۶۹۰ هزار نفر در استان بوشهر از کالابرگ استفاده کردند
مرتضی پروانه ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در مصلا جمعه شهر بوشهر
مرتضی پروانه ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در مصلا جمعه شهر بوشهر، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید »، بر ضرورت رویکردی سهجانبهگرایانه برای تحقق عملی این شعار تأکید کرد و نقش کارگران، کارفرمایان و دولت را در این مسیر کلیدی دانست.
وی در ابتدای سخنان خود با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گفت: ما هر سال با شعارهای اقتصادی مواجهیم، اما آنچه همواره مغفول مانده، عملیاتی نشدن این شعارها بهدلیل فقدان برنامهریزی دقیق و عدم همافزایی نهادهای تأثیرگذار است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با بیان اینکه امروز بیش از گذشته نیازمند وفاق، همدلی و یکپارچگی میان اضلاع اقتصاد کشور هستیم خاطرنشان کرد: ما این مثلث را شامل کارگران، کارفرمایان و دولت میدانیم و معتقدیم تنها با همافزایی و تعامل واقعی میان این سه ضلع، میتوان مسیر تولید و سرمایهگذاری را هموار کرد.
پروانه با اشاره به مفهومی تحت عنوان «دولت وفاق»، اظهار داشت: ما نیازمند عبور از نگاههای تقابلی سنتی هستیم. باید دولت، نهادهای اجتماعی و بخش خصوصی را مکمل یکدیگر بدانیم. تحقق شعار سال نیازمند برنامهای مبتنی بر وفاق اجتماعی است، نه صرفاً شعار.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تکیه بر برنامههای سال ۱۴۰۴ ویژه کارگران ایران، تصریح کرد: امروز دیگر نمیتوان برنامهریزی را بدون مشارکت نهادهای اجتماعی انجام داد. حضور تشکلهای کارگری، کارفرمایی و مشارکت مردمی، ضامن اجرای موفق برنامههای توسعهای است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر به برخی محورها و اولویتهای این برنامه اشاره کرد و افزود: برنامه ما بر کاهش تورم، افزایش مهارت کارگران، گسترش مسکن کارگری، بهبود ایمنی محیط کار، تبدیل قراردادهای موقت به دائم، کاهش اختلافات کارگر و کارفرما، افزایش مستمر حقوق کارگران و توسعه حملونقل عمومی مبتنی است.
پروانه همچنین به برنامه مشترک دولت با تشکلها و کارفرمایان برای بهبود حملونقل عمومی پرداخت و ادامه داد: امروز بیش از یک میلیارد دلار صرف واردات سوخت میشود. با اجرای طرحهای مشارکتی و مبتنی بر نظارت مردمی، میتوانیم این هزینه را کاهش داده و منابع حاصل را صرف توسعه حملونقل عمومی کنیم.
او با بیان اینکه «برنامهمحوری تنها راه غلبه بر مشکلات ساختاری است»، تأکید کرد: این طرحها با مشارکت اتاق بازرگانی، شوراهای اسلامی شهر، شهرداریها و گروههای تخصصی تدوین شده و در صورت اجرای صحیح، میتواند الگوی موفقی در مدیریت شهری و اجتماعی باشد.
وی همچنین با یادآوری آیهای از سوره قصص گفت: خداوند وعده داده است که مستضعفان را وارثان زمین قرار خواهد داد. کارگران ما مصداق روشن این وعده الهیاند و ما وظیفه داریم زمینه تعالی و ارتقای آنها را فراهم کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر جایگاه کارگران در اسلام و برنامههای دولت برای بهبود معیشت آنها را مورد تأکید قرار داد و با استناد به روایات اسلامی، تصریح کرد: اگر کارگری در حین کار برای تأمین معیشت خانواده فوت کند، بهعنوان شهید و مجاهد در راه خدا شناخته میشود.
پروانه اقدامات حمایتی در سال جاری را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بیش از ۶۹۰ هزار نفر از جمعیت استان بوشهر در ۲ مرحله مشمول کالابرگ الکترونیکی در دریافت ۱۱ قلم کالا شدند.
وی افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق کارگران را از دیگر برنامهها اعلام و خاطرنشان کرد: این مصوبه شورای عالی کار با هماهنگی تشکلهای کارگری و کارفرمایی به تصویب رسید تا پاسخگوی تورم باشد.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با بیان اینکه پیگیری مسکن کارگری و ارتقای امنیت شغلی با همکاری بخشهای دولتی و خصوصی هستیم گفت: تقویت وفاق اجتماعی بین کارگران، کارفرمایان و دولت برای تحقق اهداف اقتصادی در برنامهها قرار دارد.
پروانه ساختار حمایتی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بوشهر شامل ادارات تأمین اجتماعی، فنیوحرفهای، بهزیستی، صندوقهای بازنشستگی و بانک رفاه کارگران است و به ۷۰۰ هزار نفر خدمترسانی میکند.