مسأله عفاف و حجاب تکلیفی برای همه آحاد جامعه است

حضرت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی امام جمعه محترم موقت بوشهر در خطبه های نمازجمعه این هفته 15 فروردین ماه:

«بسم الله الرحمن الرحیم»

خطبه اول

نکته مهم بعد از ماه مبارک در زندگی سلوکی یک انسان مؤمن و متقی چیست؟، ماه مبارک قله زندگی عبادی ما است، ماه مبارک اوج بندگی انسان در برابر خداوند متعال است، ماهی است که شب قدر این ماه واقع شده است، عزیزان مراحل انجام عمل خیر و بهره برداری از عمل خیر دو مرحله است. یک مرحله، مرحله توفیق است که انسان موفق به کار خیر شود، خود این مرحله مشکل است که خیلی ها ماه رمضان گذشت و عده ای نخواستند، توفیق پیدا نکردند بندگی کنند در ماه مبارک،اصل اینکه انسان توفیق پیدا کند به اصل عمل خیر خودش مرحله سختی است که انسان از فیلتر شیطان عبور کند، از هوای نفس و جو حاکم بگذرد و موفق شود یک عمل خیر را انجام دهد، موفق به روزه داری و احیا و نماز شب و اعمال خیر و خیرات و برکات و کمک به مردم بشود، خود انجام عمل مرحله سختی است که انسان باید توفیق پیدا کند، لذا توفیق عمل خیر می شود مرحله اول.

مرحله دوم این است که انسان این نتیجه کار خیر را ، اثر عمل صالح را نگه دارد، انسان هایی که در راه سلوک حرکت می کنند اوج گرفتنشان در ماه مبارک است اما بعد از ماه مبارک باید این اوج را نگه دارند، در اوج باشند تا در ماه مبارک بعدی ایمانشان ارتقاء پیدا کند، از درجاتی به درجات بالاتر ارتقاء پیدا کند. مرحله دوم این است که انسان کار خوب و خیری که انجام داد این را حفظ کند، خیلی ها توان مرحله اول را دارند  یعنی موفق می شوند کار خیر را انجام دهند اما موفق به نگهداری و حفظ این عمل نیستند برای همین امام صادق (ع) در کافی شریف جلد دو صفحه ۲۹۷ می فرماید:« الإبقاء على العمل أشد من العمل» باقی گذاشتن اثر خیر کار خوب سخت تر  و شدید تر از خود عمل است. انسان نسبت به مرحله دوم باید اهتمام بیشتری داشته باشد.

برای اینکه اثر عمل باقی باشد چه باید بکینم؟. این اعمال عظیم ، «لَیْلَهُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» انسان اگر در شب قدر یک عمل خیر انجام دهد بیشتر از هزار ماه است، چقدر عظیم است، شب عید فطر چقدر عظیم است، قرآن هایی که بر لبان شما جاری شد که آیه ای از آن ختم قرآن بود، این نفس هایی که عبادت بود، این خواب هایی که عبادت بود،این پذیرایی ویژه خداوند متعال، این ثواب های ویژه و عظیم را چطور باید نگه داشت تا سال دیگر؟.

یک، ادامه اعمال صالح، انسان آن هدیه هایی که از ماه مبارک رمضان گرفت، هدیه ها را ادامه دهد، قرائت قرآن، اگر نشد مثل ماه مبارک، اما اگر نشد این ادامه داشته باشد. امام صادق (ع) می فرماید: اگر کار خیری را شروع کردید یک سال ادامه دهید برای اینکه ملکه انسان می شود و انسان از قرآن جدا نمی شود، چرا باید قرآن را کمتر کنیم و یا ترک شود ولو یک صفحه در روز، این ادامه داشتن عمل، کمک به محرومان ، ادامه پیدا کردن، روزه ایی که می توانیم به عنوان مستحب بگیریم، اگر توفیق شب زنده داری داشتیم نماز شب را بخوانیم.

در روایت داریم گاهی بنده مؤمن توفیق نماز شب پیدا نمی کند اما قضایش را انجام می دهید  در طول روز، خداوند متعال به ملائکه مباهات می کند که ملائکه ببینید این توفیق نماز شب پیدا نکرد اما در روز دارد نماز شبش که قضا شده را دارد انجام می دهد، پس یک ادامه این اعمال.

و مسأله دوم و بسیار مهمتر این که انسان برای حفظ اعمال مبتلا به آفت گناه نشود. گناه مثل موریانه ای است که آرام آرام اثر اعمال خوب را از بین می برد و آتشی است که به بوستان اعمال خوب انسان می افتد و اعمال خوب انسان را از بین می برد  حسنات باعث این می شوند گناهات از بین می رود همین طور گناهان  حسنات را از بین می برند و برخی از اعمال آفت کارهای خیر است. گناهان ریشه ایمان را ضعیف می کنند، از ارتقاء ایمان انسان جلوگیری می کنند.

مراقبت بکنیم در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی که دستمان، نگاهمان، زبانمان و اموالمان آلوده به گناه و نافرمانی خداوند متعال نشود.

 

خطبه دوم

در این خطبه دوم به اقتضا چند مطلب را خدمت عزیزان و سرورانم عرض می کنم.

یک نکته در مورد شعار امسال است که سرمایه گذاری برای تولید است. در مورد سرمایه گذاری برای تولید زیاد صحبت شده، امسال رهبر معظم انقلاب شرایطی را برای تولید در نظر گرفتند که مقدمات آن سرمایه گذاری برای تولید است. یعنی شرایطی باشد که سرمایه های مردم، چه خصوصی و چه سرمایه هایی که دست مردم است این ها سمت و سو بگیرد به سمت تولید در کشور، وقتی تولید فراوان شد، اشتغال زیاد می شود، تورم کاهش پیدا می کند، تکانه های اقتصادی مردم را اذیت نمی کند و کشور دچار تکانه های اقتصادی نمی شود اما نکته مهم این است که برش استانی باید محقق شود. ما منتظر این نباشیم که دستوراتی از بالا صادر شود، خیر، استان، مجموعه مدیریت استان، سرمایه گذاران استان، بخش خصوصی استان، نخبگان عزیز در کنار هم قرار بگیرند و اقدامات چابک و مؤثری را برای بحث تولید و جهت دهی سرمایه ها به سمت تولید و دور نگهداری نقدینگی کشور از مسائلی که بیشتر باعث بحران و تورم می شود باید اقدام شود و جلوگیری شود. چه سرمایه های کلان و چه خورد.

سرمایه های کلان با ایجاد ظرفیت های سرمایه گذاری که در این استان زیاد وجود دارد. برخی از کشورها دنبال این هستند که چند کیلو متر مرز آبی داشته باشند و این استان بیش از ۹۵۰ کیلومتر مرز آبی دارد، توسعه زیرساخت ها، شبکه ریلی ما نباید قطع شود بودجه ها، شبکه ریلی باید تمام شود کارش ، چقدر از این تریبون راجع به این مسأله گفته شده که نه تنها به نفع بوشهر است بلکه به نفع اقتصاد کلان کشور است اگر این شبکه ریلی ایجاد شود، لایروبی کانال های منتهی به بندر بوشهر و این ها کارهایی  است که اصلاً اقتصاد کشور وابسته به این ها است، ایجاد شهرک های تخصصی دریا محور که باید ایجاد شود، چقدر می شود از این تعمیرهای کشتی ها و وسایلی که در دریا است ایران منتفع شود، ایجاد خطوط صادراتی مستقیم که الحمدلله استان چه از نظر دریا، شیلات و چه از نظر نخیلات سرمایه عظیمی اینجا است ، خوب خطوط صادرات مستقیم ایجاد شود، یک وقتی سفیر ایران در روسیه بود در برنامه ای که می گفت چقدر ماهی مناطق جنوب و بوشهر را اسم آورد ، چقدر ماهی آن، خرمای اینجا آنجا خواهان دارد و چه قیمت های خوبی دارد، محصولات خارج از فصل استان که اقداماتی است که اگر سریع و آسان انجامش دهیم اگر چابک انجام دهیم آثارش در اقتصاد و معیشت مردم خواهیم دید، تسهیلات امر تجارت با همسایگان که صادر کنندگان نیاز دارند در ارتباط با کشورهای منطقه آسان کنیم، بند آخر سیاست های آخر اقتصاد دریا محور که حضرت آقا ابلاغ فرمودند حمایت از سرمایه گذاران بومی است که علاقه به این مرز و بوم دارند و مال این خطه هستند، دلسوز این خطه هستند و دلشان می خواهد مردم استانشان، شهرشان، شهرستانشان اقتصادشان خوب شود و باید از این ها باید حمایت شود. حمایت از بخش خصوصی استان، فعالان اقتصادی ، ایجاد بنگاه های کوچک و متوسط جوامع محلی، این ها بند نهم و آخر سیاست های کلان اقتصاد دریا محور است، رفع موانع سرمایه گذاری، موانع رفع شود و سه الی چهار سال دنبال یک مجوز نباشیم. در مورد سرمایه های خورد، ایجاد تعاونی ها، تعاونی هایی را مدیریت کنند، حضرت آقا فرمودند ولو اینکه بتوانید یک مرغداری راه بیاندازید این کار را امسال انجام دهید، این ها باید موانع رفع شود و تسهیلات ارزان به مردم داده شود  نه این تسهیلاتی داده شود که بعداً زیر قسطش بماند، تسهیل مشاغل زودبازه تولیدی، در ایجاد شغل بله می شود یک دکه هم کنار خیابان زد آن وقت بگوییم شغل درست کردیم ولی آریالا می فرماید تولید بروید به سمت اینکه مردم سرمایه گذاری در بخش تولید اعتماد کنند و بیاورند. الحمدلله خداوند نعمت های زیادی را تفضل فرموده که باید استفاده کرد، نا شکری است اگر ما ، گاهی ناشکری فردی است و گاهی حاکمیتی است، ناشکری است اگر استفاده نکنیم از این نعمت های فراوان.

نکته دوم در مورد فرمایشات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در نماز روز عید فطر است.

یکی از مسائلی که همیشه دشمنان ما آن را پیگیر بودند و به دروغ تبدیل می کردند مسأله ایران هراسی بود در جهان و منطقه. ایران هراسی می کردند برای اینکه از اتحاد کشورهای منطقه جلوگیری کنند و یک ید واحده نشوند، برای اینکه بازار تجهیزات نظامی اش برای کشورهای منطقه همیشه باز باشد و بتواند تولیدات نظامی خودش را به این کشور ها بفروشد و سرمایه گذاری جذب کند و چه سود هنگفتی این شرکت های اسلحه سازی آمریکا بردند از ایران هراسی درمنطقه، دیگر چه بکنند؟، پایگاه های نظامی خود را در کشورهالی مختلف منطقه گسترش دهند چون ایران خطرناک است و آمدند در این ماه های اخیر مسأله ای را عنوان کردند به عنوان اینکه اگر کسانی هم با رژیم صهیونیستی دارند مبارزه می کنند در منطقه ایران است و این ها نیروهای نیابتی ایران هستند و حضرت آقا کلید واژه ای را در برابر این توطئه رسانه ای این ها ایجاد کردند و آن این بود که اگر در منطقه کسی نیابتی می جنگد کسی نیست جز رژیم صهیونیستی غاصب، رژیم صهیونیستی دارد به نیابت از مستکبران عالم در این منطقه می جنگد، بعد از جنگ جهانی دوم آمدند اسرائیل را توسعه دادند برای اینکه قیم کشورها شود که عامل سیاست های این ها شود در منطقه و می خواهند به اینجا برسند که تمام نبض منطقه و شرق آسیا باید دست اسرائیل باشد وقتی عرض کردیم در خطبه عربی حضرت آقا در جمعه نصر فرمودند این ها می خواهند اسرائیل را دروازه کنند، دروازه صادرات و واردات، صادرات انرژی و واردات فن آوری ، یعنی کشورهای منطقه کاملاً در صادرات و وارداتشان این ها دستشان زیر تیغ اسرائیل باشد و او مشخص کند مناسبات و شرایط منطقه، خوب، رژیم نیابتی صهیونیستی کسی است که ۲۰ هزار کودک را که سابقه ندارد در تاریخ در یک سال فقط ۲۰ هزار کودک را به شهادت برسانند و بدن هایشان را تکه تکه کنند، آن کسی که دارد این چادرهای آورگان را بمباران می کند، چادر آوارنگان چه دارد؟، همین رژیم نیابتی اسرائیل است به نیابت از آمریکای جنایتکار، آمریکای خون آشام، به نیابات از آمریکای مستکبر و قلدر ماب ، رژیم نیابتی در منطقه همین رژیم غاصب اسرائیل است.

اما در مسأله داخل فرمودند که بله راهبرد دشمن چیست؟، از نظر نظامی دشمن بعید است که بخواهد حمله ای را انجام دهد به خاطر مسائل متعددی را با آن دست و پنجه نرم می کند، اقتصاد ضعیفش، ورشکستگی هایش که دارند چه کارهایی انجام دهند ، این ها توان این را ندارند و به افتضاح از عراق و افغانستان بیرون رفتند ، آبروریزی سیاسی دارند در کل عالم و یک نوع انزوای سیاسی دارند پیدا می کنند در بین دولت ها و ملت ها ، این ها بحث نظامی ندارند اما آنچه را که می خواهند انجام دهند این است که در داخل کشور یأس آفرینی کنند و مردم را ناامید کنند، هراس را به دل بیاندازند، سایه جنگ را بر سر مردم نگه دارند تا مردم از آرمان هایشان دست بکشند و قطعاً بدانند این سیاست های فشار حداکثری و دیپلماسی تحدید سیاسی بدانند یک سیاست شکست خورده است و کسی که نابود خواهد شد رژیم جنایتکار آمریکا است و کسی که در منطقه از بین خواهد رفت رژیم غاصب است و کسی که پرچمش روز به روز برافراشته تر خواهد شد، روزی شما می گفتید شش ماه دیگر کار جمهوری اسلامی تمام است اما الآن بیش از این نود تا از این شش ماه های گذشته و پرچم جمهوری اسلامی برافراشته تر از همیشه بر تارک تاریخ می درخشد و بدانید آنی که فانی است شما هستید و آن نظامی که باقی است جمهوری اسلامی است.

اما برای اینکه به اهدافشان برسند در کشور ممکن است که فتنه ایجاد کنند و ما به تبعییت از رهبری حکیم و عزیز اعلام می کنیم اگر بخواهند از داخل هم فتنه انگیزی کنند هم آمریکا بداند، هم مزدوران حقیر و بی آبروی آمریکا در کشور بدانند که مردم این مزدوران را لگدمال خواهند کرد.

اما نکته دیگری که در مورد آن لازم است قدری صحبت کنیم در مورد مسائل فرهنگی است. مسائل فرهنگی کشور مسأله با اهمیت کشور است. بله اولویت کشور امروز اقتصاد است و حرفی نیست و از این تریبون ببینید چقدر راجع با مسائل اقتصادی و مبارزه با گران فروشی و رعایت حال مردم صحبت شده اما مهمترین مسأله ما در کشور فرهنگی است به خاطر اینکه اگر خدایی ناکرده ما دچار استحاله فرهنگی شویم دیگر به این سادگی ها نمی شود اسلام را، قرآن را و این فرهنگ را علم کنیم.

در مورد مسائل فرهنگی اوج آن را در مسائل عفاف جامعه داریم می بینیم. عفت مسأله ای است که در جامعه باید حفظ شود و همه مسئولیت دارند ، هیچ دستگاهی نمی تواند بگوید من در رابطه با عفاف مسئولیت ندارم، همه  و هرکسی ، چه فرد و چه جامعه، چه حاکمیت، هر اداره ای، هر سازمانی، هر نهادی راجب به حفظ عفت و حیا در جامعه مسئول است پس نمی توانید بگویید این مسئولیتش با فلان دستگاه است، کسی که چنین عقیده ای دارد اصلاً متوجه نشده عفاف در جامعه یعنی چه و عفاف چه اثراتی دارد و بی عفتی چه فجایعی را در کشور به وجود می آورد، کشوری را از اوج به ذلت می کشاند مسأله بی عفتی، چند مورد راجع به مسأله عفاف و حجاب وجود دارد.

اولاً گفته می شود این مسأله فرهنگی است، قانون نمی خواهد و باید آموزش دهند مردم را، درست باید آموزش بدهند. من از شما سؤال می کنم مگر علم آموزی یک مسأله فرهنگی نیست، مگر دانشگاه رفت فرهنگی نیست پس چرا کلاس درس دانشگاه قانون دارد؟، اگر علم آموزی مسأله فرهنگی است قانون رال آنجا بردارید، این چه حرف بی پایه ایی است که ون فرهنگی است دیگر قانون نمی خواهد، این غلط است، رانندگی یک فرهنگ پس چرا قانون دارد بردارید و ببینید چه اتفاقی می افتد، همین الآن تا امروز بیش از ۸۰۰ نفر در جاده ها در این ایام نوروز متأسفانه کشته شدند، اگر قانون نبود چه اتفاقی می افتاد و تازه این که قانون است دچار این ضایعه وحشتناک هستیم ، فرض کنید ۸ هواپیما سقوط می کرد چه اتفاقی می افتاد، الآن ۸ هواپیما سقوط کرده است ، قانون هم داریم. استفاده از طبیعت فرهنگی است ولی برای استفاده از طبیعت قانون می گذاریم و برای اینکه کسانی هستند که می خواهند طبیعت را خراب کنند و بی موالات از طبیعت استفاده می کنند و آثار بدی در طبیعت به جای می گذارند، این ها فرهنگی است و مسائل دیگر.

بهداشت قانون می خواهد با اینکه مردم التزام دارند و متوجه هستند اما مسائل بهداشتی قانون دارد.

نکته دیگر در مسأله مغالطه این است که این آقایانی که می گویند آموزش دهید چرا یک بار یک کلمه در رابطه با عفاف و حجاب و در مزیت عفاف و حجاب نکته ای را نگفتند، درخواستی از مردم نکردند، چرا توصیه به حجاب نکردند؟، اگر می گویند آموزش دهید اول شما بسم الله، چرا هیچ کار نکردید و برنامه ای ندارید؟، اتفاقاً برنامه هایی اجرا می شود در برخی از نهادها که ضد عفاف و حجاب و ضد فرهنگ ناب این مرز و بوم و این فرهنگ تاریخی کهن است. آن قدر حجاب در ایران پر رنگ است، این آقایانی که می روند تخت جمشید ندیدند ، آن قدر پر رنگ است که برخی از این مورخین گفته اند حجاب از ایران به اسلام رفت این قدر حجاب و عفاف و حیا و حفظ حریم خانواده  و حفظ حریم زن مهم است و در ایران هم این طور بوده، ایران یک کشور فرهیخته است ، چرا به نفع قرآن؟، چرا به نفع امام زمان که قطعاً امام زمان بیاید همه ما می گوییم آقا بیا، آقا بیا ، خوب آقا بیاید چه کار کند اول باید این بساط جمع شود، چرا به نفع قرآن و امام زمان سخنی نمی گویند این ها؟.

مغالطه دوم می گویند چرا در مورد برخی گناهان دیگر ورود نمی کنید و قانون نمی گذارید؟. این هم از این حرف هاست، خوب هر کس گناه شخصی دارد، در خانه خودش می باشد، بین خودش و خدای خودش اما وقتی گناهی علنی شد، اجتماعی شد، این تعلیم دارد و تعلیم عمومی دارد داخلش، این کشورهای بدخواه و کینه توز روش بی حجابی و بی عفتی را در دست گرفتند و دارند رواج می دهند، ما نباید از حاکمیت خودمان دفاع کنیم. یعنی یک حاکمیت حق ندارد اگر علیه آن توطئه شد، علیه آن قانونی را وضع کند و اجرا کند و حفاظت کند از فرهنگ مردمش، کشورهای دنیا همین طور عمل می کنند ؟، آن ها چطور می مانند سر مرز های فرهنگی خودشان و محکم دفاع می کنند و تهاجم می کنند به فرهنگ ما.

مغالطه سوم می گویند جلو مردم نایستیم. اول سؤال مردم ۲۲ بهمن مردم نیستند؟، مردم روز قدس با دهان روزه این اجتماع عظیم، این ها مردم نیستند؟، مردم زیر تشییع حاج قاسم و شهید رئیسی مردم نیستند؟، این ها که خواهان عفاف و حجاب هستند، چرا جلو این ها بایستیم، پس عموم جامعه ما مؤمن است، درصد زیادی از جامعه ما  و درصد کمی از این ها خواهان این هستند که کشف حجاب شود. آیا شما یک عقلیتی که این عقلیت پشتیبانی می شوند از طرف دشمنان و کینه توزان ما باید این ها را برتری بدهید و ترجیح دهید؟، این چه حرفی است؟. این مسأله دوم.

شما در برابر این ها سر خم کردید و چیزی نگفتید و قانون وضع نکردید و اجرا نکردید، فردا همین عده بیایند تقاضای دیگری کنند و منکر زشت دیگری را در جامعه بخواهند رواج دهند، با همین استدلال نباید جلوش را بگیرید، عیب ندارد یک منکر دیگر، فردا گفتند مشروباط الکلی باید آزاد شود، آزاد کنیم و جلو مردم نایستیم، فردا مواد مخدر را بیارند و عده ای پشتشان بایستند، خوب مواد مخدر هم آزاد کنند، این حرف شد؟، که ما به خاطر اینکه عده ای مخالف این مسأله هستند این نکته سوم .

چه باید کرد؟

اولین مسأله احساس مسئولیت است، احساس تکلیف است. چرا تکلیف داریم؟، اولاً شارع مقدس برای حاکمیت وظیفه تأیین کرده. عزیزان، مردم، حوزه علمیه، مجلس، دولت، قوه قضائیه، رسانه ها ما در برابر سیوع بی حجابی و بی عفتی در جامعه مسئول هستیم و تکلیف داریم، همه، دوم، چرا باید پاسخگو باشیم و تکلیف داریم؟، ما در برابر خون شهدا تکلیف داریم، در برابر آن شهیدی که زیر خرج آرپیجی که در کوله پشتی اش بود، این خرج ها سوخت و تکان نخورد برای اینکه عملیات لو نرود، از این شهید مشتی خاکستر ماند با دو کف پوتین برای خانواده اش بردند، ما در برابر این شهید روز قیامت مسئولیم و باید پاسخگو باشیم، ما در برابر بدن اربا اربا حاج قاسم سلیمانی که لحظه ای آرام نداشت برای حفاظت از جان و مال و ناموس مردم باید پاسخگو باشیم، ما در برابر سر بریده شهید حججی باید پاسخگو باشیم، ما در برابر شهید مهدوی که بر عرشه ناو آمریکایی شکنجه و شهید شد باید پاسخگو باشیم، ما در برابر وضوی خون شهید عاشوری باید پاسخگو باشیم . بله ما باید احساس تکلیف کنیم ، چرا؟، سوم اینکه مسأله بی حجابی ، مسأله ای شده که دشمنان روی آن دست گذاشته اند ، مسأله از بین بردن عفاف در جامعه اسلامی را دشمنان دست گذاشته اند، این نتانیاهو خبیث که می گوید ما پیام شما را فهمیدیم، شعار این اغتشاشگران را در ۴۰۱ به زبان جاری می کند، نتانیاهو خبیث کیست؟، همین که کشته شدن ۲۰ هزار کودک زیر دستش است ، این دارد می گوید، این ترامپ خبیث می گوید باید رواج پیدا کند. چطور می شود که نتانیاهویی که دشمن بشریت است ، که دستش در خون ۵۰ هزار انسان و بیش از این آغشته است ، این به ما می گوید بی حجاب باشید، آیا در برابر دسیسه های این ها مسئولیت نداریم؟، ما تکلیف داریم. خیلی می گویند جانم فدای ایران، ما آریایی هستیم، با شعار که نمی شود جلو اسرائیل خبیث ایستاد، باید سینه سپر کنی، با ولنگاری مگر می شود سینه سپر کرد؟، ولنگری اگر در جامعه زیاد شد چه کسی  می خواهد سینه سپر کند؟، دشمن اگر محاسباتش تغییر کرد می گوید مردم رواج پیدا کند این مسأله ، پس مردم با حاکمیت مشکل دارند و حمله می کند، با دسته گل که نمی آید سراغ کشور ما که ، آن موقع با همین خرابی هایی و بدتر که در غزه دیدیم سراغ ما می آید، استقبال ما که نمی آید و همه را از بین می برد و نگاه نمی کند خون کیست؟، حزب اللهی بوده یا اعتقادی نداشته. با مقاومت فرهنگی کشور حفظ می شود، با مقاومت فرهنگی دشمن از این مرزها دور می شود. بله برو جانت را فدای ایران کن اما کجا شما رفتید جانتان را فدای ایران کردید؟، باز همین جوان حزب اللهی رفت، باز همین ها در سیل و زلزله به مردم کمک کردند.

این هم نکته بعد که باید مراقبت کنیم. به هر حال حضرت آقا جمله ای را فرمودند در دیدارشان با سفرا فرمودند که با سرعت سرسام آوری اتفاقات عالم دارد جلو می رود، باید بصیرت و هوشمندی داشته باشیم اما در برابر این بحث های فرهنگی نباید منتظر موند همان طور که اگر زلزله بیاید ما منتظر نیستیم کسی از بالا بیاید، مجلس، قوه قضائیه، دولت بین خودشان و خدای خودشان اما ماها که هر کدام وظیفه داریم. عزیزان حضرت آقا می فرماید معجزه حضور، حضرت آیت الله صفایی فرمودند جهاد حضور خیلی از این مسائل را باید با حضور مردم متدین و مترع باید با حضور خودشان جمع کنند و خیلی وقت ها نیاز به تذکر هم نیست اما وقتی قانون وجود داشته باشد خودبخود، ابآن امروز بگو قانون چراغ راهنمایی برداشته شود همه صرف گفتنش ببینید چه می شود اما وقتی قانون باشد همه متوجه هستند که باید به قانون احترام بگذارند و خیل عظیم مردم ما متفق هستند که باید به قانون کشورشان احترام بگذارند، این چه برداشتی است و چرا صحبت از این می شود که باید با بی عفتی مقابله شود ذهن ها می رود سراغ برخورد قهری، همه دستگاه ها ، بله یک دستگاه نمی تواند تنهایی اما همه دستگاه ها ، مردم، تخبگان، مؤمنین کنار هم قرار بگیرند برای شرایطی که دارند برای کشور به وجود می آورند تصمیم بگیرند برای کشور چه کنند، مگر می شود ما فردا بگوییم فردا این ابلاغ نشده بود؟، خداوند متعال از ما می پذیرد ، منی گوید مگر شما مسئولیت نداشتی ؟، نمی توانستی کاری کنی؟،  این ها عذر بدتر از گناه است و ما مسئولیت داریم، تکلیف داریم، هم آحاد مردم تکلیف نداریم و هم نهادها تکلیف داریم و باید کنار هم قرار بگیریم و با این پدیده زشت برخورد کنیم، با این دسیسه دشمنان برخورد کنیم. برخوردمان بله برخی دنبال این هستند، عامل دشمن هستند حرفی اما خیلی وقت ها این اتفاقات بیافتد با یک قانون گذاشتن و اجرای قانون، با یک تذکر محترمانه خیلی وقت ها با تجربه شخصی متوجه می شویم حل می شود. مردم مؤمن هستند و اعتقاد دارند در این کشور ، چرا مساوی می دانید، کی گفت برخورد قهری کنیم. برنامه شما چیست؟.

یاد و نام سپهبد شهید امیر سرافراز ارتش اسلام صیاد شیرازی را گرامی می داریم همچنین سردار جنگ روایت ها شهید آوینی، سید شهیدان اهل قلم، یکی مظهر استقامت و یکی هم مظهر بیان و روایت.

روز فن آوری هسته ای که تجلی خودباوری جوانان ما بود، رسیدن به قله های پیشرفت علوم بود، مستکبران بر نتابیدن، این رئیس جمهور اوباما گفته بود اگر می توانستم با دستام پیچ و مهرهای هسته ای ایران را باز می کردم اما ایران با همت جوانانش به اینجا رسید و روز به روز شکوفاتر و پر انگیزه تر ،؛ یاد شهیدان این عرصه هم گرامی می داریم.

ار مجموعه مدیریت استان و شهرستان ها، شهر بوشهر ، ستاد تسهیلات سفر که در این ایام شبانه روز جهت رفاه مردم و میهمانان نوروز تلاش وافری داشتند، دستگاه های انتظامی، امنیتی و خدماتی باید تقدیر ویژه کنیم، مسافر زیادی به استان آمد و این عزیزان مدیریت کردند و خداوند به همه این ها جزای خیر بدهد. از گروه های مردمی جهت غنی سازی اوقات سفر مردم، هیئات، مساجد، تکایا، نهادها جهت بهرهمندی از ایام ماه مبارک رمضان تلاش کردند سپاسگزاریم و باید یک تشکر کنیم از یک برنامه کشوری، برنامه زندگی با آیه ها و برنامه پر مغز محفل که واقعاً ذائقه مردم ما را نشان داد که مردم ما ذائقه شان این است و سرشته با فطرت مردم قرآن است و تولیدات فاخر قطعاً در نشاط معنوی مردم کمک شایانی می کند.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.