نمازجمعه ۲۸ تیر ماه ۹۸

خطبه اول

کاری کنیم که شیطان در دل های ما نفوذ ننماید و اگر هم نفوذ نماید نتواند بر ما تأثیر بگذارد.

تقوای الهی یکی از ثمراتش همین است، موفقیت در برابر وسوسه های شیطان.

در سفارشی که حضرت علی ابن موسی الرضا (ص) به حضرت عبدالعظیم حسنی فرمودند و تأکید هم داشتند که این سفارش را به رهروان و پیروان ما برسانید ، اولین نکته همین است ، بر حذر داشتند پیروان اهل بیت از شیطان.

« أبلغْ عنّی أولیائی السلامَ وقل لهم: أن لا یجعلوا للشیطان على أنفسهم سبیلاً، ومُرْهم بالصدق فی الحدیث وأداء الأمانه، ومُرْهم بالسکوت وترک الجدال فیما لا یَعْنیهم، وإقبالِ بعضهم على بعض والمُزاوَره، فإنّ ذلک قربه إلیّ. ولا یشغلوا أنفسهم بتمزیق بعضهم بعضاً، »یاران و پیروان و موالیان ما را سلام برسان و به ایشان بگو که چند نکته را مراعات کنید که این مراعات می تواند سعادت دنیا و آخرت ما را تا اندازه زیادی تضمین کند در کنار رعایت مطالب و مسائل دیگر.

فرمود به شیعیان ما بگو کاری کنید که شیطان بر شما راه پیدا نکند.

رهروان اهل بیت این سفارش امام رضا و همه معصومین به تبع سفارشات قرآن به ما می باشد . مگر قرآن نفرموده ای بنی آدم ما با شما پیمان بسته ایم پیروی از شیطان نکنید، امام رضا هم فرمود به شیعیان ما بگو هیچ راهی برای نفوذ و ورود شیطان در خودتان قرار ندهید و پیروی از شیطان نکنید و خداوند فرموده «إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ » دشمن آشکار است و این دشمن را در حریم خودتان و حریم قلب و دلتان راه ندهید چون اگر راه پیدا کرد همان و وسوسه کردن و شما را مطیع خود کردن همان است.

پس یک مراقب شیطان باشد و دوم به شیعیان ما بگو، سفارش کن که راستگو باشید و دروغ نگویید.

روایت داریم که مؤمن مزه ایمان را نمی چشد مگر اینکه دروغ را ترک کند چه شوخی و چه جدی.

دروغ ویرانگر است و خانه ایمان انسان را خراب می کند.

حالا دروغ اقصامی دارد. دروغ های معمولی، قسم دروغ، شهادت دروغ و امثال آن.

صدق در حدیث داشته باشید و امانتدار باشید نسبت به مؤمنان دیگر و جامعه، حالا این امانت داری هر کس به تناسب خود و وضعیت زندگی خود.

وقتی کسی می باشد که مدیر است و اموال بیت المال امانت است در دستان او، زیر مجموعه به عنوان امانت است. وقتی من پدر هستم و تو مادر هستی، فرزندان امانت هستند، اموال شوهر امانت است در دستان زن، زن امانت است در کنار مرد و همه این ها امانت است .

امانت فقط این نیست که کسی چیزی را به ما تحویل دهد و فردا بخواهد بیاید و بگیرد، این یک مصداق از امانت است .

امانت در همه ابعاد و زوایای زندگی انسان باید رعایت کند .

شیعیان ما را توصیه و امر کن که تا می توانند حرف نزنند و سکوت کنند، سکوت با تفکر البته که تفکر یک ساعت از عبادت چقدر بالاتر است. سکوت همراه با فکر و عبرت وگرنه سکوتی که در آن اندیشه، فکر و عبرت نباشد فایده ای ندارد و شاید امام می خواهد به ما بگوید که فقط در جد نیاز حرف بزنید، در حد لزوم حرف بزنید و جایی که لازم است حرف بزنید چون انسان هرچقدر حرف بزند ممکن است خطایش بیشتر باشد.

بعضی وقت ها یک کلمه حرف ممکن است انسانی را پناه بر خدا جهنمی کند، کما اینکه بعضی وقت ها یک جمله گفتن انسان را بهشتی می کند. مواظب زبان باشیم.

در روایت داریم که هر روز زبان احوال می پرسد از اعضای دیگر ما که حالتان چطور است  و تمام اعضا می گویند ما حالمان خوش است اگر تو یک زبان بگذاری، ما مشکل نداریم اگر تو یک زبان بگذاری.

انسان خیلی باید مواظب زبانش باشد، زبانی که به گفته اخلاق ده ها گناه کبیره از این زبان ممکن است صورت بگیرد همچنان که هزاران کار خیر می توان از همین زبان تراوش کند و این بستگی به ایمان و اعتقاد ما و تراوش های دینی درونی ما است و به هر حال باید زبان را کنترل کرد.

دیگر به شیعیان بگو با هم مجادله و دعوا نکنید، گفت و گو های بی جا، جدل های بی جا، بله اگر جدال احسن باشد با آن شرایط اشکالی ندارد اما بعضی وقت ها خیلی از گفت و گوهای خانوادگی، گفت و گوهایی که در جامعه داریم جدال است، مجادله های بی مورد که همه اختلاف و کینه می آورد ، ناراحتی در جامعه ایجاد می کند.

دیگر سفارش امام رضا به عبدالعظیم که فرمود به شیعیان ما برسانید این است که روی هم آمد و رفت داشته باشید، از هم جدا نشوید و قهر نکنید، به زیارت هم بروید و چقدر ثواب دارد و ارزش دارد زیارت مؤمن و به دیدار هم بروید، خانه هم بروید ، خصوصاً اگر فامیل و صله رحم باشید واجب است.

این زندگی امروزی واقعاً دل های ما را از هم جدا کرده و دور کرده همچنان که تنهایمان را از هم فاصله انداخته دل هایمان را نیز از هم فاصله انداخته.

لذا توصیه اهل بیت این است که به هم اقبال کنید، روی به هم بیاورید و با هم ارتباط دوستانه و برادرانه داشته باشید، به زیارت هم بروید به خانه هم بروید البته به شرطی که اصراف در پذیرایی نباشد و گناه نباشد وگر نه همین که فامیل دور هم جمع می شوند و دور هم می نشینند چقدر صفا و برکت دارد.

سفارش کن به پیروان ما با هم دشمنی نکنید و اگر مشکلی بین ما می باشد در دو سه روز حل کنید و با هم صمیمی باشید و اصلاً یکی از دسیسه های شیطان این است که می خواهد بین شما کینه و دشمنی ایجاد کند به بهانه های مختلف، در خانواده، در اجتماع، در مسائل اجتماعی، خانوادگی، سیاسی، فرهنگی و شیطان این را می خواهد«یوقع بینکم العداوهً و البغضاء » که بین شما بغض و کینه باشد، حسادت و دشمنی باشد و برادری ها را به هم بزند.

چرا ما در روایت داریم وقتی دو مسلمان به هم می رسند  احوال پرسی می کنند و دست می دهند شیطان فریادش بلند می شود که من هرچه تلاش کردم بین این ها تفرقه ایجاد کنم موفق نشدم چون شیطان می خواهد ما با هم قهر باشیم، شیطان می خواهد مؤمنین به ویژه شیعیان اهل بیت از هم کینه و عداوت و دشمنی داشته باشند، خانواده ها با هم ارتباط نداشته باشند و شیطان قطع رحم می خواهد، قهری می خواهد ، شیطان دشمنی و کینه و عداوت می خواهد. با هم دشمن نباشید.

به آن ها بگو که خداوند عالم غفار است. مردم توبه واقعی کنند ، خداوند عالم می بخشد و می آمرزد انسان ها را و به خصوص موالیان اهل بیت را و می گذرد از گناهان و اشتباهات و خطاها.

امیدواریم ان شاءالله خداوند عالم به ما توفیق عملی نمودن این نسخه راهگشای معنوی امام رضا در زندگیمان عنایت بکند.

 

 

خطبه دوم

هفته بهزیستی را داشتیم که روزهای آخرینش می باشد، تشکر و قدردانی می کنیم از عزیزان تلاشگر در این عرصه، مدیران و مسئولین و خادمان این قشر بسیار نیازمند در جامعه در بهزیستی که تلاش می کنند در این راستا که امروز هم میز خدمت را به همراه عزیزان منطقه ویژه اقتصادی در اینجا برای پاسخگویی به مردم گذاشته اند و ان شاءالله خداوند به خادمین نظام مقدس جمهوری اسلامی و خادمین این مردمان خوب توفیق عنایت کند.

دیدار ائمه جمعه کل کشور در این هفته گذشته داشتیم، سه شنبه قبل با مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله) که حقیر هم نایب الزیاره شما عزیزان در محضر ولی امر مسلمین بودیم .

نکات بسیار راهبردی، مهم و ارزشمندی را حضرت آقا در این جلسه بیان کردند که من جهت اختصار بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری محضر شما اشاره می کنم.

اولین مسأله تأکید حضرت آقا بر ضرورت سلوک و رفتار مردمی ائمه جمعه بود که همه ائمه جمعه باید این فرمایشات معظم له در اینکه هر چه با مردم باشند و مردمی تر باشند و سعی در رفع مشکلات و حوائج مردم را داشته باشند ان شاءالله نصب العین خود قرار دهند.

دومین محور فرمایشات مقام معظم رهبری این بود که از نیازهای مهم امروز جامعه ما تقوا است و توصیه اکید به ائمه جمعه داشتند که تقوا را هم عملی در عمل و رفتار خود به مردم بیاموزند و توصیه کنند و هم در خطبه ها هم مصادیق عملی تقوا را برای مردم تشریح کنند و فقط به یک توصیه تنها اکتفا نشود.

بعد خود حضرت آقا برخی از مصادیق تقوا را توصیه کردند که برای همه می تواند راهگشا باشد.

اولاً تقوا در فضای مجازی. خ.ب می دانید که الآن یکی از ضرورت های جامعه ما بحث مراعات تقوا در فضای مجازی است، بالاخره فضای مجازی امروزه یک واقعیت جامعه مدرن امروز است که کسی هم منکر اصل این موضوع نیست و خود حضرت آقا هم اتفاقاً تأکید دارند که جوانان و انقلابیون از این فضای مجازی بیشتر استفاده بشود برای رساندن اهداف متعالی اسلام و نظام مقدس اسلامی به دیگران.

فرمودند یکی از گرفتاری های امروز ما رواج دروغ، تهمت، شایعه و مسائلی از این قبیل در فضای مجازی است که همه ی شما کم و بیش می بینید.

دومین مصداق تقوا را که ایشان اشاره فرمودند تقوا در مسائل خانوادگی، وظایف پدران و مادران نسبت به فرزندان که متأسفانه الآن بعضی از پدر و مادر ها غفلت کرده اند از تربیت اولاد و فرزندانشان. تقوا در تربیت دینی و اخلاقی فرزندان توصیه مؤکد معظم له بود.

تقوا در رابطه زوجین. چرا بعضی از وقت ها با حسرت و غصه می بیند آمار طلاق ها دارد زیاد می شود، چرا؟، چون تقوا رعایت نمی شود بین زوجین، وظایف زن و شوهری را بعضاً رعایت نمی کنند. تقوای در رابطه زن و مرد.

تقوا در مسائل مربوط به اصراف در جامعه. همین الآن که همه ما فریاد گرانی را داریم و واقعیتی هم می باشد متأسفانه باز هم در زندگی ما اصراف است .در برخی از عروسی ها، حتی در برخی از مراسمات ختم هنوز هم که هنوز است بعضی وقت ها اصراف های آنچنانی می شود، این تاج گل های گران قیمتی که در برخی از مجالس ختم آورده می شود، این چقدر ضرورت دارد ؟، این واقعاً اصراف است.

غیر از این شام ها  و غذاهایی که در مجالس عمومی عروسی ها و مجالس ختم داده می شود هنوز هم که هنوز است در جامعه بعضاً اصراف می شود در حالی که در همین زمان عده ای هستند که نان ندارند بخورند، عده ای چقدر خرج و اصراف می کنند و عده ای آرزو دارند دو ماهی یک بار یک کیلو گوشت بخورند. این درست نیست و نوعی اصراف است که هم لطمه روحی و روانی به قشر فقیر و آسیب پذیر می خورد و هم اصراف که یک فعل حرام از سوی برخی از افراد که صورت می گیرد.

تقوا در مسائل مربوط به اجتماع. از دروغ و تهمت در کسب و کار ، در معامله، قسم های دروغ، گران فروشی، احتکار، همه این ها اگر تقوا نباشد روز به روز بدتر می شود این مسائل .

تقوا در اجتماع از ناامید کردن جوانان و بعضی ها فقط پمپاژ ناامیدی دارند در جامعه، مانمی توانیم، ما گرفتاریم، دشمن قوی است، دشمن فلان است  و این واقعاً بی تقوایی است و در جامعه ای که امید باشد خلاقیت و نو آوری هم وجود دارد. افزایش امید در جامعه دشمنان را در جنگ نرم ناکام  خواهد کرد و باید تا می توانیم البته نه با امید واهی و با آن چیزی که در جامعه واقعیت است که الحمدلله ما الآن مسائل و مباحث امیدوار کننده بسیار زیادی در جامعه داریم با همه گرفتاری هایی در کنارش وجود دارد.

سومین محوری که حضرت آقا توصیه فرمودند حمایت ائمه جمعه از جهت گیری ها و جریان های انقلابی در جامعه است در عین حالی که روی خوش نشان بدهیم به همه طرف ها.

امام جمعه پدر معنوی همه است و یک پدر باید همه فرزندانش را مورد مهر و محبت و نوازش قرار دهد ولو بعضی از فرزندانش از دیگران بهتر باشد که البته باید نوع دیگر خوبان را تشویق کرد.

لذا از توصیه های مقام معظم رهبری همین بود که وظیفه همه ما ، البته امام جمعه جای خود وظیفه همه دفاع و کمک کردن به جریان های انقلابی که واقعاً جریان هایی که در مسیر انقلاب هستند، واقعاً در مسیر نظام هستند، در مسیر منویات امام و مقام معظم رهبری هستند وظیفه همه است که از آن ها دفاع بشود.

حمایت از تشکل های جوان و خودجوش فرهنگی در سراسر کشور که علی ماشاالله این تشکل ها زیاد است و همه ما باید دفاع کنیم. البته مسلم است مقام معظم رهبری به ائمه جمعه در رابطه با چگونگی با برخورد با مسئولین در خطبه های نمازجمعه توصیه بسیار اکیدی را بیان کردند اما این را هم باید عرض کنم که مسلم است که امامان جمعه در انتقادات خود اگر بیان می شود هدفی جز تقویت نظام و خدمت به ملت ندارند، اگر انتقادی می شود، نکته ای بیان می شود فقط در راستای استحکام مبانی نظام و رفع مشکلات و گرفتاری های مردم است.

چهارمین نکته ای که مقام معظم رهبری بیان فرمودند سیاست جمهوری اسلامی در برابر اروپای متکبر است.

فرمودند غربی ها از جمله اروپایی ها دچار روحیه تکبر هستند و می خواهند همه را از بالا نگاه کنند و همه را زیر دست خود ملاحظه کنند.

جمهوری اسلامی به تعهدات خود در برجام و حتی بالاتر از آن هم عمل کرده است ولی آن ها و اروپایی ها چه کردند در راستای برجام، تازه به ما توصیه می کنند که در برجام بمانید، خودتان چکار کرده اید.

حال که ایران در برابر بدعهدی غرب شروع به کاهش تعهدات خود کرده است اروپایی ها با طلبکاری و پررویی می گویند که ایران نباید چنین کند ولی به تبعیت از مقام معظم رهبری و همچنان که مسئولین محترم ما از ریاست محترم جمهوری، وزیر خارجه و سایر مسئولین بیان شده ان شاءالله جمهوری اسلامی ایران به روند کاهش تعهدات برجامی خود ادامه می دهد.

مقام معظم رهبری در ادامه بحث اروپایی ها و رفتار آن ها اشاره کرد به این دزدی دریایی انگلیس خبیث و فرمودند آن ها که خباثتشان برای همه آشکار است کشتی ما را با راهزنی دریایی ربوده اند اما سعی می کنند به آن شکل قانونی بدهند البته این سخن آقا روز سه شنبه بوده است که دیروز عزیزان ما عملی کردند این پیام مقام معظم رهبری را که در روز سه شنبه فرمودند البته عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی ایران این کارها را بی جواب نمی گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد که ما تشکر می کنیم از نیروهای مسلح قهرمانمان، سپاه قهرمان که دیروز این نکته مقام معظم رهبری را عملی کردند و جواب دندان شکنی را به انگلیس دادند و آن نفتکش را کنار تنگه هرمز گرفتند و توقیف کردند و این جوابی بود به انگلیسی ها که حواستان باشد که اگر بنا است منطقه ناامن باشد برای نفت، نه برای نفت ایران بلکه برای همه ناامن می شود. تازه این اولین جوابی است که جمهوری اسلامی ایران به خباثت انگلیسی ها داده و اگر آینده هم بخواهند شیطنتی بکنند جواب های دندان شکن بیشتری خواهند دید ان شاءالله.

اما آخرین نکته سخنان اخیر از سید مقاومت، سید حسن نصرالله که در مصاحبه ای که با تلویزیون المنار داشتند که توصیه می کنم این مصاحبه را دقیق گوش کنید، مطالعه و بررسی کنید که واقعاً از موضع قدرت و اقتدار و عزت نکاتی را بیان کرد که تا بحال بیان نکرده بود به این سبک و این روش.

سخنان سید حسن نصرالله که در این مصاحبه به مناسبت سالروز جنگ ۳۳ روزه بود ، سخنانی بود که لرزه بر اندام صهیونیست ها و حتی رسانه های صهیونیستی و رسانه های عبری، عربی انداخت، آن هایی که با مقاومت مخالف هستند.

ایشان فرمودند همه بدانند، چون توصیه کرد و اشاره کرد که اگر بخواهند در منطقه به ایران حمله ای بشود از هر جهتی حزب الله و مقاومت در کنار ایران است.

فرمودند همه بدانند که اگر جنگی در بگیرد برای کل منطقه ویرانگر خواهد بود و هر کشوری که در این جنگ شریک باشد یا خاکش را برای تجاوز به ایران در اختیار دیگران قرار دهد تاوانش را خواهد پرداخت و در صورت بروز جنگ با اسرائیل اگر اتفاقی بیافتد ما وارد الجلیل خواهیم شد و این نکته راهبردی مهمی است.

وارد الجلیل می شویم یعنی چه؟.یعنی آی دشمن بدان که ما فقط موشک نداریم، ما فقط مقاومتمان از طریق موشک نیست که اگر بخواهیم حیفا و جاهای دیگر را هم زیر باران موشک قرار دهیم. اینکه ما وارد الجلیل می شویم یعنی ما قدرت نظامی نیروی زمینی هم داریم ، به ویژه در این چند سالی که حزب الله در سوریه تجارب بسیار مهمی را کسب کردند و به اسرائیل هشدار داد که ما نه فقط موشک می زنیم بلکه از طریق زمینی هم می توانیم تأثیر گذار باشیم و مناطق اشغالی را نیز هم آزاد کنیم تا الجلیل و امثال آن برویم.

لذا فرمود در صورت بروز جنگ با اسرائیل وارد الجلیل خواهیم شد، مقاومت با هزاران موشک اسرائیل را به عصر حجر بر خواهد گردانید به فضل خداوند.

بعد خود سید حسن نصرالله جمله بسیار جالبی را بیان کرد که به نوعی در ادامه تفکر عزتمندانه مقام معظم رهبری است که در سال ۹۴ فرمود اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و سید حسن نصرالله در استمرار این عزت و قدرتی که اسلام و مقاومت پیدا کرده فرمود طبق منطق و زمان نه طبق علم غیب که می گویم این فرصت را ما داریم که من سید حسن نصرالله در قدس نماز بخوانم ان شاءالله.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.