ایران اسلامی اجازه نفوذ هیچ کشور استعماری و استکباری نمیدهد
حضرت حجت الاسلام والمسلمین مصلح امام جمعه محترم موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 22 اردیبهشت ماه:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
خطبه اول
مؤمنین و متدینین، عموم اقشار شرکت کننده در مراسم عبادی، سیاسی، معرفتی و اعتقادی جمعه خودم و شما عزیزان وبرادران و خواهران را به رعایت تقوای الهی در تمامی مراحل زندگی سفارش می کنم.
اگر بالاتر از چنین توصیه ای وجود داشت خداوند اولاً در قرآن کریمش، ثانیاً در روایات اهل بیت عصمت و طهارت مخصوصاً در خطبه های مولای متقیان و امیرمؤمنان علی (ع) و ثالثاً فرض نمی کرد که هر هفته در دو خطبه نسبت به این موضوع متذکر شوند و بیان و تکرار کنند، معلوم است که موضوع بسیار مهم و اساسی و زیربنایی و سرنوشت ساز در زندگی فردی و اجتماعی انسان ها می باشد و برترین توشه برای سعادت دنیا و آخرت است.
« «وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوى» توشه بردارید که برترین توشه هم برای دنیا و هم برای آخرت رعایت تقوای الهی است.
در این فرصت کمی که در اختیار بنده است به بخشی از آثار و ثمرات رعایت تقوای الهی از محضر قرآن کریم استفاده می کنیم و عرایضی را خدمت شما عزیزان تقدیم می کنیم.
تقوا مایه هدایت خاص و ویژه پروردگار عالم نسبت به انسان متقی است. اگر دنبال این هستیم که عنایت خدا شامل حال شود، ما را خدا هدایت کند، « اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ» شود راهش رعایت تقوای خدا است.
فرمود:« ذَٰلِکَ ٱلۡکِتَٰبُ لَا رَیۡبَۛ فِیهِۛ هُدٗى لِّلۡمُتَّقِینَ» این کتاب، کتابی است که در آن هیچ تردید و شکی وجود ندارد و این کتاب هدایتگر متقین و انسان های با تقوا است.
تقوا همراهی و معیت ویژه خدا را به همراه دارد. می خواهیم که خدا ما را همراهی کند و همراه ما باشد، دست ما را بگیرد فرمود به اینکه « ان اللَّه مع الذین اتقوا و الذین هم محسنون» خدا با کسانی است که رعایت تقوای خدا می کنند و اهل احسان و نیکوکاری هستند.
تقوا مایه تکریم و برتری انسان ها است، شاید در کلامی بگوییم با استفاده از محضر قرآن کریم عرض کنیم که بالاترین مزیت و کرامت و فضیلت و برتری انسان متقی بودن و اتقی بودن است « إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» کلمات بسیار ارزشمند و سازنده ای است .
تقوا در حوادث مختلف و در جریاناتی که در طول زندگی انسان پیش می آید و حق و باطل مشتبه می شود، هوا غبارآلود می شود ، تشخیص حق از باطل را سخت می کند تقوا دست شما را می گیرد و راه حق را از باطل ممتاز می کند و جدا می کند.
فرمود:« إِن تَتَّقُوا اللَّهَ یَجعَل لَکُم فُرقانًا» اگر شما اهل تقوا باشید ، دستورات خدا را به نحو احسنت اجرا کنید خدا راه تشخیص حق از باطل را در فتنه ها به شما عنایت می کند.
« وَ اتَّقُوا اللهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ الله» شما تقوای خدا را در پیش بگیرید خداوند خودش به شما آموزش می دهد، راه را برای شما مشخص می کند. « وَ الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا » کسانی که در مسیر ما تلاش می کنند، جهاد می کنند این ها را راه های خودمان را برای آن ها مشخص می کنیم.
انسان با تقوا هیچ گاه در زندگی دچار بن بست نمی شود، فرمود:« وَمَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا» اگر کسی خدا را در نظر داشته باشد، رعایت تقوا کند خدا همیشه راه را برای او باز می کند، برای او مخرجی قرار می دهد، اگر احساس کردیم دچار بن بست شدیم باید برویم و پروند عمل خودمان را مورد دقت و بررسی قرار بدهیم، چه شده که من این گونه دچار بن بست شده ام و راه گریزی برای من وجود ندارد؟.
تقوا مایه افزایش رزق و روزی می شود، کسانی که دغدغه رزق و روزی مسائل مالی حتی در دنیا دارند راهش رعایت تقوای پروردگار است« وَیَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِبُ » اگر رعایت تقوا کند خدا از جاهایی که اصلاً حساب باز نمی کرد رزق و روزی حلال او را می رساند. « وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا» چه بشارت های زیبایی است « وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ قِیلً» چه کسی راستگو تر از خداست نسبت به سخنش پیدا می کنید، چه کسی باوفا تر از خدا نسبت به عهدش پیدا می کنید. می فرماید:« وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ بَرَکَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ»
ان شاءالله خداوند توفیق رعایت تقوا را در تمام شئون زندگی ما به ما عنایت بفرماید.
خطبه دوم
مناسبت های هفته در پیش به اختصار خدمت شما تقدیم کنم.
در رأس همه مناسبت ها سه شنبه آینده سالروز شهادت رئیس مذهب حقه جعفری حضرت امام جعفر صادق ، شیخ الائمه (ع) می باشد، عرض تسلیت و تعزیت دارم پیشاپیش این مناسبت را محضر فرزند برومندش حضرت ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری، عموم شیعیان و شما مؤمنین و متدینین و مردم ولایتمدار، پیروان اهل بیت عصمت و طهارت.
افتخار عالم اسلام و عالم تشیع وجود نازنین امام صادق (ع) است. نوع مسائلی که در کتب فقهی ما، در رساله های عملی ما، بالید و نباید هایی که علما و مراجع تقلید زحمت کشیدند و مستند کردند از محضر امام جعفر صادق (ع) و امام محمد باقر (ع) کسب فیض کرده اند.
عجیب است ما طلبه ها وقتی سر و کار با کتب استدلالی و فقهی پیدا می کنیم چقدر شاگردان ممتازی بودند، و چقدر دقت داشتند که جزئیات مسائل را از محضر امام باقر و امام جعفر صادق سؤال می کردند و پاسخ می گرفتند، تدوین می کردند، می نوشتند و به ارث می گذاشتند تا امروز به دست ما رسیده و بزرگان ما از محضر آن امام همام استفاده می کنند.
شاگردان مکتب امام جعفر صادق (ع) از این فرصت استفاده کنند ، ایام ثبت نام حوزه های علمیه برادران و خواهران است، فریاد مظلومیت باید داشته باشند. امروز به نظر قاصر بنده ثبت نام و رفتن به حوزه های علمیه نزدیک به وجوب عینی شده و از وجوب کفایی خارج شده است. حوزه های علمیه فریاد «هل من معین یعیننی؟، هَل مِن ناصر یَنصُرُنی؟» بلند است و داوطلب را می پذیرند و دعوت می کنند، شاگردی مکتب امام جعفر صادق (ع) و سربازی امام زمان (عج) می طلبد که آقازاده های شما، دختر خانم های شما بروند این مسیر را و آیه «نفر» را عمل کنند.
امام جعفر صادق (ع) به ما و شما شیعیان و محبانش فرمود:« إنَّ الحَسَنَ مِن کُلِّ أحدٍ حَسَنٌ، و إنَّهُ مِنکَ أحسَنُ لِمَکانِک مِنّا، و إنَّ القَبیحَ مِن کُلِّ أحَدٍ قَبیحٌ، وَ هُوَ مِنکَ أقبَحُ لِمَکانِکَ مِنّا» آن روز شاید خطاب به فرد می کرد، امروز خطاب به جمع باشد می شود « لِمَکانِکم مِنّا» چون شما وابسطه به تشکیلات اهل بیت عصمت و طهارت هستید اگر خوبی از هر کس سر زند خوب است اما اگر از شما شیعیان اهل بیت سر زند خوب و نیکوتر است، احسن است، بدی از هر کس سر بزند بد و زشت و قبیح است اما اگر از شیعه امام جعفر صادق سر بزند قبیح تر و زشت تر و بد تر است.این سفارش و توصیه مؤکد امام جعفر صادق (ع) است.
آن امام همام از امامان مظلوم است که زمان خلافت هفت تن از خلفای غاصب را درک کرده اند. پنج خلیفه از تتمه بنی امیه و دو خلیفه از عباسی امام جعفر صادق (ع) درک کرده اند. آخرین آن ها منصور دوانیقی بود که ظلم های زیادی بر این امام بزرگ ، فرزند پیغمبر وارد کردند. هفت بار حداقل آقا را بدترین حالت احضار و به سوی خود بردند، امام جعفر صادق (ع) نقش آفرینی در تبیین معارف دینی به گونه ای کرده است که امروز در زبان ما به عنوان رئیس مذهب جعفری او را می شناسیم.« سَلامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ یَمُوتُ وَ یَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا» سلام بر امام جعفر صادق (ع) آبا طاهرینش آن روزی که از مادر متولد شدند و آن روزی که در خدا به شهادت رسیدند و آن روزی که در نزد خداوند تبارک و تعالی محشور می شوند.
مناسبت دوم فردا شنبه ۲۳ اردیبهشت سالروز لغو نهایی قانون ننگینت کاپیتولاسیون در نظام مقدس جمهوری اسلامی در سال ۵۸ است. باید گاهی بنشینیم و سوابق خود را بررسی کنیم، وضعیت قبل از انقلاب را ببینیم، وابستگی هایمان را ببینیم، حضور و مصونیت آمریکایی ها و اسرائیلی ها را در کشور خودمان، مستشارانشان را در کشور خود ببینیم، وابستگی جهان گذشته، مخصوصاً شاه گذشته که حتی اگر می خواهد یک مصاحبه و سخنرانی کند باید تأیید کنند آن ها و به تأبیر حضرت امام در سال های ۴۱ و ۴۲ اگر سگ آمریکایی بیاید مرجع تقلید شما را تعرض کند کسی حق ندارد آن سگ را مورد مؤاخذه قرار بدهد اما اگر کوچکترین مأمور آن ها اگر کسی به آن ها تعرضی بکند باید با او برخورد کند. این وضعیتی بوده که قبل از انقلاب ما داشته ایم و در سال ۵۸ این قانون ننگین به طور کلی الحمدلله به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی از میان برداشته شد، آمریکایی ها اولاً اینجا نیستند و از اینجا با خاری و ذلت از این کشور و حتی از منطقه بیرون کردیم و می کنیم اما باز بالاخره این مصونیت را لغو کردیم و اجازه وجود مستکبرین و نیروهای آمریکایی و اسرائیلی در کشورمان مفتخریم و تنها کشور در دنیا شاید باشیم که حضور آمریکایی ها و اسرائیلی ها را تحمل نمی کنیم.
من دردم این بود آن زمانی که خطیب جمعه بودم و هر هفته در خطبه هایم شعارم را غیر از شعاری که مجری محترم شعار می داد من شعار می دادم، شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل، مرگ بر انگلیس.
یکشنبه ۲۴ اردیبهشت لغو امتیاز تنباکو، همه این مناسبت ها، مناسبت های انقلابی، ضد استعماری و ضد استکباری اجازه ای که خدا فرمود:« لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا» کافر حق ندارد بر مسلمان تسلط پیدا بکند. لذا آن روز مرحوم بزرگ، میرزا محمد حسن شیرازی وقتی دید قرارداد تنباکو بین حکومت وقت آن زمان با انگلیسی ها بسته شده و موجب استعمار آن ها و تسلط آن ها بر سر مسلمانان شده فرمود امروز استعمال توتون و تنباکو در حکم محاربه با امام زمان است و جلوگیری کرد از ادامه سلطه انگلیسی ها بر این کشور و بر مسلمانان این کشور.
روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان پارسی، همه ما باید نسبت به حفظ این ارزش ملی خودمان، زبان پارسی غیور باشیم و هر گاه این زبان در معرض آسیب ببینیم غیرتمندانه واکنش نشان دهیم و از آن پاسداری کنیم و راهکار اصلی از مراکز آموزشی ما، از آموزش و پرورش ما، از فرهیختگان و نخبگان، از خطبا و سخنرانان و مسئولان ما پاسداری از زبان پارسی، هر شب یا یکی دو شب یک بار در شبکه دو سیما این مسأله را بررسی می کنند از زبان مسئولین که معمولاً رعایت نمی کنند و واژگان بیگانه را در صحبت ها استفاده می کنند.
روز ملی ارتباطات و روابط عمومی است ، خدمت عزیزان دست اندر کار تبریک عرض می کنم.
سالروز اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونیستی در سال ۱۳۲۷، ۱۹۴۷ که شاهد هستیم تعرض رژیم صهیونیستی به مسلمانان مظلوم عزه در فلسطین، این سیاست اولویت اول کشور اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی توسط امام امت و امروز هم توسط مقام معظم رهبری حمایت از ملت مظلوم فلسطین و انتفاضه فلسطین است، ان شاءالله تحقق وعده تخلف ناپذیر ان شاءالله مقام معظم رهبری را شاهد و ناظر باشیم وقبل از آن ۲۵ سالی که حضرت آقا فرمودند شاهد فروپاشی این رژیم جعلی و صهونیستی و غاصب و نا مشروع باشیم.