و هر فرد یک رسانه مقاومتی و یک مجاهد در جهاد تبیین باشد.
روز دانشجو را گرامی می داریم و امیدواریم دانشگاه های ما و دانشجویان فهیم، بصیر، انقلابی و مردمی ما، آن هایی که دل در خدمت به ایران و ایرانی و انقلاب دارند ان شاءالله موفق باشند و بتوان با تحصیلات عالی آن ها در توسعه علم و فن آوری ، خودکفایی و مرجعیت علمی بیش از پیش موفق باشند .
توجه به خواسته های منطقی دانشجویان، رشد علمی و فرهنگی و بصیرتی . انقلابی دانشجویان، خدمات خوابگاهی و فضاهای آموزشی، ازدواج و مسکن مزدوجین دانشجویی خواسته هایی هستند که مسئولین دانشگاهی روی آن عنایت ویژه داشته باشند.
روز جهانی معلولان را نیز گرامی می داریم. انسان های بزرگوار و شریف که واقعاً شخصیت هایی هستند که هر چند بخشی از جسمشان دچار مشکل است اما قلبشان، فهمشان بسیار بالا است و تقاضا می کنم از مسئولان محترم پیرامون اشتغال این عزیزان که مصوب مجلس و هیأت دولت است، مسکن، درمان و ازدواج این عزیزان عنایت ویژه ای داشته باشند. این عزیزان دستشان از خیلی جاها کوتاه است و مسئولین محترم نسبت به این عزیزان عنایت ویژه داشته باشند.
روز مجلس شورای اسلامی تبریک عرض می کنم و یاد و خاطره شهدای مجلس گرامی می داریم و از نمایندگان محترم و انقلابی مجلس و همچنین استان ولایتمدار بوشهر صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم و از زحماتشان تشکر و قدردانی می کنم.
روز نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران گرامی می داریم و همچنین یاد و خاطره شهدای این نیروی بسیار مهم و ارزشمند، شما می دانید جهان آینده جهان دریاهاست و هر کس مدیریت دریاها را به دست بگیرد در نظم نوین جهان نقش خواهد داشت و نیروی دریایی مؤلفه قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران است. صمیمانه از نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروی دریایی مستقر در استان تشکر و قدردانی می کنیم ، هم از خود این عزیزان و هم خانواده های محترمشان و به روح شهدای این نیرو و سلامتی همه این عزیزان صلوات می فرستیم.
روز پنجشنبه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است در فاطمیه اول. حضرت زهرا نماد ولایتمداری، عفاف و حجاب، دیانت و تعالی و فرهیختگی یک زن مسلمان است. شخصیتی است که الگو می باشد. ساحت مقدس مهدی آل محمد (عج) می فرمایند که حضرت زهرا (س) برای من الگوی حسنه است. تقاضا دارم از تمامی مسئولان فرهنگی در تبیین شخصیت حضرت زهرا (س) به ویژه عرصه جهاد تبیین که ایسان چه جهاد تبیینی کرد، اول شخصی که در جهان اسلام جهاد تبیین کرد حضرت زهرا (س) است. عنایت داشته باشند و به شکل جدی و عمیق پیرامون آن حضرت ارائه محتواهای ارزشمند معرفتی داشته باشند.
در ادامه ذکر شهادت حضرت زهرا (س).